REKLAMA

REKLAMA

Kategorie
Zaloguj się

Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

REKLAMA

Dzienniki Urzędowe - rok 2018 poz. 64

ZARZĄDZENIE NR 18
MINISTRA SPORTU I TURYSTYKI

z dnia 30 sierpnia 2018 r.

w sprawie powołania zespołu ekspertów przygotowującego rekomendację dotyczącą przypisania poziomu Polskiej Ramy Kwalifikacji do kwalifikacji rynkowej "Przygotowywanie potraw zgodnie z trendami rynkowymi i zasadami zdrowego żywienia"

Tekst pierwotny

Na podstawie art. 7 ust. 4 pkt 5 ustawy z dnia 8 sierpnia 1996 r. o Radzie Ministrów (Dz. U. z 2012 r. poz. 392 oraz z 2015 r. poz. 1064), art. 21 ust. 2 ustawy z dnia 22 grudnia 2015 r. o Zintegrowanym Systemie Kwalifikacji (Dz. U. z 2017 r. poz. 986 i 1475 oraz z 2018 r. poz. 650), zwanej dalej "ustawą" w związku z § 2-5 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 19 sierpnia 2016 r. w sprawie warunków, jakie muszą spełniać eksperci powoływani do zespołu ekspertów, trybu powoływania ekspertów oraz procedury porównywania efektów uczenia się wymaganych dla kwalifikacji z charakterystykami poziomów Polskiej Ramy Kwalifikacji (Dz. U. poz. 1321) zarządza się, co następuje:

§ 1.

 Powołuje się zespół ekspertów przygotowujący rekomendację dotyczącą przypisania poziomu Polskiej Ramy Kwalifikacji do kwalifikacji rynkowej "Przygotowywanie potraw zgodnie z trendami rynkowymi i zasadami zdrowego żywienia", zwany dalej "Zespołem".

§ 2.

 W skład Zespołu wchodzą:

1) Michał Tkaczyk - członek Zespołu;

2) Piotr Chojnowski - członek Zespołu;

3) Karol Biedrzycki - członek Zespołu.

§ 3.

 Do zadań Zespołu należy:

1) porównanie wymaganych efektów uczenia dla kwalifikacji rynkowej "Przygotowywanie potraw zgodnie z trendami rynkowymi i zasadami zdrowego żywienia" z charakterystykami poziomów Polskiej Ramy Kwalifikacji pierwszego i drugiego stopnia;

2) opracowanie i przedstawienie ministrowi właściwemu do spraw turystyki rekomendacji dotyczącej przypisania poziomu Polskiej Ramy Kwalifikacji do kwalifikacji rynkowej "Przygotowywanie potraw zgodnie z trendami rynkowymi i zasadami zdrowego żywienia" oraz odniesienie do poziomu Sektorowej Ramy Kwalifikacji sektora turystyka.

§ 4.

 Obsługę organizacyjną prac Zespołu zapewnia Departament Turystyki w Ministerstwie Sportu i Turystyki.

§ 5.

 Zespół ulega rozwiązaniu, odpowiednio:

1) z dniem wydania pozytywnej opinii Rady Interesariuszy Zintegrowanego Systemu Kwalifikacji, o której mowa w art. 21 ust. 4 ustawy albo,

2) z dniem przedstawienia ministrowi właściwemu do spraw turystyki ponownej rekomendacji, o której mowa w art. 21 ust. 6 pkt 2 ustawy.

§ 6.

 Zarządzenie wchodzi w życie z dniem następującym po dniu ogłoszenia.

Minister Sportu i Turystyki

Witold Bańka

 

Metryka
  • Data ogłoszenia: 2018-08-30
  • Data wejścia w życie: 2018-08-31
  • Data obowiązywania: 2018-08-31
Brak dokumentów zmieniających.
Brak zmienianych dokumentów.

REKLAMA

Dzienniki Urzędowe

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA