REKLAMA

REKLAMA

Kategorie
Zaloguj się

Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

REKLAMA

Dziennik Ustaw - rok 1993 nr 128 poz. 594

ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW

z dnia 21 grudnia 1993 r.

w sprawie czasowego ograniczenia przywozu brojlerów.

Tekst pierwotny

Na podstawie art. 9 pkt 1 ustawy z dnia 28 grudnia 1989 r. - Prawo celne (Dz. U. Nr 75, poz. 445, z 1991 r. Nr 60, poz. 253, Nr 73, poz. 320 i Nr 100, poz. 442, z 1992 r. Nr 21, poz. 85 i z 1993 r. Nr 60, poz. 279) zarządza się, co następuje:

§ 1.

1. Ustanawia się do dnia 31 grudnia 1994 r. czasowe ograniczenie przywozu towarów wymienionych w załączniku do rozporządzenia.

2. Ograniczenie przywozu, o którym mowa w ust. 1, polega na obowiązku uzyskania pozwolenia.

§ 2.

Ograniczenie przywozu, o którym mowa w § 1, nie dotyczy towarów przywożonych z zagranicy wolnych od cła i zwolnionych od wymogu uzyskania pozwolenia na przywóz na podstawie art. 12 oraz art. 14 ust. 1 pkt 13-17, 22 i 29 ustawy z dnia 28 grudnia 1989 r. - Prawo celne (Dz. U. Nr 75, poz. 445, z 1991 r. Nr 60, poz. 253, Nr 73, poz. 320 i Nr 100, poz. 442, z 1992 r. Nr 21, poz. 85 i z 1993 r. Nr 60, poz. 279).

§ 3.

Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 1 stycznia 1994 r.

Prezes Rady Ministrów: W. Pawlak

Załącznik 1. [WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH CZASOWYM OGRANICZENIEM PRZYWOZU]

Załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów
z dnia 21 grudnia 1993 r. (poz. 594)

WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH CZASOWYM OGRANICZENIEM PRZYWOZU

Pozycja

Kod PCN

Wyszczególnienie

1

2

3

0207

0207

Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 0105, świeże, chłodzone lub mrożone:

 

0207 10

- Drób nie cięty na kawałki, świeży lub chłodzony:

- - Ptactwo gatunku Gallus domesticus:

 

0207 10 11 0

- - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako „kurczaki 83%"

 

0207 10 15 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%"

 

0207 10 19 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane

- - Indyki:

 

0207 10 31 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%"

 

0207 10 390

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%" lub inaczej prezentowane

- Drób nie cięty na kawałki, mrożony:

 

0207 21

- - Ptactwo gatunku Gallus domesticus:

 

0207 21 10 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%"

 

0207 21 90 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane

 

0207 22

- - Indyki:

 

0207 22 10 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%"

 

0207 22 90 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%" lub inaczej prezentowane

 

0207 39

- Drób w kawałkach i podroby (łącznie z wątrobami), świeże lub chłodzone:

- - Pozostałe:

- - - Z ptactwa gatunku Gallus domesticus:

- - - - Kawałki:

 

0207 39 11 0

- - - - - Bez kości

- - - - - Z kośćmi:

 

0207 39 13 0

- - - - - - Połówki i ćwiartki

 

0207 39 15 0

- - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez

 

0207 39 17 0

- - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety, łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

 

0207 39 21 0

- - - - - - Piersi i ich kawałki

 

0207 39 23 0

- - - - - - Nogi i ich kawałki

 

0207 39 25 0

- - - - - - Pozostałe

 

0207 39 27 0

- - - - Podroby inne niż wątroby

- - - Z indyków:

- - - - Kawałki:

 

0207 39 31 0

- - - - - Bez kości

- - - - - Z kośćmi:

 

0207 39 33 0

- - - - - - Połówki albo ćwiartki

 

0207 39 35 0

- - - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez

 

0207 39 37 0

- - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety, łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

 

0207 39 41 0

- - - - - - Piersi i ich kawałki

- - - - - - Nogi i ich kawałki:

 

0207 39 43 0

- - - - - - - Uda i ich kawałki

 

0207 39 45 0

- - - - - - - Pozostałe

 

0207 39 47 0

- - - - - - Pozostałe

 

0207 39 51 0

- - - - Podroby inne niż wątroby

- Drób w kawałkach i podroby inne niż wątroby, mrożone:

 

0207 41

- - Z ptactwa gatunku Gallus domesticus:

- - - Kawałki:

 

0207 41 10 0

- - - - Bez kości

- - - - Z kośćmi:

 

0207 41 11 0

- - - - - Połówki i ćwiartki

 

0207 41 21 0

- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez

 

0207 41 31 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety, łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

 

0207 41 41 0

- - - - - Piersi i ich kawałki

 

0207 41 51 0

- - - - - Nogi i ich kawałki

 

0207 41 71 0

- - - - - Pozostałe

 

0207 41 90 0

- - - Podroby inne niż wątroby

 

0207 42

- - Z indyków:

- - - Kawałki:

 

0207 42 10 0

- - - - Bez kości

- - - - Z kośćmi:

 

0207 42 11 0

- - - - - - Połówki i ćwiartki

 

0207 42 21 0

- - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez

 

0207 42 31 0

- - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety, łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

 

0207 42 41 0

- - - - - - Piersi i ich kawałki

- - - - - - Nogi i ich kawałki:

 

0207 42 51 0

- - - - - - Uda i ich kawałki

 

0207 42 59 0

- - - - - - Pozostałe

 

0207 42 71 0

- - - - - Pozostałe

 

0207 42 90 0

- - - Podroby inne niż wątroby

 

Metryka
  • Data ogłoszenia: 1993-12-23
  • Data wejścia w życie: 1994-01-01
  • Data obowiązywania: 1994-01-01
  • Z mocą od: 1994-01-01
  • Dokument traci ważność: 1994-12-31
Brak dokumentów zmieniających.
Brak zmienianych dokumentów.

REKLAMA

Dziennik Ustaw

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA