REKLAMA
Dziennik Ustaw - rok 2000 nr 15 poz. 192
ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI
z dnia 22 lutego 2000 r.
w sprawie określenia cen progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy.
Na podstawie art. 6 ust. 3 pkt 2 ustawy z dnia 28 czerwca 1995 r. o zasadach, warunkach i trybie nakładania opłat celnych dodatkowych na niektóre towary rolne przywożone z zagranicy (Dz. U. Nr 98, poz. 485 i z 1999 r. Nr 45, poz. 435) zarządza się, co następuje:
Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi: A. Balazs
Załącznik do rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi
z dnia 22 lutego 2000 r. (poz. 192)
CENY PROGU DLA TOWARÓW ROLNYCH PRZYWOŻONYCH Z ZAGRANICY
KOD PCN | Nazwa towaru | Jednostka miary | Cena progu w złotych za jednostkę miary |
1 | 2 | 3 | 4 |
0102 | Bydło żywe: |
|
|
0102 90 | – Pozostałe: | ||
| – – Gatunki domowe: | ||
| – – – O masie powyżej 80 kg, ale nie przekraczającej 160 kg: | ||
0102 90 21 0 | – – – – Rzeźne | t | 5989, 31 |
0102 90 29 0 | – – – – Pozostałe | t | 5889, 31 |
0103 | Trzoda chlewna żywa: |
|
|
– Pozostałe: | |||
6103 91 | – – O masie poniżej 50 kg: | ||
6103 91 10 0 | – – – Gatunki domowe | t | 5289, 55 |
0103 92 | – – O masie 50 kg lub większej: | ||
| – – – Gatunki domowe: | ||
0103 92 11 0 | – – – – Maciory mające prosiaki co najmniej raz, o masie 160 kg lub większej | t | 16660, 00 |
0103 92 19 0 | – – – – Pozostałe | t | 4173, 33 |
0104 | Owce i kozy żywe: |
|
|
0104 10 | – Owce: | ||
– – Pozostałe: | |||
0104 10 30 0 | – – – Jagnięta (do jednego roku życia) | t | 7701, 09 |
0104 10 80 0 | – – – Pozostałe | t | 7701, 09 |
0104 20 | – Kozy: | ||
0104 20 90 0 | – – Pozostałe | t | 24906, 70 |
0201 | Mięso wołowe świeże lub chłodzone: |
|
|
0201 10 00 0 | – Tusze i półtusze | t | 8275, 86 |
0201 20 | – Inne kawałki mięsa z kośćmi: | ||
0201 20 20 0 | – – Ćwierci „kompensowane” | t | 8275, 86 |
0201 20 30 0 | – – Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone | t | 7746, 90 |
0201 20 50 0 | – – Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone | t | 10808, 18 |
0201 20 90 0 | – – Pozostałe | t | 18180, 23 |
0201 30 00 0 | – Bez kości | t | 23290, 68 |
0202 | Mięso wołowe mrożone: |
|
|
0202 10 00 0 | – Tusze i półtusze | t | 9621, 15 |
0202 20 | – Inne kawałki mięsa z kośćmi: | ||
0202 20 10 0 | – – Ćwierci „kompensowane” | t | 9996, 00 |
0202 20 30 0 | – – Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone | t | 6384, 95 |
0202 20 50 0 | – – Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone | t | 7197, 12 |
0202 20 90 0 | – – Pozostałe | t | 11366, 29 |
0202 30 | – Bez kości: |
|
|
0202 30 10 0 | – – Ćwierci przednie całe lub pokrojone na maksymalnie pięć części, a każda ćwiartka stanowi pojedynczy blok; ćwierci „kompensowane” w dwóch blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią całą lub pokrojoną na maksymalnie pięć kawałków, a drugi ćwierć tylną w jednym kawałku, ale bez polędwicy
| t | 7155, 47 |
0202 30 50 0 | – – Rostbef, antrykot i szponder – kawałki | t | 10733, 21 |
1 | 2 | 3 | 4 |
0202 30 90 0 | – – Pozostałe | t | 12403, 37 |
0203 | Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone: |
|
|
| – Świeże lub chłodzone: | ||
0203 11 | – –Tusze i półtusze: | ||
0203 11 10 0 | – – – Ze świń domowych | t | 5177, 10 |
0203 12 | – – Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: | ||
| – – – Ze świń domowych: | ||
0203 12 11 0 | – – – – Szynki i ich kawałki | t | 7613, 62 |
0203 12 19 0 | – – – – Łopatki i ich kawałki | t | 8709, 02 |
0203 19 | – – Pozostałe: | ||
| – – – Ze świń domowych: | ||
0203 19 11 0 | – – – – Przodki i ich kawałki | t | 6963, 88 |
0203 19 13 0 | – – – – Schaby i ich kawałki, z kośćmi | t | 9075, 54 |
0203 19 15 0 | – – – – Boczek i jego kawałki | t | 4898, 04 |
| – – – – Pozostałe: |
|
|
0203 19 55 0 | – – – – – Bez kości | t | 8850, 63 |
| – Mrożone: |
|
|
0203 21 | – – Tusze i półtusze: |
|
|
0203 21 10 0 | – – – Ze świń domowych | t | 4673, 13 |
0203 22 | – – Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: |
|
|
| – – – Ze świń domowych: |
|
|
0203 22 11 0 | – – – – Szynki i ich kawałki | t | 7438, 69 |
0203 22 19 0 | – – – – Łopatki i ich kawałki | t | 7059, 68 |
0203 29 | – – Pozostałe: |
|
|
| – – – Ze świń domowych: |
|
|
0203 29 11 0 | – – – – Przodki i ich kawałki | t | 6963, 88 |
0203 29 13 0 | – – – – Schaby i ich kawałki, z kośćmi | t | 8709, 02 |
0203 29 15 0 | – – – – Boczek i jego kawałki | t | 5202, 09 |
| – – – – Pozostałe: |
|
|
0203 29 55 0 | – – – – – Bez kości | t | 9171, 33 |
0203 29 59 0 | – – – – – Pozostałe | t | 9171, 33 |
0207 | Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji 0105, świeże, chłodzone lub mrożone: |
|
|
| – Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus: |
|
|
0207 11 | – – Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: |
|
|
0207 11 10 0 | – – – Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako „kurczaki 83%” | t | 5926, 86 |
0207 11 30 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%” | t | 4173, 33 |
0207 11 90 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane | t | 5352, 03 |
0207 12 | – – Nie cięte na kawałki, mrożone: |
|
|
0207 12 10 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%” | t | 4115, 02 |
0207 12 90 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane | t | 5464, 48 |
0207 13 | – – Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone: |
|
|
| – – – Kawałki: |
|
|
0207 13 10 0 | – – – – Bez kości | t | 14152, 67 |
| – – – – Z kośćmi: |
|
|
0207 13 20 0 | – – – – – Połówki lub ćwiartki | t | 4165, 00 |
1 | 2 | 3 | 4 |
0207 13 30 0 | – – – – – Całe skrzydła, z końcami lub bez | t | 7497, 00 |
0207 13 40 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t | 3332, 00 |
0207 13 50 0 | – – – – – Piersi i ich kawałki | t | 9458, 72 |
0207 13 60 0 | – – – – – Nogi i ich kawałki | t | 6584, 87 |
0207 13 70 0 | – – – – – Pozostałe | t | 12940, 66 |
| – – – Podroby: | ||
0207 13 99 0 | – – – – Pozostałe | t | 4165, 00 |
0207 14 | – – Kawałki i podroby mrożone: |
| |
| – – – Kawałki: |
| |
0207 14 10 0 | – – – – Bez kości | t | 13890, 28 |
| – – – – Z kośćmi: |
| |
0207 14 20 0 | – – – – – Połówki lub ćwiartki | t | 10458, 32 |
0207 14 30 0 | – – – – – Całe skrzydła z końcami lub bez | t | 4060, 88 |
0207 14 40 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t | 3332, 00 |
0207 14 50 0 | – – – – – Piersi i ich kawałki | t | 9816, 91 |
0207 14 60 0 | – – – – – Nogi i ich kawałki | t | 6618, 19 |
0207 14 70 0 | – – – – – Pozostałe | t | 13186, 39 |
– – – Podroby: | |||
0207 14 99 0 | – – – – Pozostałe | t | 5972, 61 |
– Z indyków: | |||
0207 24 | – – Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | ||
0207 24 10 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%” | t | 7080, 50 |
0207 24 90 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%” lub inaczej prezentowane | t | 10412, 50 |
0207 25 | – – Nie cięte na kawałki, mrożone: |
|
|
0207 25 10 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%” | t | 7401, 21 |
0207 25 90 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%” lub inaczej prezentowane | t | 7488, 67 |
0207 26 | – – Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone: | ||
– – – Kawałki: | |||
0207 26 10 0 | – – – – Bez kości | t | 14119, 35 |
– – – – Z kośćmi: | |||
0207 26 20 0 | – – – – – Ołówki lub ćwiartki | t | 14256, 80 |
0207 26 30 0 | – – – – – Całe skrzydła z końcami lub bez | t | 4248, 30 |
0207 26 40 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t | 3365, 32 |
0207 26 50 0 | – – – – – Piersi i ich kawałki | t | 11657, 84 |
– – – – – Nogi i ich kawałki: |
|
| |
0207 26 60 0 | – – – – – Podudzia i ich kawałki | t | 5951, 79 |
0207 26 70 0 | – – – – – Pozostałe | t | 7405, 37 |
0207 26 80 0 | – – – – – Pozostałe | t | 8330, 00 |
– – – Podroby: | |||
0207 26 99 0 | – – – – Pozostałe | t | 9025, 56 |
0207 27 | – – Kawałki i podroby, mrożone: | ||
| – – – Kawałki | ||
0207 27 10 0 | – – – – Bez kości | t | 13740, 34 |
| – – – – Z kośćmi: |
|
|
0207 27 20 0 | – – – – – Połówki lub ćwiartki | t | 14069, 37 |
0207 27 30 0 | – – – – – Całe skrzydła, z końcami lub bez | t | 4248, 30 |
1 | 2 | 3 | 4 |
0207 27 40 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t | 3365, 32 |
0207 27 50 0 | – – – – – Piersi i ich kawałki | t | 11662, 00 |
– – – – – Nogi i ich kawałki: | |||
0207 27 60 0 | – – – – – – Podudzia i ich kawałki | t | 4627, 32 |
0207 27 70 0 | – – – – – – Pozostałe | t | 7192, 96 |
0207 27 80 0 | – – – – – Pozostałe | t | 9716, 95 |
– – – Podroby: | |||
0207 27 99 0 | – – – – Pozostałe | t | 5468, 65 |
– Z kaczek, gęsi i perliczek | |||
0207 30 | – – Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | ||
– – – Kaczki: | |||
0207 32 11 0 | – – – – Oskubane, bez krwi i jelit, ale nie wypatroszone, z głowami i łapami, znane jako „kaczki 85%” | t | 6614, 02 |
0207 32 15 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%” | t | 7709, 42 |
0207 32 19 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kaczki 63%” lub inaczej prezentowane | t | 7226, 28 |
– – – Gęsi: | |||
0207 32 51 0 | – – – – Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%” | t | 8625, 72 |
0207 32 59 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%” lub inaczej prezentowane | t | 10716, 55 |
0207 32 90 0 | – – – Perliczki | t | 7213, 78 |
0207 33 | – – Nie cięte na kawałki, mrożone: | ||
– – – Kaczki: | |||
0207 33 11 0 | – – – – Oskubana i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%” | t | 7084, 67 |
0207 33 19 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kaczki 63%” lub inaczej prezentowane | t | 6993,04 |
| – – – Gęsi |
|
|
0207 33 51 0 | – – – – Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%” | t | 8330, 00 |
0207 33 59 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%” lub inaczej prezentowane | t | 10337, 53 |
0207 33 90 0 | – – – Perliczki | t | 8517, 43 |
0207 35 | – – Pozostałe, świeże lub chłodzone: | ||
– – – Kawałki: | |||
– – – – Bez kości: | |||
0207 35 11 0 | – – – – – Z gęsi | t | 18130, 25 |
0207 35 15 0 | – – – – – Z kaczek i perliczek | t | 17626, 28 |
– – – – Z kośćmi: | |||
– – – – – Połówki lub ćwiartki: | |||
0207 35 21 0 | – – – – – Z kaczek | 4165, 00 | |
0207 35 23 0 | – – – – – Z gęsi | t | 5551, 95 |
0207 35 25 0 | – – – – – – Z perliczek | t | 7934, 33 |
0207 35 31 0 | – – – – – Całe skrzydła, z końcami lub bez | t | 4165, 00 |
0207 35 41 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t | 3261, 20 |
– – – – – Piersi i ich kawałki: |
1 | 2 | 3 | 4 |
0207 35 51 0 | – – – – – – Z gęsi | t | 19300, 61 |
0207 35 53 0 | – – – – – – Z kaczek i perliczek | t | 13823, 64 |
– – – – – Nogi i ich kawałki: |
|
| |
0207 35 61 0 | – – – – – – Z gęsi | t | 12899, 01 |
0207 35 63 0 | – – – – – – Z kaczek i perliczek | t | 6838, 93 |
0207 35 71 0 | – – – – – Tusze gęsie i kacze | t | 9766, 93 |
0207 35 79 0 | – – – – – Pozostałe | t | 20825, 00 |
– – – Podroby: |
| ||
0207 35 99 0 | – – – – Pozostałe | t | 6797, 28 |
0207 36 | – Pozostałe, mrożone: |
| |
– – – Kawałki: |
| ||
– – – – Bez kości: |
| ||
0207 36 11 0 | – – – – – Z gęsi | t | 19379, 75 |
0207 36 15 0 | – – – – – Z kaczek i perliczek | t | 14764, 93 |
– – – – Z kośćmi: |
|
| |
– – – – – Połówki lub ćwiartki: |
|
| |
0207 36 21 0 | – – – – – – Z kaczek | t | 4165, 00 |
0207 36 23 0 | – – – – – – Z gęsi | t | 5551, 95 |
0207 36 25 0 | – – – – – – Z perliczek | t | 9371, 25 |
0207 36 31 0 | – – – – – Całe skrzydła, z końcami lub bez | t | 4489, 87 |
0207 36 41 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t | 3377, 82 |
– – – – – Piersi i ich kawałki: |
| ||
0207 36 51 0 | – – – – – – Z gęsi | t | 18009, 46 |
0207 36 53 0 | – – – – – – Z kaczek i perliczek | t | 12840, 70 |
| – – – – – Nogi i ich kawałki: |
|
|
0207 36 61 0 | – – – – – – Z gęsi | t | 12899, 01 |
6207 36 63 0 | – – – – – – Z kaczek i perliczek | t | 6913, 90 |
0207 36 71 0 | – – – – – Tusze gęsie i kacze | t | 9766, 93 |
0207 36 79 0 | – – – – – Pozostałe | t | 20825, 00 |
| – – – Podroby: |
|
|
| – – – – Wątroby: |
|
|
0267 36 85 0 | – – – – – Otłuszczone wątroby kacze | t | 6797, 28 |
0401 | Mleko i śmietana, nie zagęszczone ani nie zawierajęce dodatku cukru ani innego środka słodzącego: |
|
|
|
| ||
|
| ||
0401 10 | – O zawartości tłuszczu w masie nie wyższej niż 1%: |
|
|
0401 10 10 0 | – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2 litrów | t | 1561, 88 |
|
| ||
0401 10 90 0 | – – Pozostałe | t | 1074, 57 |
0401 20 | – O zawartości tłuszczu w masie powyżej 1% ale nie wyższej niż 6%: |
|
|
|
| ||
| – – Nie przekraczającej 3%: |
|
|
0401 20 11 0 | – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2 litrów | t | 1711, 82 |
|
| ||
0401 20 19 0 | – – – Pozostałe | t | 783, 02 |
| – – Powyżej 3%: |
|
|
0401 20 91 0 | – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2 litrów | t | 2032, 52 |
|
| ||
0401 20 99 0 | – – – Pozostałe | t | 828, 94 |
0401 30 | – O zawartości tłuszczu w masie powyżej 6% |
|
|
| – – Nie przekraczającej 21%: |
|
|
0401 30 11 0 | – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2 litrów | t | 12495, 00 |
|
| ||
0401 30 19 0 | – – – Pozostałe | t | 10412, 50 |
| – – Powyżej 21%, ale nie wyższej niż 45%: |
|
|
KOD PCN | Nazwa towaru | Jednostka miary | Cena progu w złotych za jednostkę miary |
1 | 2 | 3 | 9 |
0401 30 31 0 | – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2 litrów | t | 9716, 95 |
0401 30 39 0 | – – – Pozostałe | t | 9650, 31 |
| – – Powyżej 45%: |
|
|
0901 30 99 0 | – – – Pozostałe | t | 4165, 00 |
0402 | Mleko i śmietana, zagęszczone lub zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego: |
|
|
|
|
| |
0402 10 | – W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, |
|
|
| o zawartości tłuszczu ta masie nie przekraczającej |
|
|
| 1,5%: |
|
|
| – – Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka |
|
|
| słodzącego: |
|
|
0402 10 11 0 | – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg | t | 5497, 80 |
0402 10 19 0 | – – – Pozostałe | t | 2940, 49 |
| – – Pozostałe: |
|
|
0402 10 91 0 | – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg | t | 3561, 08 |
| |||
0402 10 99 0 | – – – Pozostałe | t | 6943, 06 |
| – W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, |
|
|
| o zawartości tłuszczu w masie powyżej 1,5%: |
|
|
0402 21 | – – Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka |
|
|
| słodzącego: |
|
|
| – – – O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 27%: |
|
|
0402 21 11 | – – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg: |
|
|
0402 21 11 1 | – – – – – Dla niemowląt | t | 6114, 22 |
0402 21 11 9 | – – – – – Pozostałe | t | 6114, 22 |
| – – – O zawartości tłuszczu w masie powyżej 27%: |
|
|
0402 21 91 | – – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg: |
|
|
0402 21 91 1 | – – – – – Dla niemowląt | t | 7730, 24 |
0402 21 91 9 | – – – – – Pozostałe | t | 7730, 24 |
0402 21 99 | – – – – Pozostałe: |
|
|
0902 21 99 1 | – – – – – Dla niemowląt | t | 6180, 86 |
0402 21 99 9 | – – – – – Pozostałe | t | 6180, 86 |
0402 29 | – – Pozostałe: |
|
|
| – – O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 27%: |
|
|
0902 29 11 0 | – – – Mleko specjalne dla niemowląt, w hermetycznie | t | 16676, 66 |
| zamkniętych pojemnikach o zawartości netto nie |
|
|
| przekraczającej 500 g i o zawartości tłuszczu |
|
|
| w masie powyżej 10% |
|
|
| – – – – Pozostałe: |
|
|
0402 29 15 0 | – – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg | t | 3540, 25 |
| – – – O zawartości tłuszczu w masie powyżej 10%, ale nie przekraczającej 45%: |
|
|
0402 91 59 0 | – – – – Pozostałe | t | 5880, 98 |
| – – – O zawartości tłuszczu w masie powyżej 45%: |
|
|
0402 91 91 0 | – – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg | t | 4165, 00 |
0402 91 99 0 | – – – – Pozostałe | t | 3123, 75 |
0402 99 | – – Pozostałe: |
|
|
| – – – O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 9, 5%: |
|
|
KOD PCN | Nazwa towaru | Jednostka miary | Cena progu w złotych za jednostkę miary |
1 | 2 | 3 | 4 |
0402 99 11 0 | – – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg | t | 3965, 28 |
| – – – O zawartości tłuszczu w masie powyżej 9,5%, ale nie przekraczającej 45%: |
|
|
0402 99 31 0 | – – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg | t | 16660, 00 |
0407 00 | Jaja ptasie w skorupkach, świeże, konserwowane albo gotowane: |
|
|
| – Drobiu: |
|
|
0407 00 30 0 | – – Pozostałe | mln sztuk | 113662, 85 |
0408 | Jaja ptasie bez skorupek i żółtka jaj, świeże, suszone, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, mrożone lub inaczej zakonserwowane, zawierające lub nie dodatek cukru albo innego środka słodzącego: |
|
|
| – Żółtka jaj: |
|
|
0408 11 | – –Suszone: |
|
|
0408 11 80 0 | – – – Pozostałe | t | 14298, 45 |
0408 19 | – – Pozostałe: |
|
|
| – – – Pozostałe: |
|
|
0403 19 81 0 | – – – – Ciekłe | t | 2898, 84 |
0408 19 89 0 | – – – – Pozostałe, włącznie z mrożonymi | t | 4660, 64 |
| – Pozostałe: |
|
|
0408 91 | – – Suszone: |
|
|
0408 91 80 0 | – – – Pozostałe | t | 11303, 81 |
0468 99 | – – Pozostałe: |
|
|
0408 99 80 0 | – – – Pozostałe | t | 2486, 51 |
0409 00 00 0 | Miód naturalny | t | 3681, 86 |
0603 | Kwiaty cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane: |
|
|
0603 10 | – Świeże: |
|
|
0603 10 10 | – – Róże: |
|
|
0603 10 10 1 | – – – Od 1 czerwca do 31 października | szt. | 0, 42 |
0603 10 10 9 | – – – Od 1 listopada do 31 maja | szt. | 0, 70 |
0603 10 50 | – – Chryzantemy: |
|
|
0603 10 50 1 | – – – Od 1 czerwca do 31 października | szt. | 0, 70 |
0603 10 50 9 | – – – Od 1 listopada do 31 maja | szt. | 1, 05 |
0702 00 00 | Pomidory, świeże lub chłodzone: |
|
|
0702 00 00 1 | – Od 1 stycznia do 31 marca | t | 2873, 85 |
0702 00 00 2 | – Od 1 do 30 kwietnia | t | 2873, 85 |
0702 00 00 3 | – Od 1 do 14 maja | t | 2873, 85 |
0702 00 00 5 | – Od 15 do 31 maja | t | 2515, 66 |
0702 00 00 7 | – Od 1 czerwca do 30 września | t | 2515, 66 |
0702 00 00 8 | – Od 1 do 31 października | t | 2515, 66 |
0702 00 00 9 | – Od 1 listopada do 31 grudnia | t | 2515, 66 |
0707 00 | Ogórki i korniszony, świeże lub chłodzone: |
|
|
0707 00 05 | – Ogórki: |
|
|
0707 00 05 1 | – – Od 1 stycznia do końca lutego | t | 2840, 53 |
0707 00 05 3 | – – Od 1 marca do 30 kwietnia | t | 2840, 53 |
0707 00 05 5 | – – Od 1 do 15 maja | t | 2840, 53 |
KOD PCN | Nazwa towaru | Jednostka miary | Cena progu w złotych za jednostkę miary |
1 | 2 | 3 | 4 |
0707 00 05 6 | – – Od 16 maja do 30 września | t | 1207, 85 |
0707 00 05 7 | – – Od 1 do 31 października | t | 1207, 85 |
0707 00 05 8 | – – Od 1 do 10 listopada | t | 2840, 53 |
0707 00 05 9 | – – Od 11 listopada do 31 grudnia | t | 2840, 53 |
0712 | Warzywa suszone, całe, cięte w kawałki., w |
|
|
| plasterkach, łamane lub w proszku, ale dalej nie |
|
|
| przetworzone: |
|
|
0712 90 | – – Inne warzywa; mieszanki warzyw: |
|
|
| – – Kukurydza cukrowa (Zea mays var. saccharata): |
|
|
0712 90 19 0 | – – – Pozostałe | t | 15714, 55 |
0808 | Jabłka, gruszki i pigwy, świeże: |
|
|
0808 10 | – Jabłka: |
|
|
| – – Pozostałe: |
|
|
0908 10 20 | – – – Odmiany Golden Delicious: |
|
|
0808 10 20 1 | – – – – Od 1 stycznia do 31 marca | t | 2115, 82 |
0808 10 20 3 | – – – – Od 1 kwietnia do 30 czerwca | t | 2469, 85 |
0808 10 20 7 | – – – – Od 1 sierpnia do 31 grudnia | t | 2082, 50 |
0808 10 50 | – – – Odmiany Granny Smith: |
|
|
0908 10 50 1 | – – – – Od 1 stycznia do 31 marca | t | 2115, 82 |
0808 10 50 3 | – – – – Od 1 kwietnia do 30 czerwca | t | 2469, 85 |
0808 10 50 7 | – – – – Od 1 sierpnia do 31 grudnia | t | 2082, 50 |
0808 10 90 | – – – Pozostałe: |
|
|
0808 10 90 1 | – – – – Od 1 stycznia do 31 marca | t | 2469, 85 |
0808 10 90 3 | – – – – Od 1 kwietnia do 30 czerwca | t | 2469, 85 |
0808 10 90 7 | – – – – Od 1 sierpnia do 31 grudnia | t | 2082, 50 |
0809 | Morele, wiśnie, brzoskwinie (łącznie z nektarynami) , śliwki i owoce tarniny, świeże: |
|
|
0809 40 | – Śliwki i owoce tarniny: |
|
|
0809 40 05 | – – Śliwki: |
|
|
0809 40 05 5 | – – – Od 1 lipca do 30 września | t | 1661, 84 |
1001 | Pszenica i mieszanka żyta z pszenicą (meslin): |
|
|
1001 90 | – Pozostałe: |
|
|
| – – Pozostały orkisz, pszenica zwyczajna i mieszanka żyta z pszenicą (meslin): |
|
|
1001 90 91 | – – – Ziarno pszenicy zwyczajnej i mieszanki żyta z |
|
|
| pszenicą ( meslin): |
|
|
1001 90 91 1 | – – – – Ziarno pszenicy zwyczajnej | t | 616, 42 |
1002 00 00 0 | Żyto | t | 528, 96 |
1003 00 | Jęczmień: |
|
|
1003 00 90 0 | – Pozostały | t | 462, 32 |
1004 00 00 0 | Owies | t | 612, 26 |
1008 | Nasiona gryki, prosa i mozgi kanaryjskiej; pozostałe zboża: |
|
|
1008 10 00 0 | – Gryka | t | 833, 00 |
1008 20 00 0 | – Proso | t | 724, 71 |
1008 90 | – Pozostałe zboża: |
|
|
1003 90 10 0 | – – Pszenżyto (Triticale) | t | 2603, 13 |
1008 90 90 0 | – – Pozostałe | t | 3848, 46 |
KOD PCN | Nazwa towaru | Jednostka miary | Cena progu w złotych za jednostkę miary |
1 | 2 | 3 | 4 |
|
|
|
|
1101 00 | Mąka pszenna i żytnio–pszenna: |
|
|
| – Mąka pszenna: |
|
|
1101 00 11 0 | – – Z pszenicy durum | t | 1620, 19 |
1101 00 15 0 | – – Z pszenicy zwyczajnej i orkisza | t | 1620, 19 |
1101 00 90 0 | – Mąka żytnio–pszenna | t | 1620, 19 |
1102 | Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą: |
|
|
1102 10 00 0 | – Mąka żytnia | t | 4998, 00 |
1103 | Kasze, grysiki i granulka zbożowe: |
|
|
| – Kasze i grysiki: |
|
|
1103 11 | – – Z pszenicy: |
|
|
1103 11 10 0 | – – – Z pszenicy durum | t | 1395, 28 |
1103 11 90 0 | – – – Z pszenicy zwyczajnej i orkisza | t | 1786, 79 |
1103 12 00 0 | – – Z owsa | t | 641, 41 |
1103 13 | – – Z kukurydzy: |
|
|
1103 13 90 0 | – – – Pozostałe | t | 1849, 26 |
1103 14 00 0 | – – Z ryżu | t | 1378, 62 |
1103 19 | – – Z pozostałych zbóż: |
|
|
1103 19 90 0 | – – – Pozostałe | t | 4023, 39 |
| – Granulki: |
|
|
1103 21 00 0 | – – Z pszenicy | t | 10412, 50 |
1103 29 | – – Z pozostałych zbóż: |
|
|
1103 29 30 0 | – – – Z owsa | t | 2082, 50 |
1103 29 40 0 | – – – Z kukurydzy | t | 1120, 39 |
1103 29 90 0 | – – – Pozostałe | t | 15273, 06 |
1105 | Mąka, grysik, puder, płatki, granulki i grudki |
|
|
| ziemniaczane: |
|
|
1105 10 00 0 | – Mąka, grysik i puder | t | 2474, 01 |
1107 | Słód palony lub nie: |
|
|
1107 10 | – Nie palony: |
|
|
| – – Pozostałe: |
|
|
1107 10 99 0 | – – – Pozostałe | t | 932, 96 |
1108 | Skrobie; inulina: |
|
|
| – Skrobie: |
|
|
1108 12 00 0 | – – Skrobia kukurydziana | t | 2261, 60 |
1108 13 00 0 | – – Skrobia ziemniaczana | t | 1149, 54 |
1210 | Szyszki chmielowe, świeże lub suszone, nawet mielone, sproszkowane lub w formie granulek; lupulina: |
|
|
1210 10 00 0 | – Szyszki chmielowe, nie mielone, nie sproszkowane | t | 493, 97 |
| ani nie w formie granulek |
|
|
1517 | Margaryna; jadalne mieszaniny lub wyroby z tłuszczów lub olejów zwierzęcych, lub roślinnych, lub z frakcji różnych tłuszczów, lub olejów z niniejszego działu, inne niż jadalne tłuszcze lub oleje lub ich frakcje z pozycji 1516: |
|
|
1517 10 | – Margaryna, z wyjątkiem margaryny płynnej: |
|
|
KOD PCN | Nazwa towaru | Jednostka miary | Cena progu w złotych za jednostkę miary |
1 | 2 | 3 | 4 |
1517 10 10 0 | – – Zawierająca więcej niż 10%, ale nie więcej niż 15% masy tłuszczów z mleka | t | 30900, 14 |
1517 90 | – Pozostałe: | ||
1517 90 10 0 | – – Zawierające więcej niż 10%, ale nie więcej niż 15% masy tłuszczów z mleka | t | 45815, 00 |
1601 00 | Kiełbasy i podobne produkty z mięsa, podrobów lub krwi; przetwory żywnościowe oparte na tych produktach: |
|
|
– Pozostałe: | |||
1601 00 91 0 | – – Kiełbasy, suche lub do smarowania, nie gotowane | t | 20679, 23 |
1601 00 99 0 | – – Pozostałe | t | 12503, 33 |
1602 | Pozostałe przetworzone lub konserwowane mięso, podroby lub krew: |
|
|
– Z wieprzowiny: | |||
1602 41 | – – Szynki i ich części: | ||
1602 41 10 0 | – – – Ze świń domowych | t | 16206, 02 |
1602 42 | – – Łopatki i ich części: | ||
1602 42 10 0 | – – – Ze świń domowych | t | 11891, 08 |
1602 49 | – – Pozostałe łącznie z mieszankami: | ||
– – – Ze świń domowych: | |||
– – – – Zawierające w masie 80% lub więcej mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia: | |||
1602 49 11 0 | – – – – – Schaby (bez karkowych) i ich części łącznie z mieszankami schabów i szynek | t | 19154, 84 |
1602 49 13 0 | – – – – – Karki i ich części łącznie z mieszankami obojczyków i łopatek | t | 7476, 18 |
1602 49 19 0 | – – – – – Pozostałe | t | 7309, 58 |
1602 49 30 0 | – – – – Zawierające w masie 40% lub więcej, ale mniej niż 80% mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, łącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia | t | 8363, 32 |
1602 49 50 0 | – – – – Zawierające w masie mniej niż 40% mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów łącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia | t | 10720, 71 |
1662 50 | – Z wołowiny: | ||
1602 50 10 0 | – – Nie gotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z nie gotowanym mięsem lub podrobami | t | 44723, 77 |
– – Pozostałe: | |||
1602 90 | – Pozostałe łącznie z przetworami z krwi dowolnych zwierząt: | ||
– – Pozostałe: | |||
– – – Pozostałe: | |||
1602 90 51 0 | – – – – Zawierające mięso lub podroby ze świń domowych | t | 11736, 97 |
– – – – Pozostałe: | |||
– – – – – Zawierające mięso wołowe lub podroby: | |||
1602 90 61 0 | – – – – – Nie gotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z nie gotowanym mięsem lub podrobami | t | 55811, 00 |
1701 | Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej: |
|
|
– Cukier surowy nie zawierający dodatku środków aromatyzujących ani barwiących: | |||
1701 12 | – – Cukier buraczany: | ||
1701 12 10 0 | – – – Do rafinacji | t | 1720, 15 |
1701 12 90 0 | – – – Pozostały | t | 2253, 27 |
KOD PCN | Nazwa towaru | Jednostka miary | Cena progu w złotych za jednostkę miary |
1 | 2 | 3 | 4 |
| – Pozostały: |
|
|
1701 99 | – – Pozostały: | ||
1701 99 10 0 | – – – Cukier biały | t | 2211, 62 |
1702 | Pozostałe cukry łącznie z chemicznie czystymi laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe nie zawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących: sztuczny miód zmieszany z miodem naturalnym lub nie; karmel: |
|
|
1702 30 | – Glukoza i syrop glukozowy nie zawierające fruktozy lub zawierające w stanie suchym mniej niż 20% fruktozy w masie: | ||
1702 30 10 0 | – – Izoglukoza | t | 2315, 74 |
– – Pozostałe: | |||
– – – Zawierające w stanie suchym 99% lub więcej glukozy w masie: | |||
1702 30 51 0 | – – – – W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub nie | t | 2503, 17 |
1702 30 59 0 | – – – – Pozostałe | t | 2961, 32 |
– – – Pozostałe: | |||
1702 30 91 0 | – – – – W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub nie | t | 9346, 26 |
1702 40 | – Glukoza i syrop glukozowy, zawierające w stanie suchym co najmniej 20%, ale mniej niż 50% fruktozy: | ||
1702 40 10 0 | – – Izoglukoza | t | 2315, 74 |
1702 40 90 0 | – – Pozostałe | t | 7776, 06 |
1702 60 | – Pozostała fruktoza i syrop fruktozowy zawierające w stanie suchym powyżej 50% fruktozy w masie: | ||
1702 60 10 0 | – – Izoglukoza | t | 2315, 74 |
1702 60 80 0 | – – Syrop inulinowy | t | 2986, 31 |
1702 60 95 0 | – – Pozostałe | t | 2986, 31 |
1702 90 | – Inne, łącznie z cukrem inwertowanym: | ||
1702 90 30 0 | – – Izoglukoza | t | 11841, 10 |
1702 90 50 0 | – – Maltodekstryna i syrop maltodekstrynowy | t | 5647, 74 |
2002 | Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego: |
|
|
2002 10 | – Pomidory, całe lub w kawałkach: | ||
2002 10 10 0 | – – Bez skórek | t | 2026, 22 |
2002 10 90 0 | – – Pozostałe | t | 2139, 66 |
2002 90 | – Pozostałe: | ||
– – O zawartości suchej masy poniżej 12%: | |||
2002 90 19 0 | – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg | t | 2375, 90 |
– – O zawartości suchej masy nie mniejszej niż 12%, ale nie przekraczającej 30%: | |||
2602 90 31 | – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg: | ||
2002 90 31 1 | – – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kg | t | 3572, 89 |
2002 90 31 9 | – – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg | t | 3025, 29 |
2002 90 39 0 | – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg | t | 4258, 69 |
– – O zawartości suchej masy powyżej 30%: | |||
2002 90 91 | – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg: | ||
KOD PCN | Nazwa towaru | Jednostka miary | Cena progu w złotych za jednostkę miary |
1 | 2 | 3 | 4 |
2002 90 91 1 | – – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kg | t | 3069, 85 |
2002 90 91 9 | – – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg | t | 3311, 18 |
2002 90 99 0 | – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg | t | 3311, 18 |
2106 | Przetwory spożywcze gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone: |
|
|
2106 90 | – Pozostałe: | ||
– – Aromatyzowane lub barwione syropy cukrowe: | |||
2106 90 30 0 | – – – Syropy izoglukozowe | t | 12174, 30 |
– – – Pozostałe: | |||
2106 90 55 0 | – – – – Syrop glukozowy i z maltodekstryny | t | 6089, 23 |
2106 90 59 0 | – – – – Pozostałe | t | 8592, 40 |
2302 | Otręby, śruta i inne pozostałości odsiewu, przemiału lub innej obróbki zbóż i roślin strączkowych, również granulowane: |
|
|
2302 10 | – Kukurydziane: | ||
2302 10 10 0 | – – O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 35% | t | 204, 09 |
2302 10 90 0 | – – Pozostałe | t | 566, 44 |
2302 20 | – Ryżowe: | ||
2302 20 10 0 | – – O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 35% | t | 399, 84 |
2302 20 90 0 | – – Pozostałe | t | 466, 48 |
2302 30 | – Pszenne: | ||
2302 30 10 0 | – – O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 28%, których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część, która przechodzi przez sito zawiera w masie 1,5% lub wiecej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt | t | 399, 84 |
2302 30 90 0 | – – Pozostałe | t | 508, 13 |
2302 40 | – Z innych zbóż: | ||
2302 40 10 0 | – – O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 28%, których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część, która przechodzi przez sito zawiera w masie 1,5% lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt | t | 941, 49 |
2302 40 90 0 | – – Pozostałe | t | 545, 62 |
3502 | Albuminy (nawet koncentraty z dwu lub więcej protein z serwatki, zawierające w suchej masie powyżej 80% protein z serwatki), albuminiany i inne pochodne albumin: |
|
|
– Albumina jaja: | |||
3502 11 | – – Suszona: | ||
3502 11 90 0 | – – Pozostała | t | 4910, 54 |
- Data ogłoszenia: 2000-03-07
- Data wejścia w życie: 2000-03-07
- Data obowiązywania: 2000-03-07
- Dokument traci ważność: 2000-12-31
REKLAMA
Dziennik Ustaw
REKLAMA
REKLAMA