REKLAMA

REKLAMA

Kategorie
Zaloguj się

Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

REKLAMA

Dziennik Ustaw - rok 2002 nr 134 poz. 1132

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA l ROZWOJU WSI

z dnia 31 lipca 2002 r.

zmieniające rozporządzenie w sprawie obowiązku stosowania Polskich Norm.

Tekst pierwotny

Na podstawie art. 19 ust. 2 ustawy z dnia 3 kwietnia 1993 r. o normalizacji (Dz. U. Nr 55, poz. 251, z 1995 r. Nr 95, poz. 471, z 1997 r. Nr 121, poz. 770 oraz z 2000 r. Nr 43, poz. 489 i Nr 110, poz. 1166) zarządza się, co następuje:

§ 1.
W rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej z dnia 27 czerwca 1997 r. w sprawie obowiązku stosowania Polskich Norm (Dz. U. Nr 83, poz. 535, z 1998 r. Nr 139, poz. 901, z 1999 r. Nr 88, poz. 989, z 2000 r. Nr 116, poz. 1225 oraz z 2001 r. Nr 95, poz. 1044 i Nr 108, poz. 1185) załącznik do rozporządzenia – „Wykaz Polskich Norm do obowiązkowego stosowania” – otrzymuje brzmienie określone w załączniku do niniejszego rozporządzenia.
§ 2.
Rozporządzenie wchodzi w życie po upływie 14 dni od dnia ogłoszenia.

Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi: J. Kalinowski

Załącznik 1. [WYKAZ POLSKICH NORM DO OBOWIĄZKOWEGO STOSOWANIA]

Załącznik do rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi
z dnia 31 lipca 2002 r. (poz. 1132)

WYKAZ POLSKICH NORM DO OBOWIĄZKOWEGO STOSOWANIA

1. PN-83/A-07005

Towary żywnościowe. Warunki klimatyczne i okresy przechowywania
w chłodniach – wraz ze zmianą PN-83/A-07005/Az7:1999.

2. PN-A-07006:1997

Towary żywnościowe – Wytyczne zamrażania w chłodniach – z wyłączeniem p. 2.2.3, p. 3.2 i p. 3.3 – w zakresie mięsa i produktów mięsnych oraz dziczyzny.

3. PN-91/A-74022

Przetwory zbożowe. Mąka pszenna – wraz ze zmianą PN-A-74022/A1:1996.

4. PN-86/A-74032

Przetwory zbożowe. Mąka żytnia.

5. PN-88/A-74036

Przetwory zbożowe. Kasza manna – w zakresie tabl. 1 Ip.: 6, 8, 10–12.

6. PN-82/A-74037

Przetwory zbożowe. Płatki owsiane – w zakresie tabl. 1 Ip.: 10, 12–14.

7. PN-A-74040:1996

Produkty specjalnego przeznaczenia – Otręby zbożowe.

8. PN-92/A-74101

Pieczywo żytnie – wraz ze zmianą PN-92/A-74101 Zmiana 2:1996 – z wyłączeniem p. 4.1.1.a).

9. PN-93/A-74103

Pieczywo mieszane – wraz ze zmianą PN-93/A-74103 Zmiana 2:1996 – z wyłączeniem p. 4.1.1.a).

10. PN-92/A-74105

Pieczywo pszenne zwykłe i wyborowe – wraz ze zmianą PN-92/A-74105 Zmiana 2:1996 – z wyłączeniem p. 4.1.1. a).

11. PN-93/A-74106

Pieczywo pszenne półcukiernicze – wraz ze zmianą PN-A-74106/A1:1996 – z wyłączeniem p. 4.1.1.

12. PN-A-74109:1996

Pieczywo o przedłużonej trwałości.

13. PN-A-74111:1998

Wyroby piekarskie – Wyroby z ciasta zaparzonego w roztworze wodorotlenku sodowego lub w wodzie.

14. PN-A-74112:1997

Pieczywo trwałe żytnie, mieszane i pszenne.

15. PN-A-74123:1997

Produkty dietetyczne – Pieczywo bezglutenowe.

16. PN-79/A-74201

Przetwory zbożowe. Kasza jaglana – w zakresie tabl. 1 Ip. 8–11.

17. PN-60/A-74202

Przetwory zbożowe. Kasza pęczak pszenny – w zakresie tabl. rubr.: 6, 8, 12, 13.

18. PN-87/A-74203

Przetwory zbożowe. Kasza jęczmienna – w zakresie tabl. 1 Ip.: 6, 11–13.

19. PN-76/A-74204

Przetwory zbożowe. Kasza gryczana – w zakresie tabl. rubr.: 5–7, 9.

20. PN-A-7 4205:1997

Przetwory zbożowe – Kasza, kaszki i mąka kukurydziana – w zakresie tabl. 1 Ip. 8–10.

21. PN-A-74220:1997

Przetwory zbożowe – Ryż – w zakresie p. 2.1, 2.2 tabl. 1 Ip.: 15, 16, 17.

22. PN-73/A-74600

Przetwory zbożowe. Groch obłuskany polerowany – w zakresie tabl. lp.: 6, 7, 13, 14, 16.

 

23. PN-A-74780:1996

Przetwory ziemniaczane – Smażone przekąski ziemniaczane – w zakresie liczby kwasowej i zawartości nadtlenków w tłuszczu.

24. PN-A-74850:1996

Cukier biały – z wyłączeniem p. 5.1.

25. PN-A-74852:1998

Półprodukty i produkty przemysłu cukrowniczego – Terminologia.

26. PN-71/A-75000

Przetwory owocowe i warzywne. Klasyfikacja, nazwy i określenia – z wyłączeniem części dotyczącej klasyfikacji.

27. PN-A-75045:1997

Przetwory dla dzieci – Konserwy – Wymagania.

28. PN-A-75048:1994

Przetwory owocowo-warzywne – Soki dla dzieci – wraz ze zmianą PN-A-75048/Az1:2000.

29. PN-A-75100:1994

Przetwory owocowe – Dżemy – wraz ze zmianą PN-A-75100/Az1:1999.

30. PN-93/A-75102

Przetwory owocowe. Powidła śliwkowe.

31. PN-93/A-75103

Przetwory owocowe. Marmolada.

32. PN-A-75104:1994

Przetwory owocowe – Galaretki.

33. PN-A-75201:1997

Produkty owocowe – Śliwki suszone.

34. PN-A-75951:1994

Przetwory owocowe. Soki owocowe.

35. PN-75/A-75953

Przetwory owocowe. Kompoty.

36. PN-A-75955:1998

Produkty owocowe – Soki owocowe słodzone – wraz ze zmianą PN-A-75955:1998/Az1:2001.

37. PN-A-75956:1994

Przetwory owocowe – Nektary.

38. PN-A-75957:1994

Przetwory owocowe – Soki owocowe zagęszczone.

39. PN-A-75958:1996

Produkty warzywne i owocowo-warzywne – Soki.

40. PN-A-75959:1997

Produkty owocowe – Soki z owoców południowych – wraz ze zmianą PN-A-75959:1997/Az1:2001.

41. PN-A-75960:1996

Konserwy mięsno-warzywne.

42. PN-A-75965:1998

Produkty owocowe – Soki z owoców leśnych.

43. PN-A-75966:1997

Produkty owocowe – Zagęszczone soki owocowe dosładzane.

44. PN-A-75980:1997

Produkty mięsno-warzywne i warzywne – Zupy zagęszczone.

45. PN-93/A-76100

Kawa palona.

46. PN-75/A-77601

Przetwory warzywne. Koncentrat pomidorowy.

47. PN-72/A-77603

Przetwory warzywne. Warzywa suszone.

48. PN-75/A-77605

Przetwory owocowe. Owoce leśne suszone.

49. PN-A-77606:1996

Przetwory warzywne – Przecier pomidorowy.

50. PN-A-77609:1997

Produkty owocowe – Przeciery owocowe słodzone.

51. PN-A-77610:1998

Przetwory owocowe – Owoce pasteryzowane,

52. PN-88/A-77626

Miód pszczeli.

53. PN-A-77808:1998

Produkty warzywne – Fasola w sosie pomidorowym.

54. PN-93/A-79021

Wyroby spirytusowe, produkty i półprodukty. Terminologia.

55. PN-A-79522:2001

Spirytus rektyfikowany.

56. PN-A-79530:1995

Wyroby spirytusowe gatunkowe – Wspólne wymagania i badania.

57. PN-A-79531:1995

Wyroby spirytusowe czyste – Wspólne wymagania i badania.

58. PN-A-79733:1996

Ocet – wraz ze zmianą PN-A-79733/Az1:1999.

59. PN-91/A-82001

Mięso w tuszach, półtuszach i ćwierćtuszach – wraz ze zmianą PN-A-82001/A1:1995 i zmianą PN-A-82001/A2:1996.

60. PN-A-82007:1996

Przetwory mięsne – Wędliny – wraz ze zmianą PN-A-82007/A1:1998.

61. PN-A-82010:1997

Mięso i przetwory mięsne – Hamburgery – wraz ze zmianą PN-A-82010/Az 1:1999.

62. PN-A-82011:1996

Wyroby garmażeryjne – Półprodukty z mięsa i podrobów – Wymagania.

63. PN-A-82012:1996

Wyroby garmażeryjne – Wyroby gotowe z mięsa i podrobów – Wymagania.

64. PN-A-82013:1996

Wyroby garmażeryjne kulinarne – Wymagania.

 

65. PN-A-82022:1998

Mięso i przetwory mięsne – Konserwy mięsne – wraz ze zmianą PN-A-82022/Az1:2000.

66. PN-90/A-85802

Tłuszcze zwierzęce jadalne topione – z wyłączeniem p. 5.2.

67. PN-A-86002:1999

Mleko surowe do skupu – Wymagania i badania.

68. PN-A-86003:1996

Mleko i przetwory mleczne – Mleko spożywcze – wraz ze zmianą PN-A-86003/A1:1998–z wyłączeniem p. 5.1.

69. PN-91/A-86005

Mleko kozie pasteryzowane.

70. PN-92/A-86024

Mleko i przetwory mleczarskie – Mleko w proszku – wraz ze zmianą PN-A-86024/A1:1996 – z wyłączeniem w p. 3.2.1 tabl. 1 Ip. 9–18, w p. 3.2.2 tabl. 2 Ip. 9–17, p. 4.2, p. 4.3.2, p. 5.1.

71. PN-82/A-86043

Mleko i przetwory mleczarskie – Mleko zagęszczone – wraz ze zmianą PN-82/A-86043 Zmiana 3:1996 – z wyłączeniem p. 5.1.

72. PN-90/A-86050

Mleko i przetwory mleczarskie. Śmietanka i śmietana – wraz ze zmianą PN-90/A-86050 Zmiana 2:1996 – z wyłączeniem p. 5.1.

73. PN-83/A-86061

Mleko i przetwory mleczarskie – Napoje mleczne fermentowane – wraz ze zmianą PN-83/A-86061 Zmiana 4:1996 i zmianą PN-83/A-86061 Zmiana 5:1996 – z wyłączeniem w p. 3.1.1 tabl. 1 wymagania dot. zawartości suchej masy beztłuszczowej, p. 5.1.

74. PN-A-86155:1995

Mleko i przetwory mleczne – Masło – z wyłączeniem p. 5.1.

75. PN-68/A-86230

Mleko i przetwory mleczarskie – Sery podpuszczkowe dojrzewające – wraz ze zmianą PN-68/A-86230 Zmiana 13:1996 – z wyłączeniem p. 5.1.

76. PN-66/A-86233

Mleko i przetwory mleczarskie – Sery topione – Wspólne wymagania i badania – wraz ze zmianą PN-66/A-86233 Zmiana 16:1996.

77. PN-91/A-86300

Mleko i przetwory mleczarskie. Sery twarogowe niedojrzewające – wraz ze zmianą PN-A-86300/A1:1996, zmianą PN-A-86300/A2:1997 i zmianą PN-91/A-86300/Az3:2001 – w zakresie wymagań mikrobiologicznych.

78. PN-A-86431:1999

Mleko i przetwory mleczne – Lody – Wymagania i badania – wraz ze zmianą PN-A-86431:1999/Az1:2002.

79. PN-A-86503:1998

Produkty drobiarskie – Jaja spożywcze – wraz ze zmianą PN-A-86503:1998/Az1:2002.

80. PN-90/A-86505

Jaja i przetwory jajowe. Terminologia.

81. PN-A-86520:1998

Produkty drobiarskie – Tuszki drobiowe.

82. PN-92/A-86521

Mięso i przetwory drobiowe. Terminologia.

83. PN-A-86524:1994

Mięso drobiowe w elementach – wraz ze zmianą PN-A-86524/A1:1998.

84. PN-A-86525:1996

Produkty drobiarskie – Konserwy drobiowe – Wymagania wspólne – wraz ze zmianą PN-A-86525/Az1:1999 – z wyłączeniem p. 5.1.

85. PN-A-86526:1995

Produkty drobiarskie – Wędliny drobiowe – Wymagania wspólne – wraz ze zmianą PN-A-86526/A1:1998 i zmianą PN-A-86526/Az2:1999 – z wyłączeniem p. 5.1.

86. PN-A-86528:1996

Produkty drobiarskie – Wyroby garmażeryjne gotowe z mięsa drobiowego – Wymagania i metody badań.

87. PN-A-86529:1998

Produkty drobiarskie – Mrożone potrawy kulinarne z mięsa drobiowego.

88. PN-93/A-86733

Ryby i inne zwierzęta wodne świeże i mrożone. Oznaczanie zapasożycenia i kryteria oceny.

89. PN-A-86750:1996

Ryby i inne zwierzęta wodne – Ryby słodkowodne świeże i mrożone.

90. PN-A-86751:1996

Ryby i inne zwierzęta wodne – Ryby żywe.

91. PN-A-86753:1996

Ryby i inne zwierzęta wodne – Ryby dorszowate świeże i mrożone.

92. PN-A-86754:1997

Ryby i inne zwierzęta wodne – Łososie świeże i mrożone.

93. PN-91/A-86755

Ryby i inne zwierzęta wodne świeże i mrożone. Filety z ryb białych.

94. PN-91/A-86756

Ryby i inne zwierzęta wodne świeże i mrożone. Ryby morskie różne.

95. PN-A-86757:2001

Ryby i inne zwierzęta wodne – Płastugi świeże i mrożone.

96. PN-92/A-86758

Ryby i inne zwierzęta wodne świeże i mrożone. Śledziowate.

 

97. PN-A-86759:1994

Ryby i inne zwierzęta wodne świeże i mrożone – Filety.

98. PN-A-86760:1996

Ryby i inne zwierzęta wodne oraz produkty z nich otrzymywane – Mięso mielone i farsz rybny, mrożone.

99. PN-91/A-86763

Konserwy rybne. Wymagania ogólne – wraz ze zmianą PN-91/A-86763/Az4:2001.

100. PN-A-86765:1999

Przetwory rybne – Prezerwy.

101. PN-84/A-86766

Ryby solone. Wspólne wymagania i badania.

102. PN-86/A-86767

Ryby i inne zwierzęta wodne świeże i mrożone. Wspólne wymagania i badania.

103. PN-A-86768:1996

Ryby i inne zwierzęta wodne – Kalmary świeże i mrożone.

104. PN-A-86770:1999

Ryby i przetwory rybne – Terminologia.

105. PN-85/A-86772

Przetwory rybne wędzone. Wspólne wymagania i badania.

106. PN-A-86780:1998

Przetwory rybne – Marynaty.

107. PN-A-86901:1997

Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce – Tłuszcze kuchenne – wraz ze zmianą PN-A-86901:1997/Az1:2001 – w zakresie parametrów jełczenia tłuszczu.

108. PN-A-86902:1997

Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce – Tłuszcze cukiernicze i piekarskie – wraz ze zmianą PN-A-86902:1997/Az1:2001 – w zakresie parametrów jełczenia tłuszczu.

109. PN-A-86903:1997

Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce –Tłuszcze przeestryfikowane – wraz ze zmianą PN-A-86903:1997/Az1:2001 – w zakresie parametrów jełczenia tłuszczu.

110. PN-A-86904:1998

Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce – Lecytyna rzepakowa i sojowa – w zakresie parametrów jełczenia tłuszczu.

111. PN-92/A-86907

Margaryna. Wspólne wymagania i badania – z wyłączeniem wymagań w zakresie kwasów C22, metali szkodliwych dla zdrowia, substancji dodatkowych i mikrobiologii.

112. PN-A-86908:2000

Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce – Rafinowane oleje roślinne – z wyłączeniem wymagań w zakresie kwasu erukowego.

113. PN-A-86909:1996

Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce – Rafinowane tłuszcze uwodornione – wraz ze zmianą PN-A-86909:1996/Az1:2001 – w zakresie liczby kwasowej oraz zawartości nadtlenków.

114. PN-A-86940:2001

Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce – Terminologia – w zakresie terminologii dot. olejów i tłuszczów roślinnych.

115. PN-A-86950:1995

Majonez – z wyłączeniem wymagań w zakresie metali szkodliwych dla zdrowia, substancji dodatkowych i mikrobiologii oraz p. 4.1.2 i p. 5.1 w zakresie obowiązku i częstotliwości wykonywania badań pełnych i niepełnych.

116. PN-A-86952:1997

Przyprawy ziołowe – Pieprz ziołowy – w zakresie wymagań fizykochemicznych.

117. PN-A-86953:1997

Przyprawy ziołowe – Kminek – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących.

118. PN-A-86954:1997

Przyprawy ziołowe – Lubczyk – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących.

119. PN-A-86955:1997

Przyprawy ziołowe – Pieprz turecki (papryka mielona) – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących, z wyłączeniem tabl. 1 Ip. 4.

120. PN-A-86956:1997

Przyprawy ziołowe – Cząber – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących.

121. PN-A-86957:1997

Przyprawy ziołowe – Kolendra – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących.

122. PN-A-86958:1997

Przyprawy ziołowe – Majeranek – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących.

123. PN-A-86959:1997

Przyprawy ziołowe – Bazylia – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących.

124. PN-A-86960:1997

Przyprawy ziołowe – Czarnuszka – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących.

125.PN-A-86961:1997

Przyprawy ziołowe – Estragon – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących.

 

126. PN-A-86962:1997

Przyprawy ziołowe – Gorczyca biała – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących.

127. PN-A-86963:1997

Przyprawy ziołowe – Gorczyca czarna – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących.

128. PN-A-86964:1997

Musztarda.

129. PN-A-86965:1997

Przyprawy ziołowe – Pieprz czarny – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących.

130. PN-A-86966:1997

Przyprawy ziołowe – Pieprz biały – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących.

131. PN-A-86967:1998

Przyprawy ziołowe – Mieszanki przyprawowe – w zakresie wymagań fizykochemicznych.

132. PN-93/A-88000

Wyroby cukiernicze trwałe. Terminologia – wraz ze zmianą PN-A-88000:1993/A1:1998.

133. PN-A-88102:1998

Wyroby cukiernicze – Czekolada.

134. PN-A-88103:1998

Wyroby cukiernicze – Kakao.

135. PN-A-89000:1998

Wyroby i półprodukty ciastkarskie –Terminologia.

136. PN-A-99000:1999

Tytoń i wyroby tytoniowe – Terminologia – Przetwórstwo i produkcja.

137. PN-92/B-12041

Melioracje wodne. Obszar oddziaływania.

138. PN-93/B-12043

Drenowanie. Wykonawstwo. Roboty przygotowawcze.

139. PN-B-12045:1994

Drenowanie. Projektowanie. Zabiegi towarzyszące.

140. PN-B-12075:1998

Drenowanie – Projektowanie rozstaw i głębokości drenowania na podstawie kryteriów glebowo-rolniczych.

141. PN-B-12077:1997

Urządzenia wodno-melioracyjne – Wodopój – Wymagania i metody badań.

142. PN-B-12078:1997

Urządzenia wodno-melioracyjne – Poidła –Wymagania i metody badań.

143. PN-B-12080:1996

Urządzenia wodno-melioracyjne – Elementy drewnianych ścianek szczelnych – Wymagania i badania.

144. PN-B-12081:1996

Urządzenia wodno-melioracyjne – Przepusty rurowe – Wymiary.

145. PN-B-12082:1996

Urządzenia wodno-melioracyjne – Darniowanie – Wymagania i badania przy odbiorze.

146. PN-B-12083:1996

Urządzenia wodno-melioracyjne – Bruki z kamienia naturalnego – Wymagania i badania przy odbiorze.

147. PN-B-12084:1996

Drenowanie – Terminologia.

148. PN-B-12085:1996

Drenowanie – Zasady rozplanowania sieci drenarskiej.

149. PN-B-12086:1997

Drenowanie – Wymiarowanie zbieraczy.

150. PN-B-12087:1997

Drenowanie – Ujęcie i odprowadzenie wód źródlanych i wysiąkowych.

151. PN-B-12088:1997

Drenowanie – Zabezpieczenia rurociągów drenarskich.

152. PN-B-12089:1997

Drenowanie – Układanie sączków drenarskich – Wymagania i badania przy odbiorze.

153. PN-B-12090:1997

Urządzenia wodno-melioracyjne – Bród – Wymagania i metody badań.

154. PN-B-12091:1997

Urządzenia wodno-melioracyjne – Mnichy drewniane – Wymagania i metody badań.

155. PN-B-12092:1997

Urządzenia wodno-melioracyjne – Zastawki – Wymiary.

156. PN-B-12093:1997

Urządzenia wodno-melioracyjne – Stopnie – Wymiary.

157. PN-B-12094:1997

Urządzenia wodno-melioracyjne – Mnichy żelbetowe – Wymiary.

158. PN-B-12095:1997

Urządzenia wodno-melioracyjne – Nasypy – Wymagania i badania przy odbiorze.

159. PN-B-12096:1997

Urządzenia wodno-melioracyjne – Przepusty z rur betonowych i żelbetowych – Wymagania i metody badań.

160. PN-B-12097:1997

Urządzenia wodno-melioracyjne – Otwory jazów – Wymiary.

161. PN-EN 60335-2-86:2002

Bezpieczeństwo elektrycznych przyrządów do użytku domowego i podobnego – Część 2–86: Wymagania szczegółowe dla elektrycznych urządzeń do połowu ryb.

 

162. PN-ISO 3720:1997

Herbata czarna – Definicja i podstawowe wymagania.

163. PN-R-01000:1997

Nawodnienia – Nawodnienia umiejscowione – Terminologia.

164. PN-R-01001:1997

Nawodnienia – Deszczowanie –Terminologia podstawowa.

165. PN-R-04033:1998

Gleby i utwory mineralne – Podział na frakcje i grupy granulometryczne.

166. PN-R-04151:1997

Gospodarka ziemią w rolnictwie – Terminologia.

167. PN-R-04152:1997

Erozja i melioracje przeciwerozyjne – Terminologia.

168. PN-R-64757:1994

Pasze – Aflatoksyny – dopuszczalna zawartość i oznaczanie.

169. PN-R-64791:1994

Pasze. Wymagania i badania mikrobiologiczne – z wyłączeniem w odniesieniu do pasz zawierających mączki pochodzenia zwierzęcego p. 2.1 tabl. 1 poz. b) w odniesieniu do pałeczek z rodzaju Salmonella, poz. d) w odniesieniu do laseczek z rodzaju Clostridium.

170. PN-R-64801:1999

Pasze – Mączki paszowe pochodzenia zwierzęcego.

171. PN-75/R-65031

Ziarno roślin strączkowych jadalnych. Fasola – w zakresie wymagań, tolerancji i cech dyskwalifikujących.

172. PN-81/R-65032

Ziarno roślin strączkowych jadalnych. Groch – w zakresie wymagań, tolerancji i cech dyskwalifikujących.

173. PN-75/R-74450

Rośliny okopowe. Ziemniaki jadalne.

174. PN-75/R-74453

Rośliny okopowe. Ziemniaki jadalne wczesne.

175. PN-84/R-75024

Owoce świeże. Jabłka.

176. PN-73/R-75025

Owoce świeże. Gruszki.

177. PN-73/R-75026

Owoce świeże. Śliwki.

178. PN-72/R-75027

Owoce świeże. Czereśnie.

179. PN-72/R-75028

Owoce świeże. Wiśnie.

180. PN-71/R-75356

Warzywa świeże. Badanie jakości.

181. PN-87/R-75357

Warzywa świeże. Cebula.

182. PN-84/R-75358

Warzywa świeże. Marchew.

183. PN-85/R-75359

Warzywa świeże. Ogórki.

184. PN-72/R-75361

Warzywa świeże. Kalafiory.

185. PN-72/R-75362

Warzywa świeże. Kapusta.

186. PN-91/R-75368

Warzywa świeże. Pomidory.

187. PN-R-75502:1996

Morele.

188. PN-R-75505:1996

Bakłażan.

189. PN-R-75508:1996

Kapusta brukselska.

190. PN-R-75518:1996

Czosnek.

191. PN-R-75519:1996

Winogrona.

192. PN-R-75521:1996

Por.

193. PN-R-75522:1996

Sałaty oraz endywie o liściach kędzierzawych i endywie o liściach szerokich (batawie).

194. PN-R-75526:1996

Brzoskwinie i nektaryny.

195. PN-R-75528:1996

Papryka słodka.

196. PN-R-75534:1996

Szpinak.

197. PN-R-75535:1996

Truskawki.

198. PN-R-75538:1996

Cykoria sałatowa.

199. PN-R-75541:1996

Cukinia.

200. PN-73/R-75761

Warzywa świeże. Szparagi.

201. PN-77/R-75762

Warzywa świeże. Fasola szparagowa.

202. PN-80/R-75763

Warzywa świeże. Groch zielony.

203. PN-76/R-93000

Rybactwo stawowe. Nazwy i określenia.

204. PN-R-93100:1998

Ryby hodowlane – Materiał zarybieniowy łososia i troci.

 

Metryka
  • Data ogłoszenia: 2002-08-27
  • Data wejścia w życie: 2002-09-11
  • Data obowiązywania: 2002-09-11
  • Dokument traci ważność: 2003-01-01

REKLAMA

Dziennik Ustaw

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA