REKLAMA
Dziennik Ustaw - rok 1998 nr 59 poz. 378
ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA I GOSPODARKI ŻYWNOŚCIOWEJ
z dnia 4 maja 1998 r.
w sprawie określenia wykazu towarów rolnych przywożonych z zagranicy, na które mogą być nałożone opłaty celne dodatkowe.
Na podstawie art. 1 ust. 2 ustawy z dnia 28 czerwca 1995 r. o zasadach, warunkach i trybie nakładania opłat celnych dodatkowych na niektóre towary rolne przywożone z zagranicy (Dz. U. Nr 98, poz. 485) zarządza się, co następuje:
Minister Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej: J. Janiszewski
Załącznik do rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej
z dnia 4 maja 1998 r. (poz. 378)
WYKAZ TOWARÓW ROLNYCH PRZYWOŻONYCH Z ZAGRANICY, NA KTÓRE MOGĄ BYĆ NAŁOŻONE OPŁATY CELNE DODATKOWE
Kod PCN | Nazwa towaru |
1 | 2 |
0105 | Drób domowy żywy – to znaczy ptactwo z gatunków Gallus domesticus, kaczki, gęsi, indyki i perliczki: |
– O masie nie przekraczającej 185 g: | |
0105 11 | – – Ptactwo z gatunku Gallus domesticus: |
– – – Pisklęta płci żeńskiej pochodzące z hodowli w drugim i trzecim pokoleniu: | |
0105 11 11 0 | – – – – Nioski |
0105 11 19 0 | – – – – Pozostałe |
– – – Pozostałe: | |
0105 11 91 0 | – – – – Nioski |
0105 11 99 0 | – – – – Pozostałe |
0105 12 00 0 | – – Indyki |
0105 19 | – – Pozostałe: |
0105 19 20 0 | – – – Gęsi |
0105 19 90 0 | – – – Kaczki i perliczki |
– Pozostałe: | |
0105 92 00 0 | – – Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie nie przekraczającej 2000 g |
0105 93 00 0 | – – Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie powyżej 2000 g |
0105 99 | – – Pozostałe: |
0105 99 10 0 | – – – Kaczki |
0105 99 20 0 | – – – Gęsi |
0105 99 30 0 | – – – Indyki |
0105 99 50 0 | – – – Perliczki |
0201 | Mięso wołowe świeże lub chłodzone: |
0201 10 00 0 | – Tusze i półtusze |
0201 20 | – Inne kawałki mięsa z kośćmi: |
0201 20 20 0 | – – Ćwierci „kompensowane" |
0201 20 30 0 | – – Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone |
0201 20 50 0 | – – Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone |
1 | 2 |
0201 20 90 0 | – – Pozostałe |
0201 30 00 0 | – Bez kości |
0202 | Mięso wołowe mrożone: |
0202 10 00 0 | – Tusze i półtusze |
0202 20 | – Inne kawałki mięsa z kośćmi: |
0202 20 10 0 | – – Ćwierci „kompensowane" |
0202 20 30 0 | – – Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone |
0202 20 50 0 | – – Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone |
0202 20 90 0 | – – Pozostałe |
0202 30 | – Bez kości: |
0202 30 10 0 | – – Ćwierci przednie całe lub pokrojone na maksymalnie pięć części, a każda ćwiartka stanowi pojedynczy blok; ćwierci „kompensowane" w dwóch blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią całą lub pokrojoną na maksymalnie pięć kawałków, a drugi ćwierć tylną w jednym kawałku, ale bez polędwicy |
0202 30 50 0 | – – Rostbef, antrykot i szponder – kawałki |
0202 30 90 0 | – – Pozostałe |
0203 | Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone: |
– Świeże lub chłodzone: | |
0203 11 | – – Tusze i półtusze: |
0203 11 10 0 | – – – Ze świń domowych |
0203 12 | – – Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: |
– – – Ze świń domowych: | |
0203 12 11 0 | – – – – Szynki i ich kawałki |
0203 12 19 0 | – – – – Łopatki i ich kawałki |
0203 19 | – – Pozostałe: |
– – – Ze świń domowych: | |
0203 19 11 0 | – – – – Przodki i ich kawałki |
0203 19 13 0 | – – – – Schaby i ich kawałki, z kośćmi |
0203 19 15 0 | – – – – Boczek i jego kawałki |
– – – – Pozostałe: | |
0203 19 55 0 | – – – – – Bez kości |
0203 19 59 0 | – – – – – Pozostałe |
– Mrożone: | |
0203 21 | – – Tusze i półtusze: |
0203 21 10 0 | – – – Ze świń domowych |
0203 22 | – – Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: |
– – – Ze świń domowych: | |
0203 22 11 0 | – – – – Szynki i ich kawałki |
0203 22 19 0 | – – – – Łopatki i ich kawałki |
0203 29 | – – Pozostałe: |
– – – Ze świń domowych: | |
0203 29 11 0 | – – – – Przodki i ich kawałki |
0203 29 13 0 | – – – – Schaby i ich kawałki, z kośćmi |
0203 29 15 0 | – – – – Boczek i jego kawałki |
– – – – Pozostałe: | |
0203 29 55 0 | – – – – – Bez kości |
0203 29 59 0 | – – – – – Pozostałe |
0207 | Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 0105, świeże, chłodzone lub mrożone: |
– Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus: | |
0207 11 | – – Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: |
0207 11 10 0 | – – – Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako „kurczaki 83%" |
0207 11 30 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%" |
0207 11 90 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane |
1 | 2 |
0207 12 | – – Nie cięte na kawałki, mrożone: |
0207 12 10 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%" |
0207 12 90 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane |
0207 13 | – – Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone: |
– – – Kawałki: | |
0207 13 10 0 | – – – – Bez kości |
– – – – Z kośćmi: | |
0207 13 20 0 | – – – – – Połówki lub ćwiartki |
0207 13 30 0 | – – – – – Całe skrzydła, z końcami lub bez |
0207 13 40 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł |
0207 13 50 0 | – – – – – Piersi i ich kawałki |
0207 13 60 0 | – – – – – Nogi i ich kawałki |
0207 13 70 0 | – – – – – Pozostałe |
– – – Podroby: | |
0207 13 91 0 | – – – – Wątroby |
0207 13 99 0 | – – – – Pozostałe |
0207 14 | – – Kawałki i podroby mrożone: |
– – – Kawałki: | |
0207 14 10 0 | – – – – Bez kości |
– – – – Z kośćmi: | |
0207 14 20 0 | – – – – – Połówki lub ćwiartki |
0207 14 30 0 | – – – – – Całe skrzydła z końcami lub bez |
0207 14 40 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł |
0207 14 50 0 | – – – – – Piersi i ich kawałki |
0207 14 60 0 | – – – – – Nogi i ich kawałki |
0207 14 70 0 | – – – – – Pozostałe |
– – – Podroby: | |
0207 14 91 0 | – – – – Wątroby |
0207 14 99 0 | – – – – Pozostałe |
– Z indyków: | |
0207 24 | – – Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: |
0207 24 10 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%" |
0207 24 90 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%" lub inaczej prezentowane |
0207 25 | – – Nie cięte na kawałki, mrożone: |
0207 25 10 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%" |
0207 25 90 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%" lub inaczej prezentowane |
0207 26 | – – Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone: |
– – – Kawałki: | |
0207 26 10 0 | – – – – Bez kości |
– – – – Z kośćmi: | |
0207 26 20 0 | – – – – – Połówki lub ćwiartki |
0207 26 30 0 | – – – – – Całe skrzydła z końcami lub bez |
0207 26 40 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł |
0207 26 50 0 | – – – – – Piersi i ich kawałki |
– – – – – Nogi i ich kawałki: | |
0207 26 60 0 | – – – – – – Uda i ich kawałki |
0207 26 70 0 | – – – – – – Pozostałe |
0207 26 80 0 | – – – – – Pozostałe |
– – – Podroby: | |
0207 26 91 0 | – – – – Wątroby |
0207 26 99 0 | – – – – Pozostałe |
0207 27 | – – Kawałki i podroby, mrożone: |
– – – Kawałki: | |
0207 27 10 0 | – – – – Bez kości |
– – – – Z kośćmi: |
1 | 2 |
0207 27 20 0 | – – – – – Połówki lub ćwiartki |
0207 27 30 0 | – – – – – Całe skrzydła, z końcami lub bez |
0207 27 40 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł |
0207 27 50 0 | – – – – – Piersi i ich kawałki |
– – – – – Nogi i ich kawałki: | |
0207 27 60 0 | – – – – – – Uda i ich kawałki |
0207 27 70 0 | – – – – – – Pozostałe |
0207 27 80 0 | – – – – – Pozostałe |
– – – Podroby: | |
0207 27 91 0 | – – – – Wątroby |
0207 27 99 0 | – – – – Pozostałe |
– Z kaczek, gęsi i perliczek: | |
0207 32 | – – Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: |
– – – Kaczki: | |
0207 32 11 0 | – – – – Oskubane, bez krwi i jelit, ale nie wypatroszone, z głowami i łapami, znane jako „kaczki 85%" |
0207 32 15 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%" |
0207 32 19 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kaczki 63%" lub inaczej prezentowane |
– – – Gęsi: | |
0207 32 51 0 | – – – – Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%" |
0207 32 59 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%" lub inaczej prezentowane |
0207 32 90 0 | – – – Perliczki |
0207 33 | – – Nie cięte na kawałki, mrożone: |
– – – Kaczki: | |
0207 33 11 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%" |
0207 33 19 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kaczki 63%" lub inaczej prezentowane |
– – – Gęsi: | |
0207 33 51 0 | – – – – Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%" |
0207 33 59 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%" lub inaczej prezentowane |
0207 33 90 0 | – – – Perliczki |
0207 34 | – – Otłuszczone wątroby świeże lub chłodzone: |
0207 34 10 0 | – – – Z gęsi |
0207 34 90 0 | – – – Z kaczek |
0207 35 | – – Pozostałe, świeże lub chłodzone: |
– – – Kawałki: | |
– – – – Bez kości: | |
0207 35 11 0 | – – – – – Z gęsi |
0207 35 15 0 | – – – – – Z kaczek i perliczek |
– – – – Z kośćmi: | |
– – – – – Połówki lub ćwiartki: | |
0207 35 21 0 | – – – – – – Z kaczek |
0207 35 23 0 | – – – – – – Z gęsi |
0207 35 25 0 | – – – – – – Z perliczek |
0207 35 31 0 | – – – – – Całe skrzydła, z końcami lub bez |
0207 35 41 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł |
– – – – – Piersi i ich kawałki: | |
0207 35 51 0 | – – – – – – Z gęsi |
0207 35 53 0 | – – – – – – Z kaczek i perliczek |
– – – – – Nogi i ich kawałki: | |
0207 35 61 0 | – – – – – – Z gęsi |
0207 35 63 0 | – – – – – – Z kaczek i perliczek |
0207 35 71 0 | – – – – – Tusze gęsie i kacze |
0207 35 79 0 | – – – – – Pozostałe |
– – – Podroby: | |
0207 35 91 0 | – – – – Wątroby drobiowe inne niż otłuszczone wątroby |
1 | 2 |
0207 35 99 0 | – – – – Pozostałe |
0207 36 | – – Pozostałe, mrożone: |
– – – Kawałki: | |
– – – – Bez kości: | |
0207 36 11 0 | – – – – – Z gęsi |
0207 36 15 0 | – – – – – Z kaczek i perliczek |
– – – – Z kośćmi: | |
– – – – – Połówki lub ćwiartki: | |
0207 36 21 0 | – – – – – – Z kaczek |
0207 36 23 0 | – – – – – – Z gęsi |
0207 36 25 0 | – – – – – – Z perliczek |
0207 36 31 0 | – – – – – Całe skrzydła, z końcami lub bez |
0207 36 41 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł |
– – – – – Piersi i ich kawałki: | |
0207 36 51 0 | – – – – – – Z gęsi |
0207 36 53 0 | – – – – – – Z kaczek i perliczek |
– – – – – Nogi i ich kawałki: | |
0207 36 61 0 | – – – – – – Z gęsi |
0207 36 63 0 | – – – – – – Z kaczek i perliczek |
0207 36 71 0 | – – – – – Tusze gęsie i kacze |
0207 36 79 0 | – – – – – Pozostałe |
– – – Podroby: | |
– – – – Wątroby: | |
0207 36 81 0 | – – – – – Otłuszczone wątroby gęsie |
0207 36 85 0 | – – – – – Otłuszczone wątroby kacze |
0207 36 89 0 | – – – – – Pozostałe |
0207 36 90 0 | – – – – Pozostałe |
0405 | Masło i inne tłuszcze oraz oleje otrzymane z mleka; masło o obniżonej zawartości tłuszczu: |
0405 10 | – Masło: |
– – O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 85%: | |
– – – Masło naturalne: | |
0405 10 11 0 | – – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg |
0405 10 19 0 | – – – – Pozostałe |
0405 10 30 0 | – – – Masło odtwarzane |
0405 10 50 0 | – – – Masło z serwatki |
0405 10 90 0 | – – Pozostałe |
0405 20 | – Masło o obniżonej zawartości tłuszczu: |
0405 20 10 0 | – – O zawartości tłuszczu w masie 39% i więcej, ale poniżej 60% |
0405 20 30 0 | – – O zawartości tłuszczu w masie 60% i więcej, ale poniżej 75% |
0405 20 90 0 | – – O zawartości tłuszczu w masie powyżej 75%, ale nie przekraczającej 80% |
0405 90 | – Pozostałe: |
0405 90 10 0 | – – O zawartości tłuszczu w masie 99,3% i więcej oraz o zawartości wody w masie poniżej 0,5% |
0405 90 90 0 | – – Pozostałe |
0407 00 | Jaja ptasie w skorupkach, świeże, konserwowane albo gotowane: |
– Drobiu: | |
0407 00 30 0 | – – Pozostałe |
0408 | Jaja ptasie bez skorupek i żółtka jaj, świeże, suszone, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, mrożone lub inaczej zakonserwowane, zawierające lub nie dodatek cukru albo innego środka słodzącego: |
– Żółtka jaj: | |
0408 11 | – – Suszone: |
0408 11 80 0 | – – – Pozostałe |
0408 19 | – – Pozostałe: |
– – – Pozostałe: | |
0408 19 81 0 | – – – – Ciekłe |
1 | 2 |
0408 19 89 0 | – – – – Pozostałe, włącznie z mrożonymi |
– Pozostałe: | |
0408 91 | – – Suszone: |
0408 91 80 0 | – – – Pozostałe |
0408 99 | – – Pozostałe: |
0408 99 80 0 | – – – Pozostałe |
0409 00 00 0 | Miód naturalny |
0504 00 00 | Jelita, pęcherze i żołądki zwierząt (z wyjątkiem rybich), całe lub w kawałkach, świeże, chłodzone, mrożone, solone, w solance, suszone lub wędzone: |
0504 00 00 1 | – Żołądki drobiowe |
0603 | Kwiaty cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane: |
0603 10 | – Świeże: |
– – Od 1 czerwca do 31 października: | |
0603 10 11 0 | – – – Róże |
0603 10 13 0 | – – – Goździki |
0603 10 25 0 | – – – Chryzantemy |
– – Od 1 listopada do 31 maja: | |
0603 10 51 0 | – – – Róże |
0603 10 53 0 | – – – Goździki |
0603 10 65 0 | – – – Chryzantemy |
0702 00 00 | Pomidory, świeże lub chłodzone: |
0702 00 00 1 | – Od 1 stycznia do 31 marca |
0702 00 00 2 | – Od 1 do 30 kwietnia |
0702 00 00 3 | – Od 1 do 14 maja |
0702 00 00 5 | – Od 15 do 31 maja |
0702 00 00 7 | – Od 1 czerwca do 30 września |
0702 00 00 8 | – Od 1 do 31 października |
0702 00 00 9 | – Od 1 listopada do 31 grudnia |
0707 00 | Ogórki i korniszony, świeże lub chłodzone: |
0707 00 05 | – Ogórki: |
0707 00 05 1 | – – Od 1 stycznia do końca lutego |
0707 00 05 3 | – – Od 1 marca do 30 kwietnia |
0707 00 05 5 | – – Od 1 do 15 maja |
0707 00 05 7 | – – Od 16 maja do 31 października |
0707 00 05 8 | – – Od 1 do 10 listopada |
0707 00 05 9 | – – Od 11 listopada do 31 grudnia |
0707 00 90 0 | – Korniszony |
0808 | Jabłka, gruszki i pigwy, świeże: |
0808 10 | – Jabłka: |
0808 10 10 0 | – – Jabłka na sok, luzem, od 16 września do 15 grudnia |
– – Pozostałe: | |
0808 10 20 | – – – Odmiany Golden Delicious: |
0808 10 20 1 | – – – – Od 1 stycznia do 31 marca |
0808 10 20 3 | – – – – Od 1 kwietnia do 30 czerwca |
0808 10 20 7 | – – – – Od 1 sierpnia do 31 grudnia |
0808 10 50 | – – – Odmiany Grany Smith: |
0808 10 50 1 | – – – – Od 1 stycznia do 31 marca |
0808 10 50 3 | – – – – Od 1 kwietnia do 30 czerwca |
0808 10 50 7 | – – – – Od 1 sierpnia do 31 grudnia |
0808 10 90 | – – – Pozostałe: |
0808 10 90 1 | – – – – Od 1 stycznia do 31 marca |
1 | 2 |
0808 10 90 3 | – – – – Od 1 kwietnia do 30 czerwca |
0808 10 90 7 | – – – – Od 1 sierpnia do 31 grudnia |
1001 | Pszenica i mieszanka żyta z pszenicą: |
1001 90 | – Pozostałe: |
1001 90 10 0 | – – Orkisz do siewu |
– – Pozostały orkisz, pszenica zwykła i mieszanka żyta z pszenicą: | |
1001 90 91 | – – – Ziarno pszenicy zwykłej i mieszanki żyta z pszenicą: |
1001 90 91 1 | – – – – Ziarno pszenicy zwykłej |
1001 90 91 9 | – – – – Mieszanki żyta z pszenicą |
1001 90 99 0 | – – – Pozostałe |
1002 00 00 0 | Żyto |
1003 00 | Jęczmień: |
1003 00 10 0 | – Nasiona |
1003 00 90 0 | – Pozostały |
1004 00 00 0 | Owies |
1101 00 | Mąka pszenna i żytnio-pszenna: |
– Mąka pszenna: | |
1101 00 11 0 | – – Z pszenicy durum |
1101 00 15 0 | – – Z pszenicy zwykłej i orkisza |
1101 00 90 0 | – Mąka żytnio-pszenna |
1102 | Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą: |
1102 10 00 0 | – Mąka żytnia |
1105 | Mąka, grysik, puder, płatki, granulki i grudki ziemniaczane: |
1105 10 00 0 | – Mąka, grysik i puder |
1105 20 00 0 | – Płatki, grudki i granulki ziemniaczane |
1107 | Słód palony lub nie: |
1107 10 99 0 | – – – Pozostałe |
1108 | Skrobie; inulina: |
– Skrobie: | |
1108 13 00 0 | – – Skrobia ziemniaczana |
1205 00 | Ziarno rzepaku lub rzepiku, nawet łamane: |
1205 00 10 0 | – Siewne |
1205 00 90 0 | – Pozostałe |
1210 | Szyszki chmielowe, świeże lub suszone, nawet mielone, sproszkowane lub w formie granulek; lupulina: |
1210 10 00 0 | – Szyszki chmielowe, nie mielone, nie sproszkowane ani nie w formie granulek |
1210 20 | – Szyszki chmielowe, mielone, sproszkowane lub w formie granulek; lupulina: |
1210 20 10 0 | – – Szyszki chmielowe, mielone, sproszkowane lub w formie granulek, z podwyższoną zawartością lupuliny; lupulina |
1210 20 90 0 | – – Pozostałe |
1302 | Soki i ekstrakty roślinne; substancje pektynowe, pektyniany i pektany; agar-agar i inne śluzy i zagęszczacze modyfikowane lub nie, pochodzące z produktów roślinnych: |
– Soki i ekstrakty roślinne: | |
1302 13 00 0 | – – Z chmielu |
1 | 2 |
1701 | Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej: |
– Cukier surowy nie zawierający dodatku środków aromatyzujących ani barwiących: | |
1701 12 | – – Cukier buraczany: |
1701 12 10 0 | – – – Do rafinacji |
1701 12 90 0 | – – – Pozostały |
– Pozostały: | |
1701 99 | – – Pozostały: |
1701 99 10 0 | – – – Cukier biały |
1702 | Pozostałe cukry łącznie z chemicznie czystymi laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe nie zawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących; sztuczny miód zmieszany z miodem naturalnym lub nie; karmel: |
1702 30 | – Glukoza i syrop glukozowy nie zawierające fruktozy lub zawierające w stanie suchym mniej niż 20% fruktozy w masie: |
1702 30 10 0 | – – Izoglukoza |
– – Pozostałe: | |
– – – Zawierające w stanie suchym 99% lub więcej glukozy w masie: | |
1702 30 51 0 | – – – – W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub nie |
1702 30 59 0 | – – – – Pozostałe |
– – – Pozostałe: | |
1702 30 91 0 | – – – – W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub nie |
1702 30 99 0 | – – – – Pozostałe |
2002 | Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego: |
2002 10 | – Pomidory, całe lub w kawałkach: |
2002 10 10 0 | – – Bez skórek |
2002 10 90 0 | – – Pozostałe |
2002 90 | – Pozostałe: |
– – O zawartości suchej masy poniżej 12%: | |
2002 90 11 | – – – W bezpośrednich opakowaniach powyżej 1 kg: |
2002 90 11 1 | – – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kg |
2002 90 11 9 | – – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg |
2002 90 19 0 | – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg |
– – O zawartości suchej masy nie mniejszej niż 12%, ale nie przekraczającej 30%: | |
2002 90 31 | – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg: |
2002 90 31 1 | – – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kg |
2002 90 31 9 | – – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg |
2002 90 39 0 | – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg |
– – O zawartości suchej masy powyżej 30%: | |
2002 90 91 | – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg: |
2002 90 91 1 | – – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kg |
2002 90 91 9 | – – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg |
2002 90 99 0 | – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg |
2106 | Przetwory spożywcze gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone: |
2106 90 | – Pozostałe: |
– – Aromatyzowane lub barwione syropy cukrowe: | |
2106 90 30 0 | – – – Syropy izoglukozowe |
– – – Pozostałe: | |
2106 90 55 0 | – – – – Syrop glukozowy i z maltodekstryny |
– – Pozostałe: | |
2106 90 92 0 | – – – Nie zawierające tłuszczów mleka, sacharozy, izoglukozy, glukozy lub skrobi lub zawierające w masie mniej niż 1,5% tłuszczu mleka, 5% sacharozy lub izoglukozy, 5% glukozy lub skrobi |
2106 90 98 0 | – – – Pozostałe |
3502 | Albuminy (nawet koncentraty z dwu lub więcej protein z serwatki, zawierające w suchej masie powyżej 80% protein z serwatki), albuminiany i inne pochodne albumin: |
– Albumina jaja: | |
3502 11 | – – Suszona: |
3502 11 90 0 | – – – Pozostała |
- Data ogłoszenia: 1998-05-15
- Data wejścia w życie: 1998-05-30
- Data obowiązywania: 1998-05-30
- Z mocą od: 1998-05-30
- Dokument traci ważność: 2004-04-30
- ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA I GOSPODARKI ŻYWNOŚCIOWEJ z dnia 30 grudnia 1998 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie określenia wykazu towarów rolnych przywożonych z zagranicy, na które mogą być nałożone opłaty celne dodatkowe
- ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA I GOSPODARKI ŻYWNOŚCIOWEJ z dnia 18 lutego 1999 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie określenia wykazu towarów rolnych przywożonych z zagranicy, na które mogą być nałożone opłaty celne dodatkowe
- ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI z dnia 28 stycznia 2000 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie określenia wykazu towarów rolnych przywożonych z zagranicy, na które mogą być nałożone opłaty celne dodatkowe
- ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI z dnia 1 marca 2001 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie określenia wykazu towarów rolnych przywożonych z zagranicy, na które mogą być nałożone opłaty celne dodatkowe
- ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI z dnia 14 lutego 2002 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie określenia wykazu towarów rolnych przywożonych z zagranicy, na które mogą być nałożone opłaty celne dodatkowe
- ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI z dnia 12 lutego 2003 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie określenia wykazu towarów rolnych przywożonych z zagranicy, na które mogą być nałożone opłaty celne dodatkowe
- ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI z dnia 23 grudnia 2003 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie określenia wykazu towarów rolnych przywożonych z zagranicy, na które mogą być nałożone opłaty celne dodatkowe
REKLAMA
Dziennik Ustaw
REKLAMA
REKLAMA