REKLAMA

REKLAMA

Kategorie
Zaloguj się

Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

REKLAMA

Dziennik Ustaw - rok 2001 nr 151 poz. 1699

ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW

z dnia 11 grudnia 2001 r.

w sprawie ustanowienia kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Tureckiej

Tekst pierwotny

Na podstawie art. 14 § 3 pkt 2 w związku z art. 14 § 4a ustawy z dnia 9 stycznia 1997 r. – Kodeks celny zarządza się, co następuje:

§ 1.
Do dnia 31 grudnia 2002 r. ustanawia się kontyngenty taryfowe ilościowe na przywóz towarów pochodzących z Republiki Tureckiej, wymienionych w załączniku do rozporządzenia, dla których ustanawia się obniżone stawki celne w wysokości określonej w tym załączniku.
§ 2.
Obniżone stawki celne, o których mowa w § 1, stosuje się po udokumentowaniu pochodzenia towarów, zgodnie z wymogami określonymi odrębnie.
§ 3.
W zakresie uregulowanym w § 1 nie stosuje się stawek celnych określonych w Taryfie celnej, stanowiącej załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 11 grudnia 2001 r. w sprawie ustanowienia Taryfy celnej (Dz. U. Nr 146, poz. 1639).
§ 4.
1. Rozdysponowanie kontyngentów, o których mowa w § 1, jest dokonywane według kolejności złożenia kompletnych wniosków.

2. Pozwolenia na przywóz w przypadku:

1) pozycji towarowej 0813 – mogą dotyczyć przywozu nie więcej niż 50 ton łącznie dla wszystkich pozycji towarowych określonych 9-cyfrowym kodem PCN,

2) pozycji towarowej 0910 – mogą dotyczyć nie więcej niż 10 ton,

3) pozycji towarowych 2008 11 i 2008 19 – mogą dotyczyć nie więcej niż 50 ton łącznie dla wszystkich pozycji towarowych określonych 9-cyfrowym kodem PCN,

4) pozycji towarowej 2009 – mogą dotyczyć nie więcej niż 200 ton łącznie dla wszystkich pozycji towarowych określonych 9-cyfrowym kodem PCN.

§ 5.
Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 1 stycznia 2002 r.

Prezes Rady Ministrów: L. Miller

Załącznik 1. [WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH KONTYNGENTAMI TARYFOWYMI ILOŚCIOWYMI, POCHODZĄCYCH Z REPUBLIKI TURECKIEJ]

Załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów
z dnia 11 grudnia 2001 r. (poz. 1699)

WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH KONTYNGENTAMI TARYFOWYMI ILOŚCIOWYMI, POCHODZĄCYCH Z REPUBLIKI TURECKIEJ

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

1

2

3

4

0406

Sery i twarogi:

 

300 t

0406 90

– Pozostałe sery:

 

 

 

– – Pozostałe:

 

 

0406 90 29 0

– – – Kashkaval

25

 

 

– – – Feta:

 

 

0406 90 31 0

– – – – Z mleka owiec albo mleka bawołów w pojemnikach zawierających solankę albo w butelkach z owczej lub koziej skóry

25

 

0406 90 33 0

– – – – Pozostałe

25

 

 

– – – Pozostałe:

 

 

0406 90 50 0

– – – – Ser z mleka owiec albo mleka bawołów w pojemnikach zawierających solankę albo w butelkach z owczej lub koziej skóry

 

 

ex 0406 90 50 0

Ser typu Tulum

25

 

 

– – – – Pozostałe:

 

 

 

– – – – – O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 40%, o zawartości masy wody w substancji beztłuszczowej:

 

 

 

– – – – – – Przekraczającej 47%, ale nieprzekraczającej 72%:

 

 

 

– – – – – – – Pozostałe sery, o zawartości wody w masie serowej beztłuszczowej:

 

 

0406 90 86 0

– – – – – – – – Przekraczającej 47%, ale nieprzekraczającej 52%

 

 

ex 0406 90 86 0

Ser typu tulum peyniri

25

 

0406 90 87 0

– – – – – – – Przekraczającej 52%, ale nieprzekraczającej 62%

 

 

ex 0406 90 87 0

Ser typu tulum peyniri

25

 

0406 90 88 0

– – – – – – – – Przekraczającej 62%, ale nieprzekraczającej 72%

 

 

ex 0406 90 88 0

Ser typu tulum peyniri

25

 

0702 00 00

Pomidory, świeże lub chłodzone:

 

 

0702 00 00 9

– Od 1 listopada do 31 grudnia

10

250 t

0703

Cebula, szalotka, czosnek, pory oraz inne warzywa cebulowe świeże lub chłodzone:

 

10001 (łącznie z poz. 0709)

0703 90 00 0

– Pory i inne warzywa cebulowe

 

 

ex 0703 90 00 0

Pory świeże lub chłodzone

12,5

 

0707 00

Ogórki i korniszony, świeże lub chłodzone:

 

 

0707 00 05

– Ogórki:

 

200 t

0707 00 05 1

– – Od 1 stycznia do końca lutego

10

 

0707 00 05 8

– – Od 1 do 10 listopada

10

 

0707 00 05 9

– – Od 11 listopada do 31 grudnia

10

 

0709

Inne warzywa, świeże lub chłodzone:

 

1000 t (łącznie z poz. 0703)

0709 60

– Owoce z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta:

 

 

0709 60 10 0

– – Słodka papryka

4,5

 

 

– – Pozostałe:

 

 

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

1

2

3

4

0709 60 91 0

– – – Z rodzaju Capsicum do produkcji pieprzu tureckiego lub barwników oleożywicznych Capsicum

4,5

 

0709 60 95 0

– – – Do przemysłowej produkcji olejków eterycznych lub żywicznych

4,5

 

0709 60 99 0

– – – Pozostałe

4,5

 

0709 90

– Pozostałe:

 

 

0709 90 40 0

– – Kapary

4,5

 

0709 90 70 0

– – Cukinia

4,5

 

0710

Warzywa (niegotowane lub gotowane na parze albo w wodzie), mrożone:

 

 

0710 80

– Pozostałe warzywa:

 

 

0710 80 10 0

– – Oliwki

12,5

500 t

0711

Warzywa zakonserwowane tymczasowo (na przykład w gazowym dwutlenku siarki, w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących), ale nienadające się w tym stanie do bezpośredniego spożycia:

 

500 t

0711 20

– Oliwki:

 

 

0711 20 10 0

– – Do celów innych niż produkcja oliwy

7,5

 

0711 30 00 0

– Kapary

7,5

 

0813

Owoce suszone, inne niż z pozycji od 0801 do 0806; mieszanki orzechów lub suszonych owoców objętych niniejszym działem:

 

700 t

0813 10 00 0

– Morele

0

 

0813 20 00 0

– Śliwki

0

 

0813 40

– Pozostałe owoce:

 

 

0813 40 10 0

– – Brzoskwinie łącznie z nektarynami

0

 

0813 40 30 0

– – Gruszki

0

 

0813 40 50 0

– – Papaje

0

 

0813 40 60 0

– – Tamaryndy

0

 

0813 40 70 0

– – Owoce nerkowca, liczi (śliwki chińskie), owoce kanawalii, owoce sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya

0

 

0813 40 95 0

– – Pozostałe

0

 

0813 50

– Mieszanki orzechów lub suszonych owoców objętych niniejszym działem:

 

 

 

– – Mieszanki z suszonych owoców innych niż z pozycji od 0801 do 0806:

 

 

 

– – – Niezawierające suszonych śliwek:

 

 

0813 50 12 0

– – – – Z owoców papaya, tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskie), owoców kanawalii, owoców sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya

0

 

0813 50 15 0

– – – – Pozostałe

0

 

0813 50 19 0

– – – Zawierające suszone śliwki

0

 

 

– – Mieszanki wyłącznie z suszonych orzechów z pozycji 0801 i 0802:

 

 

0813 50 31 0

– – – Z orzechów tropikalnych

0

 

0813 50 39 0

– – – Pozostałe

0

 

 

– – Pozostałe mieszanki:

 

 

0813 50 91 0

– – – Niezawierające suszonych śliwek lub fig

0

 

0813 50 99 0

– – – Pozostałe

0

 

0902

Herbata, nawet aromatyzowana:

 

2000 t

0902 10 00 0

– Herbata zielona (niefermentowana) w bezpośrednim opakowaniu o zawartości nieprzekraczającej 3 kg

7,5

 

0902 20 00 0

– Inna herbata zielona (niefermentowana)

7,5

 

0902 30 00 0

– Herbata czarna (fermentowana) i herbata częściowo fermentowana, w bezpośrednim opakowaniu o zawartości nieprzekraczającej 3 kg

7,5

 

0902 40 00 0

– Pozostała herbata czarna (fermentowana) i inna herbata częściowo fermentowana

7,5

 

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

1

2

3

4

0910

Imbir, szafran, kurkuma, tymianek, liście laurowe, curry i pozostałe przyprawy korzenne:

 

50 t

0910 40

– Tymianek; liście laurowe:

 

 

0910 40 90 0

– – Liście laurowe

9,5

 

1512

Olej słonecznikowy, z krokosza balwierskiego i bawełniany oraz ich frakcje, nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie:

 

800 t

 

– Olej słonecznikowy i z krokosza balwierskiego oraz ich frakcje:

 

 

1512 19

– – Pozostałe:

 

 

 

– – – Pozostałe:

 

 

1512 19 91

– – – – Olej słonecznikowy:

 

 

1512 19 91 1

– – – – – Rafinowany, konfekcjonowany

20

 

1512 19 91 9

– – – – – Pozostały

17,5

 

1604

Przetworzone i konserwowane ryby; kawior i namiastki kawioru przygotowane z ikry rybiej:

 

500 t

 

– Ryby, całe lub w kawałkach, ale niemielone:

 

 

1604 14

– – Tuńczyki, bonito latający i bonito śródziemnomorski (Sarda spp.):

 

 

 

– – – Tuńczyki i bonito latający:

 

 

1604 14 11 0

– – – – W oleju roślinnym

0

 

 

– – – – Pozostałe:

 

 

1604 14 16 0

– – – – – Filety znane jako „loins”

0

 

1604 14 18 0

– – – – – Pozostałe

0

 

1604 14 90 0

– – – Bonito śródziemnomorski (Sarda spp.)

0

 

1604 20

Pozostałe przetwory lub konserwy z ryb:

 

 

 

– – Pozostałe:

 

 

1604 20 70 0

– – – Z tuńczyków, bonito latających lub pozostałych ryb z rodzaju Euthynnus

0

 

1704

Wyroby cukiernicze (włączając białą czekoladę), niezawierające kakao:

 

2400 t

1704 10

– Guma do żucia, również pokryta cukrem:

 

(dotyczy łącznie

 

– – Zawierająca w masie mniej niż 60% sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza);

 

poz. 1704

1704 10 11 0

– – – Guma w paskach

6

i 1806)

1704 10 19 0

– – – Pozostała

8

 

 

– – Zawierająca w masie 60% lub więcej sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza):

 

 

1704 10 91 0

– – – Guma w paskach

4

 

1704 10 99 0

– – – Pozostała

8

 

1704 90

– Pozostałe:

 

 

1704 90 30 0

– – Biała czekolada

13

 

 

– – Pozostałe:

 

 

1704 90 55 0

– – – Pastylki od bólu gardła i dropsy od kaszlu

6

 

 

– – – Pozostałe: .

 

 

1704 90 71 0

– – – – Cukierki z masy gotowanej, również z nadzieniem

25 + DCC

 

1704 90 75 0

– – – Cukierki toffi, karmelki i podobne

25 + DCC

 

 

– – – – Pozostałe:

 

 

1704 90 99 0

– – – – – Pozostałe

25 + DCC(a)

 

1806

Czekolada i inne przetwory spożywcze zawierające kakao:

 

 

1806 10

– Proszek kakaowy zawierający dodatek cukru lub innego środka słodzącego:

 

 

1806 10 15 0

– – Niezawierający sacharozy lub zawierający w masie mniej niż 5% sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza) lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza

15

 

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

1

2

3

4

1806 10 20 0

– – Zawierający w masie 5% lub więcej, ale mniej niż 65% sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza) lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza

15

 

1806 20

– Pozostałe przetwory w blokach, tabliczkach lub batonach o masie powyżej 2 kg lub w płynie, paście, proszku, granulkach lub w innej postaci w pojemnikach lub w bezpośrednich opakowaniach o zawartości powyżej 2 kg:

 

 

1806 20 10 0

– – Zawierające w masie 31% lub więcej masła kakaowego albo zawierające w masie 31% lub więcej masła kakaowego i tłuszczu z mleka łącznie

20

 

1806 20 30 0

– – Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż 31% masła kakaowego i tłuszczu z mleka łącznie

20

 

 

– – Pozostałe:

 

 

1806 20 50 0

– – – Zawierające w masie 18% lub więcej masła kakaowego

20

 

1806 20 70 0

– – – Okruchy mleczno-czekoladowe

20

 

1806 20 80 0

– – – Polewa czekoladowa smakowa

20

 

1806 20 95 0

– – – Pozostałe

22 + DCC

 

 

– Pozostałe, w blokach, tabliczkach lub batonach:

 

 

1806 31 00 0

– – Nadziewane

37 + DCC

 

1806 32

– – Bez nadzienia:

 

 

1806 32 10 0

– – – Z dodatkami zbóż, owoców lub orzechów

37 + DCC

 

1806 32 90 0

– – – Pozostałe

37 + DCC

 

1806 90

– Pozostałe:

 

 

 

– – Czekolada i produkty czekoladowe:

 

 

 

– – – Czekolady, nawet z nadzieniem:

 

 

1806 90 11 0

– – – – Zawierające alkohol

37 + DCC

 

1806 90 19 0

– – – – Pozostałe

37 + DCC

 

 

– – – Pozostałe:

 

 

1806 90 31 0

– – – – Z nadzieniem

37 + DCC

 

1806 90 39 0

– – – – Bez nadzienia

37 + DCC

 

1806 90 50 0

– – Wyroby cukiernicze i ich namiastki wykonane z substytutów cukru, zawierające kakao

37 + DCC

 

1806 90 60 0

– – Produkty do smarowania, zawierające kakao

37 + DCC

 

1806 90 70 0

– – Przetwory zawierające kakao do sporządzania napojów

37 + DCC

 

1806 90 90 0

– – Pozostałe

37 + DCC

 

1902

Makarony, również gotowane lub nadziewane (mięsem lub innymi substancjami) lub przygotowane inaczej, takie jak spaghetti, rurki, nitki, lasagne, gnocchi, ravioli, cannelloni; kuskus, nawet przygotowany:

 

200 t

 

– Makarony niegotowane, nienadziewane ani nieprzygotowane inaczej:

 

 

1902 11 00 0

– – Zawierające jaja

28

 

1902 19

– – Pozostałe:

 

 

1902 19 10 0

– – – Niezawierające mąki lub mączki ze zwykłej pszenicy

12

 

1902 19 90 0

– – – Pozostałe

12

 

1902 30

– Pozostałe makarony:

 

 

1902 30 10 0

– – Suszone

14

 

1902 30 90 0

– – Pozostałe

3

 

2007

Dżemy, galaretki owocowe, marmolady, przeciery i pasty owocowe lub orzechowe, otrzymywane przez gotowanie, nawet zawierające dodatek cukru lub innej substancji słodzącej:

 

1000 t

 

– Pozostałe:

 

 

2007 91

– – Owoce cytrusowe:

 

 

2007 91 10 0

– – – O zawartości cukru w masie przekraczającej 30%

20

 

2007 91 30 0

– – – O zawartości cukru w masie przekraczającej 13%, ale nieprzekraczającej 30%

20

 

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

1

2

3

4

2007 99

– – Pozostałe:

 

 

 

– – – O zawartości cukru w masie przekraczającej 30%:

 

 

2007 99 20 0

– – – – Przecier i pasta z kasztanów

20

 

 

– – – O zawartości cukru w masie przekraczającej 13%, ale nieprzekraczającej 30%:

 

 

2007 99 51 0

– – – – Przecier i pasta z kasztanów

20

 

 

– – – Pozostałe:

 

 

2007 99 98 0

– – – – Pozostałe

 

 

ex 2007 99 98 0

Przecier i pasta z orzechów laskowych, o zawartości cukru w masie nieprzekraczającej 13%

20

 

2008

Owoce, orzechy i inne jadalne części roślin, inaczej przetworzone lub zakonserwowane, nawet zawierające dodatek cukru lub innej substancji słodzącej lub alkoholu, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone:

 

500 t

 

– Orzechy, orzeszki ziemne i inne nasiona, zmieszane razem lub nie:

 

 

2008 11

– – Orzeszki ziemne:

 

 

2008 11 10 0

– – – Masło orzechowe

17,5

 

 

– – – Pozostałe, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto:

 

 

 

– – – – Powyżej 1 kg:

 

 

2008 11 92 0

– – – – – Prażone

17,5

 

2008 11 94 0

– – – – – Pozostałe

17,5

 

 

– – – – Nieprzekraczającej 1 kg:

 

 

2008 11 96 0

– – – – – Prażone

17,5

 

2008 11 98 0

– – – – – Pozostałe

17,5

 

2008 19

– – Pozostałe, włączając mieszanki:

 

 

 

– – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg:

 

 

2008 19 11 0

– – – – Orzechy tropikalne; mieszanki zawierające w masie 50% lub więcej orzechów tropikalnych i owoców tropikalnych

17,5

 

 

– – – – Pozostałe:

 

 

2008 19 13 0

– – – – – Migdały prażone i orzeszki pistacjowe prażone

17,5

 

2008 19 19 0

– – – – – Pozostałe

17,5

 

 

– – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg:

 

 

 

– – – – Orzechy tropikalne; mieszanki zawierające w masie 50% lub więcej orzechów tropikalnych i owoców tropikalnych:

 

 

2008 19 51 0

– – – – – Prażone orzechy tropikalne

17,5

 

2008 19 59 0

– – – – – Pozostałe

17,5

 

 

– – – – Pozostałe:

 

 

 

– – – – – Orzechy prażone:

 

 

2008 19 93 0

– – – – – – Migdały prażone i orzeszki pistacjowe prażone

17,5

 

2008 19 95 0

– – – – – – Pozostałe

17.5

 

2008 19 99 0

– – – – – Pozostałe

17.5

 

2008 30

– Owoce cytrusowe:

 

1000 t

 

– – Zawierające dodatek alkoholu:

 

 

 

– – – O zawartości cukru w masie powyżej 9%:

 

 

2008 30 11 0

– – – – O rzeczywistej mocy alkoholu nieprzekraczającej w masie 11,85%

15

 

2008 30 19 0

– – – – Pozostałe

15

 

 

– – – Pozostałe:

 

 

2008 30 31 0

– – – – O rzeczywistej mocy alkoholu nieprzekraczającej w masie 11,85%

15

 

2008 30 39 0

– – – – Pozostałe

15

 

 

– – Niezawierające dodatku alkoholu:

 

 

 

– – – Zawierające dodatek cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg:

 

 

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

1

2

3

4

2008 30 51 0

– – – –Cząstki grejpfrutów

15

 

2008 30 55 0

– – – – Mandarynki (włączając tangerynki i satsumas); klementynki, wilkingi i inne podobne hybrydy cytrusowe

15

 

2008 30 59 0

– – – – Pozostałe

15

 

 

– – – Zawierające dodatek cukru w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg:

 

 

2008 30 71 0

– – – – Cząstki grejpfrutów

15

 

2008 30 75 0

– – – – Mandarynki (włączając tangerynki i satsumas); klementynki, wilkingi i inne podobne hybrydy cytrusowe

15

 

2008 30 79 0

– – – – Pozostałe

15

 

2008 30 90 0

– – – Niezawierające dodatku cukru

15

 

2008 50

– Morele:

 

 

 

– – Zawierające dodatek alkoholu:

 

 

 

– – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości powyżej 1 kg:

 

 

 

– – – – O zawartości cukru w masie powyżej 13%:

 

 

2008 50 11 0

– – – – – O rzeczywistej mocy alkoholu nieprzekraczającej w masie 11,85%

15

 

2008 50 19 0

– – – – – Pozostałe

15

 

 

– – – – Pozostałe:

 

 

2008 50 31 0

– – – – – O rzeczywistej mocy alkoholu nieprzekraczającej w masie 11,85%

15

 

2008 50 39 0

– – – Pozostałe

15

 

 

– – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg:

 

 

2008 50 51 0

– – – – O zawartości cukru w masie powyżej 15%

15

 

2008 50 59 0

– – – – Pozostałe

15

 

 

– – Niezawierające dodatku alkoholu:

 

 

 

– – – Zawierające dodatek cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg:

 

 

2008 50 61 0

– – – – O zawartości cukru w masie powyżej 13%

15

 

2008 50 69 0

– – – – Pozostałe

15

 

 

– – – Zawierające dodatek cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg:

 

 

2008 50 71 0

– – – – O zawartości cukru w masie powyżej 15%

15

 

2008 50 79 0

– – – – Pozostałe

15

 

 

– – – Niezawierające dodatku cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto:

 

 

2008 50 92 0

– – – – 5 kg lub więcej

15

 

2008 50 94 0

– – – – Poniżej 5 kg, ale nie mniej niż 4,5 kg

15

 

2008 50 99 0

– – – – Poniżej 4,5 kg

15

 

2008 70

– Brzoskwinie, włącznie z nektarynkami:

 

 

 

– – Zawierające dodatek alkoholu:

 

 

 

– – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg:

 

 

 

– – – – O zawartości cukru w masie powyżej 13%:

 

 

2008 70 11 0

– – – – – O rzeczywistej mocy alkoholu nieprzekraczającej w masie 11,85%

15

 

2008 70 19 0

– – – – – Pozostałe

15

 

 

– – – – Pozostałe:

 

 

2008 70 31 0

– – – – – O rzeczywistej mocy alkoholu nieprzekraczającej w masie 11,85%

15

 

2008 70 39 0

– – – – – Pozostałe

15

 

 

– – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg:

 

 

2008 70 51 0

– – – – O zawartości cukru w masie powyżej 15%

15

 

2008 70 59 0

– – – – Pozostałe

15

 

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

1

2

3

4

 

– – Niezawierające dodatku alkoholu:

 

 

 

– – – Zawierające dodatek cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg:

 

 

2008 70 61 0

– – – – O zawartości cukru w masie powyżej 13%

15

 

2008 70 69 0

– – – – Pozostałe

15

 

 

– – – Zawierające dodatek cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg:

 

 

2008 70 71 0

– – – – O zawartości cukru w masie powyżej 15%

15

 

2008 70 79 0

– – – – Pozostałe

15

 

 

– – – Niezawierające dodatku cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto:

 

 

2008 70 92 0

– – – – 5 kg lub więcej

15

 

2008 70 94 0

– – – – Poniżej 5 kg, ale nie mniej niż 4,5 kg

15

 

2008 70 99 0

– – – – Poniżej 4,5 kg

15

 

2009

Soki owocowe (włączając moszcz winogronowy) i soki warzywne niesfermentowane i niezawierające dodatku alkoholu, nawet z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej:

 

1000 t

 

– Sok pomarańczowy:

 

 

2009 11

– – Mrożony:

 

 

 

– – – O liczbie Brixa przekraczającej 67:

 

 

2009 11 11 0

– – – – O wartości nieprzekraczającej 30 EUR za 100 kg masy netto

20

 

2009 11 19 0

– – – – Pozostałe

20

 

 

– – – O liczbie Brixa nieprzekraczającej 67:

 

 

2009 11 91 0

– – – – O wartości nieprzekraczającej 30 EUR za 100 kg masy netto i o zawartości dodatku cukru w masie przekraczającej 30%

20

 

2009 11 99 0

– – – – Pozostałe

20

 

2009 12 00 0

– – Niemrożony, o liczbie Brixa nieprzekraczającej 20

20

 

2009 19

– – Pozostałe:

 

 

 

– – – O liczbie Brixa przekraczającej 67:

 

 

2009 19 11 0

– – – – O wartości nieprzekraczającej 30 EUR za 100 kg masy netto

20

 

2009 19 19 0

– – – – Pozostałe

20

 

 

– – – O liczbie Brixa przekraczającej 20, ale nieprzekraczającej 67:

 

 

2009 19 91 0

– – – – O wartości nieprzekraczającej 30 EUR za 100 kg masy netto i o zawartości dodatku cukru w masie przekraczającej 30%

20

 

2009 19 98 0

– – – – Pozostałe

20

 

 

– Sok grejpfrutowy:

 

 

2009 21 00 0

– – O liczbie Brixa nieprzekraczającej 20

20

 

2009 29

– – Pozostałe:

 

 

 

– – – O liczbie Brixa przekraczającej 67:

 

 

2009 29 11 0

– – – – O wartości nieprzekraczającej 30 EUR za 100 kg masy netto

20

 

2009 29 19 0

– – – – Pozostałe

20

 

 

– – – O liczbie Brixa przekraczającej 20, ale nieprzekraczającej 67:

 

 

2009 29 91 0

– – – – O wartości nieprzekraczającaj 30 EUR za 100 kg masy netto i o zawartości dodatku cukru w masie przekraczającej 30%

20

 

2009 29 99 0

– – – – Pozostałe

20

 

 

– Sok z dowolnego innego pojedynczego owocu cytrusowego:

 

 

2009 31

– – O liczbie Brixa nieprzekraczającej 20:

 

 

 

– – – O wartości przekraczającej 30 EUR za 100 kg masy netto:

 

 

2009 31 11 0

– – – – Zawierający dodatek cukru

20

 

2009 31 19 0

– – – – Niezawierający dodatku cukru

20

 

 

– – – O wartości nieprzekraczającej 30 EUR za 100 kg masy netto:

 

 

 

– – – – Sok cytrynowy:

 

 

2009 31 51 0

– – – – – Zawierający dodatek cukru

20

 

2009 31 59 0

– – – – – Niezawierający dodatku cukru

20

 

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

1

2

3

4

 

– – – – Pozostałe soki z owoców cytrusowych:

 

 

2009 31 91 0

– – – – – Zawierające dodatek cukru

20

 

2009 31 99 0

– – – – – Niezawierające dodatku cukru

20

 

2009 39

– – Pozostałe:

 

 

 

– – – O liczbie Brixa przekraczającej 67:

 

 

2009 39 11 0

– – – – O wartości nieprzekraczającej 30 EUR za 100 kg masy netto

 

 

2009 39 19 0

– – – – Pozostałe

20

 

 

– – – O liczbie Brixa przekraczającej 20, ale nieprzekraczającej 67:

 

 

 

– – – – O wartości przekraczającej 30 EUR za 100 kg masy netto:

 

 

2009 39 31 0

– – – – – Zawierające dodatek cukru

20

 

2009 39 39 0

– – – – – Niezawierające dodatku cukru

20

 

 

– – – – O wartości nieprzekraczającej 30 EUR za 100 kg masy netto:

 

 

 

– – – – – Sok cytrynowy:

 

 

2009 39 51 0

– – – – – – O zawartości dodatku cukru w masie przekraczającej 30%

20

 

2009 39 55 0

– – – – – – O zawartości dodatku cukru w masie nieprzekraczającej 30%

20

 

2009 39 59 0

– – – – – – Niezawierający dodatku cukru

20

 

 

– – – – – Pozostałe soki z owoców cytrusowych:

 

 

2009 39 91 0

– – – – – – O zawartości dodatku cukru w masie przekraczającej 30%

20

 

2009 39 95 0

– – – – – – O zawartości dodatku cukru w masie nieprzekraczającej 30%

20

 

2009 39 99 0

– – – – – – Niezawierający dodatku cukru

20

 

 

– Sok z winogron (włączając moszcz winogronowy):

 

 

2009 61

– – O liczbie Brixa nieprzekraczającej 30:

 

 

2009 61 10 0

– – – O wartości przekraczającej 18 EUR za 100 kg masy netto

20

 

2009 61 90 0

– – – O wartości nieprzekraczającej 18 EUR za 100 kg masy netto

20

 

2009 69

– – Pozostałe:

 

 

 

– – – O liczbie Brixa przekraczającej 67:

 

 

2009 69 11 0

– – – – O wartości nieprzekraczającej 22 EUR za 100 kg masy netto

20

 

2009 69 19 0

– – – – Pozostałe

20

 

 

– – – O liczbie Brixa przekraczającej 30, ale nieprzekraczającej 67:

 

 

 

– – – – O wartości przekraczającej 18 EUR za 100 kg masy netto:

 

 

2009 69 51 0

– – – – – Stężony

20

 

2009 69 59 0

– – – – – Pozostały

20

 

 

– – – – O wartości nieprzekraczającej 18 EUR za 100 kg masy netto:

 

 

 

– – – – – O zawartości dodatku cukru w masie przekraczającej 30%:

 

 

2009 69 71 0

– – – – – – Stężony

20

 

2009 69 79 0

– – – – – – Pozostały

20

 

2009 69 90 0

– – – – – Pozostałe

20

 

2009 90

– Mieszanki soków:

 

 

 

– – O liczbie Brixa nieprzekraczającej 67:

 

 

 

– – – Pozostałe:

 

 

 

– – – – O wartości przekraczającej 30 EUR za 100 kg masy netto:

 

 

 

– – – – – Mieszanki soków owoców cytrusowych i soku ananasowego:

 

 

2009 90 41 0

– – – – – – Zawierające dodatek cukru

20

 

2009 90 49 0

– – – – – – Pozostałe

20

 

 

– – – – O wartości nieprzekraczającej 30 EUR za 100 kg masy netto:

 

 

 

– – – – – Mieszanki soków owoców cytrusowych i soku ananasowego:

 

 

2009 90 71 0

– – – – – – O zawartości dodatku cukru w masie przekraczającej 30%

20

 

2009 90 73 0

– – – – – – O zawartości dodatku cukru w masie nieprzekraczającej 30%

20

 

2009 90 79 0

– – – – – – Niezawierające dodatku cukru

20

 

2102

Drożdże (aktywne lub nieaktywne); inne mikroorganizmy jednokomórkowe, martwe (z wyłączeniem szczepionek objętych pozycją 3002); gotowe proszki do pieczenia:

 

50 t

2102 10

– Drożdże aktywne:

 

 

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

1

2

3

4

2102 10 10 0

– – Kultury drożdży

20

 

 

– – Drożdże piekarnicze:

 

 

2102 10 31 0

– – – Suszone

20

 

2102 10 39 0

– – – Pozostałe

20

 

2102 10 90 0

– – Pozostałe

20

 

2203 00

Piwo otrzymywane ze słodu:

 

1000 hl

 

– W pojemnikach zawierających nie więcej niż 10 litrów:

 

 

2203 00 01 0

– – W butelkach

0

 

2203 00 09 0

– – Pozostałe

0

 

2203 00 10 0

– W pojemnikach zawierających więcej niż 10 litrów

0

 

2204

Wino ze świeżych winogron łącznie z winami wzmocnionymi; moszcz winogronowy inny niż z pozycji 2009:

 

1000 hl

2204 10

– Wino musujące:

 

 

 

– – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5% obj.:

 

 

2204 10 11

– – – Szampan:

 

 

2204 10 11 1

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5%, ale nie większej niż 22% obj.

 

 

ex 2204 10 11 1

O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5%, ale nie większej niż 18% obj.

15
minimum
21 EUR/hl

 

2204 10 19

– – – Pozostałe:

 

 

2204 10 19 1

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5%, ale nie większej niż 22% obj.

 

 

ex 2204 10 19 1

O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5%, ale nie większej niż 18% obj.

15
minimum
21 EUR/hl

 

 

– – Pozostałe:

 

 

2204 10 91 0

– – – Asti spumante

15
minimum
21 EUR/hl

 

2204 10 99 0

– – – Pozostałe

15
minimum
21 EUR/hl

 

 

– Pozostałe wina; moszcz winogronowy z fermentacją nierozpoczętą lub zatrzymaną przez dodanie alkoholu:

 

 

2204 21

– – W pojemnikach zawierających 2 litry lub mniej:

 

 

2204 21 10

– – – Wina inne niż z podpozycji 2204 10 w butelkach z korkami „grzybkowymi” przytrzymywanymi przewiązkami lub zapięciami; wina dostarczane inaczej, pozostające dzięki obecności dwutlenku węgla w roztworze pod nadciśnieniem nie mniejszym niż 1 bar, ale mniejszym niż 3 bary, mierzonym w temperaturze 20°C:

 

 

2204 21 10 1

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie większej niż 22% obj.

 

 

ex 2204 21 10 1

O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie większej niż 18% obj.

15
minimum
21 EUR/hl

 

 

– – – Pozostałe:

 

 

 

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nieprzekraczającej13% obj.:

 

 

 

– – – – – Wina jakościowe produkowane w określonych rejonach:

 

 

 

– – – – – – Białe:

 

 

2204 21 11 0

– – – – – – – Alsace

15
minimum
12,5 EUR/hi

 

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

1

2

3

4

2204 21 12 0

– – – – – – – Bordeaux

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 13 0

– – – – – – – Bourgogne (Burgundy)

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 17 0

– – – – – – – Val de Loire (Loire valley)

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 18 0

– – – – – – – Mosel-Saar-Ruwer

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 19 0

– – – – – – – Pfalz

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 22 0

– – – – – – – Rheinhessen

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 24 0

– – – – – – – Lazio (Latium)

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 26 0

– – – – – – – Toscana (Tuscany)

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 27 0

– – – – – – – Trentino, Alto Adige i Friuli

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 28 0

– – – – – – – Veneto

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 32 0

– – – – – – – Vinho Verde

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 34 0

– – – – – – – Penedés

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 36 0

– – – – – – – Rioja

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 37 0

– – – – – – – Valencia

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 38 0

– – – – – – – Pozostałe

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

 

– – – – – – Pozostałe:

 

 

2204 21 42 0

– – – – – – – Bordeaux

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 43 0

– – – – – – – Bourgogne (Burgundy)

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 44 0

– – – – – – – Beaujolais

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

1

2

3

4

2204 21 46 0

– – – – – – – Côtes du Rhône

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 47 0

– – – – – – – Languedoc-Rousillon

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 48 0

– – – – – – – Val de Loire (Loire valley)

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 62 0

– – – – – – – Piemonte (Piemont)

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 66 0

– – – – – – – Toscana (Tuscany)

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 67 0

– – – – – – – Trentino i Alto Adige

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 68 0

– – – – – – – Veneto

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 69 0

– – – – – – – Dao, Bairrada i Douro

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 71 0

– – – – – – – Navarra

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 74 0

– – – – – – – Penedès

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 76 0

– – – – – – – Rioja

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 77 0

– – – – – – – Valdepenas

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 78 0

– – – – – – – Pozostałe

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

 

– – – – – Pozostałe:

 

 

2204 21 79 0

– – – – – – – Białe

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 80 0

– – – – – – – Pozostałe

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

 

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 13% obj., ale nieprzekraczającej 15% obj.:

 

 

 

– – – – – Wina jakościowe produkowane w określonych regionach:

 

 

2204 21 81 0

– – – – – – Białe

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 82 0

– – – – – – Pozostałe

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

 

– – – – – Pozostałe:

 

 

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

1

2

3

4

2204 21 83 0

– – – – – – Białe

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 84 0

– – – – – – Pozostałe

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

 

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 15% obj., ale nieprzekraczającej 18% obj.:

 

 

2204 21 87 0

– – – – – Marsala

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 88 0

– – – – – Samos i Muscat de Lemnos

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 89 0

– – – – – Port

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 91 0

– – – – – Madeira i Setubal muscatel

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 92 0

– – – – – Sherry

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 93 0

– – – – – Tokaj (Aszu i Szamorodni)

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 21 94 0

– – – – – Pozostałe

15 minimum 12,5 EUR/hl

 

2204 29

– – Pozostałe:

 

 

2204 29 10

– – – Wina inne niż z podpozycji 2204 10 w butelkach z korkami „grzybkowymi” przytrzymywanymi przewiązkami lub zapięciami; wina dostarczane inaczej, pozostające w wyniku obecności dwutlenku węgla w roztworze, pod nadciśnieniem nie mniejszym niż 1 bar, ale mniejszym niż 3 bary, mierzonym w temperaturze 20°C:

 

 

2204 29 10 1

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie większej niż 22% obj.

 

 

ex 2204 29 10 1

O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie większej niż 18% obj.

12,5 minimum 21 EUR/hl

 

 

– – – Pozostałe:

 

 

 

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nieprzekraczającej 13% obj.:

 

 

 

– – – – – Wina jakościowe produkowane w określonych regionach:

 

 

 

– – – – – – Białe:

 

 

2204 29 12 0

– – – – – – – Bordeaux

12,5
minimum 2,5 EUR/hl

 

2204 29 13 0

– – – – – – – Bourgogne (Burgundy)

12,5
minimum 2,5 EUR/hl

 

2204 29 17 0

– – – – – – – Val de Loire (Loire valley)

12,5 minimum 2,5 EUR/hl

 

2204 29 18 0

– – – – – – Pozostałe

12,5
minimum 2,5 EUR/hl

 

 

– – – – – – Pozostałe:

 

 

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

1

2

3

4

2204 29 42 0

– – – – – – – Bordeaux

12,5 minimum 2,5 EUR/hl

 

2204 29 43 0

– – – – – – – Bourgogne (Burgundy)

12,5 minimum 2,5 EUR/hl

 

2204 29 44 0

– – – – – – – Beaujolais

12,5 minimum 2,5 EUR/hl

 

2204 29 46 0

– – – – – – – Cótes du Rhóne

12,5 minimum 2,5 EUR/hl

 

2204 29 47 0

– – – – – – – Languedoc–Roussillon

12,5 minimum 2,5 EUR/hl

 

2204 29 48 0

– – – – – – – Val de Loire (Loire valley)

12,5 minimum 2,5 EUR/hl

 

2204 29 58 0

– – – – – – – Pozostałe

12,5 minimum 2,5 EUR/hl

 

 

– – – – – Pozostałe:

 

 

 

– – – – – – Białe:

 

 

2204 29 62 0

– – – – – – – Sicilia (Siciły)

12,5 minimum 2,5 EUR/hl

 

2204 29 64 0

– – – – – – – Veneto

12,5 minimum 2,5 EUR/hl

 

2204 29 65 0

– – – – – – – Pozostałe

12,5 minimum 2,5 EUR/hl

 

 

– – – – – – Pozostałe:

 

 

2204 29 71 0

– – – – – – – Puglia (Apuglia)

12,5 minimum 2,5 EUR/hl

 

2204 29 72 0

– – – – – – – Sicilia (Siciły)

12,5 minimum 2,5 EUR/hl

 

2204 29 75 0

– – – – – – – Pozostałe

12,5 minimum 2,5 EUR/hl

 

 

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 13% obj., ale nieprzekraczającej 15% obj.:

 

 

 

– Wina jakościowe produkowane w określonych regionach:

 

 

2204 29 81 0

– – – – – – Białe

12,5 minimum 3,5 EUR/hl

 

2204 29 82 0

– – – – – – – Pozostałe

12,5 minimum 3,5 EUR/hl

 

 

– – – – – Pozostałe:

 

 

2204 29 83 0

– – – – – – Białe

12,5 minimum 3,5 EUR/hl

 

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

1

2

3

4

2204 29 84 0

– – – – – – Pozostałe

12,5 minimum 3,5 EUR/hl

 

 

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 15% obj., ale nieprzekraczającej 18% obj.:

 

 

2204 29 87 0

– – – – – Marsala

12,5 minimum 10,5 EUR/hl

 

2204 29 88 0

– – – – – Samos i Muscat de Lemnos

12,5 minimum 10,5 EUR/hl

 

2204 29 89 0

– – – – – Port

12,5 minimum 10,5 EUR/hl

 

2204 29 91 0

– – – – – Madeira i Setubal muscatel

12,5 minimum 10,5 EUR/hl

 

2204 29 92 0

– – – – – Sherry

12,5 minimum 10,5 EUR/hl

 

2204 29 93 0

– – – – –Tokaj (Aszu i Szamorodni)

12,5 minimum 10,5 EUR/hl

 

2204 29 94 0

– – – – – Pozostałe

12,5 minimum 10,5 EUR/hl

 

2204 30

– Pozostały moszcz winogronowy:

 

 

2204 30 10

– – W trakcie fermentacji lub z fermentacją zatrzymaną inaczej niż przez dodanie alkoholu:

 

 

2204 30 10 1

– – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie większej niż 22% obj.

 

 

ex 2204 30 10 1

O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie większej niż 18% obj.

22,5

 

 

– – Pozostały:

 

 

 

– – – O gęstości 1,33 g/cm3 lub mniejszej w 20°C i o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nieprzekraczającej 1% obj.:

 

 

2204 30 92 0

– – – – Skoncentrowany

32,5

 

2204 30 94 0

– – – – Pozostały

32,5

 

 

– – – Pozostały:

 

 

2204 30 96

– – – – Skoncentrowany:

 

 

2204 30 96 1

– – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 1 %, ale nie większej niż 22% obj.

 

 

ex 2204 30 96 1

O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 1%, ale nie większej niż 18% obj.

32,5

 

2204 30 98

– – – – Pozostały:

 

 

2204 30 98 1

– – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 1%, ale nie większej niż 22% obj.

 

 

ex 2204 30 98 1

O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 1%, ale nie większej niż 18% obj.

32,5

 

2401

Tytoń nieprzetworzony; odpady tytoniowe:

 

2000 t

2401 10

– Tytoń nieodżyłowany:

 

 

 

– – Suszony ogniowo-rurowo tytoń typu Virginia i suszony powietrzem na jasny tytoń typu Burley (włączając hybrydy tytoniu Burley); suszony powietrzem na jasny tytoń typu Maryland i tytoń suszony ogniowo-płomieniowo:

 

 

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

1

2

3

4

2401 10 10 0

– – – Suszony ogniowo-rurowo typu Virginia

15 minimum 0,565 EUR/kg

 

2401 10 20 0

– – – Suszony powietrzem na jasny typu Burley (włącznie z jego hybrydami)

15 minimum 0,565 EUR/kg

 

2401 10 30 0

– – – Suszony powietrzem na jasny typu Maryland

15 minimum 0,565 EUR/kg

 

 

– – – Tytoń suszony ogniowo-płomieniowo:

 

 

2401 10 41 0

– – – – Typu Kentucky

15 minimum 0,565 EUR/kg

 

2401 10 49 0

– – – – Pozostałe

15 minimum 0,565 EUR/kg

 

 

– – Pozostałe:

 

 

2401 10 50 0

– – – Tytoń suszony powietrzem na jasny

15 minimum 0,565 EUR/kg

 

2401 10 60 0

– – – Suszony na słońcu tytoń typu Oriental

15 minimum 0,565 EUR/kg

 

2401 10 70 0

– – – Tytoń suszony powietrzem na ciemny

15 minimum 0,565 EUR/kg

 

2401 10 80 0

– – – Tytoń suszony ogniowo-rurowo

15 minimum 0,565 EUR/kg

 

2401 10 90 0

– – – Pozostałe tytonie

15 minimum 0,565 EUR/kg

 

 

(a) dotyczy tylko zawierających w masie mniej niż 70% sacharozy (łącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza)

Metryka
  • Data ogłoszenia: 2001-12-27
  • Data wejścia w życie: 2002-01-01
  • Data obowiązywania: 2002-09-14
  • Dokument traci ważność: 2002-12-31

REKLAMA

Dziennik Ustaw

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA