REKLAMA
Dziennik Ustaw - rok 2003 nr 115 poz. 1085
ROZPORZĄDZENIE MINISTRA GOSPODARKI, PRACY I POLITYKI SPOŁECZNEJ1)
z dnia 16 czerwca 2003 r.
zmieniające rozporządzenie w sprawie ustanowienia kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Czeskiej, Republiki Słowackiej, Republiki Węgierskiej, Rumunii, Republiki Słowenii i Republiki Bułgarii
Na podstawie art. 141 § 1 pkt 2, art. 145 § 1 i 2 oraz art. 1419 § 1 ustawy z dnia 9 stycznia 1997 r. – Kodeks celny (Dz. U. z 2001 r. Nr 75, poz. 802, z późn. zm.2)) zarządza się, co następuje:
Numer kontyn-gentu | Kod PCN | Wyszczególnienie | Obniżona stawka celna | Ilość | Wyso-kość kaucji |
095404 | 0407 00 | Jaja ptasie w skorupkach, świeże, konserwowane albo gotowane: |
| 60 ton | 200 EUR/t |
|
| – Drobiu: |
|
|
|
|
| – – Wylęgowe: |
|
|
|
| 0407 00 11 | – – – Indycze lub gęsie: |
|
|
|
| 0407 00 11 1 | – – – – Indycze | 12,5 |
|
|
| 0407 00 11 9 | – – – – Gęsie | 12,5 |
|
|
| 0407 00 19 0 | – – – Pozostałe | 12,5 |
|
|
| 0407 00 30 0 | – – Pozostałe | 12,5 |
|
|
| 0407 00 90 0 | – Pozostałe | 12,5 |
|
|
095412 | 2106 | Przetwory spożywcze, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone: |
| 200 ton | 200 EUR/t |
| 2106 90 | – Pozostałe: |
|
|
|
| 2106 90 10 0 | – – Fondue z sera | 10 |
|
|
| 2106 90 20 0 | – – Złożone preparaty alkoholowe, inne niż na bazie substancji zapachowych, w rodzaju stosowanych do produkcji napojów | 134 |
|
|
|
| – – Aromatyzowane lub barwione syropy cukrowe: |
|
|
|
|
| – – – Pozostałe: |
|
|
|
| 2106 90 51 0 | – – – – Syrop laktozowy | 10 |
|
|
| 2106 90 59 0 | – – – – Pozostałe | 10 |
|
|
|
| – – Pozostałe: |
|
|
|
Numer kontyn-gentu | Kod PCN | Wyszczególnienie | Obniżona stawka celna | Ilość | Wyso-kość kaucji |
| 2106 90 92 0 | – – – Niezawierające tłuszczów mleka, sacharozy, izoglukozy, glukozy lub skrobi lub zawierające mniej niż 1,5% masy tłuszczu mleka, 5% masy sacharozy lub izoglukozy, 5% masy glukozy lub skrobi | 10 |
|
|
| 2106 90 98 0 | – – – Pozostałe | 12,5 |
|
|
095414 | 2204 | Wino ze świeżych winogron, włącznie z winami wzmocnionymi; moszcz winogronowy, inny niż ten objęty pozycją 2009: |
| 17 000hl | 2,5 EUR/hl |
| 2204 10 | – Wino musujące |
|
|
|
|
| – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5% obj.: |
|
|
|
| 2204 10 11 | – – – Szampan |
|
|
|
| 2204 10 11 1 | – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5% obj., ale nie większej niż 22% obj. | 15 |
|
|
| 2204 10 19 | – – – Pozostałe |
|
|
|
| 2204 10 19 1 | – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5% obj.), ale nie większej niż 22% obj. | 15 |
|
|
|
| – – Pozostałe |
|
|
|
| 2204 10 91 0 | – – – Asti spumante | 15 |
|
|
| 2204 10 99 0 | – – – Pozostałe | 15 |
|
|
|
| – Pozostałe wina, moszcz winogronowy z fermentacją nierozpoczętą lub zatrzymaną przez dodanie alkoholu |
|
|
|
| 2204 21 | – – W pojemnikach o objętości 2 litry lub mniejszej |
|
|
|
| 2204 21 10 | – – – Wina inne niż objęte podpozycją 2204 10, w butelkach z korkami "grzybkowymi" przytrzymywanymi przewiązkami lub zapięciami, wina dostarczane w inny sposób, pozostające w wyniku obecności dwutlenku węgla w roztworze, pod nadciśnieniem nie mniejszym niż 1 bar, ale mniejszym niż 3 bary, mierzonym w temperaturze 20°C: |
|
|
|
| 2204 21 10 1 | – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie większej niż 22% obj. | 15 |
|
|
|
| – – – Pozostałe: |
|
|
|
|
| – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nieprzekraczającej 13% obj.: |
|
|
|
|
| – – – – – Wina jakościowe produkowane w określonych regionach |
|
|
|
|
| – – – – – – Białe: |
|
|
|
| 2204 21 11 0 | – – – – – – – Alsace | 15 |
|
|
| 2204 21 12 0 | – – – – – – – Bordeaux | 15 |
|
|
| 2204 21 13 0 | – – – – – – – Bourgogne (Burgundy) | 15 |
|
|
| 2204 21 17 0 | – – – – – – – Val de Loire (Loire valley) | 15 |
|
|
| 2204 21 18 0 | – – – – – – – Mosel-Saar-Ruwer | 15 |
|
|
Numer kontyn-gentu | Kod PCN | Wyszczególnienie | Obniżona stawka celna | Ilość | Wyso-kość kaucji |
| 2204 21 19 0 | – – – – – – – Pfalz | 15 |
|
|
| 2204 21 22 0 | – – – – – – – Rheinhessen | 15 |
|
|
| 2204 21 24 0 | – – – – – – – Lazio (Latium) | 15 |
|
|
| 2204 21 26 0 | – – – – – – – Toscana (Tuscany) | 15 |
|
|
| 2204 21 27 0 | – – – – – – –- Trentino, Alto Adige i Friuli | 15 |
|
|
| 2204 21 28 0 | – – – –- – – – Veneto | 15 |
|
|
| 2204 21 32 0 | – – – – – – – Vinho Verde | 15 |
|
|
| 2204 21 34 0 | – – – – – – – Penedós | 15 |
|
|
| 2204 21 36 0 | – – – – – – – Rioja | 15 |
|
|
| 2204 21 37 0 | – – – – – – – Valencia | 15 |
|
|
| 2204 21 38 0 | – – – – – – – Pozostałe |
|
|
|
|
| – – – – – – Pozostałe: | 15 |
|
|
| 2204 21 42 0 | – – – – – – – Bordeaux | 15 |
|
|
| 2204 21 43 0 | – – – – – – – Bourgogne (Burgundy) | 15 |
|
|
| 2204 21 44 0 | – – – – – – – Beaujolais | 15 |
|
|
| 2204 21 46 0 | – – – – – – – Côtes du Rhône | 15 |
|
|
| 2204 21 47 0 | – – – – – – – Languedoc-Rousillon | 15 |
|
|
| 2204 21 48 0 | – – – – – – – Val de Loire (Loire valley) | 15 |
|
|
| 2204 21 62 0 | – – – – – – – Piemonte (Piemont) | 15 |
|
|
| 2204 21 66 0 | – – – – – – – Toscana (Tuscany) | 15 |
|
|
| 2204 21 67 0 | – – – – – – – Trentino i Alto Adige | 15 |
|
|
| 2204 21 68 0 | – – – – – – – Veneto | 15 |
|
|
| 2204 21 69 0 | – – – – – – – Dâo, Bairrada i Douro | 15 |
|
|
Numer kontyn-gentu | Kod PCN | Wyszczególnienie | Obniżona stawka celna | Ilość | Wyso-kość kaucji |
| 2204 21 71 0 | – – – – – – – Navarra | 15 |
|
|
| 2204 21 74 0 | – – – – – – – Penedes | 15 |
|
|
| 2204 21 76 0 | – – – – – – – Rioja | 15 |
|
|
| 2204 21 77 0 | – – – – – – – Valdepenas | 15 |
|
|
| 2204 21 78 0 | – – – – – – – Pozostałe | 15 |
|
|
|
| – – – – – Pozostałe | 15 |
|
|
| 2204 21 79 0 | – – – – – – Białe |
|
|
|
| 2204 21 80 0 | – – – – – – Pozostałe | 15 |
|
|
|
| – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 13% obj., ale nieprzekraczającej 15% obj.: |
|
|
|
|
| – – – – – Wina jakościowe produkowane w określonych regionach |
|
|
|
| 2204 21 81 0 | – – – – – – Białe | 15 |
|
|
| 2204 21 82 0 | – – – – – – Pozostałe | 15 |
|
|
|
| – – – – – Pozostałe |
|
|
|
| 2204 21 83 0 | – – – – – – Białe | 15 |
|
|
| 2204 21 84 0 | – – – – – – Pozostałe | 15 |
|
|
|
| – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 15% obj, ale nieprzekracza-jącej 18% obj.: |
|
|
|
| 2204 21 87 0 | – – – – – Marsala | 15 |
|
|
| 2204 21 88 0 | – – – – – Samos i Muscat de Lemnos | 15 |
|
|
| 2204 21 89 0 | – – – – – Port | 15 |
|
|
| 2204 21 91 0 | – – – – – Madeira i Setubal muscatel | 15 |
|
|
| 2204 21 92 0 | – – – – – Sherry | 15 |
|
|
| 2204 21 93 0 | – – – – – Tokaj (Aszu i Szamorodni) | 15 |
|
|
| 2204 21 94 0 | – – – – – Pozostałe | 15 |
|
|
Numer kontyn-gentu | Kod PCN | Wyszczególnienie | Obniżona stawka celna | Ilość | Wyso-kość kaucji |
|
| – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 18% obj., ale nieprzekraczającej 22% obj.: |
|
|
|
| 2204 21 95 0 | – – – – – Port | 15 |
|
|
| 2204 29 | – – Pozostałe: |
|
|
|
| 2204 29 10 | – – – Wina inne niż objęte podpozycją 2204 10, w butelkach z korkami "grzybkowymi" przytrzymywanymi przewiązkami lub zapięciami; wina dostarczane w inny sposób, pozostające w wyniku obecności dwutlenku węgla w roztworze, pod nadciśnieniem nie mniejszym niż 1 bar, ale mniejszym niż 3 bary, mierzonym w temperaturze 20°C: |
|
|
|
| 2204 29 10 1 | – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nieprzekraczającej 22% obj. | 12,5 |
|
|
|
| – – – Pozostałe: |
|
|
|
|
| – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nieprzekraczającej 13% obj.: |
|
|
|
|
| – – – – – Wina jakościowe produkowane w określonych regionach: |
|
|
|
|
| – – – – – – Białe: |
|
|
|
| 2204 29 12 0 | – – – – – – – Bordeaux | 12,5 |
|
|
| 2204 29 13 0 | – – – – – – – Bourgogne (Burgundy) | 12,5 |
|
|
| 2204 29 17 0 | – – – – – – – Val de Loire (Loire valley) | 12,5 |
|
|
| 2204 29 18 0 | – – – – – – – Pozostałe | 12,5 |
|
|
|
| – – – – – – Pozostałe: |
|
|
|
| 2204 29 42 0 | – – – – – – – Bordeaux | 12,5 |
|
|
| 2204 29 43 0 | – – – – – – – Bourgogne (Burgundy) | 12,5 |
|
|
| 2204 29 44 0 | – – – – – – – Beaujolais | 12,5 |
|
|
| 2204 29 46 0 | – – – – – – – Côtes du Rhône | 12,5 |
|
|
| 2204 29 47 0 | – – – – – – – Languedoc-Roussillon | 12,5 |
|
|
| 2204 29 48 0 | – – – – – – – Val de Loire (Loire valley) | 12,5 |
|
|
| 2204 29 58 0 | – – – – – – – Pozostałe | 12,5 |
|
|
|
| – – – – – Pozostałe: |
|
|
|
|
| – – – – – – Białe: |
|
|
|
| 2204 29 62 0 | – – – – – – – Sicilia (Siciły) | 12,5 |
|
|
| 2204 29 64 0 | – – – – – – – Veneto | 12,5 |
|
|
Numer kontyn-gentu | Kod PCN | Wyszczególnienie | Obniżona stawka celna | Ilość | Wyso-kość kaucji |
| 2204 29 65 0 | – – – – – – – Pozostałe | 12,5 |
|
|
|
| – – – – – – Pozostałe: |
|
|
|
| 2204 29 71 0 | – – – – – – – Puglia (Apuglia) | 12,5 |
|
|
| 2204 29 72 0 | – – – – – – – Sicilia (Sicily) | 12,5 |
|
|
| 2204 29 75 0 | – – – – – – – Pozostałe | 12,5 |
|
|
|
| – – – – O rzeczywistej objętościowe; mocy alkoholu przekraczającej 13% obj., ale nieprzekraczającej 15% obj. |
|
|
|
|
| – – – – – Wina jakościowe produkowane w określonych regionach |
|
|
|
| 2204 29 81 0 | – – – – – – Białe | 12,5 |
|
|
| 2204 29 82 0 | – – – – – – Pozostałe | 12,5 |
|
|
|
| – – – – – Pozostałe: |
|
|
|
| 2204 29 83 0 | – – – – – – Białe | 12,5 |
|
|
| 2204 29 84 0 | – – – – – – Pozostałe | 12,5 |
|
|
|
| – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczajacej 15% obj., ale nieprzekraczającej 18% obj.: |
|
|
|
| 2204 29 89 0 | – – – – – Port | 12,5 |
|
|
| 2204 29 91 0 | – – – – – Madeira i Setubal muscatel | 12,5 |
|
|
| 2204 29 92 0 | – – – – – Sherry | 12,5 |
|
|
| 2204 29 93 0 | – – – – – Tokaj (Aszu i Szamorodni) | 12,5 |
|
|
| 2204 29 94 0 | – – – – – Pozostałe | 12,5 |
|
|
otrzymuje brzmienie:
Numer kontyn-gentu | Kod PCN | Wyszczególnienie | Obniżona stawka celna | Ilość | Wyso-kość kaucji |
095404 | 0407 00 | Jaja ptasie w skorupkach, świeże, konserwowane albo gotowane: |
| 60 ton |
|
|
| – Drobiu: |
|
|
|
|
| – – Wylęgowe: |
|
|
|
| 0407 00 11 | – – – Indycze lub gęsie: |
|
|
|
| 0407 00 11 1 | – – – – Indycze | 25 |
|
|
Numer kontyn-gentu | Kod PCN | Wyszczególnienie | Obniżona stawka celna | Ilość | Wyso-kość kaucji |
| 0407 00 11 9 | – – – – Gęsie | 25 |
|
|
| 0407 00 19 0 | – – – Pozostałe | 25 |
|
|
| 0407 00 30 0 | – – Pozostałe | 25 |
|
|
| 0407 00 90 0 | – Pozostałe | 25 |
|
|
095412 | 2106 | Przetwory spożywcze, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone: |
| 200 ton |
|
| 2106 90 | – Pozostałe: |
|
|
|
| 2106 90 10 0 | – – Fondue z sera | 20 |
|
|
| 2106 90 20 0 | – – Złożone preparaty alkoholowe, inne niż na bazie substancji zapachowych, w rodzaju stosowanych do produkcji napojów | 268 |
|
|
|
| – – Aromatyzowane lub barwione syropy cukrowe: |
|
|
|
|
| – – – Pozostałe: |
|
|
|
| 2106 9 05 10 | – – – – Syrop laktozowy | 20 |
|
|
| 2106 90 59 0 | – – – – Pozostałe | 20 |
|
|
|
| – – Pozostałe: |
|
|
|
| 2106 90 92 0 | – – – Niezawierające tłuszczów mleka, sacharozy, izoglukozy, glukozy lub skrobi lub zawierające mniej niż 1,5% masy tłuszczu mleka, 5% masy sacharozy lub izoglukozy, 5% masy glukozy lub skrobi | 20 |
|
|
| 2106 90 98 0 | – – – Pozostałe | 25 |
|
|
095414 | 2204 | Wino ze świeżych winogron, włącznie z winami wzmocnionymi; moszcz winogronowy, inny niż ten objęty pozycją 2009: |
| 17 000 hl |
|
| 2204 10 | – Wino musujące: |
|
|
|
|
| – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5% obj.: |
|
|
|
| 2204 10 11 | – – – Szampan: |
|
|
|
| 2204 10 11 1 | – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5% obj., ale nie większej niż 22% obj. | 30 |
|
|
| 2204 10 19 | – – – Pozostałe: |
|
|
|
| 2204 10 19 1 | – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5% obj., ale nie większej niż 22% obj. | 30 |
|
|
|
| – – Pozostałe: |
|
|
|
| 2204 10 91 0 | – – – Asti spumante | 30 |
|
|
| 2204 10 99 0 | – – – Pozostałe | 30 |
|
|
|
| – Pozostałe wina; moszcz winogronowy z fermentacją nierozpoczętą lub zatrzymaną przez dodanie alkoholu: |
|
|
|
| 2204 21 | – – W pojemnikach o objętości 2 litry lub mniejszej: |
|
|
|
Numer kontyn-gentu | Kod PCN | Wyszczególnienie | Obniżona stawka celna | Ilość | Wyso-kość kaucji |
| 2204 21 10 | – – – Wina inne niż objęte podpozycją 2204 10, w butelkach z korkami "grzybkowymi" przytrzymywanymi przewiązkami lub zapięciami; wina dostarczane w inny sposób, pozostające w wyniku obecności dwutlenku węgla w roztworze, pod nadciśnieniem nie mniejszym niż 1 bar, ale mniejszym niż 3 bary, mierzonym w temperaturze 20°C: |
|
|
|
| 2204 21 10 1 | – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie większej niż 22% obj. | 30 |
|
|
|
| – – – Pozostałe: |
|
|
|
|
| – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nieprzekraczającej 13% obj.: |
|
|
|
|
| – – – – – Wina jakościowe produkowane w określonych regionach: |
|
|
|
|
| – – – – – – Białe: |
|
|
|
| 2204 21 11 0 | – – – – – – – Alsace | 30 |
|
|
| 2204 21 12 0 | – – – – – – – Bordeaux | 30 |
|
|
| 2204 21 13 0 | – – – – – – – Bourgogne (Burgundy) | 30 |
|
|
| 2204 21 17 0 | – – – – – – – Val de Loire (Loire valley) | 30 |
|
|
| 2204 21 18 0 | – – – – – – – Mosel-Saar-Ruwer | 30 |
|
|
| 2204 21 19 0 | – – – – – – – Pfalz | 30 |
|
|
| 2204 21 22 0 | – – – – – – – Rheinhessen | 30 |
|
|
| 2204 21 24 0 | – – – – – – – Lazio (Latium) | 30 |
|
|
| 2204 21 26 0 | – – – – – – – Toscana (Tuscany) | 30 |
|
|
| 2204 21 27 0 | – – – – – – – Trentino, Alto Adige i Friuli | 30 |
|
|
| 2204 21 28 0 | – – – – – – – Veneto | 30 |
|
|
| 2204 21 32 0 | – – – – – – – Vinho Verde | 30 |
|
|
| 2204 21 34 0 | – – – – – – – Penedés | 30 |
|
|
| 2204 21 36 0 | – – – – – – – Rioja | 30 |
|
|
| 2204 21 37 0 | – – – – – – – Valencia | 30 |
|
|
| 2204 21 38 0 | – – – – – – – Pozostałe | 30 |
|
|
|
| – – – – – – Pozostałe: |
|
|
|
Numer kontyn-gentu | Kod PCN | Wyszczególnienie | Obniżona stawka celna | Ilość | Wyso-kość kaucji |
| 2204 21 42 0 | – – – – – – – Bordeaux | 30 |
|
|
| 2204 21 43 0 | – – – – – – – Bourgogne (Burgundy) | 30 |
|
|
| 2204 21 44 0 | – – – – – – – Beaujolais | 30 |
|
|
| 2204 21 46 0 | – – – – – – – Côtes du Rhône | 30 |
|
|
| 2204 21 47 0 | – – – – – – – Languedoc-Rousillon | 30 |
|
|
| 2204 21 48 0 | – – – – – – – Val de Loire (Loire valley) | 30 |
|
|
| 2204 21 62 0 | – – – – – – – Piemonte (Piemont) | 30 |
|
|
| 2204 21 66 0 | – – – – – – – Toscana (Tuscany) | 30 |
|
|
| 2204 21 67 0 | – – – – – – – Trentino i Alto Adige | 30 |
|
|
| 2204 21 68 0 | – – – – – – – Veneto | 30 |
|
|
| 2204 21 69 0 | – – – – – – – Dâo, Bairrada i Douro | 30 |
|
|
| 2204 21 71 0 | – – – – – – – Navarra | 30 |
|
|
| 2204 21 74 0 | – – – – – – – Penedés | 30 |
|
|
| 2204 21 76 0 | – – – – – – – Rioja | 30 |
|
|
| 2204 21 77 0 | – – – – – – – Valdepenas | 30 |
|
|
| 2204 21 78 0 | – – – – – – – Pozostałe | 30 |
|
|
|
| – – – – – Pozostałe: |
|
|
|
| 2204 21 79 0 | – – – – – – – Białe | 30 |
|
|
| 2204 21 80 0 | – – – – – – – Pozostałe | 30 |
|
|
|
| – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 13% obj., ale nieprzekraczającej 15% obj.: |
|
|
|
|
| – – – – – Wina jakościowe produkowane w określonych regionach: |
|
|
|
| 2204 21 81 0 | – – – – – – Białe | 30 |
|
|
| 2204 21 82 0 | – – – – – – Pozostałe | 30 |
|
|
|
| – – – – – Pozostałe: |
|
|
|
Numer kontyn-gentu | Kod PCN | Wyszczególnienie | Obniżona stawka celna | Ilość | Wyso-kość kaucji |
| 2204 21 83 0 | – – – – – – Białe | 30 |
|
|
| 2204 21 84 0 | – – – – – – Pozostałe | 30 |
|
|
|
| – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 15% obj., ale nieprzekraczającej 18% obj. |
|
|
|
| 2204 21 87 0 | – – – – – Marsala | 30 |
|
|
| 2204 21 88 0 | – – – – – Samos i Muscat de Lemnos | 30 |
|
|
| 2204 21 89 0 | – – – – – Port | 30 |
|
|
| 2204 21 91 0 | – – – – – Madeira i Setubal muscatel | 30 |
|
|
| 2204 21 92 0 | – – – – – Sherry | 30 |
|
|
| 2204 21 93 0 | – – – – – Tokaj (Aszu i Szamorodni) | 30 |
|
|
| 2204 21 94 0 | – – – – – Pozostałe | 30 |
|
|
|
| – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 18% obj., ale nieprzekraczającej 22% obj.: |
|
|
|
| 2204 21 95 0 | – – – – – Port | 30 |
|
|
| 2204 29 | – – Pozostałe |
|
|
|
| 2204 29 10 | – – – Wina inne niż objęte podpozycją 2204 10, w butelkach z korkami "grzybkowymi" przytrzymywanymi przewiązkami lub zapięciami, wina dostarczane w inny sposób, pozostające w wyniku obecności dwutlenku węgla w roztworze, pod nadciśnieniem nie mniejszym niż 1 bar, ale mniejszym niż 3 bary, mierzonym w temperaturze 20°C |
|
|
|
| 2204 29 10 1 | – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nieprzekraczającej 22% obj. | 30 |
|
|
|
| – – – Pozostałe |
|
|
|
|
| – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nieprzekraczającej 13% obj. |
|
|
|
|
| – – – – – Wina jakościowe produkowane w określonych regionach |
|
|
|
|
| – – – – – – Białe |
|
|
|
| 2204 29 12 0 | – – – – – – – Bordeaux | 30 |
|
|
| 2204 29 13 0 | – – – – – – – Bourgogne (Burgundy) | 30 |
|
|
| 2204 29 17 0 | – – – – – – – Val de Loire (Loire valley) | 30 |
|
|
| 2204 29 18 0 | – – – – – – – Pozostałe | 30 |
|
|
Numer kontyn-gentu | Kod PCN | Wyszczególnienie | Obniżona stawka celna | Ilość | Wyso-kość kaucji |
|
| – – – – – – Pozostałe: |
|
|
|
| 2204 29 42 0 | – – – – – – – Bordeaux | 25 |
|
|
| 2204 29 43 0 | – – – – – – – Bourgogne (Burgundy) | 25 |
|
|
| 2204 29 44 0 | – – – – – – – Beaujolais | 25 |
|
|
| 2204 29 46 0 | – – – – – – – Côtes du Rhône | 25 |
|
|
| 2204 29 47 0 | – – – – – – – Languedoc-Roussillon | 25 |
|
|
| 2204 29 48 0 | – – – – – – – Val de Loire (Loire valley) | 25 |
|
|
| 2204 29 58 0 | – – – – – – – Pozostałe | 25 |
|
|
|
| – – – – – Pozostałe: |
|
|
|
|
| – – – – – – Białe: |
|
|
|
| 2204 29 62 0 | – – – – – – – Sicilia (Sicily) | 25 |
|
|
| 2204 29 64 0 | – – – – – – – Veneto | 25 |
|
|
| 2204 29 65 0 | – – – – – – – Pozostałe | 25 |
|
|
|
| – – – – – – Pozostałe: |
|
|
|
| 2204 29 71 0 | – – – – – – – Puglia (Apuglia) | 25 |
|
|
| 2204 29 72 0 | – – – – – – – Sicilia (Sicily) | 25 |
|
|
| 2204 29 75 0 | - – – – – Pozostałe | 25 |
|
|
|
| – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 13% obj., ale nieprzekraczającej 15% obj.: |
|
|
|
|
| – – – – – Wina jakościowe produkowane w określonych regionach: |
|
|
|
| 2204 29 81 0 | – – – – – – Białe | 25 |
|
|
| 2204 29 82 0 | – – – – – – Pozostałe | 25 |
|
|
|
| – – – – – Pozostałe: |
|
|
|
| 2204 29 83 0 | – – – – – – Białe | 25 |
|
|
| 2204 29 84 0 | – – – – – – Pozostałe | 25 minimum |
|
|
|
| – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 15% obj., ale nieprzekraczającej 18% obj.: |
|
|
|
Numer kontyngentu | Kod PCN | Wyszczególnienie | Obniżona stawka celna | Ilość | Wysokość kaucji |
| 2204 29 89 0 | – – – – – Port | 25 |
|
|
| 2204 29 91 0 | – – – – – Madeira i Setubal muscatel | 25 |
|
|
| 2204 29 92 0 | – – – – – Sherry | 25 |
|
|
| 2204 29 93 0 | – – – – – Tokaj (Aszu i Szamorodni) | 25 |
|
|
| 2204 29 94 0 | – – – – – Pozostałe | 25 |
|
|
2. Pozwolenia wydane przed dniem wejścia w życie niniejszego rozporządzenia zachowują ważność do dnia upływu terminu, na który zostały udzielone.
3. Wielkość kontyngentu ulega pomniejszeniu o wielkość kontyngentu rozdysponowanego na podstawie pozwoleń, o których mowa w ust. 2.
Minister Gospodarki, Pracy i Polityki Społecznej: J. Hausner
|
1) Minister Gospodarki, Pracy i Polityki Społecznej kieruje działem administracji rządowej – gospodarka, na podstawie § 1 ust. 2 pkt 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 7 stycznia 2003 r. w sprawie szczegółowego zakresu działania Ministra Gospodarki, Pracy i Polityki Społecznej (Dz. U. Nr 1, poz. 5).
2) Zmiany tekstu jednolitego wymienionej ustawy zostały ogłoszone w Dz. U. z 2001 r. Nr 89, poz. 972, Nr 110, poz. 1189, Nr 125, poz. 1368 i Nr 128, poz. 1403 oraz z 2002 r. Nr 41, poz. 365, Nr 89, poz. 804, Nr 112, poz. 974, Nr 141, poz. 1178, Nr 169, poz. 1387 i Nr 188, poz. 1572.
- Data ogłoszenia: 2003-07-02
- Data wejścia w życie: 2003-07-17
- Data obowiązywania: 2003-07-17
- Dokument traci ważność: 2003-12-31
REKLAMA
Dziennik Ustaw
REKLAMA
REKLAMA