REKLAMA

REKLAMA

Kategorie
Zaloguj się

Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

REKLAMA

Dzienniki Urzędowe - rok 2010 nr 3 poz. 24

Inspektorat Wojskowej Służby Zdrowia

DECYZJA Nr 36/MON
MINISTRA OBRONY NARODOWEJ

z dnia 2 lutego 2010 r.

w sprawie wprowadzenia do użytku instrukcji „Minimalne standardy bezpieczeństwa żywności i żywienia w trakcie operacji lub misji”

Tekst pierwotny

Na podstawie § 2 pkt 14 rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 9 lipca 1996 r. w sprawie szczegółowego zakresu działania Ministra Obrony Narodowej (Dz. U. Nr 94, poz. 426), w celu wdrożenia do stosowania w polowych punktach żywnościowych ujednoliconych procedur dotyczących bezpieczeństwa i higieny żywności oraz żywienia, a także związanych z tym procedur audytu ułatwiających możliwość wzajemnego stosowania racji żywnościowych i wzajemnego żywienia personelu poszczególnych kontyngentów narodowych biorących udział w sojuszniczych operacjach lub misjach ustala się, co następuje:

1. Z dniem 1 marca 2010 r. wprowadza się do stosowania w Siłach Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej instrukcję „Minimalne standardy bezpieczeństwa żywności i żywienia w trakcie operacji lub misji” stanowiącą załącznik do decyzji1).

2. Decyzja wchodzi w życie po upływie 14 dni od dnia ogłoszenia.

Minister Obrony Narodowej: B. Klich

 

1) Instrukcja zostanie wydana w formie wojskowego wydawnictwa specjalistycznego o Syg.: Zdr. 246/2010.

Metryka
  • Data ogłoszenia: 2010-03-12
  • Data wejścia w życie: 2010-03-27
  • Data obowiązywania: 2010-03-27
Brak dokumentów zmieniających.
Brak zmienianych dokumentów.

REKLAMA

Dzienniki Urzędowe

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA