REKLAMA
Dziennik Ustaw - rok 1999 nr 107 poz. 1223
ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW
z dnia 21 grudnia 1999 r.
w sprawie ustanowienia kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Wysp Owczych.
Na podstawie art. 14 § 3 pkt 2 i § 4 ustawy z dnia 9 stycznia 1997 r. – Kodeks celny (Dz. U. Nr 23, poz. 117, Nr 64, poz. 407, Nr 121, poz. 770, Nr 157, poz. 1026 i Nr 160, poz. 1084, z 1998 r. Nr 106, poz. 668 i Nr 160, poz. 1063 oraz z 1999 r. Nr 40, poz. 402 i Nr 72, poz. 802) zarządza się, co następuje:
Prezes Rady Ministrów: J. Buzek
Załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów
z dnia 21 grudnia 1999 r. (poz. 1223)
WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH KONTYNGENTAMI TARYFOWYMI ILOŚCIOWYMI POCHODZĄCYCH Z WYSP OWCZYCH
| Kod PCN | Wyszczególnienie | Ilość |
0204 | Mięso baranie i kozie – świeże, chłodzone lub mrożone: | 20 ton | |
0204 10 00 0 | – Tusze i półtusze z jagniąt, świeże lub chłodzone | ||
– Inne mięso baranie, świeże lub chłodzone: | |||
0204 21 00 0 | – – Tusze i półtusze | ||
0204 22 | – – Inne kawałki z kośćmi: | ||
0204 22 10 0 | – – – Krótkie ćwierci przednie | ||
0204 22 30 0 | – – – Grzbiety i/lub środki | ||
0204 22 50 0 | – – – Nogi | ||
0204 22 90 0 | – – – Pozostałe | ||
0204 23 00 0 | – – Bez kości | ||
0204 30 00 0 | – Tusze i półtusze z jagniąt, mrożone | ||
– Inne mięso baranie mrożone: | |||
0204 41 00 0 | – – Tusze i półtusze | ||
0204 42 | – Inne kawałki z kośćmi: | ||
0204 42 10 0 | – – – Krótkie ćwierci przednie | ||
0204 42 30 0 | – – – Grzbiety i/lub środki | ||
0204 42 50 0 | – – – Nogi | ||
0204 42 90 0 | – – – Pozostałe | ||
0204 43 | – – Bez kości: | ||
0204 43 10 0 | – – – Jagnięce | ||
0204 43 90 0 | – – – Pozostałe | ||
0204 50 | – Mięso kozie: | ||
– – Świeże lub chłodzone: | |||
0204 50 11 0 | – – – Tusze i półtusze | ||
0204 50 13 0 | – – – Krótkie ćwierci przednie | ||
0204 50 15 0 | – – – Grzbiety i/lub środki | ||
0204 50 19 0 | – – – Nogi | ||
– – – Pozostałe: | |||
0204 50 31 0 | – – – – Kawałki z kośćmi | ||
0204 50 39 0 | – – – – Kawałki bez kości | ||
– – Mrożone: | |||
0204 50 51 0 | – – – Tusze i półtusze | ||
0204 50 53 0 | – – – Krótkie ćwierci przednie | ||
0204 50 55 0 | – – – Grzbiety i/lub środki | ||
0204 50 59 0 | – – – Nogi | ||
– – – Pozostałe: | |||
0204 50 71 0 | – – – – Kawałki z kośćmi |
| Kod PCN | Wyszczególnienie | Ilość |
0204 50 79 0 | – – – – Kawałki bez kości |
| |
0206 | Jadalne podroby wołowe, wieprzowe, baranie, kozie, końskie, z osłów, mułów i osłomułów – świeże, chłodzone lub mrożone: | ||
0206 80 | – Inne, świeże lub chłodzone: | ||
– – Pozostałe: | |||
0208 80 99 0 | – – – Baranie i kozie | ||
0206 90 | – Inne, mrożone: | ||
– – Pozostałe: | |||
0206 90 99 0 | – – – Baranie i kozie | ||
0210 | Mięso i podroby jadalne, solone, w solance, suszone lub wędzone; jadalne mączki i grysiki z mięsa i podrobów: | ||
0210 90 | – Inne, łącznie z jadalnymi mączkami i grysikami z mięsa lub podrobów: | ||
– – Mięso: | |||
– – – Baranie i kozie: | |||
0210 90 11 0 | – – – – Z kośćmi | ||
0210 90 19 0 | – – – – Bez kości | ||
– – Podroby: | |||
0210 90 60 0 | – – – Baranie i kozie | ||
1601 00 | Kiełbasy i podobne produkty z mięsa, podrobów lub krwi; przetwory żywnościowe oparte o te produkty: | ||
1601 00 10 0 | – Z wątroby | ||
ex | 1601 00 10 0 | Baranie i kozie | |
– Pozostałe: | |||
1601 00 91 0 | – – Kiełbasy, suche lub do smarowania, nie gotowane | ||
ex | 1601 00 91 0 | Baranie i kozie | |
1601 00 99 0 | – – Pozostałe | ||
ex | 1601 00 99 0 | Baranie i kozie | |
1802 | Pozostałe przetworzone lub konserwowane mięso, podroby lub krew: | ||
1602 10 00 0 | – Przetwory homogenizowane | ||
ex | 1602 10 00 0 | Baranie i kozie | |
1602 90 | – Pozostałe łącznie z przetworami z krwi dowolnych zwierząt: | ||
– – Pozostałe: | |||
– – – Pozostałe: | |||
– – – – Pozostałe: | |||
– – – – – Pozostałe: | |||
– – – – – – Z baraniny lub koziny: | |||
– – – – – – – Nie gotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z nie gotowanym mięsem lub podrobami: | |||
1602 90 72 0 | – – – – – – – – Z baraniny | ||
1602 90 74 0 | – – – – – – – – Z koziny | ||
– – – – – – – Pozostałe: | |||
1602 90 76 0 | – – – – – – – – Z baraniny | ||
1602 90 78 0 | – – – – – – – – Z koziny | ||
2309 | Produkty używane do karmienia zwierząt | 5000 ton | |
2309 90 | – Pozostałe: |
| Kod PCN | Wyszczególnienie | Ilość |
2309 90 10 0 | – – Roztwory z ryb lub ssaków morskich |
| |
ex | 2309 90 10 0 | Karma dla ryb | |
– – Pozostałe: | |||
– – – Zawierające skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny objęte podpozycjami 1702 30 51 do 1702 30 99, 1702 40 90, 1702 90 50 i 2106 90 55 lub produkty mleczne: | |||
– – – – Zawierające skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny: | |||
– – – – – Nie zawierające skrobi lub zawierające jej w masie 10% lub mniej: | |||
2309 90 31 0 | – – – – – – Nie zawierające produktów mlecznych lub zawierające ich w masie mniej niż 10% | ||
ex | 2309 90 31 0 | Karma dla ryb | |
– – – – – Zawierające w masie więcej niż 10%, ale nie więcej niż 30% skrobi: | |||
2309 90 41 0 | – – – – – – Nie zawierające produktów mlecznych lub zawierające ich w masie mniej niż 10% | ||
ex | 2309 90 41 0 | Karma dla ryb | |
– – – Pozostałe: | |||
– – – – Pozostałe: | |||
2309 90 95 | – – – – – Zawierające w masie 49% lub więcej chlorku choliny, na bazie organicznej lub nieorganicznej: | ||
2309 90 95 1 | – – – – – – Pasze granulowane dla pstrągów | ||
2309 90 97 | – – – – – Pozostałe: | ||
2309 90 97 1 | – – – – – – Pasze granulowane dla pstrągów |
- Data ogłoszenia: 1999-12-27
- Data wejścia w życie: 2000-01-01
- Data obowiązywania: 2000-01-01
- Z mocą od: 2000-01-01
- Dokument traci ważność: 2000-12-31
REKLAMA