REKLAMA
Dziennik Ustaw - rok 2002 nr 16 poz. 153
ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA l ROZWOJU WSI
z dnia 14 lutego 2002 r.
w sprawie określenia cen progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy.
Na podstawie art. 6 ust. 3 pkt 2 ustawy z dnia 28 czerwca 1995 r. o zasadach, warunkach i trybie nakładania opłat celnych dodatkowych na niektóre towary rolne przywożone z zagranicy (Dz. U. Nr 98, poz. 485 i z 1999 r. Nr 45, poz. 435) zarządza się, co następuje:
Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi: J. Kalinowski
Załącznik do rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi
z dnia 14 lutego 2002 r. (poz. 153)
CENY PROGU DLA TOWARÓW ROLNYCH PRZYWOŻONYCH Z ZAGRANICY
KOD PCN | Nazwa towaru | Jednostka | Cena |
1 | 2 | 3 | 4 |
0102 | Bydło żywe: |
|
|
0102 90 | – Pozostałe: |
|
|
| – – Gatunki domowe: |
|
|
| – – – O masie powyżej 80 kg, ale nieprzekraczającej 160 kg: |
|
|
0102 90 21 0 | – – – – Rzeźne | t | 5019,13 |
0102 90 29 0 | – – – – Pozostałe | t | 5019,13 |
0103 | Trzoda chlewna żywa: |
|
|
| – Pozostałe: |
|
|
0103 91 | – – O masie poniżej 50 kg: |
|
|
0103 91 10 0 | – – – Gatunki domowe | t | 4507,99 |
0103 92 | – – O masie 50 kg lub większej: |
|
|
| – – – Gatunki domowe: |
|
|
0103 92 11 0 | – – – – Maciory mające prosiaki co najmniej raz, o masie 160 kg lub większej | t | 14198,40 |
0103 92 19 0 | – – – – Pozostałe | t | 3556,70 |
0104 | Owce i kozy żywe: |
|
|
0104 10 | – Owce: |
|
|
| – – Pozostałe: |
|
|
0104 10 30 0 | – – – Jagnięta (do jednego roku życia) | t | 6563,21 |
0104 10 80 0 | – – – Pozostałe | t | 6563,21 |
0104 20 | – Kozy: |
|
|
0104 20 90 0 | – – Pozostałe | t | 21226,61 |
0105 | Drób domowy żywy – to znaczy ptactwo z gatunków Gallus domesticus, kaczki, gęsi, indyki i perliczki: |
|
|
| – O masie nieprzekraczającej 185 g: |
|
|
0105 11 | – – Ptactwo z qatunku Gallus domesticus: |
|
|
| – – – Pisklęta płci żeńskiej pochodzące z hodowli w drugim i trzecim pokoleniu: |
|
|
0105 11 11 0 | – – – – Nioski | t | 304839,65 |
0105 11 19 0 | – – – – Pozostałe | t | 304839,65 |
| – – – Pozostałe: |
|
|
0105 11 91 0 | – – – – Nioski | t | 304839,65 |
0105 11 99 0 | – – – – Pozostałe | t | 304839,65 |
0105 12 00 0 | – – Indyki | t | 115088,68 |
0105 19 | – – Pozostałe: |
|
|
0105 19 20 0 | – – – Gęsi | t | 115088,68 |
0105 19 90 0 | – – – Kaczki i perliczki | t | 515579,40 |
| – Pozostałe: |
|
|
0105 92 00 0 | – – Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie nieprzekraczającej 2000 g | t | 2860,98 |
0105 93 00 0 | – – Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie powyżej 2000 g | t | 2860,98 |
0105 99 | – – Pozostałe: |
|
|
0105 99 10 0 | – – – Kaczki | t | 4085,59 |
0105 99 20 0 | – – – Gęsi | t | 6598,71 |
0105 99 30 0 | – – – Indyki | t | 5246,31 |
0105 99 50 0 | – – – Perliczki | t | 4731,62 |
0201 | Mięso wołowe świeże lub chłodzone: |
|
|
0201 10 00 0 | – Tusze i półtusze | t | 7053,06 |
0201 20 | – Pozostałe kawałki mięsa z kośćmi: |
|
|
0201 20 20 0 | – – Ćwierci „kompensowane” | t | 7053,06 |
0201 20 30 0 | – – Ćwierci przednie nierozdzielone lub rozdzielone | t | 6602,26 |
KOD PCN | Nazwa towaru | Jednostka | Cena |
1 | 2 | 3 | 4 |
0201 20 50 0 | – – Ćwierci tylne nierozdzielone lub rozdzielone | t | 9211,21 |
0201 20 90 0 | – – Pozostałe | t | 15494,00 |
0201 30 00 0 | – Bez kości | t | 19849,36 |
0202 | Mięso wołowe mrożone: |
|
|
0202 10 00 0 | – Tusze i półtusze | t | 8199,58 |
0202 20 | – Pozostałe kawałki mięsa z kośćmi: |
|
|
0202 20 10 0 | – – Ćwierci „kompensowane” | t | 8519,04 |
0202 20 30 0 | – – Ćwierci przednie nierozdzielone lub rozdzielone | t | 5441,54 |
0202 20 50 0 | – – Ćwierci tylne nierozdzielone lub rozdzielone | t | 6133,71 |
0202 20 90 0 | – – Pozostałe | t | 9686,86 |
0202 30 | – Bez kości: |
|
|
0202 30 10 0 | – – Ćwierci przednie całe lub pokrojone na maksymalnie pięć części, a każda ćwiartka stanowi pojedynczy blok; ćwierci „kompensowane” w dwóch blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią całą lub pokrojoną na maksymalnie pięć kawałków, a drugi ćwierć tylną w jednym kawałku, ale bez polędwicy | t | 6098,21 |
0202 30 50 0 | – – Rostbef, antrykot i szponder – kawałki | t | 9147,32 |
0202 30 90 0 | – – Pozostałe | t | 10570,71 |
0203 | Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone: |
|
|
| – Świeże lub chłodzone: |
|
|
0203 11 | – – Tusze i półtusze: |
|
|
0203 11 10 0 | – – – Ze świń domowych | t | 4412,15 |
0203 12 | – – Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: |
|
|
| – – – Ze świń domowych: |
|
|
0203 12 11 0 | – – – – Szynki i ich kawałki | t | 6488,67 |
0203 12 19 0 | – – – – Łopatki i ich kawałki | t | 7422,21 |
0203 19 | – – Pozostałe: |
|
|
| – – – Ze świń domowych: |
|
|
0203 19 11 0 | – – – – Przodki i ich kawałki | t | 5934,93 |
0203 19 13 0 | – – – – Schaby i ich kawałki, z kośćmi | t | 7734,58 |
0203 19 15 0 | – – – – Boczek i jego kawałki | t | 4174,33 |
| – – – – Pozostałe: |
|
|
0203 19 55 0 | – – – – – Bez kości | t | 7542,90 |
| – Mrożone: |
|
|
0203 21 | – – Tusze i półtusze: |
|
|
0203 21 10 0 | – – – Ze świń domowych | t | 3982,65 |
0203 22 | – – Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: |
|
|
| – – – Ze świń domowych: |
|
|
0203 22 11 0 | – – – – Szynki i ich kawałki | t | 6339,59 |
0203 22 19 0 | – – – – Łopatki i ich kawałki | t | 6016,57 |
0203 29 | – – Pozostałe: |
|
|
| – – – Ze świń domowych: |
|
|
0203 29 11 0 | – – – – Przodki i ich kawałki | t | 5934,93 |
0203 29 13 0 | – – – – Schaby i ich kawałki, z kośćmi | t | 7422,21 |
0203 29 15 0 | – – – – Boczek i jego kawałki | t | 4433,45 |
| – – – – Pozostałe: |
|
|
0203 29 55 0 | – – – – – Bez kości | t | 7816,22 |
0203 29 59 0 | – – – – – Pozostałe | t | 7816,22 |
0207 | Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji 0105, świeże, chłodzone lub mrożone: |
|
|
| – Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus: |
|
|
0207 11 | – – Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone: |
|
|
0207 11 10 0 | – – – Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako „kurczaki 83%” | t | 5051,08 |
0207 11 30 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%” | t | 3556,70 |
KOD PCN | Nazwa towaru | Jednostka | Cena |
1 | 2 | 3 | 4 |
0207 11 90 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane | t | 4561,24 |
0207 12 | – – Niecięte na kawałki, mrożone: |
|
|
0207 12 10 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane, jako „kurczaki 70%” | t | 3507,00 |
0207 12 90 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane | t | 4657,08 |
0207 13 | – – Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone: |
|
|
| – – – Kawałki: |
|
|
0207 13 10 0 | – – – – Bez kości | t | 12061,54 |
| – – – – Z kośćmi: |
|
|
0207 13 20 0 | – – – – – Połówki lub ćwiartki | t | 3549,60 |
0207 13 30 0 | – – – – – Całe skrzydła, nawet z końcami | t | 6389,28 |
0207 13 40 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t | 2839,68 |
0207 13 50 0 | – – – – – Piersi i ich kawałki | t | 8061,14 |
0207 13 60 0 | – – – – – Nogi i ich kawałki | t | 5611,92 |
0207 13 70 0 | – – – – – Pozostałe | t | 11028,61 |
| – – – Podroby: |
|
|
0207 13 99 0 | – – – – Pozostałe | t | 3549,60 |
0207 14 | – – Kawałki i podroby mrożone: |
|
|
| – – – Kawałki: |
|
|
0207 14 10 0 | – – – – Bez kości | t | 11837,92 |
| – – – – Z kośćmi: |
|
|
0207 14 20 0 | – – – – – Połówki lub ćwiartki | t | 8913,05 |
0207 14 30 0 | – – – – – Całe skrzydła, nawet z końcami | t | 3460,86 |
0207 14 40 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t | 2839,68 |
0207 14 50 0 | – – – – – Piersi i ich kawałki | t | 8366,41 |
0207 14 60 0 | – – – – – Nogi i ich kawałki | t | 5640,31 |
0207 14 70 0 | – – – – – Pozostałe | t | 11238,03 |
| – – – Podroby: |
|
|
0207 14 99 0 | – – – – Pozostałe | t | 5090,13 |
| – Z indyków: |
|
|
0207 24 | – – Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone: |
|
|
0207 24 10 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%” | t | 6034,32 |
0207 24 90 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%” lub inaczej prezentowane | t | 8874,00 |
0207 25 | – – Niecięte na kawałki, mrożone: |
|
|
0207 25 10 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%” | t | 6307,64 |
0207 25 90 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%” lub inaczej prezentowane | t | 6382,18 |
0207 26 | – – Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone: |
|
|
| – – – Kawałki: |
|
|
0207 26 10 0 | – – – – Bez kości | t | 12033,14 |
| – – – – Z kośćmi: |
|
|
0207 26 20 0 | – – – – – Połówki lub ćwiartki | t | 12150,28 |
0207 26 30 0 | – – – – – Całe skrzydła, nawet z końcami | t | 3620,59 |
0207 26 40 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t | 2868,08 |
0207 26 50 0 | – – – – – Piersi i ich kawałki | t | 9935,33 |
| – – – – – Nogi i ich kawałki: |
|
|
0207 26 60 0 | – – – – – – Podudzia i ich kawałki | t | 5072,38 |
0207 26 70 0 | – – – – – – Pozostałe | t | 6311,19 |
0207 26 80 0 | – – – – – Pozostałe | t | 7099.20 |
| – – – Podroby: |
|
|
0207 26 99 0 | – – – – Pozostałe | t | 7691,98 |
KOD PCN | Nazwa towaru | Jednostka | Cena |
1 | 2 | 3 | 4 |
0207 27 | – – Kawałki i podroby, mrożone: |
|
|
| – – – Kawałki: |
|
|
0207 27 10 0 | – – – – Bez kości | t | 11710,13 |
| – – – – Z kośćmi: |
|
|
0207 27 20 0 | – – – – – Połówki lub ćwiartki | t | 11990,55 |
0207 27 30 0 | – – – – – Całe skrzydła, nawet z końcami | t | 3620,59 |
0207 27 40 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t | 2868,08 |
0207 27 50 0 | – – – – – Piersi i ich kawałki | t | 9938,88 |
| – – – – – Nogi i ich kawałki: |
|
|
0207 27 60 0 | – – – – – – Podudzia i ich kawałki | t | 3943,61 |
0207 27 70 0 | – – – – – – Pozostałe | t | 6130,16 |
0207 27 80 0 | – – – – – Pozostałe | t | 8281,22 |
| – – – Podroby: |
|
|
0207 27 99 0 | – – – – Pozostałe | t | 4660,62 |
| – Z kaczek, gęsi i perliczek: |
|
|
0207 32 | – – Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone: |
|
|
| – – – Kaczki: |
|
|
0207 32 11 0 | – – – – Oskubane, bez krwi i jelit, ale niewypatroszone, z głowami i łapami, znane jako „kaczki 85%” | t | 5636,76 |
0207 32 15 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%” | t | 6570,31 |
0207 32 19 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kaczki 63%” lub inaczej prezentowane | t | 6158,56 |
| – – – Gęsi: |
|
|
0207 32 51 0 | – – – – Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%” | t | 7351,22 |
0207 32 59 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%” lub inaczej prezentowane | t | 9133,12 |
0207 32 90 0 | – – – Perliczki | t | 6147,91 |
0207 33 | – – Niecięte na kawałki, mrożone: |
|
|
| – – – Kaczki: |
|
|
0207 33 11 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%” | t | 6037,87 |
0207 33 19 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kaczki 63%” lub inaczej prezentowane | t | 5959,78 |
| – – – Gęsi: |
|
|
0207 33 51 0 | – – – – Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%” | t | 7099,20 |
0207 33 59 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%” lub inaczej prezentowane | t | 8810,11 |
0207 33 90 0 | – – – Perliczki | t | 7258,93 |
0207 35 | – – Pozostałe, świeże lub chłodzone: |
|
|
| – – – Kawałki: |
|
|
| – – – – Bez kości: |
|
|
0207 35 11 0 | – – – – – Z gęsi | t | 15451,41 |
0207 35 15 0 | – – – – – Z kaczek i perliczek | t | 15021,91 |
| – – – – Z kośćmi: |
|
|
| – – – – – Połówki lub ćwiartki: |
|
|
0207 35 21 0 | – – – – – Z kaczek | t | 3549,60 |
0207 35 23 0 | – – – – – – Z gęsi | t | 4731,62 |
0207 35 25 0 | – – – – – – Z perliczek | t | 6761,99 |
0207 35 31 0 | – – – – – Całe skrzydła, nawet z końcami | t | 3549,60 |
0207 35 41 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t | 2779 34 |
| – – – – – Piersi i ich kawałki: |
|
|
0207 35 51 0 | – – – – – – Z gęsi | t | 16448,85 |
0207 35 53 0 | – – – – – – Z kaczek i perliczek | t | 11781,12 |
| – – – – – Nogi i ich kawałki: |
|
|
0207 35 61 0 | – – – – – – Z gęsi | t | 10993,11 |
KOD PCN | Nazwa towaru | Jednostka | Cena |
1 | 2 | 3 | 4 |
0207 35 63 0 | – – – – – – Z kaczek i perliczek | t | 5828,44 |
0207 35 71 0 | – – – – – Tusze gęsie i kacze | t | 8323,81 |
0207 35 79 0 | – – – – – Pozostałe | t | 17748,00 |
| – – – Podroby: |
|
|
0207 35 99 0 | – – – – Pozostałe | t | 5792,95 |
0207 36 | – – Pozostałe, mrożone: |
|
|
| – – – Kawałki: |
|
|
| – – – – Bez kości: |
|
|
0207 36 11 0 | – – – – – Z gęsi | t | 16516,29 |
0207 36 15 0 | – – – – – Z kaczek i perliczek | t | 12583,33 |
| – – – – Z kośćmi: |
|
|
| – – – – – Połówki lub ćwiartki: |
|
|
0207 36 21 0 | – – – – – – Z kaczek | t | 3549,60 |
0207 36 23 0 | – – – – – – Z gęsi | t | 4731,62 |
0207 36 25 0 | – – – – – – Z perliczek | t | 7986,60 |
0207 36 31 0 | – – – – – Całe skrzydła, nawet z końcami | t | 3826,47 |
0207 36 41 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t | 2878,73 |
| – – – – – Piersi i ich kawałki: |
|
|
0207 36 51 0 | – – – – – – Z gęsi | t | 15348,47 |
0207 36 53 0 | – – – – – – Z kaczek i perliczek | t | 10943,42 |
| – – – – – Nogi i ich kawałki: |
|
|
0207 36 61 0 | – – – – – – Z gęsi | t | 10993,11 |
0207 36 63 0 | – – – – – – Z kaczek i perliczek | t | 5892,34 |
0207 36 71 0 | – – – – – Tusze gęsie i kacze | t | 8323,81 |
0207 36 79 0 | – – – – – Pozostałe | t | 17748,00 |
| – – – Podroby: |
|
|
0207 36 90 0 | – – – – Pozostałe | t | 5792,95 |
|
|
|
|
0401 | Mleko i śmietana, niezagęszczone ani niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego: |
|
|
0401 10 | – O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 1%: |
|
|
0401 10 10 0 | – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2 litrów | t | 1331,10 |
0401 10 90 0 | – – Pozostałe | t | 915,80 |
0401 20 | – O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 1%, ale nieprzekraczającej 6%: |
|
|
| – – Nieprzekraczającej 3%: |
|
|
0401 20 11 0 | – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2 litrów | t | 1458,89 |
0401 20 19 0 | – – – Pozostałe | t | 667,32 |
| – – Przekraczającej 3%: |
|
|
0401 20 91 0 | – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2 litrów | t | 1732,20 |
0401 20 99 0 | – – – Pozostałe | t | 706,37 |
0401 30 | – O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 6%: |
|
|
| – – Nieprzekraczającej 21%: |
|
|
0401 30 11 0 | – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2 litrów | t | 10648,80 |
0401 30 19 0 | – – – Pozostałe | t | 8874,00 |
| – – Przekraczającej 21%, ale nieprzekraczającej 45%: |
|
|
0401 30 31 0 | – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2 litrów | t | 8281,22 |
0401 30 39 0 | – – – Pozostałe | t | 8224,42 |
| – – Przekraczającej 45%: |
|
|
0401 30 99 0 | – – – Pozostałe | t | 3549,60 |
0402 | Mleko i śmietana, zagęszczone lub zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego: |
|
|
0402 10 | – W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 1,5%: |
|
|
| – – Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego: |
|
|
KOD PCN | Nazwa towaru | Jednostka | Cena |
1 | 2 | 3 | 4 |
0402 10 11 0 | – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg | t | 4685,47 |
0402 10 19 0 | – – – Pozostałe | t | 2506,02 |
| – – Pozostałe: |
|
|
0402 10 91 0 | – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg | t | 3034,91 |
0402 10 99 0 | – – – Pozostałe | t | 5917,18 |
| – W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 1,5%: |
|
|
0402 21 | – – Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego: |
|
|
| – – – O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 27%: |
|
|
0402 21 11 | – – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg: |
|
|
0402 21 11 1 | – – – – – Dla niemowląt | t | 5210,81 |
0402 21 11 9 | – – – – – Pozostałe | t | 5210,81 |
| – – – O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 27%: |
|
|
0402 21 91 | – – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg: |
|
|
0402 21 91 1 | – – – – – Dla niemowląt | t | 6588,06 |
0402 21 91 9 | – – – – – Pozostałe | t | 6588,06 |
0402 21 99 | – – – – Pozostałe: |
|
|
0402 21 99 1 | – – – – – Dla niemowląt | t | 5267,61 |
0402 21 99 9 | – – – – – Pozostałe | t | 5267,61 |
0402 29 | – – Pozostałe: |
|
|
| – – – O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 27%: |
|
|
0402 29 11 0 | – – – – Mleko specjalne dla niemowląt, w hermetycznie zamkniętych pojemnikach, o zawartości netto nieprzekraczającej 500 g i o zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 10% | t | 14212,60 |
| – – – – Pozostałe: |
|
|
0402 29 15 0 | – – – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg | t | 3017,16 |
| – Pozostałe: |
|
|
0402 91 | – – Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego: |
|
|
| – – – O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 10%, ale nieprzekraczającej 45%: |
|
|
0402 91 59 0 | – – – – Pozostałe | t | 5012,04 |
| – – – – O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 45%: |
|
|
0402 91 91 0 | – – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg | t | 3549,60 |
0402 91 99 0 | – – – – Pozostałe | t | 2662,20 |
0402 99 | – – Pozostałe: |
|
|
| – – – O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 9,5%: |
|
|
0402 99 11 0 | – – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg | t | 2953,27 |
| – – – O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 9,5%, ale nieprzekraczającej 45%: |
|
|
0402 99 31 0 | – – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg | t | 14198,40 |
0403 | Maślanka, mleko zsiadłe i śmietana kwaśna, jogurt, kefir i inne sfermentowane lub zakwaszone mleko i śmietana, nawet zagęszczone lub zawierające dodatek cukru albo innego środka słodzącego lub aromatycznego, lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub kakao: |
|
|
0403 10 | – Jogurt: |
|
|
| – – Niearomatyzowany ani niezawierający dodatku owoców, orzechów lub kakao: |
|
|
| – – – Niezawierający dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie: |
|
|
0403 10 11 0 | – – – – Nieprzekraczającej 3% | t | 4149,48 |
0403 10 13 0 | – – – – Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6% | t | 6034,32 |
0403 10 19 0 | – – – – Przekraczającej 6% | t | 6194,05 |
| – – – Pozostały, o zawartości tłuszczu w masie: |
|
|
0403 10 31 0 | – – – – Nieprzekraczającej 3% | t | 3311,78 |
0403 10 33 0 | – – – – Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6% | t | 3226,59 |
0403 10 39 0 | – – – – Przekraczającej 6% | t | 3226,59 |
| – – Aromatyzowany lub zawierający dodatek owoców, orzechów lub kakao: |
|
|
| – – – W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie: |
|
|
0403 10 51 0 | – – – – Nieprzekraczającej 1,5% | t | 8874,00 |
KOD PCN | Nazwa towaru | Jednostka | Cena |
1 | 2 | 3 | 4 |
0403 10 53 0 | – – – – Przekraczającej 1,5%, ale nieprzekraczającej 27% | t | 5189,52 |
0403 10 59 0 | – – – – Przekraczającej 27% | t | 12423,60 |
| – – – Pozostałe, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie: |
|
|
0403 10 91 0 | – – – – Nieprzekraczającej 3% | t | 5068,83 |
0403 10 93 0 | – – – – Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6% | t | 5427,34 |
0403 10 99 0 | – – – – Przekraczającej 6% | t | 4969,44 |
0403 90 | – Pozostałe: |
|
|
| – – Niearomatyzowane ani niezawierające dodatku owoców, orzechów lub kakao: |
|
|
| – – – W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci: |
|
|
| – – – – Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie: |
|
|
0403 90 11 0 | – – – – – Nieprzekraczającej 1,5% | t | 2218,50 |
0403 90 13 0 | – – – – – Przekraczającej 1,5%, ale nieprzekraczającej 27% | t | 6549,01 |
0403 90 19 0 | – – – – – Przekraczającej 27% | t | 6119,51 |
| – – – – Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie: |
|
|
0403 90 33 0 | – – – – Przekraczającej 1,5%, ale nieprzekraczającej 27% | t | 6211,80 |
| – – – Pozostałe: |
|
|
| – – – – Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie: |
|
|
0403 90 51 0 | – – – – – Nieprzekraczającej 3% | t | 5917,18 |
0403 90 53 0 | – – – – – Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6% | t | 5679,36 |
0403 90 59 0 | – – – – – Przekraczającej 6% | t | 1774,80 |
| – – – – Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie: |
|
|
0403 90 61 0 | – – – – – Nieprzekraczającej 3% | t | 3549,60 |
0403 90 63 0 | – – – – – Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6% | t | 3549,60 |
0403 90 69 0 | – – – – – Przekraczającej 6% | t | 3549,60 |
| – – Aromatyzowane lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub kakao: |
|
|
| – – – W proszku, granulkach lub innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie: |
|
|
0403 90 71 0 | – – – – Nieprzekraczającej 1,5% | t | 20410,20 |
0403 90 73 0 | – – – – Przekraczającej 1,5%, ale nieprzekraczającej 27% | t | 8199,58 |
| – – – Pozostałe, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie: |
|
|
0403 90 91 0 | – – – – Nieprzekraczającej 3% | t | 4859,40 |
0403 90 93 0 | – – – – Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6% | t | 4575,43 |
0403 90 99 0 | – – – – Przekraczającej 6% | t | 4916,20 |
0405 | Masło i inne tłuszcze oraz oleje otrzymane z mleka; produkty mleczarskie do smarowania: |
|
|
0405 10 | – Masło: |
|
|
| – – O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 85%: |
|
|
| – – – Masło naturalne: |
|
|
0405 10 11 0 | – – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg | t | 8813,66 |
0405 10 19 0 | – – – – Pozostałe | t | 8813,66 |
0405 10 30 0 | – – – Masło odtwarzane | t | 8813,66 |
0405 10 50 0 | – – – Masło z serwatki | t | 8813,66 |
0405 10 90 0 | – – Pozostałe | t | 8813,66 |
0405 20 | – Produkty mleczarskie do smarowania: |
|
|
0405 20 10 0 | – – O zawartości tłuszczu w masie 39% i więcej, ale mniej niż 60% | t | 6591,61 |
0405 20 30 0 | – – O zawartości tłuszczu w masie 60% i więcej, ale nieprzekraczjącej 75% | t | 6591,61 |
0405 20 90 0 | – – O zawartości tłuszczu w masie większej niż 75%, ale mniejszej niż 80% | t | 6591,61 |
0405 90 | – Pozostałe: |
|
|
0405 90 10 0 | – – O zawartości tłuszczu w masie 99,3% i więcej oraz o zawartości wody w masie nieprzekraczającej 0,5% | t | 6591,61 |
0405 90 90 0 | – – Pozostałe | t | 6591,61 |
0407 00 | Jaja ptasie w skorupkach, świeże, konserwowane albo gotowane: |
|
|
| – Drobiu: | mln |
|
0407 00 30 0 | – – Pozostałe | sztuk | 96868,58 |
KOD PCN | Nazwa towaru | Jednostka | Cena |
1 | 2 | 3 | 4 |
0408 | Jaja ptasie bez skorupek i żółtka jaj, świeże, suszone, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, mrożone lub inaczej zakonserwowane, nawet zawierające dodatek cukru albo innego środka słodzącego: |
|
|
| – Żółtka jaj: |
|
|
0408 11 | – – Suszone: |
|
|
0408 11 80 0 | – – – Pozostałe | t | 12185,78 |
0408 19 | – – Pozostałe: |
|
|
| – – – Pozostałe: |
|
|
0408 19 81 0 | – – – – Ciekłe | t | 2470,52 |
0408 19 89 0 | – – – – Pozostałe, włącznie z mrożonymi | t | 3972,00 |
| – Pozostałe: |
|
|
0408 91 | – – Suszone: |
|
|
0408 91 80 0 | – – – Pozostałe | t | 9633,61 |
0408 99 | – – Pozostałe: |
|
|
0408 99 80 0 | – – – Pozostałe | t | 2119,11 |
0409 00 00 0 | Miód naturalny | t | 3137,85 |
0603 | Kwiaty cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane: |
|
|
0603 10 | – Świeże: |
|
|
0603 10 10 | – – Róże: |
|
|
0603 10 10 1 | – – – Od 1 czerwca do 31 października | szt. | 0,36 |
0603 10 10 9 | – – – Od 1 listopada do 31 maja | szt. | 0,60 |
0603 10 50 | – – Chryzantemy: |
|
|
0603 10 50 1 | – – – Od 1 czerwca do 31 października | szt. | 0,60 |
0603 10 50 9 | – – – Od 1 listopada do 31 maja | szt. | 0,89 |
0702 00 00 | Pomidory, świeże lub chłodzone: |
|
|
0702 00 00 1 | – Od 1 stycznia do 31 marca | t | 2449,22 |
0702 00 00 2 | – Od 1 do 30 kwietnia | t | 2449,22 |
0702 00 00 3 | – Od 1 do 14 maja | t | 2449,22 |
0702 00 00 5 | – Od 15 do 31 maja | t | 2143,96 |
0702 00 00 7 | – Od 1 czerwca do 30 września | t | 2143,96 |
0702 00 00 8 | – Od 1 do 31 października | t | 2143,96 |
0702 00 00 9 | – Od 1 listopada do 31 grudnia | t | 2143,96 |
0707 00 | Ogórki i korniszony, świeże lub chłodzone: |
|
|
0707 00 05 | – Ogórki: |
|
|
0707 00 05 1 | – – Od 1 stycznia do końca lutego | t | 2420,83 |
0707 00 05 3 | – – Od 1 marca do 30 kwietnia | t | 2420,83 |
0707 00 05 5 | – – Od 1 do 15 maja | t | 2420,83 |
0707 00 05 6 | – – Od 16 maja do 30 września | t | 1029,38 |
0707 00 05 7 | – – Od 1 do 31 października | t | 1029,38 |
0707 00 05 8 | – – Od 1 do 10 listopada | t | 2420,83 |
0707 00 05 9 | – – Od 11 listopada do 31 grudnia | t | 2420,83 |
0712 | Warzywa suszone, całe, cięte w kawałki, w plasterkach, łamane lub w proszku, ale dalej nieprzetworzone: |
|
|
0712 90 | – Inne warzywa; mieszanki warzyw: |
|
|
| – – Kukurydza cukrowa (Zea mays var. saccharata): |
|
|
0712 90 19 0 | – – – Pozostałe | t | 13392,64 |
0808 | Jabłka, gruszki i pigwy, świeże: |
|
|
0808 10 | – Jabłka: |
|
|
| – – Pozostałe: |
|
|
KOD PCN | Nazwa towaru | Jednostka | Cena |
1 | 2 | 3 | 4 |
0808 10 20 | – – – Odmiany Golden Delicious: |
|
|
0808 10 20 1 | – – – – Od 1 stycznia do 31 marca | t | 1803,20 |
0808 10 20 3 | – – – – Od 1 kwietnia do 30 czerwca | t | 2104,91 |
0808 10 20 7 | – – – – Od 1 sierpnia do 31 grudnia | t | 1774,80 |
0808 10 50 | – – – Odmiany Granny Smith: |
|
|
0808 10 50 1 | – – – – Od 1 stycznia do 31 marca | t | 1803,20 |
0808 10 50 3 | – – – – Od 1 kwietnia do 30 czerwca | t | 2104,91 |
0808 10 50 7 | – – – – Od 1 sierpnia do 31 grudnia | t | 1774,80 |
0808 10 90 | – – – Pozostałe: |
|
|
0808 10 90 1 | – – – – Od 1 stycznia do 31 marca | t | 2104,91 |
0808 10 90 3 | – – – – Od 1 kwietnia do 30 czerwca | t | 2104,91 |
0808 10 90 7 | – – – – Od 1 sierpnia do 31 grudnia | t | 1774,80 |
0809 | Morele, wiśnie, brzoskwinie (włącznie z nektarynami), śliwki i owoce tarniny, świeże: |
|
|
0809 20 | – Wiśnie i czereśnie: |
|
|
0809 20 05 | – – Wiśnie (Prunus cerasus): |
|
|
0809 20 05 1 | – – – Od 1 stycznia do 31 maja | t | 2545,06 |
0809 20 05 5 | – – – Od 1 czerwca do 15 lipca | t | 2222,05 |
0809 20 05 9 | – – – Od 16 lipca do 31 grudnia | t | 2545,06 |
0809 20 95 0 | – – Pozostałe | t | 2545,06 |
0809 40 | – Śliwki i owoce tarniny: |
|
|
0809 40 05 | – – Śliwki: |
|
|
0809 40 05 5 | – – – Od 1 lipca do 30 września | t | 1416,29 |
1001 | Pszenica i mieszanka żyta z pszenicą (meslin): |
|
|
1001 90 | – Pozostałe: | ||
| – – Pozostały orkisz, pszenica zwyczajna i mieszanka żyta z pszenicą (mes!in): |
|
|
1001 90 91 | – – – Ziarno pszenicy zwyczajnej i mieszanki żyta z pszenicą (meslin): |
|
|
1001 90 91 1 | – – – – Ziarno pszenicy zwyczajnej | t | 525,34 |
1002 00 00 0 | Żyto | t | 450,80 |
1003 00 | Jęczmień: |
|
|
1003 00 90 0 | – Pozostały | t | 394,01 |
1004 00 00 0 | Owies | t | 521,79 |
1008 | Nasiona gryki, prosa i mozgi kanaryjskiej; pozostałe zboża: |
|
|
1008 10 00 0 | – Gryka | t | 709,92 |
1008 20 00 0 | – Proso | t | 617,63 |
1008 90 | – Pozostałe zboża: |
|
|
1008 90 10 0 | – – Pszenżyto (Triticale) | t | 2218,50 |
1008 90 90 0 | – – Pozostałe | t | 3279,83 |
1101 00 | Mąka pszenna i żytnio-pszenna: |
|
|
| – Mąka pszenna: |
|
|
1101 00 11 0 | – – Z pszenicy durum | t | 1380,79 |
1101 00 15 0 | – – Z pszenicy zwyczajnej i orkisza | t | 1380,79 |
1101 00 90 0 | – Mąka żytnio-pszenna | t | 1380,79 |
1102 | Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą: |
|
|
1102 10 00 0 | – Mąka żytnia | t | 4259,52 |
1103 | Kasze, grysiki i granulki zbożowe: |
|
|
| – Kasze i grysiki: |
|
|
KOD PCN | Nazwa towaru | Jednostka | Cena |
1 | 2 | 3 | 4 |
1103 11 | – – Z pszenicy: |
|
|
1103 11 10 0 | – – – Z pszenicy dururn | t | 1189,12 |
1103 11 90 0 | – – – Z pszenicy zwyczajnej i orkisza | t | 1522,78 |
1103 13 | – – Z kukurydzy: |
|
|
1103 13 90 0 | – – – Pozostałe | t | 1576,02 |
1103 19 | – – Z pozostałych zbóż: |
|
|
1103 19 40 0 | – – – Z owsa | t | 546,64 |
1103 19 50 0 | – – – Z ryżu | t | 1174,92 |
1103 19 90 0 | – – – Pozostałe | t | 3428,91 |
1103 20 | – Granulki: |
|
|
1103 20 30 0 | – – Z owsa | t | 1774,80 |
1103 20 40 0 | – – Z kukurydzy | t | 954,84 |
1103 20 60 0 | – – Z pszenicy | t | 8874,00 |
1103 20 90 | – – Pozostałe | t | 13016,38 |
1105 | Mąka, mączka, proszek, płatki i granulki ziemniaczane: |
|
|
1105 10 00 0 | – Mąka, mączka i proszek | t | 2108,46 |
1107 | Słód, nawet palony: |
|
|
1107 10 | – Niepalony: |
|
|
| – – Pozostałe: |
|
|
1107 10 99 0 | – – – Pozostałe | t | 795,11 |
1108 | Skrobie; inulina: |
|
|
| – Skrobie: |
|
|
1108 12 00 0 | – – Skrobia kukurydziana | t | 1927,43 |
1108 13 00 0 | – – Skrobia ziemniaczana | t | 979,69 |
1210 | Szyszki chmielowe, świeże lub suszone, nawet mielone, sproszkowane lub w formie granulek; lupulina: |
|
|
1210 10 00 0 | – Szyszki chmielowe, niemielone, niesproszkowane ani nie w formie granulek | t | 422,40 |
1517 | Margaryna; jadalne mieszaniny lub wyroby z tłuszczów lub olejów zwierzęcych, lub roślinnych, lub z frakcji różnych tłuszczów, lub olejów z niniejszego działu, inne niż jadalne tłuszcze lub oleje lub ich frakcje objęte pozycją 1516: |
|
|
1517 10 | – Margaryna, z wyjątkiem margaryny płynnej: |
|
|
1517 10 10 0 | – – Zawierająca więcej niż 10%, ale nie więcej niż 15% masy tłuszczów z mleka | t | 26334,48 |
1517 90 | – Pozostałe: |
|
|
1517 90 10 0 | – – Zawierające więcej niż 10%, ale nie więcej niż 15% masy tłuszczów z mleka | t | 39045,60 |
1601 00 | Kiełbasy i podobne produkty z mięsa, podrobów lub krwi; przetwory żywnościowe oparte o te produkty: |
|
|
| – Pozostałe: |
|
|
1601 00 91 0 | – – Kiełbasy, suche lub do smarowania, niegotowane | t | 17623,76 |
1601 00 99 0 | – – Pozostałe | t | 10655,90 |
1602 | Pozostałe przetworzone lub konserwowane mięso, podroby lub krew: |
|
|
| – Z wieprzowiny: |
|
|
1602 41 | – – Szynki i ich części: |
|
|
1602 41 10 0 | – – – Ze świń domowych | t | 13811,49 |
1602 42 | – – Łopatki i ich części: |
|
|
1602 42 10 0 | – – – Ze świń domowych | t | 10134,11 |
1602 49 | – – Pozostałe, włącznie z mieszankami: |
|
|
| – – – Ze świń domowych: |
|
|
KOD PCN | Nazwa towaru | Jednostka | Cena |
1 | 2 | 3 | 4 |
| – – Zawierające w masie 80% lub więcej mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia: |
|
|
1602 49 11 0 | – – – – – Schaby (bez karkowych) i ich części, włącznie z mieszankami schabów i szynek | t | 16324,61 |
1602 49 13 0 | – – – – – Karki i ich części, włącznie z mieszankami obojczyków i łopatek | t | 6371,53 |
1602 49 19 0 | – – – – – Pozostałe | t | 6229,55 |
1602 49 30 0 | – – – – Zawierające w masie 40% lub więcej, ale mniej niż 80% mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia | t | 7127,60 |
1602 49 50 0 | – – – – Zawierające w masie mniej niż 40% mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia | t | 9136,67 |
1602 50 | – Z wołowiny: |
|
|
1602 50 10 0 | – – Niegotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z niegotowanym mięsem lub podrobami | t | 38115,60 |
1602 90 | – Pozostałe, włącznie z przetworami z krwi dowolnych zwierząt: |
|
|
| – – Pozostałe: |
|
|
| – – – Pozostałe: |
|
|
1602 90 51 0 | – – – – Zawierające mięso lub podroby ze świń domowych | t | 10002,77 |
| – – – – Pozostałe: |
|
|
| – – – – – Zawierające mięso wołowe lub podroby: |
|
|
1602 90 61 0 | – – – – – – Niegotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z niegotowanym mięsem lub podrobami | t | 47564,64 |
1701 | Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej: |
|
|
| – Cukier surowy niezawierający dodatku środków aromatyzujących ani barwiących: |
|
|
1701 12 | – – Cukier buraczany: |
|
|
1701 12 10 0 | – – – Do rafinacji | t | 1465,98 |
1701 12 90 0 | – – – Pozostały | t | 1920,33 |
| – Pozostały: |
|
|
1701 99 | – – Pozostały: |
|
|
1701 99 10 0 | – – – Cukier biały | t | 1884,84 |
1702 | Pozostałe cukry, włącznie z chemicznie czystymi laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących; sztuczny miód, nawet zmieszany z miodem naturalnym; karmel: |
|
|
1702 30 | – Glukoza i syrop glukozowy niezawierające fruktozy lub zawierające w stanie suchym mniej niż 20% fruktozy w masie: |
|
|
1702 30 10 0 | – – – Izoglukoza | t | 1973,58 |
| – – Pozostałe: |
|
|
| – – – Zawierające w stanie suchym 99% lub więcej glukozy w masie: |
|
|
1702 30 51 0 | – – – – W postaci białego, krystalicznego proszku, nawet scalonego | t | 2133,31 |
1702 30 59 0 | – – – – Pozostałe | t | 2523,77 |
| – – – Pozostałe: |
|
|
1702 30 91 0 | – – – – W postaci białego, krystalicznego proszku, nawet scalonego | t | 7965,30 |
1702 30 99 0 | – – – – Pozostałe | t | 1767,70 |
1702 40 | – Glukoza i syrop glukozowy, zawierające w masie, w stanie suchym, co najmniej 20%, ale mniej niż 50% fruktozy, z wyłączeniem cukru inwertowanego: |
|
|
1702 40 10 0 | – – Izoglukoza | t | 1973,58 |
1702 40 90 0 | – – – Pozostałe | t | 6627,10 |
1702 60 | – Pozostała fruktoza i syrop fruktozowy, zawierające w masie, w stanie suchym, powyżej 50% fruktozy, z wyłączeniem cukru inwertowanego: |
|
|
1702 60 10 0 | – – Izoglukoza | t | 1973,58 |
1702 60 80 0 | – – Syrop inulinowy | t | 2545,06 |
1702 60 95 0 | – – Pozostałe | t | 2545,06 |
1702 90 | – Pozostałe, włącznie z cukrem inwertowanym i innymi cukrami oraz mieszankami syropów cukrowych, zawierającymi w masie, w stanie suchym, 50% fruktozy: |
|
|
1702 90 30 0 | – – Izoglukoza | t | 10091,51 |
1702 90 50 0 | – – Maltodekstryna i syrop maltodekstrynowy | t | 4813,26 |
KOD PCN | Nazwa towaru | Jednostka | Cena |
1 | 2 | 3 | 4 |
2002 | Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego: |
|
|
2002 10 | – Pomidory, całe lub w kawałkach: |
|
|
2002 10 10 0 | – – Bez skórek | t | 1726,88 |
2002 10 90 0 | – – Pozostałe | t | 1823,43 |
2002 90 | – Pozostałe: |
|
|
| – – O zawartości suchej masy mniejszej niż 12%: |
|
|
2002 90 19 0 | – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg | t | 2024,69 |
| – – O zawartości suchej masy nie mniejszej niż 12%, ale nie większej niż 30%: |
|
|
2002 90 31 | – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 1 kg: |
|
|
2002 90 31 1 | – – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 1 kg, ale nieprzekraczającej 199 kg | t | 3044,85 |
2002 90 31 9 | – – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 199 kg | t | 2578,43 |
2002 90 39 0 | – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg | t | 3629,47 |
| – – O zawartości suchej masy większej niż 30%: |
|
|
2002 90 91 | – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg: |
|
|
2002 90 91 1 | – – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 1 kg, ale nieprzekraczającej 199 kg | t | 2616,41 |
2002 90 91 9 | – – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 199 kg | t | 2821,93 |
2002 90 99 0 | – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg | t | 2821,93 |
2106 | Przetwory spożywcze gdzie indziej niewymienione ani niewłączone: |
|
|
2106 90 | – Pozostałe: |
|
|
| – – Aromatyzowane lub barwione syropy cukrowe: |
|
|
2106 90 30 0 | – – – Syropy izoglukozowe | t | 10375,48 |
| – – – Pozostałe: |
|
|
2106 90 55 0 | – – – – Syrop glukozowy i z maltodekstryny | t | 5189,52 |
2106 90 59 0 | – – – – Pozostałe | t | 7322,82 |
2302 | Otręby, śruta i inne pozostałości odsiewu, przemiału lub innej obróbki zbóż i roślin strączkowych, również granulowane: |
|
|
2302 10 | – Kukurydziane: |
|
|
2302 10 10 0 | – – O zawartości skrobi w masie nieprzekraczającej 35% | t | 173,93 |
2302 10 90 0 | – – Pozostałe | t | 482,75 |
2302 20 | – Ryżowe: |
|
|
2302 20 10 0 | – – O zawartości skrobi w masie nieprzekraczającej 35% | t | 340,76 |
2302 20 90 0 | – – Pozostałe | t | 397,56 |
2302 30 | – Pszenne: |
|
|
2302 30 10 0 | – – O zawartości skrobi w masie nieprzekraczającej 28%, których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część, która przechodzi przez sito zawiera w masie 1,5% lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt | t | 340,76 |
2302 30 90 0 | – – Pozostałe | t | 433,05 |
2302 40 | – Z innych zbóż: |
|
|
2302 40 10 0 | – – O zawartości skrobi w masie nieprzekraczającej 28%, których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część, która przechodzi przez sito zawiera w masie 1,5% lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt | t | 376,26 |
2302 40 90 0 | – – Pozostałe | t | 465,00 |
2309 | Produkty używane do karmienia zwierząt: |
|
|
2309 10 | – Karma dla psów lub kotów, przygotowana do sprzedaży detalicznej: |
|
|
| – – Zawierająca skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny, objęte podpozycjami od 1702 30 51 0 do 1702 30 99 0, 1702 40 90 0, 1702 90 50 0 i 2106 90 55 0 lub produkty mleczne: |
|
|
| – – – Zawierająca skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny: |
|
|
| – – – – Niezawierająca skrobi lub zawierająca jej w masie 10% lub mniej: |
|
|
2309 10 11 0 | – – – – – Niezawierająca produktów mlecznych lub zawierająca ich w masie poniżej 10% | t | 7322,82 |
KOD PCN | Nazwa towaru | Jednostka | Cena |
1 | 2 | 3 | 4 |
2309 10 13 0 | – – – – – Zawierająca w masie nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% produktów mlecznych | t | 11213,19 |
2309 10 19 0 | – – – – – Zawierająca w masie nie mniej niż 75% produktów mlecznych | t | 6506,42 |
| – – – – Zawierająca w masie więcej niż 10%, ale nie więcej niż 30% skrobi: |
|
|
2309 10 31 0 | – – – – – Niezawierająca produktów mlecznych lub zawierająca ich w masie poniżej 10% | t | 5775,20 |
2309 10 33 0 | – – – – – Zawierająca w masie nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% produktów mlecznych | t | 6257,94 |
2309 10 39 0 | – – – – – Zawierająca w masie nie mniej niż 50% produktów mlecznych | t | 9126,02 |
| – – – – Zawierająca w masie powyżej 30% skrobi: |
|
|
2309 10 51 0 | – – – – – Niezawierająca produktów mlecznych lub zawierająca ich w masie mniej niż 10% | t | 3475,06 |
2309 10 70 0 | – – – Niezawierająca skrobi, glukozy, syropu glukozowego, maltodekstryny lub syropu z maltodekstryny, ale zawierająca produkty mleczne | t | 3549,60 |
2309 90 | – Pozostałe: |
|
|
| – – Pozostałe: |
|
|
| – – – Zawierające skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny objęte podpozycjami od 1702 30 51 0 do 1702 30 99 0, 1702 40 90 0, 1702 90 50 0 i 2106 90 55 0 lub produkty mleczne: |
|
|
| – – – – Zawierające skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny: |
|
|
| – – – – – Niezawierające skrobi lub zawierające jej w masie 10% lub mniej: |
|
|
2309 90 31 0 | – – – – – – Niezawierające produktów mlecznych lub zawierające ich w masie mniej niż 10% | t | 9825,29 |
2309 90 33 0 | – – – – – – Zawierające w masie nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% produktów mlecznych | t | 5757,45 |
2309 90 35 0 | – – – – – – Zawierające w masie nie mniej niż 50%, ale mniej niż 75% produktów mlecznych | t | 7933,36 |
| – – – – – Zawierające w masie więcej niż 10%, ale nie więcej niż 30% skrobi: |
|
|
2309 90 41 0 | – – – – – – Niezawierające produktów mlecznych lub zawierające ich w masie mniej niż 10% | t | 7212,79 |
2309 90 43 0 | – – – – – – Zawierające w masie nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% produktów mlecznych | t | 5846,19 |
| – – – – – Zawierające w masie powyżej 30% skrobi: |
|
|
2309 90 51 0 | – – – – – – Niezawierające produktów mlecznych lub zawierające ich w masie mniej niż 10% | t | 6243,75 |
2309 90 70 0 | – – – – Niezawierające skrobi, glukozy, syropu glukozowego, maltodekstryny lub syropu z maltodekstryny, ale zawierające produkty mleczne | t | 6939,47 |
3502 | Albuminy (nawet koncentraty z dwu lub więcej protein z serwatki, zawierające w suchej masie powyżej 80% białek z serwatki), albuminiany i pozostałe pochodne albumin: |
|
|
| – Albumina jaja: |
|
|
3502 11 | – – Suszona: |
|
|
3502 11 90 0 | – – – Pozostała | t | 4184,98 |
3505 | Dekstryny i pozostałe skrobie modyfikowane (np. skrobie wstępnie żelatynizowane lub estryfikowane); kleje oparte na skrobiach, na dekstrynach lub pozostałych modyfikowanych skrobiach: |
|
|
3505 10 | – Dekstryny i inne modyfikowane skrobie: |
|
|
3505 10 10 0 | – – Dekstryny | t | 4983,64 |
| – – Pozostałe modyfikowane skrobie: |
|
|
3505 10 90 0 | – – – Pozostałe | t | 4184,98 |
3505 20 | – Kleje: |
|
|
3505 20 10 0 | – – Zawierające w masie mniej niż 25% skrobi lub dekstryn, lub pozostałych modyfikowanych skrobi | t | 3329,52 |
3505 20 30 0 | – – Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż 55% skrobi lub dekstryn, lub pozostałych modyfikowanych skrobi | t | 4902,00 |
3505 20 50 0 | – – Zawierające w masie 55% lub więcej, ale mniej niż 80% skrobi lub dekstryn, lub pozostałych modyfikowanych skrobi | t | 3737,73 |
3505 20 90 0 | – – Zawierające w masie 80% lub więcej skrobi lub dekstryn, lub pozostałych modyfikowanych skrobi | t | 3489,26 |
- Data ogłoszenia: 2002-02-27
- Data wejścia w życie: 2002-02-27
- Data obowiązywania: 2002-02-27
- Dokument traci ważność: 2002-12-31
REKLAMA
Dziennik Ustaw
REKLAMA
REKLAMA