REKLAMA
Dziennik Ustaw - rok 2002 nr 134 poz. 1132
ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA l ROZWOJU WSI
z dnia 31 lipca 2002 r.
zmieniające rozporządzenie w sprawie obowiązku stosowania Polskich Norm.
Na podstawie art. 19 ust. 2 ustawy z dnia 3 kwietnia 1993 r. o normalizacji (Dz. U. Nr 55, poz. 251, z 1995 r. Nr 95, poz. 471, z 1997 r. Nr 121, poz. 770 oraz z 2000 r. Nr 43, poz. 489 i Nr 110, poz. 1166) zarządza się, co następuje:
Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi: J. Kalinowski
Załącznik do rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi
z dnia 31 lipca 2002 r. (poz. 1132)
WYKAZ POLSKICH NORM DO OBOWIĄZKOWEGO STOSOWANIA
1. PN-83/A-07005 | Towary żywnościowe. Warunki klimatyczne i okresy przechowywania |
2. PN-A-07006:1997 | Towary żywnościowe – Wytyczne zamrażania w chłodniach – z wyłączeniem p. 2.2.3, p. 3.2 i p. 3.3 – w zakresie mięsa i produktów mięsnych oraz dziczyzny. |
3. PN-91/A-74022 | Przetwory zbożowe. Mąka pszenna – wraz ze zmianą PN-A-74022/A1:1996. |
4. PN-86/A-74032 | Przetwory zbożowe. Mąka żytnia. |
5. PN-88/A-74036 | Przetwory zbożowe. Kasza manna – w zakresie tabl. 1 Ip.: 6, 8, 10–12. |
6. PN-82/A-74037 | Przetwory zbożowe. Płatki owsiane – w zakresie tabl. 1 Ip.: 10, 12–14. |
7. PN-A-74040:1996 | Produkty specjalnego przeznaczenia – Otręby zbożowe. |
8. PN-92/A-74101 | Pieczywo żytnie – wraz ze zmianą PN-92/A-74101 Zmiana 2:1996 – z wyłączeniem p. 4.1.1.a). |
9. PN-93/A-74103 | Pieczywo mieszane – wraz ze zmianą PN-93/A-74103 Zmiana 2:1996 – z wyłączeniem p. 4.1.1.a). |
10. PN-92/A-74105 | Pieczywo pszenne zwykłe i wyborowe – wraz ze zmianą PN-92/A-74105 Zmiana 2:1996 – z wyłączeniem p. 4.1.1. a). |
11. PN-93/A-74106 | Pieczywo pszenne półcukiernicze – wraz ze zmianą PN-A-74106/A1:1996 – z wyłączeniem p. 4.1.1. |
12. PN-A-74109:1996 | Pieczywo o przedłużonej trwałości. |
13. PN-A-74111:1998 | Wyroby piekarskie – Wyroby z ciasta zaparzonego w roztworze wodorotlenku sodowego lub w wodzie. |
14. PN-A-74112:1997 | Pieczywo trwałe żytnie, mieszane i pszenne. |
15. PN-A-74123:1997 | Produkty dietetyczne – Pieczywo bezglutenowe. |
16. PN-79/A-74201 | Przetwory zbożowe. Kasza jaglana – w zakresie tabl. 1 Ip. 8–11. |
17. PN-60/A-74202 | Przetwory zbożowe. Kasza pęczak pszenny – w zakresie tabl. rubr.: 6, 8, 12, 13. |
18. PN-87/A-74203 | Przetwory zbożowe. Kasza jęczmienna – w zakresie tabl. 1 Ip.: 6, 11–13. |
19. PN-76/A-74204 | Przetwory zbożowe. Kasza gryczana – w zakresie tabl. rubr.: 5–7, 9. |
20. PN-A-7 4205:1997 | Przetwory zbożowe – Kasza, kaszki i mąka kukurydziana – w zakresie tabl. 1 Ip. 8–10. |
21. PN-A-74220:1997 | Przetwory zbożowe – Ryż – w zakresie p. 2.1, 2.2 tabl. 1 Ip.: 15, 16, 17. |
22. PN-73/A-74600 | Przetwory zbożowe. Groch obłuskany polerowany – w zakresie tabl. lp.: 6, 7, 13, 14, 16. |
23. PN-A-74780:1996 | Przetwory ziemniaczane – Smażone przekąski ziemniaczane – w zakresie liczby kwasowej i zawartości nadtlenków w tłuszczu. |
24. PN-A-74850:1996 | Cukier biały – z wyłączeniem p. 5.1. |
25. PN-A-74852:1998 | Półprodukty i produkty przemysłu cukrowniczego – Terminologia. |
26. PN-71/A-75000 | Przetwory owocowe i warzywne. Klasyfikacja, nazwy i określenia – z wyłączeniem części dotyczącej klasyfikacji. |
27. PN-A-75045:1997 | Przetwory dla dzieci – Konserwy – Wymagania. |
28. PN-A-75048:1994 | Przetwory owocowo-warzywne – Soki dla dzieci – wraz ze zmianą PN-A-75048/Az1:2000. |
29. PN-A-75100:1994 | Przetwory owocowe – Dżemy – wraz ze zmianą PN-A-75100/Az1:1999. |
30. PN-93/A-75102 | Przetwory owocowe. Powidła śliwkowe. |
31. PN-93/A-75103 | Przetwory owocowe. Marmolada. |
32. PN-A-75104:1994 | Przetwory owocowe – Galaretki. |
33. PN-A-75201:1997 | Produkty owocowe – Śliwki suszone. |
34. PN-A-75951:1994 | Przetwory owocowe. Soki owocowe. |
35. PN-75/A-75953 | Przetwory owocowe. Kompoty. |
36. PN-A-75955:1998 | Produkty owocowe – Soki owocowe słodzone – wraz ze zmianą PN-A-75955:1998/Az1:2001. |
37. PN-A-75956:1994 | Przetwory owocowe – Nektary. |
38. PN-A-75957:1994 | Przetwory owocowe – Soki owocowe zagęszczone. |
39. PN-A-75958:1996 | Produkty warzywne i owocowo-warzywne – Soki. |
40. PN-A-75959:1997 | Produkty owocowe – Soki z owoców południowych – wraz ze zmianą PN-A-75959:1997/Az1:2001. |
41. PN-A-75960:1996 | Konserwy mięsno-warzywne. |
42. PN-A-75965:1998 | Produkty owocowe – Soki z owoców leśnych. |
43. PN-A-75966:1997 | Produkty owocowe – Zagęszczone soki owocowe dosładzane. |
44. PN-A-75980:1997 | Produkty mięsno-warzywne i warzywne – Zupy zagęszczone. |
45. PN-93/A-76100 | Kawa palona. |
46. PN-75/A-77601 | Przetwory warzywne. Koncentrat pomidorowy. |
47. PN-72/A-77603 | Przetwory warzywne. Warzywa suszone. |
48. PN-75/A-77605 | Przetwory owocowe. Owoce leśne suszone. |
49. PN-A-77606:1996 | Przetwory warzywne – Przecier pomidorowy. |
50. PN-A-77609:1997 | Produkty owocowe – Przeciery owocowe słodzone. |
51. PN-A-77610:1998 | Przetwory owocowe – Owoce pasteryzowane, |
52. PN-88/A-77626 | Miód pszczeli. |
53. PN-A-77808:1998 | Produkty warzywne – Fasola w sosie pomidorowym. |
54. PN-93/A-79021 | Wyroby spirytusowe, produkty i półprodukty. Terminologia. |
55. PN-A-79522:2001 | Spirytus rektyfikowany. |
56. PN-A-79530:1995 | Wyroby spirytusowe gatunkowe – Wspólne wymagania i badania. |
57. PN-A-79531:1995 | Wyroby spirytusowe czyste – Wspólne wymagania i badania. |
58. PN-A-79733:1996 | Ocet – wraz ze zmianą PN-A-79733/Az1:1999. |
59. PN-91/A-82001 | Mięso w tuszach, półtuszach i ćwierćtuszach – wraz ze zmianą PN-A-82001/A1:1995 i zmianą PN-A-82001/A2:1996. |
60. PN-A-82007:1996 | Przetwory mięsne – Wędliny – wraz ze zmianą PN-A-82007/A1:1998. |
61. PN-A-82010:1997 | Mięso i przetwory mięsne – Hamburgery – wraz ze zmianą PN-A-82010/Az 1:1999. |
62. PN-A-82011:1996 | Wyroby garmażeryjne – Półprodukty z mięsa i podrobów – Wymagania. |
63. PN-A-82012:1996 | Wyroby garmażeryjne – Wyroby gotowe z mięsa i podrobów – Wymagania. |
64. PN-A-82013:1996 | Wyroby garmażeryjne kulinarne – Wymagania. |
65. PN-A-82022:1998 | Mięso i przetwory mięsne – Konserwy mięsne – wraz ze zmianą PN-A-82022/Az1:2000. |
66. PN-90/A-85802 | Tłuszcze zwierzęce jadalne topione – z wyłączeniem p. 5.2. |
67. PN-A-86002:1999 | Mleko surowe do skupu – Wymagania i badania. |
68. PN-A-86003:1996 | Mleko i przetwory mleczne – Mleko spożywcze – wraz ze zmianą PN-A-86003/A1:1998–z wyłączeniem p. 5.1. |
69. PN-91/A-86005 | Mleko kozie pasteryzowane. |
70. PN-92/A-86024 | Mleko i przetwory mleczarskie – Mleko w proszku – wraz ze zmianą PN-A-86024/A1:1996 – z wyłączeniem w p. 3.2.1 tabl. 1 Ip. 9–18, w p. 3.2.2 tabl. 2 Ip. 9–17, p. 4.2, p. 4.3.2, p. 5.1. |
71. PN-82/A-86043 | Mleko i przetwory mleczarskie – Mleko zagęszczone – wraz ze zmianą PN-82/A-86043 Zmiana 3:1996 – z wyłączeniem p. 5.1. |
72. PN-90/A-86050 | Mleko i przetwory mleczarskie. Śmietanka i śmietana – wraz ze zmianą PN-90/A-86050 Zmiana 2:1996 – z wyłączeniem p. 5.1. |
73. PN-83/A-86061 | Mleko i przetwory mleczarskie – Napoje mleczne fermentowane – wraz ze zmianą PN-83/A-86061 Zmiana 4:1996 i zmianą PN-83/A-86061 Zmiana 5:1996 – z wyłączeniem w p. 3.1.1 tabl. 1 wymagania dot. zawartości suchej masy beztłuszczowej, p. 5.1. |
74. PN-A-86155:1995 | Mleko i przetwory mleczne – Masło – z wyłączeniem p. 5.1. |
75. PN-68/A-86230 | Mleko i przetwory mleczarskie – Sery podpuszczkowe dojrzewające – wraz ze zmianą PN-68/A-86230 Zmiana 13:1996 – z wyłączeniem p. 5.1. |
76. PN-66/A-86233 | Mleko i przetwory mleczarskie – Sery topione – Wspólne wymagania i badania – wraz ze zmianą PN-66/A-86233 Zmiana 16:1996. |
77. PN-91/A-86300 | Mleko i przetwory mleczarskie. Sery twarogowe niedojrzewające – wraz ze zmianą PN-A-86300/A1:1996, zmianą PN-A-86300/A2:1997 i zmianą PN-91/A-86300/Az3:2001 – w zakresie wymagań mikrobiologicznych. |
78. PN-A-86431:1999 | Mleko i przetwory mleczne – Lody – Wymagania i badania – wraz ze zmianą PN-A-86431:1999/Az1:2002. |
79. PN-A-86503:1998 | Produkty drobiarskie – Jaja spożywcze – wraz ze zmianą PN-A-86503:1998/Az1:2002. |
80. PN-90/A-86505 | Jaja i przetwory jajowe. Terminologia. |
81. PN-A-86520:1998 | Produkty drobiarskie – Tuszki drobiowe. |
82. PN-92/A-86521 | Mięso i przetwory drobiowe. Terminologia. |
83. PN-A-86524:1994 | Mięso drobiowe w elementach – wraz ze zmianą PN-A-86524/A1:1998. |
84. PN-A-86525:1996 | Produkty drobiarskie – Konserwy drobiowe – Wymagania wspólne – wraz ze zmianą PN-A-86525/Az1:1999 – z wyłączeniem p. 5.1. |
85. PN-A-86526:1995 | Produkty drobiarskie – Wędliny drobiowe – Wymagania wspólne – wraz ze zmianą PN-A-86526/A1:1998 i zmianą PN-A-86526/Az2:1999 – z wyłączeniem p. 5.1. |
86. PN-A-86528:1996 | Produkty drobiarskie – Wyroby garmażeryjne gotowe z mięsa drobiowego – Wymagania i metody badań. |
87. PN-A-86529:1998 | Produkty drobiarskie – Mrożone potrawy kulinarne z mięsa drobiowego. |
88. PN-93/A-86733 | Ryby i inne zwierzęta wodne świeże i mrożone. Oznaczanie zapasożycenia i kryteria oceny. |
89. PN-A-86750:1996 | Ryby i inne zwierzęta wodne – Ryby słodkowodne świeże i mrożone. |
90. PN-A-86751:1996 | Ryby i inne zwierzęta wodne – Ryby żywe. |
91. PN-A-86753:1996 | Ryby i inne zwierzęta wodne – Ryby dorszowate świeże i mrożone. |
92. PN-A-86754:1997 | Ryby i inne zwierzęta wodne – Łososie świeże i mrożone. |
93. PN-91/A-86755 | Ryby i inne zwierzęta wodne świeże i mrożone. Filety z ryb białych. |
94. PN-91/A-86756 | Ryby i inne zwierzęta wodne świeże i mrożone. Ryby morskie różne. |
95. PN-A-86757:2001 | Ryby i inne zwierzęta wodne – Płastugi świeże i mrożone. |
96. PN-92/A-86758 | Ryby i inne zwierzęta wodne świeże i mrożone. Śledziowate. |
97. PN-A-86759:1994 | Ryby i inne zwierzęta wodne świeże i mrożone – Filety. |
98. PN-A-86760:1996 | Ryby i inne zwierzęta wodne oraz produkty z nich otrzymywane – Mięso mielone i farsz rybny, mrożone. |
99. PN-91/A-86763 | Konserwy rybne. Wymagania ogólne – wraz ze zmianą PN-91/A-86763/Az4:2001. |
100. PN-A-86765:1999 | Przetwory rybne – Prezerwy. |
101. PN-84/A-86766 | Ryby solone. Wspólne wymagania i badania. |
102. PN-86/A-86767 | Ryby i inne zwierzęta wodne świeże i mrożone. Wspólne wymagania i badania. |
103. PN-A-86768:1996 | Ryby i inne zwierzęta wodne – Kalmary świeże i mrożone. |
104. PN-A-86770:1999 | Ryby i przetwory rybne – Terminologia. |
105. PN-85/A-86772 | Przetwory rybne wędzone. Wspólne wymagania i badania. |
106. PN-A-86780:1998 | Przetwory rybne – Marynaty. |
107. PN-A-86901:1997 | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce – Tłuszcze kuchenne – wraz ze zmianą PN-A-86901:1997/Az1:2001 – w zakresie parametrów jełczenia tłuszczu. |
108. PN-A-86902:1997 | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce – Tłuszcze cukiernicze i piekarskie – wraz ze zmianą PN-A-86902:1997/Az1:2001 – w zakresie parametrów jełczenia tłuszczu. |
109. PN-A-86903:1997 | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce –Tłuszcze przeestryfikowane – wraz ze zmianą PN-A-86903:1997/Az1:2001 – w zakresie parametrów jełczenia tłuszczu. |
110. PN-A-86904:1998 | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce – Lecytyna rzepakowa i sojowa – w zakresie parametrów jełczenia tłuszczu. |
111. PN-92/A-86907 | Margaryna. Wspólne wymagania i badania – z wyłączeniem wymagań w zakresie kwasów C22, metali szkodliwych dla zdrowia, substancji dodatkowych i mikrobiologii. |
112. PN-A-86908:2000 | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce – Rafinowane oleje roślinne – z wyłączeniem wymagań w zakresie kwasu erukowego. |
113. PN-A-86909:1996 | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce – Rafinowane tłuszcze uwodornione – wraz ze zmianą PN-A-86909:1996/Az1:2001 – w zakresie liczby kwasowej oraz zawartości nadtlenków. |
114. PN-A-86940:2001 | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce – Terminologia – w zakresie terminologii dot. olejów i tłuszczów roślinnych. |
115. PN-A-86950:1995 | Majonez – z wyłączeniem wymagań w zakresie metali szkodliwych dla zdrowia, substancji dodatkowych i mikrobiologii oraz p. 4.1.2 i p. 5.1 w zakresie obowiązku i częstotliwości wykonywania badań pełnych i niepełnych. |
116. PN-A-86952:1997 | Przyprawy ziołowe – Pieprz ziołowy – w zakresie wymagań fizykochemicznych. |
117. PN-A-86953:1997 | Przyprawy ziołowe – Kminek – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących. |
118. PN-A-86954:1997 | Przyprawy ziołowe – Lubczyk – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących. |
119. PN-A-86955:1997 | Przyprawy ziołowe – Pieprz turecki (papryka mielona) – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących, z wyłączeniem tabl. 1 Ip. 4. |
120. PN-A-86956:1997 | Przyprawy ziołowe – Cząber – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących. |
121. PN-A-86957:1997 | Przyprawy ziołowe – Kolendra – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących. |
122. PN-A-86958:1997 | Przyprawy ziołowe – Majeranek – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących. |
123. PN-A-86959:1997 | Przyprawy ziołowe – Bazylia – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących. |
124. PN-A-86960:1997 | Przyprawy ziołowe – Czarnuszka – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących. |
125.PN-A-86961:1997 | Przyprawy ziołowe – Estragon – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących. |
126. PN-A-86962:1997 | Przyprawy ziołowe – Gorczyca biała – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących. |
127. PN-A-86963:1997 | Przyprawy ziołowe – Gorczyca czarna – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących. |
128. PN-A-86964:1997 | Musztarda. |
129. PN-A-86965:1997 | Przyprawy ziołowe – Pieprz czarny – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących. |
130. PN-A-86966:1997 | Przyprawy ziołowe – Pieprz biały – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących. |
131. PN-A-86967:1998 | Przyprawy ziołowe – Mieszanki przyprawowe – w zakresie wymagań fizykochemicznych. |
132. PN-93/A-88000 | Wyroby cukiernicze trwałe. Terminologia – wraz ze zmianą PN-A-88000:1993/A1:1998. |
133. PN-A-88102:1998 | Wyroby cukiernicze – Czekolada. |
134. PN-A-88103:1998 | Wyroby cukiernicze – Kakao. |
135. PN-A-89000:1998 | Wyroby i półprodukty ciastkarskie –Terminologia. |
136. PN-A-99000:1999 | Tytoń i wyroby tytoniowe – Terminologia – Przetwórstwo i produkcja. |
137. PN-92/B-12041 | Melioracje wodne. Obszar oddziaływania. |
138. PN-93/B-12043 | Drenowanie. Wykonawstwo. Roboty przygotowawcze. |
139. PN-B-12045:1994 | Drenowanie. Projektowanie. Zabiegi towarzyszące. |
140. PN-B-12075:1998 | Drenowanie – Projektowanie rozstaw i głębokości drenowania na podstawie kryteriów glebowo-rolniczych. |
141. PN-B-12077:1997 | Urządzenia wodno-melioracyjne – Wodopój – Wymagania i metody badań. |
142. PN-B-12078:1997 | Urządzenia wodno-melioracyjne – Poidła –Wymagania i metody badań. |
143. PN-B-12080:1996 | Urządzenia wodno-melioracyjne – Elementy drewnianych ścianek szczelnych – Wymagania i badania. |
144. PN-B-12081:1996 | Urządzenia wodno-melioracyjne – Przepusty rurowe – Wymiary. |
145. PN-B-12082:1996 | Urządzenia wodno-melioracyjne – Darniowanie – Wymagania i badania przy odbiorze. |
146. PN-B-12083:1996 | Urządzenia wodno-melioracyjne – Bruki z kamienia naturalnego – Wymagania i badania przy odbiorze. |
147. PN-B-12084:1996 | Drenowanie – Terminologia. |
148. PN-B-12085:1996 | Drenowanie – Zasady rozplanowania sieci drenarskiej. |
149. PN-B-12086:1997 | Drenowanie – Wymiarowanie zbieraczy. |
150. PN-B-12087:1997 | Drenowanie – Ujęcie i odprowadzenie wód źródlanych i wysiąkowych. |
151. PN-B-12088:1997 | Drenowanie – Zabezpieczenia rurociągów drenarskich. |
152. PN-B-12089:1997 | Drenowanie – Układanie sączków drenarskich – Wymagania i badania przy odbiorze. |
153. PN-B-12090:1997 | Urządzenia wodno-melioracyjne – Bród – Wymagania i metody badań. |
154. PN-B-12091:1997 | Urządzenia wodno-melioracyjne – Mnichy drewniane – Wymagania i metody badań. |
155. PN-B-12092:1997 | Urządzenia wodno-melioracyjne – Zastawki – Wymiary. |
156. PN-B-12093:1997 | Urządzenia wodno-melioracyjne – Stopnie – Wymiary. |
157. PN-B-12094:1997 | Urządzenia wodno-melioracyjne – Mnichy żelbetowe – Wymiary. |
158. PN-B-12095:1997 | Urządzenia wodno-melioracyjne – Nasypy – Wymagania i badania przy odbiorze. |
159. PN-B-12096:1997 | Urządzenia wodno-melioracyjne – Przepusty z rur betonowych i żelbetowych – Wymagania i metody badań. |
160. PN-B-12097:1997 | Urządzenia wodno-melioracyjne – Otwory jazów – Wymiary. |
161. PN-EN 60335-2-86:2002 | Bezpieczeństwo elektrycznych przyrządów do użytku domowego i podobnego – Część 2–86: Wymagania szczegółowe dla elektrycznych urządzeń do połowu ryb. |
162. PN-ISO 3720:1997 | Herbata czarna – Definicja i podstawowe wymagania. |
163. PN-R-01000:1997 | Nawodnienia – Nawodnienia umiejscowione – Terminologia. |
164. PN-R-01001:1997 | Nawodnienia – Deszczowanie –Terminologia podstawowa. |
165. PN-R-04033:1998 | Gleby i utwory mineralne – Podział na frakcje i grupy granulometryczne. |
166. PN-R-04151:1997 | Gospodarka ziemią w rolnictwie – Terminologia. |
167. PN-R-04152:1997 | Erozja i melioracje przeciwerozyjne – Terminologia. |
168. PN-R-64757:1994 | Pasze – Aflatoksyny – dopuszczalna zawartość i oznaczanie. |
169. PN-R-64791:1994 | Pasze. Wymagania i badania mikrobiologiczne – z wyłączeniem w odniesieniu do pasz zawierających mączki pochodzenia zwierzęcego p. 2.1 tabl. 1 poz. b) w odniesieniu do pałeczek z rodzaju Salmonella, poz. d) w odniesieniu do laseczek z rodzaju Clostridium. |
170. PN-R-64801:1999 | Pasze – Mączki paszowe pochodzenia zwierzęcego. |
171. PN-75/R-65031 | Ziarno roślin strączkowych jadalnych. Fasola – w zakresie wymagań, tolerancji i cech dyskwalifikujących. |
172. PN-81/R-65032 | Ziarno roślin strączkowych jadalnych. Groch – w zakresie wymagań, tolerancji i cech dyskwalifikujących. |
173. PN-75/R-74450 | Rośliny okopowe. Ziemniaki jadalne. |
174. PN-75/R-74453 | Rośliny okopowe. Ziemniaki jadalne wczesne. |
175. PN-84/R-75024 | Owoce świeże. Jabłka. |
176. PN-73/R-75025 | Owoce świeże. Gruszki. |
177. PN-73/R-75026 | Owoce świeże. Śliwki. |
178. PN-72/R-75027 | Owoce świeże. Czereśnie. |
179. PN-72/R-75028 | Owoce świeże. Wiśnie. |
180. PN-71/R-75356 | Warzywa świeże. Badanie jakości. |
181. PN-87/R-75357 | Warzywa świeże. Cebula. |
182. PN-84/R-75358 | Warzywa świeże. Marchew. |
183. PN-85/R-75359 | Warzywa świeże. Ogórki. |
184. PN-72/R-75361 | Warzywa świeże. Kalafiory. |
185. PN-72/R-75362 | Warzywa świeże. Kapusta. |
186. PN-91/R-75368 | Warzywa świeże. Pomidory. |
187. PN-R-75502:1996 | Morele. |
188. PN-R-75505:1996 | Bakłażan. |
189. PN-R-75508:1996 | Kapusta brukselska. |
190. PN-R-75518:1996 | Czosnek. |
191. PN-R-75519:1996 | Winogrona. |
192. PN-R-75521:1996 | Por. |
193. PN-R-75522:1996 | Sałaty oraz endywie o liściach kędzierzawych i endywie o liściach szerokich (batawie). |
194. PN-R-75526:1996 | Brzoskwinie i nektaryny. |
195. PN-R-75528:1996 | Papryka słodka. |
196. PN-R-75534:1996 | Szpinak. |
197. PN-R-75535:1996 | Truskawki. |
198. PN-R-75538:1996 | Cykoria sałatowa. |
199. PN-R-75541:1996 | Cukinia. |
200. PN-73/R-75761 | Warzywa świeże. Szparagi. |
201. PN-77/R-75762 | Warzywa świeże. Fasola szparagowa. |
202. PN-80/R-75763 | Warzywa świeże. Groch zielony. |
203. PN-76/R-93000 | Rybactwo stawowe. Nazwy i określenia. |
204. PN-R-93100:1998 | Ryby hodowlane – Materiał zarybieniowy łososia i troci. |
- Data ogłoszenia: 2002-08-27
- Data wejścia w życie: 2002-09-11
- Data obowiązywania: 2002-09-11
- Dokument traci ważność: 2003-01-01
REKLAMA