REKLAMA
Dzienniki Urzędowe - rok 2011 nr 7 poz. 9
OGŁOSZENIE MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI1)
z dnia 13 kwietnia 2011 r.
w sprawie listy organizacji badawczych i badań, na które zostały udzielone dotacje na pokrycie kosztów prowadzenia badań w rolnictwie ekologicznym
Na podstawie § 10 ust. 11 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 18 maja 2010 r. w sprawie stawek dotacji przedmiotowych dla rożnych podmiotów wykonujących zadania na rzecz rolnictwa (Dz. U. Nr 91, poz. 595 i Nr 259, poz. 1772) ogłasza się listę organizacji badawczych i badań, na które zostały udzielone dotacje, o których mowa w § 10 ust. 1 tego rozporządzenia, stanowiącą załącznik do ogłoszenia.
Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi |
w z. Kazimierz Plocke |
|
1) Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi kieruje działem administracji rządowej – rolnictwo, na podstawie § 1 ust. 2 pkt 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 16 listopada 2007 r. w sprawie szczegółowego zakresu działania Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi (Dz. U. Nr 216, poz. 1599).
Załącznik do ogłoszenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi
z dnia 13 kwietnia 2011 r. (poz. 9)
Lista organizacji badawczych i badań, na które zostały udzielone dotacje zgodnie z rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 18 maja 2010 r. w sprawie stawek dotacji przedmiotowych dla rożnych podmiotów wykonujących zadania na rzecz rolnictwa
(Dz. U. Nr 91, poz. 595 i Nr 259, poz. 1772)
L.p | ORGANIZACJA BADAWCZA | BADANIE |
1. | Instytut Zootechniki – Państwowy Instytut Badawczy w Krakowie | Określenie dobrych praktyk, standardów |
2. | Instytut Zootechniki – Państwowy Instytut Badawczy w Krakowie | Określenie dobrych praktyk utrzymywania |
3. | Instytut Zootechniki – Państwowy Instytut Badawczy w Krakowie | Opracowanie zasad wytwarzania ekologicznych |
4. | Instytut Zootechniki – Państwowy Instytut Badawczy w Krakowie | Ekologiczny chów bydła mięsnego – wpływ zróżnicowania uwarunkowań regionalnych na efektywność ekologicznego opasu bydła mięsnego |
5. | Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu | Ekologiczne metody przetwórstwa owoców i warzyw z uwzględnieniem właściwości prozdrowotnych |
6. | Instytut Ochrony Roślin – Państwowy Instytut Badawczy w Poznaniu | Efektywne mikroorganizmy w rolnictwie ekologicznym |
7. | Instytut Ochrony Roślin – Państwowy Instytut Badawczy w Poznaniu | Metody zastąpienia miedzi w ochronie warzyw i ziół uprawianych w rolnictwie ekologicznym |
8. | Instytut Technologiczno- Przyrodniczy w Falentach | Metody ochrony przed szkodnikami, chorobami i |
9. | Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich w Poznaniu | Uprawy polowe metodami ekologicznymi. Badania |
10. | Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich w Poznaniu | Metody uprawy i wprowadzania do uprawy ziół |
11. | Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich w Poznaniu | Uprawy polowe metodami ekologicznymi. Metody |
12. | Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie | Badania w zakresie doboru odmian zbóż zalecanych do uprawy ekologicznej |
13. | Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie | Metody i sposoby wykrywania zastosowania w produkcji sadowniczej niedozwolonych w rolnictwie ekologicznym środków do produkcji |
14. | Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie | Ekologiczne metody przetwórstwa mięsa i wyrobu |
15. | Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie | Określenie dobrych praktyk przy uprawie chmielu |
16. | Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie | Badania w zakresie doboru odmian zbóż zalecanych do uprawy ekologicznej: Wpływ wsiewek międzyplonowych |
17. | Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie | Badania w zakresie doboru odmian zbóż zalecanych |
18. | Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie | Metody uprawy i wprowadzania do uprawy ziół |
19. | Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie | Wpływ ekologicznych dodatków ziołowych w żywieniu |
20. | Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie | Ekologiczny chów bydła mlecznego |
21. | Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie | Metody ochrony naturalnych wrogów szkodników oraz określenie zależności występowania chorób, |
22. | Uniwersytet Przyrodniczo-Humanistyczny w Siedlcach | Analiza krajowego rynku i rozpoznawalności |
23. | Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Krośnie | Określenie dobrych praktyk, standardów i |
24. | Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa –Państwowy Instytut Badawczy w Puławach | Określenie dobrych praktyk przy ekologicznej uprawie |
25. | Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa – Państwowy Instytut Badawczy w Puławach | Efektywne nawożenie w uprawach polowych |
26. | Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa – Państwowy Instytut Badawczy w Puławach | Badania w zakresie doboru odmian zbóż zalecanych do uprawy ekologicznej |
27. | Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa – Państwowy Instytut Badawczy w Puławach | Metody ochrony naturalnych wrogów i |
28. | Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego w Warszawie | Ekologiczne metody produkcji pieczywa i produktów zbożowych oraz metody wydłużania trwałości, |
29. | Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego w Warszawie | Ekologiczne metody przetwórstwa owoców i warzyw z uwzględnieniem właściwości prozdrowotnych |
30. | Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie | Określenie dobrych praktyk utrzymywania przy |
31. | Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie | Ekologiczne metody przetwórstwa owoców i warzyw z |
32. | Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie | Prowadzenie badań w zakresie marketingu, |
33. | Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie | Metody uprawy i wprowadzania do uprawy ziół |
34. | Instytut Ogrodnictwa w Skierniewicach | Metody ochrony przed szkodnikami, chorobami i |
- Data ogłoszenia: 2011-04-15
- Data wejścia w życie: 2011-04-15
- Data obowiązywania: 2011-04-15
REKLAMA
Dzienniki Urzędowe
REKLAMA
REKLAMA