REKLAMA
Dziennik Ustaw - rok 2001 nr 151 poz. 1691
ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW
z dnia 11 grudnia 2001 r.
w sprawie ustanowienia kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Chorwacji.
Na podstawie art. 14 § 3 pkt 2 ustawy z dnia 9 stycznia 1997 r. – Kodeks celny zarządza się, co następuje:
Prezes Rady Ministrów: L. Miller
Załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów
z dnia 11 grudnia 2001 r. (poz. 1691)
WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH KONTYNGENTAMI TARYFOWYMI ILOŚCIOWYMI POCHODZĄCYCH Z REPUBLIKI CHORWACJI
Kod PCN | Wyszczególnienie | Obniżona stawka celna | Ilość |
1 | 2 | 3 | 4 |
1602 | Pozostałe przetworzone lub konserwowane mięso, podroby lub krew: |
| 3001 |
1602 10 00 0 | – Przetwory homogenizowane | 9 |
|
1602 20 | – Z wątroby dowolnych zwierząt: |
|
|
| – – Z wątroby gęsiej lub kaczej: |
|
|
1602 20 11 0 | – – – Zawierające w masie 75% lub więcej otłuszczonej wątroby | 9 |
|
1602 20 19 0 | – – – Pozostałe | 9 |
|
1602 20 90 0 | – – Pozostałe | 9 |
|
| – Z drobiu objętego pozycją 0105: |
|
|
1602 31 | – – Z indyków: |
|
|
| – – – Zawierające w masie 57% lub więcej mięsa lub podrobów: |
|
|
1602 31 11 0 | – – – – Zawierające wyłącznie niegotowane mięso indycze | 9 |
|
1602 31 19 0 | – – – – Pozostałe | 9 |
|
1602 31 30 0 | – – – Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż 57% mięsa lub podrobów | 9 |
|
1602 31 90 0 | – – – Pozostałe | 9 |
|
1602 32 | – – Z drobiu z gatunku Gallus domesticus: |
|
|
| – – – Zawierające w masie 57% lub więcej mięsa lub podrobów: |
|
|
1602 32 11 0 | – – – – Niegotowane | 9 |
|
1602 32 19 0 | – – – – Pozostałe | 9 |
|
1602 32 30 0 | – – – Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż 57% mięsa lub podrobów | 9 |
|
1602 32 90 0 | – – – Pozostałe | 9 |
|
1602 39 | – – Pozostałe: |
|
|
| – – – Zawierające w masie 57% lub więcej mięsa lub podrobów: |
|
|
1602 39 21 0 | – – – – Niegotowane | 9 |
|
1602 39 29 0 | – – – – Pozostałe | 9 |
|
1602 39 40 0 | – – – Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż 57% mięsa drobiowego lub podrobów | 9 |
|
1602 39 80 0 | – – – Pozostałe | 9 |
|
| – Z wieprzowiny: |
|
|
1602 41 | – – Szynki i ich części: |
|
|
1602 41 10 0 | – – – Ze świń domowych | 9 |
|
1602 41 90 0 | – – – Pozostałe | 9 |
|
1602 42 | – – Łopatki i ich części: |
|
|
1602 42 10 0 | – – – Ze świń domowych | 9 |
|
1602 42 90 0 | – – – Pozostałe | 9 |
|
1602 49 | – – Pozostałe łącznie z mieszankami: |
|
|
| – – – Ze świń domowych: |
|
|
| – – – – Zawierające w masie 80% lub więcej mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia: |
|
|
1602 49 11 0 | – – – – – Schaby (bez karkowych) i ich części łącznie z mieszankami schabów i szynek | 9 |
|
1602 49 13 0 | – – – – – Karki i ich części łącznie z mieszankami obojczyków i łopatek | 9 |
|
1602 49 15 0 | – – – – – Pozostałe mieszanki zawierające szynki, łopatki, schaby lub karki oraz ich części | 9 |
|
1602 49 19 0 | – – – – – Pozostałe | 9 |
|
1602 49 30 0 | – – – – Zawierające w masie 40% lub więcej, ale mniej niż 80% mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów łącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia | 9 |
|
1602 49 50 0 | – – – – Zawierające w masie mniej niż 40% mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów łącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia | 9 |
|
1602 49 90 0 | – – – Pozostałe | 9 |
|
1602 50 | – Z wołowiny: |
|
|
Kod PCN | Wyszczególnienie | Obniżona stawka celna | Ilość |
1 | 2 | 3 | 4 |
1602 50 10 0 | – – Niegotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z niegotowanym mięsem lub podrobami | 9 |
|
| – – Pozostałe: |
|
|
| – – – W opakowaniach hermetycznych: |
|
|
1602 50 31 0 | – – – – Corned beef (wołowina peklowana) | 9 |
|
1602 50 39 0 | – – – – Pozostałe | 9 |
|
1602 50 80 0 | – – – Pozostałe | 9 |
|
1602 90 | – Pozostałe łącznie z przetworami z krwi dowolnych zwierząt: |
|
|
1602 90 10 0 | – – Przetwory z krwi dowolnych zwierząt | 9 |
|
| – – Pozostałe: |
|
|
1602 90 31 0 | – – – Z dziczyzny lub z królików | 9 |
|
1602 90 41 0 | – – – Z reniferów | 9 |
|
| – – – Pozostałe: |
|
|
1602 90 51 0 | – – – – Zawierające mięso lub podroby ze świń domowych | 9 |
|
| – – – – Pozostałe: |
|
|
| – – – – – Zawierające mięso wołowe lub podroby: | 9 |
|
1602 90 61 0 | – – – – – – Niegotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z niegotowanym mięsem lub podrobami | 9 |
|
1602 90 69 0 | – – – – – – Pozostałe | 9 |
|
| – – – – – Pozostałe: |
|
|
| – – – – – – Z baraniny lub koziny: |
|
|
| – – – – – – – Niegotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z niegotowanym mięsem lub podrobami: |
|
|
1602 90 72 0 | – – – – – – – – Z baraniny | 9 |
|
1602 90 74 0 | – – – – – – – –Z koziny | 9 |
|
| – – – – – – – Pozostałe: |
|
|
1602 90 76 0 | – – – – – – – – Z baraniny | 9 |
|
1602 90 78 0 | – – – – – – – – Z koziny | 9 |
|
1602 90 98 0 | – – – – – – Pozostałe | 9 |
|
1806 | Czekolada i inne przetwory spożywcze zawierające kakao: |
| 300 t |
1806 10 | – Proszek kakaowy zawierający dodatek cukru lub innego środka słodzącego: |
|
|
1806 10 15 0 | – – Niezawierający sacharozy lub zawierający w masie mniej niż 5% sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza) lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza | 10 |
|
1806 10 20 0 | – – Zawierający w masie 5% lub więcej, ale mniej niż 65% sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza) lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza | 10 |
|
1806 10 30 0 | – – Zawierający w masie 65% lub więcej, ale mniej niż 80% sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza) lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza | 10 |
|
1806 10 90 0 | – – Zawierający w masie 80% lub więcej sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza) lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza | 10 |
|
1806 20 | – Pozostałe przetwory w blokach, tabliczkach lub batonach o masie powyżej 2 kg lub w płynie, paście, proszku, granulkach lub w innej postaci w pojemnikach lub w bezpośrednich opakowaniach o zawartości powyżej 2 kg: |
|
|
1806 20 10 0 | – – Zawierające w masie 31% lub więcej masła kakaowego albo zawierające w masie 31% lub więcej masła kakaowego i tłuszczu z mleka łącznie | 10 |
|
1806 20 30 0 | – – Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż 31% masła kakaowego i tłuszczu z mleka łącznie | 10 |
|
| – – Pozostałe: |
|
|
1806 20 50 0 | – – – Zawierające w masie 18% lub więcej masła kakaowego | 10 |
|
1806 20 70 0 | – – – Okruchy mleczno-czekoladowe | 10 |
|
1806 20 80 0 | – – – Polewa czekoladowa smakowa | 10 |
|
1806 20 95 0 | – – – Pozostałe | 10 |
|
| – Pozostałe, w blokach, tabliczkach lub batonach: |
|
|
1806 31 00 0 | – – Nadziewane | 10 |
|
Kod PCN | Wyszczególnienie | Obniżona stawka celna | Ilość |
1 | 2 | 3 | 4 |
1806 32 | – – Bez nadzienia: |
|
|
1806 32 10 0 | – – – Z dodatkami zbóż, owoców lub orzechów | 10 |
|
1806 32 90 0 | – – – Pozostałe | 10 |
|
1806 90 | – Pozostałe: |
|
|
| – – Czekolada i produkty czekoladowe: |
|
|
| – – – Czekolady, nawet z nadzieniem: |
|
|
1806 90 11 0 | – – – – Zawierające alkohol | 10 |
|
1806 90 19 0 | – – – – Pozostałe | 10 |
|
| – – – Pozostałe: |
|
|
1806 90 31 0 | – – – – Z nadzieniem | 10 |
|
1806 90 39 0 | – – – – Bez nadzienia | 10 |
|
1806 90 50 0 | – – Wyroby cukiernicze i ich namiastki wykonane z substytutów cukru, zawierające kakao | 10 |
|
1806 90 60 0 | – – Produkty do smarowania zawierające kakao | 10 |
|
1806 90 70 0 | – – Przetwory zawierające kakao do sporządzania napojów | 10 |
|
1806 90 90 0 | – – Pozostałe | 10 |
|
2106 | Przetwory spożywcze gdzie indziej niewymienione ani niewłączone: |
| 190 t |
2106 90 | – Pozostałe: |
|
|
| – – Pozostałe: |
|
|
2106 90 92 0 | – – – Niezawierające tłuszczów mleka, sacharozy, izoglukozy, glukozy lub skrobi lub zawierające w masie mniej niż 1,5% tłuszczu mleka, 5% sacharozy lub izoglukozy, 5% glukozy lub skrobi |
|
|
ex 2106 90 92 0 | Cedevita Light – preparat witaminowy w postaci stałej, stanowiący uzupełnienie diety, na bazie aromatów owocowych, niezawierający sacharozy, ale zawierający sztuczne środki słodzące: sorbitol i aspartam | 10 |
|
2106 90 98 0 | – – – Pozostałe | ||
ex 2106 90 98 0 | Cedevita – preparaty witaminowe w postaci stałej, stanowiące uzupełnienie diety, na bazie aromatów owocowych, o zawartości sacharozy nie mniej niż 5% | 10 |
|
2203 00 | Piwo otrzymywane ze słodu: |
| 300 t |
| – W pojemnikach zawierających nie więcej niż 10 litrów: |
|
|
2203 00 01 0 | – – W butelkach | 7 |
|
2203 00 09 0 | – – Pozostałe | 7 |
|
2203 00 10 0 | – W pojemnikach zawierających więcej niż 10 litrów | 7 |
|
2204 | Wino ze świeżych winogron łącznie z winami wzmocnionymi; moszcz winogronowy inny niż z pozycji 2009: |
| 1000 t |
2204 10 | – Wino musujące: |
|
|
| – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5% obj.: |
|
|
2204 10 11 | – – – Szampan: |
|
|
2204 10 11 1 | – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5%, ale nie większej niż 22% obj. | 10 |
|
2204 10 11 9 | – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. | 10 |
|
2204 10 19 | – – – Pozostałe: |
|
|
2204 10 19 1 | – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5%, ale nie większej niż 22% obj. | 10 |
|
2204 10 19 9 | – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. | 10 |
|
| – – Pozostałe: |
|
|
2204 10 91 0 | – – – Asti spumante | 10 |
|
2204 10 99 0 | – – – Pozostałe | 10 |
|
| – Pozostałe wina; moszcz winogronowy z fermentacją nierozpoczętą lub zatrzymaną przez dodanie alkoholu: |
|
|
2204 21 | – – W pojemnikach zawierających 2 litry lub mniej: |
|
|
2204 21 10 | – – – Wina inne niż z podpozycji 2204 10 w butelkach z korkami "grzybkowymi" przytrzymywanymi przewiązkami lub zapięciami; wina dostarczane inaczej, pozostające dzięki obecności dwutlenku węgla w roztworze pod nadciśnieniem nie mniejszym niż 1 bar, ale mniejszym niż 3 bary, mierzonym w temperaturze 20°C: |
|
|
Kod PCN | Wyszczególnienie | Obniżona stawka celna | Ilość |
1 | 2 | 3 | 4 |
2204 21 10 1 | – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie większej niż 22% obj. | 10 |
|
2204 21 10 9 | – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. | 10 |
|
| – – – Pozostałe: |
|
|
| – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nieprzekraczającej 13% obj.: |
|
|
| – – – – – Wina jakościowe produkowane w określonych rejonach: |
|
|
| – – – – – – Białe: |
|
|
2204 21 11 0 | – – – – – – – Alsace | 10 |
|
2204 21 12 0 | – – – – – – – Bordeaux | 10 |
|
2204 21 13 0 | – – – – – – – Bourgogne (Burgundy) | 10 |
|
2204 21 17 0 | – – – – – – – Val de Loire (Loire valley) | 10 |
|
2204 21 18 0 | – – – – – – – Mosel–Saar–Ruwer | 10 |
|
2204 21 19 0 | – – – –.– – Pfalz | 10 |
|
2204 21 22 0 | – – – – – – – Rheinhessen | 10 |
|
2204 21 24 0 | – – – – – – – Lazio (Latium) | 10 |
|
2204 21 26 0 | – –.– – – – – Toscana (Tuscany) | 10 |
|
2204 21 27 0 | – – – – – – – Trentino, Alto Adige i Friuli | 10 |
|
2204 21 28 0 | – – – – – – – Veneto | 10 |
|
2204 21 32 0 | – – – – – – – Vinho Verde | 10 |
|
2204 21 34 0 | – – – – – – – Penedés | 10 |
|
2204 21 36 0 | – – – – – – – Rioja | 10 |
|
2204 21 37 0 | – –.– – – – – Valencia | 10 |
|
2204 21 38 0 | – – – – – – – Pozostałe | 10 |
|
| – – – – – – Pozostałe: |
|
|
2204 21 42 0 | – – – – – – Bordeaux | 10 |
|
2204 21 43 0 | –.– – – – – Bourgogne (Burgundy) | 10 |
|
2204 21 44 0 | – – – – – – – Beaujolais | 10 |
|
2204 21 46 0 | – – – – – – – Côtes du Rhône | 10 |
|
2204 21 47 0 | – – – – – – – Languedoc-Rousillon | 10 |
|
2204 21 48 0 | – – – – – – – Val de Loire (Loire valley) | 10 |
|
2204 21 62 0 | – – – – – – – Piemonte (Piemont) | 10 |
|
2204 21 66 0 | – – – – – – – Toscana (Tuscany) | 10 |
|
2204 21 67 0 | – – – – – – – Trentino i Alto Adige | 10 |
|
2204 21 68 0 | – – – – – – – Veneto | 10 |
|
2204 21 69 0 | – – – – – – – Dâo, Bairrada i Douro | 10 |
|
2204 21 71 0 | – – – – – – – Navarra | 10 |
|
2204 21 74 0 | – – – – – – Penedés | 10 |
|
2204 21 76 0 | – – – – – – – Rioja | 10 |
|
2204 21 77 0 | – – – – – – – Valdepenas | 10 |
|
2204 21 78 0 | – – – – – – – Pozostałe | 10 |
|
| – – – – – Pozostałe: |
|
|
2204 21 79 0 | – – – – – – Białe | 10 |
|
2204 21 80 0 | – – – – – – Pozostałe | 10 |
|
| – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 13% obj., ale nieprzekraczającej 15% obj.: |
|
|
| – – – – – Wina jakościowe produkowane w określonych regionach: |
|
|
2204 21 81 0 | – – – – – – Białe | 10 |
|
2204 21 82 0 | – – – – – – Pozostałe | 10 |
|
| – – – – – Pozostałe: |
|
|
2204 21 83 0 | – – – – – – Białe | 10 |
|
2204 21 84 0 | – – – – – – Pozostałe | 10 |
|
| – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 15% obj., ale nieprzekraczającej 18% obj.: |
|
|
Kod PCN | Wyszczególnienie | Obniżona stawka celna | Ilość |
1 | 2 | 3 | 4 |
2204 21 87 0 | – – – – – Marsala | 10 |
|
2204 21 88 0 | – – – – – Samos i Muscat de Lemnos | 10 |
|
2204 21 89 0 | – – – – – Port | 10 |
|
2204 21 91 0 | – – – – – Madeira i Setubal muscatel | 10 |
|
2204 21 92 0 | – – – – – Sherry | 10 |
|
2204 21 93 0 | – – – – – Tokaj (Aszu i Szamorodni) | 10 |
|
2204 21 94 0 | – – – – – Pozostałe | 10 |
|
| – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 18% obj., ale nieprzekraczającej 22% obj.: |
|
|
2204 21 95 0 | – – – – – Port | 10 |
|
2204 21 96 0 | – – – – – Madeira, sherry i Setubal muscatel | 10 |
|
2204 21 97 0 | – – – – – Tokaj (Aszu i Szamorodni) | 10 |
|
2204 21 98 0 | – – – – – Pozostałe | 10 |
|
2204 21 99 0 | – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. | 10 |
|
2204 29 | – – Pozostałe: |
|
|
2204 29 10 | – – – Wina inne niż z podpozycji 2204 10 w butelkach z korkami "grzybkowymi" przytrzymywanymi przewiązkami lub zapięciami; wina dostarczane inaczej, pozostające w wyniku obecności dwutlenku węgla w roztworze, pod nadciśnieniem nie mniejszym niż 1 bar, ale mniejszym niż 3 bary, mierzonym w temperaturze 20°C: |
|
|
2204 29 10 1 | – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie większej niż 22% obj. | 10 |
|
2204 29 10 9 | – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. | 10 |
|
| – – – Pozostałe: |
|
|
| – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nieprzekraczającej 13% obj.: |
|
|
| – – – – – Wina jakościowe produkowane w określonych regionach: |
|
|
| – – – – – – Białe: |
|
|
2204 29 12 0 | – – – – –.– – Bordeaux | 10 |
|
2204 29 13 0 | – – – – – – – Bourgogne (Burgundy) | 10 |
|
2204 29 17 0 | – – – – – – – Val de Loire (Loire valley) | 10 |
|
2204 29 18 0 | – – – –.–.– – Pozostałe | 10 |
|
| – – – – – – Pozostałe: |
|
|
2204 29 42 0 | – – – – – – – Bordeaux | 10 |
|
2204 29 43 0 | – – – – – – – Bourgogne (Burgundy) | 10 |
|
2204 29 44 0 | – – – – – – – Beaujolais | 10 |
|
2204 29 46 0 | – – – – – – – Côtes du Rnône | 10 |
|
2204 29 47 0 | – – – – – – – Languedoc-Roussillon | 10 |
|
2204 29 48 0 | – – – – – – – Val de Loire (Loire valley) | 10 |
|
2204 29 58 0 | – – – – – – – Pozostałe | 10 |
|
| – – – – – Pozostałe: |
|
|
| – – – – – – Białe: |
|
|
2204 29 62 0 | – – – – – – – Sicilia (Sicily) | 10 |
|
2204 29 64 0 | – – – – – – – Veneto | 10 |
|
2204 29 65 0 | – – – – – – – Pozostałe | 10 |
|
| – – – – – – Pozostałe: |
|
|
2204 29 71 0 | – – – – – – – Puglia (Apuglia) | 10 |
|
2204 29 72 0 | – – – – – – – Sicilia (Sicily) | 10 |
|
2204 29 75 0 | – – – – – – – Pozostałe | 10 |
|
| – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 13% obj., ale nieprzekraczającej 15% obj.: |
|
|
| – – – – – Wina jakościowe produkowane w określonych regionach: |
|
|
2204 29 81 0 | – – – – – – Białe | 10 |
|
2204 29 82 0 | – – – – – – Pozostałe | 10 |
|
| – – – – – Pozostałe: |
|
|
Kod PCN | Wyszczególnienie | Obniżona stawka celna | Ilość |
1 | 2 | 3 | 4 |
2204 29 83 0 | – – – – – Białe | 10 |
|
2204 29 84 0 | – – –– – Pozostałe | 10 |
|
| – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 15% obj., ale nieprzekraczającej 18% obj.: |
|
|
2204 29 87 0 | – – – – – Marsala | 10 |
|
2204 29 88 0 | – – – – – Samos i Muscat de Lemnos | 10 |
|
2204 29 89 0 | – – – – – Port | 10 |
|
2204 29 91 0 | – – – – – Madeira i Setubal muscatel | 10 |
|
2204 29 92 0 | – – – – – Sherry | 10 |
|
2204 29 93 0 | – – – – – Tokaj (Aszu i Szamorodni) | 10 |
|
2204 29 94 0 | – – – – – Pozostałe | 10 |
|
| – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 18% obj., ale nieprzekraczającej 22% obj.: |
|
|
2204 29 95 0 | – – – – – Port | 10 |
|
2204 29 96 0 | – – – – – Madeira, sherry i Setubal muscatel | 10 |
|
2204 29 97 0 | – – – – – Tokaj (Aszu i Szamorodni) | 10 |
|
2204 29 98 0 | – – – – – Pozostałe | 10 |
|
2204 29 99 0 | – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. | 10 |
|
2204 30 | – Pozostały moszcz winogronowy: |
|
|
2204 30 10 | – – W trakcie fermentacji lub z fermentacją zatrzymaną inaczej niż przez dodanie alkoholu: |
|
|
2204 30 10 1 | – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie większej niż 22% obj. | 10 |
|
2204 30 10 9 | – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. | 10 |
|
| – – Pozostały: |
|
|
| – – – O gęstości 1,33 g/cm3 lub mniejszej w 20°C i o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nieprzekraczającej 1% obj.: |
|
|
2204 30 92 0 | – – – – Skoncentrowany | 10 |
|
2204 30 94 0 | – – – – Pozostały | 10 |
|
| – – – Pozostały: |
|
|
2204 30 96 | – – – – Skoncentrowany: |
|
|
2204 30 96 1 | –– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 1%, ale nie większej niż 22% obj. | 10 |
|
2204 30 96 9 | – – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. | 10 |
|
2204 30 98 | – – – – Pozostały: |
|
|
2204 30 98 1 | – – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 1%, ale nie większej niż 22% obj. |
|
|
2204 30 98 9 | – – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. |
|
|
2205 | Wermut i inne wina ze świeżych winogron przyprawione roślinami lub substancjami aromatycznymi: | 10 10 | 880 t |
2205 10 | – W pojemnikach zawierających 2 litry lub mniej: |
|
|
220510 10 0 | – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu wynoszącej 18% obj. lub mniejszej | 15 |
|
2205 10 90 | – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 18% obj.: |
|
|
2205 10 90 1 | – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 18%, ale nie większej niż 22% obj. | 15 |
|
2205 10 90 9 | – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. | 15 |
|
2205 90 | – Pozostałe: |
|
|
2205 90 10 0 | – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu wynoszącej 18% obj. lub mniejszej | 15 |
|
2205 90 90 | – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 18% obj.: |
|
|
2205 90 90 1 | – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 18%, ale nie większej niż 22% obj. | 15 |
|
2205 90 90 9 | – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. | 15 |
|
- Data ogłoszenia: 2001-12-27
- Data wejścia w życie: 2002-04-01
- Data obowiązywania: 2002-04-01
- Dokument traci ważność: 2002-12-31
REKLAMA
Dziennik Ustaw
REKLAMA
REKLAMA