REKLAMA

REKLAMA

Kategorie
Zaloguj się

Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

REKLAMA

Akty ujednolicone - rok 2021 poz. 143

Sprostowanie do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004 (Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej L 304 z dnia 22 listopada 2011 r.)

Tekst pierwotny

1.

Strona 32, art. 25 ust. 2:

zamiast:

„2. Aby umożliwić odpowiednie przechowywanie lub użycie żywności po otwarciu opakowania, w stosownych przypadkach podaje się warunki przechowywania lub termin przydatności do spożycia.”,

powinno być:

„2. Aby umożliwić odpowiednie przechowywanie lub użycie żywności po otwarciu opakowania, w stosownych przypadkach podaje się warunki przechowywania i/lub czas na spożycie żywności po otwarciu opakowania.”.

2.

Strona 54, załącznik VII część C, dwunasta pozycja wykazu:

zamiast:

„Środek do przetwarzania mąki (polepszacz)”

powinno być:

„Środek do przetwarzania mąki/polepszacz”.

3.

Strona 56, załącznik IX pkt 5 akapit drugi:

zamiast:

„[…], a także w postaci zamrożonej lub szybko zamrożonej, pod warunkiem że […]”,

powinno być:

„[…], a także w postaci zamrożonej lub głęboko zamrożonej, pod warunkiem że […]”.

REKLAMA

Akty ujednolicone

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA