REKLAMA
Dziennik Ustaw - rok 1999 nr 51 poz. 523
ROZPORZĄDZENIE MINISTRA GOSPODARKI
z dnia 25 maja 1999 r.
w sprawie ustanowienia automatycznej rejestracji obrotu w przywozie niektórych towarów rolnych w 1999 r.
Na podstawie art. 8 ust. 2 pkt 3 i art. 10 ust. 4 ustawy z dnia 11 grudnia 1997 r. o administrowaniu obrotem z zagranicą towarami i usługami oraz o obrocie specjalnym (Dz. U. Nr 157, poz. 1026) zarządza się, co następuje:
Minister Gospodarki: J. Steinhoff
Załącznik do rozporządzenia Ministra Gospodarki
z dnia 25 maja 1999 r. (poz. 523)
WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH AUTOMATYCZNĄ REJESTRACJĄ OBROTU W PRZYWOZIE
Kod PCN | Wyszczególnienie |
1 | 2 |
0203 | Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone: |
– Świeże lub chłodzone: | |
0203 11 | – – Tusze i półtusze: |
0203 11 10 0 | – – – Ze świń domowych |
0203 11 90 0 | – – – Pozostałe |
0203 12 | – – Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: |
| – – – Ze świń domowych: |
0203 12 11 0 | – – – – Szynki i ich kawałki |
0203 12 19 0 | – – – – Łopatki i ich kawałki |
0203 12 90 0 | – – – Pozostałe |
0203 19 | – – Pozostałe: |
| – – – Ze świń domowych: |
0203 19 11 0 | – – – – Przodki i ich kawałki |
0203 19 13 0 | – – – – Schaby i ich kawałki, z kośćmi |
0203 19 15 0 | – – – – Boczek i jego kawałki |
| – – – – Pozostałe: |
0203 19 55 0 | – – – – – Bez kości |
0203 19 59 0 | – – – – – Pozostałe |
0203 19 90 0 | – – – Pozostałe |
| – Mrożone: |
0203 21 | – – Tusze i półtusze: |
0203 21 10 0 | – – – Ze świń domowych |
0203 21 90 0 | – – – Pozostałe |
0203 22 | – – Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: |
| – – – Ze świń domowych: |
0203 22 11 0 | – – – – Szynki i ich kawałki |
0203 22 19 0 | – – – – Łopatki i ich kawałki |
1 | 2 |
0203 22 90 0 | – – – Pozostałe |
0203 29 | – – Pozostałe: |
| – – – Ze świń domowych: |
0203 29 11 0 | – – – – Przodki i ich kawałki |
0203 29 13 0 | – – – – Schaby i ich kawałki, z kośćmi |
0203 29 15 0 | – – – – Boczek i jego kawałki |
| – – – – Pozostałe: |
0203 29 55 0 | – – – – – Bez kości |
0203 29 59 0 | – – – – – Pozostałe |
0203 29 90 0 | – – – Pozostałe |
0206 | Jadalne podroby wołowe, wieprzowe, baranie, kozie, końskie, z osłów, mułów i osłomułów – świeże, chłodzone lub mrożone: |
0206 10 | – Wołowe świeże lub chłodzone: |
0206 10 10 0 | – – Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych |
| – – Pozostałe: |
0206 10 91 0 | – – – Wątroby |
0206 10 95 0 | – – – Gruba przepona i cienka przepona |
0206 10 99 0 | – – – Pozostałe |
| – Wołowe mrożone: |
0206 21 00 0 | – – Ozory |
0206 22 | – – Wątroby: |
0206 22 10 0 | – – – Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych |
0206 22 90 0 | – – – Pozostałe |
0206 29 | – – Pozostałe: |
0206 29 10 0 | – – – Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych |
| – – – Pozostałe: |
0206 29 91 0 | – – – – Gruba przepona i cienka przepona |
0206 29 99 0 | – – – – Pozostałe |
0206 30 | – Wieprzowe, świeże lub chłodzone: |
0206 30 10 0 | – – Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych |
| – – Pozostałe: |
| – – – Ze świń domowych: |
0206 30 21 0 | – – – – Wątroby |
0206 30 31 0 | – – – – Pozostałe |
0206 30 90 0 | – – – Pozostałe |
| – Wieprzowe mrożone: |
0206 41 | – – Wątroby: |
0206 41 10 0 | – – – Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych |
| – – – Pozostałe: |
0206 41 91 0 | – – – – Ze świń domowych |
0206 41 99 0 | – – – – Pozostałe |
0206 49 | – – Pozostałe: |
0206 49 10 0 | – – – Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych |
| – – – Pozostałe: |
0206 49 91 0 | – – – – Ze świń domowych |
0206 49 99 0 | – – – – Pozostałe |
0206 80 | – Inne, świeże lub chłodzone: |
0206 80 10 0 | – – Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych |
| – – Pozostałe: |
1 | 2 |
0206 80 91 0 | – – – Z koni, osłów, mułów i osłomułów |
0206 80 99 0 | – – – Baranie i kozie |
0206 90 | – Inne, mrożone: |
0206 90 10 0 | – – Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych |
| – – Pozostałe: |
0206 90 91 0 | – – – Z koni, osłów, mułów i osłomułów |
0206 90 99 0 | – – – Baranie i kozie |
0207 | Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 0105, świeże, chłodzone lub mrożone: |
| – Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus: |
0207 11 | – – Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: |
0207 11 10 0 | – – – Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako „kurczaki 83%” |
0207 11 30 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%” |
0207 11 90 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane |
0207 12 | – – Nie cięte na kawałki, mrożone: |
0207 12 10 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%” |
0207 12 90 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane |
0207 13 | – – Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone: |
| – – – Kawałki: |
0207 13 10 0 | – – – – Bez kości |
| – – – – Z kośćmi: |
0207 13 20 0 | – – – – – Połówki lub ćwiartki |
0207 13 30 0 | – – – – – Całe skrzydła, z końcami lub bez |
0207 13 40 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł |
0207 13 50 0 | – – – – – Piersi i ich kawałki |
0207 13 60 0 | – – – – – Nogi i ich kawałki |
0207 13 70 0 | – – – – – Pozostałe |
| – – – Podroby: |
0207 13 91 0 | – – – – Wątroby |
0207 13 99 0 | – – – – Pozostałe |
0207 14 | – – Kawałki i podroby mrożone: |
| – – – Kawałki: |
0207 14 10 0 | – – – – Bez kości |
| – – – – Z kośćmi: |
0207 14 20 0 | – – – – – Połówki lub ćwiartki |
0207 14 30 0 | – – – – – Całe skrzydła z końcami lub bez |
0207 14 40 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł |
0207 14 50 0 | – – – – – Piersi i ich kawałki |
0207 14 60 0 | – – – – – Nogi i ich kawałki |
0207 14 70 0 | – – – – – Pozostałe |
| – – – Podroby: |
0207 14 91 0 | – – – – Wątroby |
0207 14 99 0 | – – – – Pozostałe |
| – Z indyków: |
0207 24 | – – Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: |
0207 24 10 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%” |
1 | 2 |
0207 24 90 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%” lub inaczej prezentowane |
0207 25 | – – Nie cięte na kawałki, mrożone: |
0207 25 10 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%” |
0207 25 90 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%” lub inaczej prezentowane |
0207 26 | – – Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone: |
| – – – Kawałki: |
0207 26 10 0 | – – – – Bez kości |
| – – – – Z kośćmi: |
0207 26 20 0 | – – – – – Połówki lub ćwiartki |
0207 26 30 0 | – – – – – Całe skrzydła z końcami lub bez |
0207 26 40 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł |
0207 26 50 0 | – – – – – Piersi i ich kawałki |
| – – – – – Nogi i ich kawałki: |
0207 26 60 0 | – – – – – – Podudzia i ich kawałki |
0207 26 70 0 | – – – – – – Pozostałe |
0207 26 80 0 | – – – – – Pozostałe |
| – – – Podroby: |
0207 26 91 0 | – – – – Wątroby |
0207 26 99 0 | – – – – Pozostałe |
0207 27 | – – Kawałki i podroby, mrożone: |
| – – – Kawałki: |
0207 27 10 0 | – – – – Bez kości |
| – – – – Z kośćmi: |
0207 27 20 0 | – – – – – Połówki lub ćwiartki |
0207 27 30 0 | – – – – – Całe skrzydła, z końcami lub bez |
0207 27 40 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł |
0207 27 50 0 | – – – – – Piersi i ich kawałki |
| – – – – – Nogi i ich kawałki: |
0207 27 60 0 | – – – – – – Podudzia i ich kawałki |
0207 27 70 0 | – – – – – – Pozostałe |
0207 27 80 0 | – – – – – Pozostałe |
| – – – Podroby: |
0207 27 91 0 | – – – – Wątroby |
0207 27 99 0 | – – – – Pozostałe |
| – Z kaczek, gęsi i perliczek: |
0207 32 | – – Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: |
| – – – Kaczki: |
0207 32 11 0 | – – – – Oskubane, bez krwi i jelit, ale nie wypatroszone, z głowami i łapami, znane jako „kaczki 85%” |
0207 32 15 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%” |
0207 32 19 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kaczki 63%” lub inaczej prezentowane |
| – – – Gęsi: |
0207 32 51 0 | – – – – Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%” |
1 | 2 |
0207 32 59 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%” lub inaczej prezentowane |
0207 32 90 0 | – – – Perliczki |
0207 33 | – – Nie cięte na kawałki, mrożone: |
| – – – Kaczki: |
0207 33 11 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%” |
0207 33 19 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kaczki 63%” lub inaczej prezentowane |
| – – – Gęsi: |
0207 33 51 0 | – – – – Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%” |
0207 33 59 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%” lub inaczej prezentowane |
0207 33 90 0 | – – – Perliczki |
0207 34 | – – Otłuszczone wątroby, świeże lub chłodzone: |
0207 34 10 0 | – – – Z gęsi |
0207 34 90 0 | – – – Z kaczek |
0207 35 | – – Pozostałe, świeże lub chłodzone: |
| – – – Kawałki: |
| – – – – Bez kości: |
0207 35 11 0 | – – – – – Z gęsi |
0207 35 15 0 | – – – – – Z kaczek i perliczek |
| – – – – Z kośćmi: |
| – – – – – Połówki lub ćwiartki: |
0207 35 21 0 | – – – – – – Z kaczek |
0207 35 23 0 | – – – – – – Z gęsi |
0207 35 25 0 | – – – – – – Z perliczek |
0207 35 31 0 | – – – – – Całe skrzydła, z końcami lub bez |
0207 35 41 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł |
| – – – – – Piersi i ich kawałki: |
0207 35 51 0 | – – – – – – Z gęsi |
0207 35 53 0 | – – – – – – Z kaczek i perliczek |
| – – – – – Nogi i ich kawałki: |
0207 35 61 0 | – – – – – – Z gęsi |
0207 35 63 0 | – – – – – – Z kaczek i perliczek |
0207 35 71 0 | – – – – – Tusze gęsie i kacze |
0207 35 79 0 | – – – – – Pozostałe |
| – – – Podroby: |
0207 35 91 0 | – – – – Wątroby drobiowe inne niż otłuszczone wątroby |
0207 35 99 0 | – – – – Pozostałe |
0207 36 | – – Pozostałe, mrożone: |
| – – – Kawałki: |
| – – – – Bez kości: |
0207 36 11 0 | – – – – – Z gęsi |
0207 36 15 0 | – – – – – Z kaczek i perliczek |
| – – – – Z kośćmi: |
| – – – – – Połówki lub ćwiartki: |
0207 36 21 0 | – – – – – – Z kaczek |
0207 36 23 0 | – – – – – – Z gęsi |
1 | 2 |
0207 36 25 0 | – – – – – – Z perliczek |
0207 36 31 0 | – – – – – Całe skrzydła, z końcami lub bez |
0207 36 41 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł |
| – – – – – Piersi i ich kawałki: |
0207 36 51 0 | – – – – – – Z gęsi |
0207 36 53 0 | – – – – – – Z kaczek i perliczek |
| – – – – – Nogi i ich kawałki: |
0207 36 61 0 | – – – – – – Z gęsi |
0207 36 63 0 | – – – – – – Z kaczek i perliczek |
0207 36 71 0 | – – – – – Tusze gęsie i kacze |
0207 36 79 0 | – – – – – Pozostałe |
| – – – Podroby: |
| – – – – Wątroby: |
0207 36 81 0 | – – – – – Otłuszczone wątroby gęsie |
0207 36 85 0 | – – – – – Otłuszczone wątroby kacze |
0207 36 89 0 | – – – – – Pozostałe |
0207 36 90 0 | – – – – Pozostałe |
0210 | Mięso i podroby jadalne, solone, w solance, suszone lub wędzone; jadalne mączki i grysiki z mięsa i podrobów: |
| – Mięso wieprzowe: |
0210 11 | – – Szynki, łopatki i ich kawałki, z kośćmi: |
| – – – Ze świń domowych: |
| – – – – Solone lub w solance: |
0210 11 11 0 | – – – – – Szynki i ich kawałki |
0210 11 19 0 | – – – – – Łopatki i ich kawałki |
| – – – – Suszone lub wędzone: |
0210 11 31 0 | – – – – – Szynki i ich kawałki |
0210 11 39 0 | – – – – – Łopatki i ich kawałki |
0210 11 90 0 | – – – Pozostałe |
0210 12 | – – Boczek i jego kawałki: |
| – – – Ze świń domowych: |
0210 12 11 0 | – – – – Solony lub w solance |
0210 12 19 0 | – – – – Suszony lub wędzony |
0210 12 90 0 | – – – Pozostały |
0210 19 | – – Pozostałe: |
| – – – Ze świń domowych: |
| – – – – Solone lub w solance: |
0210 19 10 0 | – – – – – Bok bekonowy lub szpencer |
0210 19 20 0 | – – – – – Bok trzyćwierciowy lub środki |
0210 19 30 0 | – – – – – Przodki i ich kawałki |
0210 19 40 0 | – – – – – Schaby i ich kawałki |
| – – – – – Pozostałe: |
0210 19 51 0 | – – – – – – Bez kości |
0210 19 59 0 | – – – – – – Pozostałe |
| – – – – Suszone lub wędzone: |
0210 19 60 0 | – – – – – Przodki i ich kawałki |
0210 19 70 0 | – – – – – Schaby i ich kawałki |
| – – – – – Pozostałe: |
0210 19 81 0 | – – – – – – Bez kości |
0210 19 89 0 | – – – – – – Pozostałe |
1 | 2 |
0210 19 90 0 | – – – Pozostałe |
0210 20 | – Mięso wołowe: |
0210 20 10 0 | – – Z kośćmi |
0210 20 90 0 | – – Bez kości |
0210 90 | – Inne, łącznie z jadalnymi mączkami i grysikami z mięsa lub podrobów: |
| – – Mięso: |
0210 90 10 0 | – – – Mięso końskie solone, w solance lub suszone |
| – – – Baranie i kozie: |
0210 90 11 0 | – – – – Z kośćmi |
0210 90 19 0 | – – – – Bez kości |
0210 90 21 0 | – – – Z reniferów |
0210 90 29 0 | – – – Pozostałe |
| – – Podroby: |
| – – – Wieprzowe: |
0210 90 31 0 | – – – – Wątroby |
0210 90 39 0 | – – – – Pozostałe |
| – – – Wołowe: |
0210 90 41 0 | – – – – Gruba przepona i cienka przepona |
0210 90 49 0 | – – – – Pozostałe |
0210 90 60 0 | – – – Baranie i kozie |
| – – – Pozostałe: |
| – – – – Wątroby drobiowe: |
0210 90 71 0 | – – – – – Otłuszczone wątroby gęsie i kacze, solone lub w solance |
0210 90 79 0 | – – – – – Pozostałe |
0210 90 80 0 | – – – – Pozostałe |
0210 90 90 0 | – – Jadalne mączki i grysiki z mięsa lub podrobów |
0403 | Maślanka, mleko zsiadłe i śmietana kwaśna, jogurt, kefir i inne sfermentowane lub zakwaszone mleko i śmietana, nawet zagęszczone lub zawierające dodatek cukru albo innego środka słodzącego lub aromatycznego, lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub kakao: |
0403 10 | – Jogurt: |
| – – Nie aromatyzowany ani nie zawierający dodatku owoców, orzechów lub kakao: |
| – – – Nie zawierający dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie: |
0403 10 11 0 | – – – – Nie przekraczającej 3% |
0403 10 13 0 | – – – – Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6% |
0403 10 19 0 | – – – – Powyżej 6% |
| – – – Pozostały, o zawartości tłuszczu w masie: |
0403 10 31 0 | – – – – Nie przekraczającej 3% |
0403 10 33 0 | – – – – Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6% |
0403 10 39 0 | – – – – Powyżej 6% |
| – – Aromatyzowany lub zawierający dodatek owoców, orzechów lub kakao: |
| – – – W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie: |
0403 10 51 0 | – – – – Nie przekraczającej 1,5% |
0403 10 53 0 | – – – – Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27% |
0403 10 59 0 | – – – – Powyżej 27% |
| – – – Pozostałe, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie: |
0403 10 91 0 | – – – – Nie przekraczającej 3% |
0403 10 93 0 | – – – – Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6% |
0403 10 99 0 | – – – – Powyżej 6% |
1 | 2 |
0403 90 | – Pozostałe: |
| – – Nie aromatyzowane ani nie zawierające dodatku owoców, orzechów lub kakao: |
| – – – W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci: |
| – – – – Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie: |
0403 90 11 0 | – – – – – Nie przekraczającej 1,5% |
0403 90 13 0 | – – – – – Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27% |
0403 90 19 0 | – – – – – Powyżej 27% |
| – – – – Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie: |
0403 90 31 0 | – – – – – Nie przekraczającej 1,5% |
0403 90 33 0 * | – – – – – Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27% |
0403 90 39 0 | – – – – – Powyżej 27% |
| – – – Pozostałe: |
| – – – – Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie: |
0403 90 51 0 | – – – – – Nie przekraczającej 3% |
0403 90 53 0 | – – – – – Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6% |
0403 90 59 0 | – – – – – Powyżej 6% |
| – – – – Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie: |
0403 90 61 0 | – – – – – Nie przekraczającej 3% |
0403 90 63 0 | – – – – – Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6% |
0403 90 69 0 | – – – – – Powyżej 6% |
| – – Aromatyzowane lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub kakao: |
| – – – W proszku, granulkach lub innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie: |
0403 90 71 0 | – – – – Nie przekraczającej 1,5% |
0403 90 73 0 | – – – – Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27% |
0403 90 79 0 | – – – – Powyżej 27% |
| – – – Pozostałe, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie: |
0403 90 91 0 | – – – – Nie przekraczającej 3% |
0403 90 93 0 | – – – – Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6% |
0403 90 99 0 | – – – – Powyżej 6% |
0504 00 00 | Jelita, pęcherze i żołądki zwierząt (z wyjątkiem rybich), całe lub w kawałkach, świeże, chłodzone, mrożone, solone, w solance, suszone lub wędzone: |
0504 00 00 1 | – Żołądki drobiowe |
0504 00 00 9 | – Pozostałe |
1101 00 | Mąka pszenna i żytnio-pszenna: |
| – Mąka pszenna: |
1101 00 11 0 | – – Z pszenicy durum |
1101 00 15 0 | – – Z pszenicy zwyczajnej i orkisza |
1101 00 90 0 | – Mąka żytnio-pszenna |
1102 | Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą: |
1102 10 00 0 | – Mąka żytnia |
1102 20 | – Mąka kukurydziana: |
1102 20 10 0 | – – O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 1,5% |
1102 20 90 0 | – – Pozostała |
1102 90 | – Pozostałe: |
1 | 2 |
1102 90 10 0 | – – Mąka jęczmienna |
1102 90 30 0 | – – Mąka owsiana |
2302 | Otręby, śruta i inne pozostałości odsiewu, przemiału lub innej obróbki zbóż i roślin strączkowych, również granulowane: |
2302 10 | – Kukurydziane: |
2302 10 10 0 | – – O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 35% |
2302 10 90 0 | – – Pozostałe |
2302 20 | – Ryżowe: |
2302 20 10 0 | – – O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 35% |
2302 20 90 0 | – – Pozostałe |
2302 30 | – Pszenne: |
2302 30 10 0 | – – O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 28%, których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część, która przechodzi przez sito zawiera w masie 1,5% lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt |
2302 30 90 0 | – – Pozostałe |
2302 40 | – Z innych zbóż: |
2302 40 10 0 | – – O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 28%, których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część, która przechodzi przez sito zawiera w masie 1,5% lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt |
2302 40 90 0 | – – Pozostałe |
2302 50 00 0 | – Z roślin strączkowych |
- Data ogłoszenia: 1999-06-09
- Data wejścia w życie: 1999-06-17
- Data obowiązywania: 1999-06-17
- Z mocą od: 1999-06-17
- Dokument traci ważność: 1999-12-31
REKLAMA