REKLAMA

REKLAMA

Kategorie
Zaloguj się

Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

REKLAMA

Dziennik Ustaw - rok 1997 nr 27 poz. 150

ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW

z dnia 18 marca 1997 r.

zmieniające rozporządzenie w sprawie ustanowienia kontyngentów celnych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Czeskiej, Republiki Słowackiej, Republiki Węgier i Republiki Słowenii.

Tekst pierwotny

Na podstawie art. 9 pkt 2 oraz art. 4 ust. 5 pkt 1 ustawy z dnia 28 grudnia 1989 r. – Prawo celne (Dz. U. z 1994 r. Nr 71, poz. 312, z 1995 r. Nr 85, poz. 427 i Nr 87, poz. 434, z 1996 r. Nr 106, poz. 496 oraz z 1997 r. Nr 6, poz. 31) zarządza się, co następuje:

§ 1.
W załączniku nr 3 do rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 11 grudnia 1996 r. w sprawie ustanowienia kontyngentów celnych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Czeskiej, Republiki Słowackiej, Republiki Węgier i Republiki Słowenii (Dz. U. Nr 153, poz. 729) wprowadza się następujące zmiany:

1) pozycje towarowe określone kodami PCN 1704 10 11 0, 1704 10 19 0, 1704 10 91 0, 1704 10 99 0 w brzmieniu:

Kod PCN

Wyszczególnienie

Preferencyjna stawka celna

Kontyngent

1704

Wyroby cukiernicze (łącznie z białą czekoladą), nie zawierające kakao:

 

30 ton

1704 10

– Guma do żucia, również pokryta cukrem:

 

 

 

– – Zawierająca w masie mniej niż 60% sacharozy (łącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza):

 

 

1704 10 11 0

– – – Guma w paskach

15 + DCC

 

1704 10 19 0

– – – Pozostała

15 - DCC

 

 

– – Zawierająca w masie 60% lub więcej sacharozy (łącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza):

 

 

1704 10 91 0

– – – Guma w paskach

15 - DCC

 

1704 10 99 0

– – – Pozostała

15 - DCC

 

 

otrzymują brzmienie:

Kod PCN

Wyszczególnienie

Preferencyjna stawka celna

Kontyngent

1704

Wyroby cukiernicze (łącznie z białą czekoladą), nie zawierające kakao:

 

30 ton

1704 10

– Guma do żucia, również pokryta cukrem:

 

 

 

– – Zawierająca w masie mniej niż 60% sacharozy (łącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza):

 

 

1704 10 11 0

– – – Guma w paskach

15 + DCC

 

1704 10 19 0

– – – Pozostała

15 + DCC

 

 

– – Zawierająca w masie 60% lub więcej sacharozy (łącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza):

 

 

1704 10 91 0

– – – Guma w paskach

15 + DCC

 

1704 10 99 0

– – – Pozostała

15 + DCC

 

 

2) pozycja towarowa określona kodem PCN 1806 90 60 0 w brzmieniu:

Kod PCN

Wyszczególnienie

Preferencyjna stawka celna

Kontyngent

1806

Czekolada i inne przetwory spożywcze zawierające kakao:

 

200 ton

1806 90

– Pozostałe:

 

 

1806 90 60 0

– – Pasty do smarowania zawierające kakao

22,5 - DCC

 

 

otrzymuje brzmienie:

Kod PCN

Wyszczególnienie

Preferencyjna stawka celna

Kontyngent

1806

Czekolada i inne przetwory spożywcze zawierające kakao:

 

200 ton

1806 90

– Pozostałe:

 

 

1806 90 60 0

– – Pasty do smarowania zawierające kakao

22,5 + DCC

 

 

§ 2.
Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem ogłoszenia z mocą od dnia 1 stycznia 1997 r.

Prezes Rady Ministrów: W. Cimoszewicz

Metryka
  • Data ogłoszenia: 1997-03-21
  • Data wejścia w życie: 1997-03-21
  • Data obowiązywania: 1997-03-21
  • Z mocą od: 1997-01-01
  • Dokument traci ważność: 1997-12-31

REKLAMA

Dziennik Ustaw

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA