REKLAMA

REKLAMA

Kategorie
Zaloguj się

Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

REKLAMA

Dziennik Ustaw - rok 2002 nr 154 poz. 1280

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA l ROZWOJU WSI1)

z dnia 5 września 2002 r.

w sprawie nadania statutu Głównemu Inspektoratowi Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych.

Tekst pierwotny

Na podstawie art. 20 ust. 6 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2001 r. Nr 5, poz. 44 i Nr 154, poz. 1802 oraz z 2002 r. Nr 135, poz. 1145) zarządza się, co następuje:

§ 1.
Głównemu Inspektoratowi Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych nadaje się statut, stanowiący załącznik do rozporządzenia.
§ 2.
Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 1 stycznia 2003 r.

Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi: J. Kalinowski

 

 

1) Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi kieruje działem administracji rządowej – rynki rolne na podstawie § 1 ust. 2 pkt 3 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 29 marca 2002 r. w sprawie szczegółowego zakresu działania Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi (Dz. U. Nr 32, poz. 305).

Załącznik 1. [STATUT GŁÓWNEGO INSPEKTORATU JAKOŚCI HANDLOWEJ ARTYKUŁÓW ROLNO-SPOŻYWCZYCH]

Załącznik do rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju
Wsi z dnia 5 września 2002 r. (poz. 1280)

STATUT GŁÓWNEGO INSPEKTORATU JAKOŚCI HANDLOWEJ ARTYKUŁÓW ROLNO-SPOŻYWCZYCH

§ 1. Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych, zwany dalej „Głównym Inspektoratem", działa na podstawie ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych oraz niniejszego statutu.

§ 2. Głównym Inspektoratem kieruje Główny Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych, zwany dalej „Głównym Inspektorem", przy pomocy zastępców Głównego Inspektora, dyrektora generalnego oraz kierowników komórek organizacyjnych, wymienionych w § 4.

§ 3. Główny Inspektor może tworzyć komisje lub zespoły jako organy opiniodawczo-doradcze, o charakterze stałym lub doraźnym, określając cel ich powołania, nazwę, skład osobowy, zakres zadań i tryb działania, w tym sposób finansowania ich działalności.

§ 4. 1. W skład Głównego Inspektoratu wchodzą:

1) Wydział Kontroli Gospodarki Żywnościowej i Środków Produkcji Rolnej;

2) Wydział Kontroli Obrotu z Zagranicą;

3) Wydział Badań Rynkowych i Ewidencji;

4) Wydział Jakości i Orzecznictwa;

5) Wydział Ekologii Rolniczej;

6) Wydział Współpracy z Zagranicą i Integracji Europejskiej;

7) Wydział Nadzoru;

8) Wydział Szkoleń;

9) Wydział do Spraw Prowadzenia Punktu Kontaktowego Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO;

10) Biuro Dyrektora Generalnego;

11) Stanowisko Pracy do Spraw Audytu Wewnętrznego;

12) Stanowisko Pracy do Spraw Ochrony Informacji Niejawnych.

2. W skład Głównego Inspektoratu wchodzą również: Centralne Laboratorium w Poznaniu, Laboratorium Specjalistyczne w Białej Podlaskiej, Laboratorium Specjalistyczne w Białymstoku, Laboratorium Specjalistyczne w Gdyni, Laboratorium Specjalistyczne w Kielcach, Laboratorium Specjalistyczne w Lublinie, Laboratorium Specjalistyczne w Szczecinie i Laboratorium Specjalistyczne w Warszawie.

Metryka
  • Data ogłoszenia: 2002-09-21
  • Data wejścia w życie: 2003-01-01
  • Data obowiązywania: 2003-01-01
  • Dokument traci ważność: 2004-03-25
Brak dokumentów zmieniających.
Brak zmienianych dokumentów.

REKLAMA

Dziennik Ustaw

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA