REKLAMA
Dziennik Ustaw - rok 1999 nr 78 poz. 881
ROZPORZĄDZENIE MINISTRA GOSPODARKI
z dnia 10 września 1999 r.
zmieniające rozporządzenie w sprawie ustanowienia automatycznej rejestracji obrotu w przywozie niektórych towarów rolnych w 1999 r.
Na podstawie art. 8 ust. 2 pkt 3 i art. 10 ust. 4 ustawy z dnia 11 grudnia 1997 r. o administrowaniu obrotem z zagranicą towarami i usługami oraz o obrocie specjalnym (Dz. U. Nr 157, poz. 1026 i z 1999 r. Nr 55, poz. 587) zarządza się, co następuje:
Minister Gospodarki: J. Steinhoff
Załącznik do rozporządzenia Ministra
Gospodarki z dnia 10 września 1999 r. (poz. 881)
WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH AUTOMATYCZNĄ REJESTRACJĄ OBROTU W PRZYWOZIE
Kod PCN | Wyszczególnienie |
0203 | Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone: |
|
|
| - Świeże lub chłodzone: |
0203 11 | - - Tusze i półtusze: |
0203 11 10 0 | - - - Ze świń domowych |
0203 11 90 0 | - - - Pozostałe |
0203 12 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: |
| - - - Ze świń domowych: |
0203 12 11 0 | - - - - Szynki i ich kawałki |
0203 12 19 0 | - - - - Łopatki i ich kawałki |
0203 12 90 0 | - - - Pozostałe |
0203 19 | - - Pozostałe: |
| - - - Ze świń domowych: |
0203 19 11 0 | - - - - Przodki i ich kawałki |
0203 19 13 0 | - - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi |
0203 19 15 0 | - - - - Boczek i jego kawałki |
| - - - - Pozostałe: |
0203 19 55 0 | - - - - - Bez kości |
0203 19 59 0 | - - - - - Pozostałe |
0203 19 90 0 | - - - Pozostałe |
| - Mrożone: |
0203 21 | - - Tusze i półtusze: |
0203 21 10 0 | - - - Ze świń domowych |
0203 21 90 0 | - - - Pozostałe |
0203 22 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: |
| - - - Ze świń domowych: |
0203 22 11 0 | - - - - Szynki i ich kawałki |
0203 22 19 0 | - - - - Łopatki i ich kawałki |
0203 22 90 0 | - - - Pozostałe |
0203 29 | - - Pozostałe: |
| - - - Ze świń domowych: |
0203 29 11 0 | - - - - Przodki i ich kawałki |
0203 29 13 0 | - - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi |
0203 29 15 0 | - - - - Boczek i jego kawałki |
| - - - - Pozostałe: |
0203 29 55 0 | - - - - - Bez kości |
0203 29 59 0 | - - - - - Pozostałe |
0203 29 90 0 | - - - Pozostałe |
Kod PCN | Wyszczególnienie |
0206 | Jadalne podroby wołowe, wieprzowe, baranie, kozie, końskie, z osłów, mułów i osłomułów - świeże, chłodzone lub mrożone: |
|
|
0206 10 | - Wołowe świeże lub chłodzone: |
0206 10 10 0 | - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych |
| - - Pozostałe: |
0206 10 91 0 | - - - Wątroby |
0206 10 95 0 | - - - Gruba przepona i cienka przepona |
0206 10 99 0 | - - - Pozostałe |
| - Wołowe mrożone: |
0206 21 00 0 | - - Ozory |
0206 22 | - - Wątroby: |
0206 22 10 0 | - - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych |
0206 22 90 0 | - - - Pozostałe |
0206 29 | - - Pozostałe: |
0206 29 10 0 | - - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych |
| - - - Pozostałe: |
0206 29 91 0 | - - - - Gruba przepona i cienka przepona |
0206 29 99 0 | - - - - Pozostałe |
0206 30 | - Wieprzowe, świeże lub chłodzone: |
0206 30 10 0 | - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych |
| - - Pozostałe: |
| - - - Ze świń domowych: |
0206 30 21 0 | - - - - Wątroby |
0206 30 31 0 | - - - - Pozostałe |
0206 30 90 0 | - - - Pozostałe |
| - Wieprzowe mrożone: |
0206 41 | - - Wątroby: |
0206 41 10 0 | - - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych |
| - - - Pozostałe: |
0206 41 91 0 | - - - - Ze świń domowych |
0206 41 99 0 | - - - - Pozostałe |
0206 49 | - - Pozostałe: |
0206 49 10 0 | - - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych |
| - - - Pozostałe: |
0206 49 91 0 | - - - - Ze świń domowych |
0206 49 99 0 | - - - - Pozostałe |
0206 80 | - Inne, świeże lub chłodzone: |
0206 80 10 0 | - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych |
| - - Pozostałe: |
0206 80 91 0 | - - - Z koni, osłów, mułów i osłomułów |
0206 80 99 0 | - - - Baranie i kozie |
0206 90 | - Inne, mrożone: |
0206 90 10 0 | - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych |
| - - Pozostałe: |
0206 90 91 0 | - - - Z koni, osłów, mułów i osłomułów |
0206 90 99 0 | - - - Baranie i kozie |
Kod PCN | Wyszczególnienie |
0207 | Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 0105, świeże, chłodzone lub mrożone: |
| - Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus: |
0207 11 | - - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: |
0207 11 10 0 | - - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako „kurczaki 83%” |
0207 11 30 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%” |
0207 11 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane |
0207 12 | - - Nie cięte na kawałki, mrożone: |
0207 12 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami znane jako „kurczaki 70%” |
0207 12 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane |
0207 13 | - - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone: |
| - - - Kawałki: |
0207 13 10 0 | - - - - Bez kości |
| - - - - Z kośćmi: |
0207 13 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki |
0207 13 30 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez |
0207 13 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł |
0207 13 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki |
0207 13 60 0 | - - - - - Nogi i ich kawałki |
0207 13 70 0 | - - - - - Pozostałe |
| - - - Podroby: |
0207 13 91 0 | - - - - Wątroby |
0207 13 99 0 | - - - - Pozostałe |
0207 14 | - - Kawałki i podroby mrożone: |
| - - - Kawałki: |
0207 14 10 0 | - - - - Bez kości |
| - - - - Z kośćmi: |
0207 14 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki |
0207 14 30 0 | - - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez |
0207 14 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł |
0207 14 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki |
0207 14 60 0 | - - - - - Nogi i ich kawałki |
0207 14 70 0 | - - - - - Pozostałe |
| - - - Podroby: |
0207 14 91 0 | - - - - Wątroby |
0207 14 99 0 | - - - - Pozostałe |
| - Z indyków: |
0207 24 | - - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: |
0207 24 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%” |
0207 24 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%” lub inaczej prezentowane |
0207 25 | - - Nie cięte na kawałki, mrożone: |
0207 25 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%” |
0207 25 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%” lub inaczej prezentowane |
Kod PCN | Wyszczególnienie |
0207 26 | - - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone: |
| - - - Kawałki: |
0207 26 10 0 | - - - - Bez kości |
| - - - - Z kośćmi: |
0207 26 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki |
0207 26 30 0 | - - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez |
0207 26 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł |
0207 26 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki |
| - - - - - Nogi i ich kawałki: |
0207 26 60 0 | - - - - - - Podudzia i ich kawałki |
0207 26 70 0 | - - - - - - Pozostałe |
0207 26 80 0 | - - - - - Pozostałe |
| - - - Podroby: |
0207 26 91 0 | - - - - Wątroby |
0207 26 99 0 | - - - - Pozostałe |
0207 27 | - - Kawałki i podroby, mrożone: |
| - - - Kawałki: |
0207 27 10 0 | - - - - Bez kości |
| - - - - Z kośćmi: |
0207 27 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki |
0207 27 30 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez |
0207 27 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł |
0207 27 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki |
| - - - - - Nogi i ich kawałki: |
0207 27 60 0 | - - - - - - Podudzia i ich kawałki |
0207 27 70 0 | - - - - - - Pozostałe |
0207 27 80 0 | - - - - - Pozostałe |
| - - - Podroby: |
0207 27 91 0 | - - - - Wątroby |
0207 27 99 0 | - - - - Pozostałe |
| - Z kaczek, gęsi i perliczek: |
0207 32 | - - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: |
| - - - Kaczki: |
0207 32 11 0 | - - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale nie wypatroszone, z głowami i łapami, znane jako „kaczki 85%” |
0207 32 15 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%” |
0207 32 19 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kaczki 63%” lub inaczej prezentowane |
| - - - Gęsi: |
0207 32 51 0 | - - - - Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%” |
0207 32 59 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%” lub inaczej prezentowane |
0207 32 90 0 | - - - Perliczki |
0207 33 | - - Nie cięte na kawałki, mrożone: |
| - - - Kaczki: |
0207 33 11 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%” |
0207 33 19 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kaczki 63%” lub inaczej prezentowane |
| - - - Gęsi: |
Kod PCN | Wyszczególnienie |
0207 33 51 0 | - - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%” |
|
|
0207 33 59 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%” lub inaczej prezentowane |
0207 33 90 0 | - - - Perliczki |
0207 34 | - - Otłuszczone wątroby, świeże lub chłodzone: |
0207 34 10 0 | - - - Z gęsi |
0207 34 90 0 | - - - Z kaczek |
0207 35 | - - Pozostałe, świeże lub chłodzone: |
| - - - Kawałki: |
| - - - - Bez kości: |
0207 35 11 0 | - - - - - Z gęsi |
0207 35 15 0 | - - - - - Z kaczek i perliczek |
| - - - - Z kośćmi: |
| - - - - - Połówki lub ćwiartki: |
0207 35 21 0 | - - - - - - Z kaczek |
0207 35 23 0 | - - - - - - Z gęsi |
0207 35 25 0 | - - - - - - Z perliczek |
0207 35 31 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez |
0207 35 41 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł |
| - - - - - Piersi i ich kawałki: |
0207 35 51 0 | - - - - - - Z gęsi |
0207 35 53 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek |
| - - - - - Nogi i ich kawałki: |
0207 35 61 0 | - - - - - - Z gęsi |
0207 35 63 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek |
0207 35 71 0 | - - - - - Tusze gęsie i kacze |
0207 35 79 0 | - - - - - Pozostałe |
| - - - Podroby: |
0207 35 91 0 | - - - - Wątroby drobiowe inne niż otłuszczone wątroby |
|
|
0207 35 99 0 | - - - - Pozostałe |
0207 36 | - - Pozostałe, mrożone: |
| - - - Kawałki: |
| - - - - Bez kości: |
0207 36 11 0 | - - - - - Z gęsi |
0207 36 15 0 | - - - - - Z kaczek i perliczek |
| - - - - Z kośćmi: |
| - - - - - Połówki lub ćwiartki: |
0207 36 21 0 | - - - - - - Z kaczek |
0207 36 23 0 | - - - - - - Z gęsi |
0207 36 25 0 | - - - - - - Z perliczek |
0207 36 31 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez |
0207 36 41 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł |
| - - - - - Piersi i ich kawałki: |
0207 36 51 0 | - - - - - - Z gęsi |
0207 36 53 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek |
| - - - - - Nogi i ich kawałki: |
0207 36 61 0 | - - - - - - Z gęsi |
0207 36 63 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek |
0207 36 71 0 | - - - - - Tusze gęsie i kacze |
Kod PCN | Wyszczególnienie |
0207 36 79 0 | - - - - - Pozostałe |
| - - - Podroby: |
| - - - - Wątroby: |
0207 36 81 0 | - - - - - Otłuszczone wątroby gęsie |
0207 36 85 0 | - - - - - Otłuszczone wątroby kacze |
0207 36 89 0 | - - - - - Pozostałe |
0207 36 90 0 | - - - - Pozostałe |
0210 | Mięso i podroby jadalne, solone, w solance, suszone lub wędzone; jadalne mączki i grysiki z mięsa i podrobów: |
| - Mięso wieprzowe: |
0210 11 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki, z kośćmi: |
| - - - Ze świń domowych: |
| - - - - Solone lub w solance: |
0210 11 11 0 | - - - - -Szynki i ich kawałki |
0210 11 19 0 | - - - - - Łopatki i ich kawałki |
| - - - - Suszone lub wędzone: |
0210 11 31 0 | - - - - - Szynki i ich kawałki |
0210 11 39 0 | - - - - - Łopatki i ich kawałki |
0210 11 90 0 | - - - Pozostałe |
0210 12 | - - Boczek i jego kawałki: |
| - - - Ze świń domowych: |
0210 12 11 0 | - - - - Solony lub w solance |
0210 12 19 0 | - - - - Suszony lub wędzony |
0210 12 90 0 | - - - Pozostały |
0210 19 | - - Pozostałe: |
| - - - Ze świń domowych: |
| - - - - Solone lub w solance: |
0210 19 10 0 | - - - - - Bok bekonowy lub szpencer |
0210 19 20 0 | - - - - - Bok trzyćwierciowy lub środki |
0210 19 30 0 | - - - - - Przodki i ich kawałki |
0210 19 40 0 | - - - - - Schaby i ich kawałki |
| - - - - - Pozostałe: |
0210 19 51 0 | - - - - - - Bez kości |
0210 19 59 0 | - - - - - - Pozostałe |
| - - - - Suszone lub wędzone: |
0210 19 60 0 | - - - - - Przodki i ich kawałki |
0210 19 70 0 | - - - - - Schaby i ich kawałki |
| - - - - - Pozostałe: |
0210 19 81 0 | - - - - - - Bez kości |
0210 19 89 0 | - - - - - - Pozostałe |
0210 19 90 0 | - - - Pozostałe |
0210 20 | - Mięso wołowe: |
0210 20 10 0 | - - Z kośćmi |
0210 20 90 0 | - - Bez kości |
0210 90 | - Inne, łącznie z jadalnymi mączkami i grysikami z mięsa lub podrobów: |
| - - Mięso: |
0210 90 10 0 | - - - Mięso końskie solone, w solance lub suszone |
| - - - Baranie i kozie: |
0210 90 11 0 | - - - - Z kośćmi |
Kod PCN | Wyszczególnienie |
0210 90 19 0 | - - - - Bez kości |
0210 90 21 0 | - - - Z reniferów |
0210 90 29 0 | - - - Pozostałe |
- - Podroby: | |
- - - Wieprzowe: | |
0210 90 31 0 | - - - - Wątroby |
0210 90 39 0 | - - - - Pozostałe |
- - - Wołowe: | |
0210 90 41 0 | - - - - Gruba przepona i cienka przepona |
0210 90 49 0 | - - - - Pozostałe |
0210 90 60 0 | - - - Baranie i kozie |
- - - Pozostałe: | |
- - - - Wątroby drobiowe: | |
0210 90 71 0 | - - - - - Otłuszczone wątroby gęsie i kacze, solone lub w solance |
0210 90 79 0 | - - - - - Pozostałe |
0210 90 80 0 | - - - - Pozostałe |
0210 90 90 0 | - - Jadalne mączki i grysiki z mięsa lub podrobów |
|
|
0403 | Maślanka, mleko zsiadłe i śmietana kwaśna, jogurt, kefir i inne sfermentowane lub zakwaszone mleko i śmietana, nawet zagęszczone lub zawierające dodatek cukru albo innego środka słodzącego lub aromatycznego, lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub kakao: |
0403 10 | - Jogurt: |
- - Nie aromatyzowany ani nie zawierający dodatku owoców, orzechów lub kakao: | |
- - - Nie zawierający dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie: | |
0403 10 11 0 | - - - - Nie przekraczającej 3% |
0403 10 13 0 | - - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6% |
0403 10 19 0 | - - - - Powyżej 6% |
- - - Pozostały, o zawartości tłuszczu w masie: | |
0403 10 31 0 | - - - - Nie przekraczającej 3% |
0403 10 33 0 | - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6% |
0403 10 39 0 | - - - - Powyżej 6% |
- - Aromatyzowany lub zawierający dodatek owoców, orzechów lub kakao: | |
| |
- - - W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie: | |
0403 10 51 0 | - - - - Nie przekraczającej 1,5% |
0403 10 53 0 | - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27% |
0403 10 59 0 | - - - - Powyżej 27% |
- - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie: | |
0403 10 91 0 | - - - - Nie przekraczającej 3% |
0403 10 93 0 | - - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6% |
0403 10 99 0 | - - - - Powyżej 6% |
0403 90 | - Pozostałe: |
- - Nie aromatyzowane ani nie zawierające dodatku owoców, orzechów lub kakao: | |
- - - W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci: | |
- - - - Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie: | |
0403 90 11 0 | - - - - - Nie przekraczającej 1,5% |
Kod PCN | Wyszczególnienie |
|
0403 90 13 0 | - - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27% |
|
0403 90 19 0 | - - - - - Powyżej 27% |
|
- - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie: |
| |
0403 90 31 0 | - - - - - Nie przekraczającej 1,5% |
|
0403 90 33 0 | - - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27% |
|
0403 90 39 0 | - - - - - Powyżej 27% |
|
- - - Pozostałe: |
| |
- - - - Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie: |
| |
0403 90 51 0 | - - - - - Nie przekraczającej 3% |
|
0403 90 53 0 | - - - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6% |
|
0403 90 59 0 | - - - - - Powyżej 6% |
|
- - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie: |
| |
0403 90 61 0 | - - - - - Nie przekraczającej 3% |
|
0403 90 63 0 | - - - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6% |
|
0403 90 69 0 | - - - - - Powyżej 6% |
|
- - Aromatyzowane lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub kakao: |
| |
- - - W proszku, granulkach lub innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie: | ||
0403 90 71 0 | - - - - Nie przekraczającej 1,5% |
|
0403 90 73 0 | - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27% |
|
0403 90 79 0 | - - - - Powyżej 27% |
|
- - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie: |
| |
0403 90 91 0 | - - - - Nie przekraczającej 3% |
|
0403 90 93 0 | - - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6% |
|
0403 90 99 0 | - - - - Powyżej 6% |
|
|
|
|
0504 00 00 | Jelita, pęcherze i żołądki zwierząt (z wyjątkiem rybich), całe lub w kawałkach, świeże; chłodzone, mrożone, solone, w solance, suszone lub wędzone: |
|
0504 00 00 1 | - Żołądki drobiowe |
|
0504 00 00 9 | - Pozostałe |
|
|
|
|
1101 00 | Mąka pszenna i żytnio-pszenna: |
|
|
| |
- Mąka pszenna |
| |
1101 00 11 0 | - - Z pszenicy durum |
|
1101 00 15 0 | - - Z pszenicy zwyczajnej i orkisza |
|
1101 00 90 0 | - Mąka żytnio-pszenna |
|
|
|
|
1102 | Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą: |
|
|
|
|
1102 10 00 0 | - Mąka żytnia |
|
1102 20 | - Mąka kukurydziana: |
|
1102 20 10 0 | - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 1,5% |
|
1102 20 90 0 | - - Pozostała |
|
1102 90 | - - Pozostałe: |
|
1102 90 10 0 | - - Mąka jęczmienna |
|
Kod PCN | Wyszczególnienie |
|
1102 90 30 0 | - - Mąka owsiana |
|
1105 | Mąka, grysik, puder, płatki, granulki i grudki ziemniaczane: |
|
1105 10 00 0 | – Mąka, grysik i puder |
|
1105 20 00 0 | – Płatki, grudki i granulki ziemniaczane |
|
1108 | Skrobie; inulina: |
|
– Skrobie: |
| |
1108 11 00 0 | – – Skrobia pszenna |
|
1108 12 00 0 | – – Skrobia kukurydziana |
|
1108 13 00 0 | – – Skrobia ziemniaczana |
|
1108 14 00 0 | – – Skrobia z manioku (cassava) |
|
1108 19 | – – Pozostałe skrobie: |
|
1108 19 10 0 | – – – Skrobia z ryżu |
|
1108 19 90 0 | – – – Pozostałe |
|
1108 20 00 0 | – Inulina |
|
1205 00 | Ziarno rzepaku lub rzepiku, nawet łamane: |
|
1205 00 90 0 | – Pozostałe |
|
1702 | Pozostałe cukry łącznie z chemicznie czystymi laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe nie zawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących; sztuczny miód zmieszany z miodem naturalnym lub nie; karmel: | |
– Laktoza i syrop laktozowy: |
| |
1702 11 00 0 | – Zawierające wagowo 99% laktozy lub więcej, wyrażonej jako laktoza bezwodna, w przeliczeniu na suchą masę |
|
1702 19 00 0 | – – Pozostałe |
|
1702 30 | – Glukoza i syrop glukozowy nie zawierające fruktozy lub zawierające w stanie suchym mniej niż 20% fruktozy w masie: |
|
1702 30 10 0 | – – Izoglukoza |
|
– – Pozostałe: |
| |
– – – Zawierające w stanie suchym 99% lub więcej glukozy w masie: |
| |
1702 30 51 0 | – – – – W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub nie |
|
1702 30 59 0 | – – – – Pozostałe |
|
– – – Pozostałe: |
| |
1702 30 91 0 | – – – – W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub nie |
|
1702 30 99 0 | – – – – Pozostałe |
|
1702 40 | – Glukoza i syrop glukozowy, zawierające w stanie suchym co najmniej 20%, ale mniej niż 50% fruktozy: |
|
1702 40 10 0 | – – Izoglukoza |
|
1702 40 90 0 | – – Pozostałe |
|
1702 50 00 0 | – Fruktoza chemicznie czysta |
|
1702 60 | – Pozostała fruktoza i syrop fruktozowy zawierające w stanie suchym powyżej 50% fruktozy w masie: |
|
1702 60 10 0 | – – Izoglukoza |
|
Kod PCN | Wyszczególnienie |
1702 60 80 0 | – – Syrop inulinowy |
1702 60 95 0 | – – Pozostałe |
1702 90 | – Inne, łącznie z cukrem inwertowanym: |
1702 90 30 0 | – – Izoglukoza |
1702 90 50 0 | – – Maltodekstryna i syrop maltodekstrynowy |
– – Karmel: | |
1702 90 71 0 | – – – Zawierający w masie 50% sacharozy lub więcej w substancji suchej |
– – – Pozostały: | |
1702 90 75 0 | – – – – W postaci proszku, scalonego lub nie |
1702 90 79 0 | – – – – Pozostały |
1901 | Ekstrakt słodowy; przetwory spożywcze z mąki, grysiku, skrobi lub z ekstraktu słodowego, nie zawierające kakao lub zawierające mniej niż 40% wagowych kakao obliczonych według całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej nie wymienione, ani nie włączone; przetwory spożywcze z towarów objętych pozycjami od nr 0401 do 0404, nie zawierające kakao lub zawierające mniej niż 5% wagowych kakao obliczonych według całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone: |
1901 90 | – Pozostałe: |
- - Pozostałe: | |
1901 90 99 | – – – Pozostałe: |
1901 90 99 9 | – – – – Pozostałe |
2106 | Przetwory spożywcze gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone: |
2106 90 | – Pozostałe: |
– – Aromatyzowane lub barwione syropy cukrowe: | |
– – – Pozostałe: | |
2106 90 51 0 | – – – – Syrop laktozowy |
2106 90 55 0 | – – – – Syrop glukozowy i z maltodekstryny |
2106 90 59 0 | – – – – Pozostałe |
– – Pozostałe: | |
2106 90 92 0 | – – – Nie zawierające tłuszczów mleka, sacharozy, izoglukozy, glukozy lub skrobi lub zawierające w masie mniej niż 1,5% tłuszczu mleka, 5% sacharozy lub izoglukozy, 5% glukozy lub skrobi |
2106 90 98 0 | – – – Pozostałe |
2302 | Otręby, śruta i inne pozostałości odsiewu, przemiału lub innej obróbki zbóż i roślin strączkowych, również granulowane: |
2302 10 | - Kukurydziane: |
2302 10 10 0 | - - O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 35% |
2302 10 90 0 | - - Pozostałe |
2302 20 | - Ryżowe: |
2302 20 10 0 | - - O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 35% |
2302 20 90 0 | - - Pozostałe |
2302 30 | - Pszenne: |
2302 30 10 0 | - - O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 28%, których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część, która przechodzi przez sito, zawiera w masie 1,5% lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt |
Kod PCN | Wyszczególnienie |
2303 30 90 0 | - - Pozostałe |
2302 40 | - Z innych zbóż |
2302 40 10 0 | - - O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 28%, których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część, która przechodzi przez sito, zawiera w masie 1,5% lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt |
2302 40 90 0 | - - Pozostałe |
2302 50 00 0 | - Z roślin strączkowych |
3505 | Dekstryny i inne skrobie modyfikowane (np. skrobie wstępnie żelatynizowane lub estryfikowane); kleje oparte na skrobiach, na dekstrynach lub innych modyfikowanych skrobiach: |
3505 10 | – Dekstryny i inne modyfikowane skrobie: |
3505 10 10 0 | – – Dekstryny |
– – Inne modyfikowane skrobie: | |
3505 10 50 0 | – – – Skrobie, estryfikowane lub eteryfikowane |
3505 10 90 0 | – – – Pozostałe |
3505 20 | – Kleje: |
3505 20 10 0 | – – Zawierające w masie mniej niż 25% skrobi lub dekstryn, lub innych modyfikowanych skrobi |
3505 20 30 0 | – – Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż 55% skrobi lub dekstryn, lub innych modyfikowanych skrobi |
3505 20 50 0 | – – Zawierające w masie 55% lub więcej, ale mniej niż 80% skrobi lub dekstryn, lub innych modyfikowanych skrobi |
3505 20 90 0 | – – Zawierające w masie 80% lub więcej skrobi lub dekstryn, lub innych modyfikowanych skrobi |
3809 | Środki wykańczalnicze, nośniki barwników przyśpieszające barwienie, utrwalacze barwników i inne preparaty (np. klejonki i zaprawy) w rodzaju stosowanych w przemysłach włókienniczym, papierniczym, skórzanym i podobnych, gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone: |
3809 10 | – Na bazie substancji skrobiowych: |
3809 10 10 0 | – – Zawierające w masie poniżej 55% tych substancji |
3809 10 30 0 | – – Zawierające w masie 55% lub więcej tych substancji, ale mniej niż 70% |
3809 10 50 0 | – – Zawierające w masie 70% lub więcej tych substancji, ale mniej niż 83% |
3809 10 90 0 | – – Zawierające w masie 83% lub więcej tych substancji |
- Data ogłoszenia: 1999-09-29
- Data wejścia w życie: 1999-10-07
- Data obowiązywania: 1999-10-07
- Dokument traci ważność: 1999-12-31
REKLAMA