REKLAMA

REKLAMA

Kategorie
Zaloguj się

Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

REKLAMA

Dziennik Ustaw - rok 2002 nr 16 poz. 153

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA l ROZWOJU WSI

z dnia 14 lutego 2002 r.

w sprawie określenia cen progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy.

Tekst pierwotny

Na podstawie art. 6 ust. 3 pkt 2 ustawy z dnia 28 czerwca 1995 r. o zasadach, warunkach i trybie nakładania opłat celnych dodatkowych na niektóre towary rolne przywożone z zagranicy (Dz. U. Nr 98, poz. 485 i z 1999 r. Nr 45, poz. 435) zarządza się, co następuje:

§ 1.
Ustala się do dnia 31 grudnia 2002 r. ceny progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy, określone w załączniku do rozporządzenia.
§ 2.
Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem ogłoszenia.

Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi: J. Kalinowski

Załącznik 1. [CENY PROGU DLA TOWARÓW ROLNYCH PRZYWOŻONYCH Z ZAGRANICY]

Załącznik do rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi
z dnia 14 lutego 2002 r. (poz. 153)

CENY PROGU DLA TOWARÓW ROLNYCH PRZYWOŻONYCH Z ZAGRANICY

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka
 miary

Cena
progu w
złotych za
jednostkę
 miary

1

2

3

4

0102

Bydło żywe:

 

 

0102 90

– Pozostałe:

 

 

 

– – Gatunki domowe:

 

 

 

– – – O masie powyżej 80 kg, ale nieprzekraczającej 160 kg:

 

 

0102 90 21 0

– – – – Rzeźne

t

5019,13

0102 90 29 0

– – – – Pozostałe

t

5019,13

0103

Trzoda chlewna żywa:

 

 

 

– Pozostałe:

 

 

0103 91

– – O masie poniżej 50 kg:

 

 

0103 91 10 0

– – – Gatunki domowe

t

4507,99

0103 92

– – O masie 50 kg lub większej:

 

 

 

– – – Gatunki domowe:

 

 

0103 92 11 0

– – – – Maciory mające prosiaki co najmniej raz, o masie 160 kg lub większej

t

14198,40

0103 92 19 0

– – – – Pozostałe

t

3556,70

0104

Owce i kozy żywe:

 

 

0104 10

– Owce:

 

 

 

– – Pozostałe:

 

 

0104 10 30 0

– – – Jagnięta (do jednego roku życia)

t

6563,21

0104 10 80 0

– – – Pozostałe

t

6563,21

0104 20

– Kozy:

 

 

0104 20 90 0

– – Pozostałe

t

21226,61

0105

Drób domowy żywy – to znaczy ptactwo z gatunków Gallus domesticus, kaczki, gęsi, indyki i perliczki:

 

 

 

– O masie nieprzekraczającej 185 g:

 

 

0105 11

– – Ptactwo z qatunku Gallus domesticus:

 

 

 

– – – Pisklęta płci żeńskiej pochodzące z hodowli w drugim i trzecim pokoleniu:

 

 

0105 11 11 0

– – – – Nioski

t

304839,65

0105 11 19 0

– – – – Pozostałe

t

304839,65

 

– – – Pozostałe:

 

 

0105 11 91 0

– – – – Nioski

t

304839,65

0105 11 99 0

– – – – Pozostałe

t

304839,65

0105 12 00 0

– – Indyki

t

115088,68

0105 19

– – Pozostałe:

 

 

0105 19 20 0

– – – Gęsi

t

115088,68

0105 19 90 0

– – – Kaczki i perliczki

t

515579,40

 

– Pozostałe:

 

 

0105 92 00 0

– – Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie nieprzekraczającej 2000 g

t

2860,98

0105 93 00 0

– – Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie powyżej 2000 g

t

2860,98

0105 99

– – Pozostałe:

 

 

0105 99 10 0

– – – Kaczki

t

4085,59

0105 99 20 0

– – – Gęsi

t

6598,71

0105 99 30 0

– – – Indyki

t

5246,31

0105 99 50 0

– – – Perliczki

t

4731,62

0201

Mięso wołowe świeże lub chłodzone:

 

 

0201 10 00 0

– Tusze i półtusze

t

7053,06

0201 20

– Pozostałe kawałki mięsa z kośćmi:

 

 

0201 20 20 0

– – Ćwierci „kompensowane”

t

7053,06

0201 20 30 0

– – Ćwierci przednie nierozdzielone lub rozdzielone

t

6602,26

 

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka
 miary

Cena
progu w
 złotych za
 jednostkę miary

1

2

3

4

0201 20 50 0

– – Ćwierci tylne nierozdzielone lub rozdzielone

t

9211,21

0201 20 90 0

– – Pozostałe

t

15494,00

0201 30 00 0

– Bez kości

t

19849,36

0202

Mięso wołowe mrożone:

 

 

0202 10 00 0

– Tusze i półtusze

t

8199,58

0202 20

– Pozostałe kawałki mięsa z kośćmi:

 

 

0202 20 10 0

– – Ćwierci „kompensowane”

t

8519,04

0202 20 30 0

– – Ćwierci przednie nierozdzielone lub rozdzielone

t

5441,54

0202 20 50 0

– – Ćwierci tylne nierozdzielone lub rozdzielone

t

6133,71

0202 20 90 0

– – Pozostałe

t

9686,86

0202 30

– Bez kości:

 

 

0202 30 10 0

– – Ćwierci przednie całe lub pokrojone na maksymalnie pięć części, a każda ćwiartka stanowi pojedynczy blok; ćwierci „kompensowane” w dwóch blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią całą lub pokrojoną na maksymalnie pięć kawałków, a drugi ćwierć tylną w jednym kawałku, ale bez polędwicy

t

6098,21

0202 30 50 0

– – Rostbef, antrykot i szponder – kawałki

t

9147,32

0202 30 90 0

– – Pozostałe

t

10570,71

0203

Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone:

 

 

 

– Świeże lub chłodzone:

 

 

0203 11

– – Tusze i półtusze:

 

 

0203 11 10 0

– – – Ze świń domowych

t

4412,15

0203 12

– – Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:

 

 

 

– – – Ze świń domowych:

 

 

0203 12 11 0

– – – – Szynki i ich kawałki

t

6488,67

0203 12 19 0

– – – – Łopatki i ich kawałki

t

7422,21

0203 19

– – Pozostałe:

 

 

 

– – – Ze świń domowych:

 

 

0203 19 11 0

– – – – Przodki i ich kawałki

t

5934,93

0203 19 13 0

– – – – Schaby i ich kawałki, z kośćmi

t

7734,58

0203 19 15 0

– – – – Boczek i jego kawałki

t

4174,33

 

– – – – Pozostałe:

 

 

0203 19 55 0

– – – – – Bez kości

t

7542,90

 

– Mrożone:

 

 

0203 21

– – Tusze i półtusze:

 

 

0203 21 10 0

– – – Ze świń domowych

t

3982,65

0203 22

– – Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:

 

 

 

– – – Ze świń domowych:

 

 

0203 22 11 0

– – – – Szynki i ich kawałki

t

6339,59

0203 22 19 0

– – – – Łopatki i ich kawałki

t

6016,57

0203 29

– – Pozostałe:

 

 

 

– – – Ze świń domowych:

 

 

0203 29 11 0

– – – – Przodki i ich kawałki

t

5934,93

0203 29 13 0

– – – – Schaby i ich kawałki, z kośćmi

t

7422,21

0203 29 15 0

– – – – Boczek i jego kawałki

t

4433,45

 

– – – – Pozostałe:

 

 

0203 29 55 0

– – – – – Bez kości

t

7816,22

0203 29 59 0

– – – – – Pozostałe

t

7816,22

0207

Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji 0105, świeże, chłodzone lub mrożone:

 

 

 

– Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus:

 

 

0207 11

– – Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

 

 

0207 11 10 0

– – – Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako „kurczaki 83%”

t

5051,08

0207 11 30 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%”

t

3556,70

 

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka
 miary

Cena
progu w
złotych za
 jednostkę
 miary

1

2

3

4

0207 11 90 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane

t

4561,24

0207 12

– – Niecięte na kawałki, mrożone:

 

 

0207 12 10 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane, jako „kurczaki 70%”

t

3507,00

0207 12 90 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane

t

4657,08

0207 13

– – Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:

 

 

 

– – – Kawałki:

 

 

0207 13 10 0

– – – – Bez kości

t

12061,54

 

– – – – Z kośćmi:

 

 

0207 13 20 0

– – – – – Połówki lub ćwiartki

t

3549,60

0207 13 30 0

– – – – – Całe skrzydła, nawet z końcami

t

6389,28

0207 13 40 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

t

2839,68

0207 13 50 0

– – – – – Piersi i ich kawałki

t

8061,14

0207 13 60 0

– – – – – Nogi i ich kawałki

t

5611,92

0207 13 70 0

– – – – – Pozostałe

t

11028,61

 

– – – Podroby:

 

 

0207 13 99 0

– – – – Pozostałe

t

3549,60

0207 14

– – Kawałki i podroby mrożone:

 

 

 

– – – Kawałki:

 

 

0207 14 10 0

– – – – Bez kości

t

11837,92

 

– – – – Z kośćmi:

 

 

0207 14 20 0

– – – – – Połówki lub ćwiartki

t

8913,05

0207 14 30 0

– – – – – Całe skrzydła, nawet z końcami

t

3460,86

0207 14 40 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

t

2839,68

0207 14 50 0

– – – – – Piersi i ich kawałki

t

8366,41

0207 14 60 0

– – – – – Nogi i ich kawałki

t

5640,31

0207 14 70 0

– – – – – Pozostałe

t

11238,03

 

– – – Podroby:

 

 

0207 14 99 0

– – – – Pozostałe

t

5090,13

 

– Z indyków:

 

 

0207 24

– – Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

 

 

0207 24 10 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%”

t

6034,32

0207 24 90 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%” lub inaczej prezentowane

t

8874,00

0207 25

– – Niecięte na kawałki, mrożone:

 

 

0207 25 10 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%”

t

6307,64

0207 25 90 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%” lub inaczej prezentowane

t

6382,18

0207 26

– – Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:

 

 

 

– – – Kawałki:

 

 

0207 26 10 0

– – – – Bez kości

t

12033,14

 

– – – – Z kośćmi:

 

 

0207 26 20 0

– – – – – Połówki lub ćwiartki

t

12150,28

0207 26 30 0

– – – – – Całe skrzydła, nawet z końcami

t

3620,59

0207 26 40 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

t

2868,08

0207 26 50 0

– – – – – Piersi i ich kawałki

t

9935,33

 

– – – – – Nogi i ich kawałki:

 

 

0207 26 60 0

– – – – – – Podudzia i ich kawałki

t

5072,38

0207 26 70 0

– – – – – – Pozostałe

t

6311,19

0207 26 80 0

– – – – – Pozostałe

t

7099.20

 

– – – Podroby:

 

 

0207 26 99 0

– – – – Pozostałe

t

7691,98

 

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka
 miary

Cena
 progu w
złotych za
 jednostkę
 miary

1

2

3

4

0207 27

– – Kawałki i podroby, mrożone:

 

 

 

– – – Kawałki:

 

 

0207 27 10 0

– – – – Bez kości

t

11710,13

 

– – – – Z kośćmi:

 

 

0207 27 20 0

– – – – – Połówki lub ćwiartki

t

11990,55

0207 27 30 0

– – – – – Całe skrzydła, nawet z końcami

t

3620,59

0207 27 40 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

t

2868,08

0207 27 50 0

– – – – – Piersi i ich kawałki

t

9938,88

 

– – – – – Nogi i ich kawałki:

 

 

0207 27 60 0

– – – – – – Podudzia i ich kawałki

t

3943,61

0207 27 70 0

– – – – – – Pozostałe

t

6130,16

0207 27 80 0

– – – – – Pozostałe

t

8281,22

 

– – – Podroby:

 

 

0207 27 99 0

– – – – Pozostałe

t

4660,62

 

– Z kaczek, gęsi i perliczek:

 

 

0207 32

– – Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

 

 

 

– – – Kaczki:

 

 

0207 32 11 0

– – – – Oskubane, bez krwi i jelit, ale niewypatroszone, z głowami i łapami, znane jako „kaczki 85%”

t

5636,76

0207 32 15 0

– – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%”

t

6570,31

0207 32 19 0

– – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kaczki 63%” lub inaczej prezentowane

t

6158,56

 

– – – Gęsi:

 

 

0207 32 51 0

– – – – Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%”

t

7351,22

0207 32 59 0

– – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%” lub inaczej prezentowane

t

9133,12

0207 32 90 0

– – – Perliczki

t

6147,91

0207 33

– – Niecięte na kawałki, mrożone:

 

 

 

– – – Kaczki:

 

 

0207 33 11 0

– – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%”

t

6037,87

0207 33 19 0

– – – – Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kaczki 63%” lub inaczej prezentowane

t

5959,78

 

– – – Gęsi:

 

 

0207 33 51 0

– – – – Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%”

t

7099,20

0207 33 59 0

– – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%” lub inaczej prezentowane

t

8810,11

0207 33 90 0

– – – Perliczki

t

7258,93

0207 35

– – Pozostałe, świeże lub chłodzone:

 

 

 

– – – Kawałki:

 

 

 

– – – – Bez kości:

 

 

0207 35 11 0

– – – – – Z gęsi

t

15451,41

0207 35 15 0

– – – – – Z kaczek i perliczek

t

15021,91

 

– – – – Z kośćmi:

 

 

 

– – – – – Połówki lub ćwiartki:

 

 

0207 35 21 0

– – – – – Z kaczek

t

3549,60

0207 35 23 0

– – – – – – Z gęsi

t

4731,62

0207 35 25 0

– – – – – – Z perliczek

t

6761,99

0207 35 31 0

– – – – – Całe skrzydła, nawet z końcami

t

3549,60

0207 35 41 0

 – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

t

2779 34

 

– – – – – Piersi i ich kawałki:

 

 

0207 35 51 0

– – – – – – Z gęsi

t

16448,85

0207 35 53 0

– – – – – – Z kaczek i perliczek

t

11781,12

 

– – – – – Nogi i ich kawałki:

 

 

0207 35 61 0

– – – – – – Z gęsi

t

10993,11

 

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka
 miary

Cena
 progu w
 złotych za
 jednostkę
 miary

1

2

3

4

0207 35 63 0

– – – – – – Z kaczek i perliczek

t

5828,44

0207 35 71 0

– – – – – Tusze gęsie i kacze

t

8323,81

0207 35 79 0

– – – – – Pozostałe

t

17748,00

 

– – – Podroby:

 

 

0207 35 99 0

– – – – Pozostałe

t

5792,95

0207 36

– – Pozostałe, mrożone:

 

 

 

– – – Kawałki:

 

 

 

– – – – Bez kości:

 

 

0207 36 11 0

– – – – – Z gęsi

t

16516,29

0207 36 15 0

– – – – – Z kaczek i perliczek

t

12583,33

 

– – – – Z kośćmi:

 

 

 

– – – – – Połówki lub ćwiartki:

 

 

0207 36 21 0

– – – – – – Z kaczek

t

3549,60

0207 36 23 0

– – – – – – Z gęsi

t

4731,62

0207 36 25 0

– – – – – – Z perliczek

t

7986,60

0207 36 31 0

– – – – – Całe skrzydła, nawet z końcami

t

3826,47

0207 36 41 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

t

2878,73

 

– – – – – Piersi i ich kawałki:

 

 

0207 36 51 0

– – – – – – Z gęsi

t

15348,47

0207 36 53 0

– – – – – – Z kaczek i perliczek

t

10943,42

 

– – – – – Nogi i ich kawałki:

 

 

0207 36 61 0

– – – – – – Z gęsi

t

10993,11

0207 36 63 0

– – – – – – Z kaczek i perliczek

t

5892,34

0207 36 71 0

– – – – – Tusze gęsie i kacze

t

8323,81

0207 36 79 0

– – – – – Pozostałe

t

17748,00

 

– – – Podroby:

 

 

0207 36 90 0

– – – – Pozostałe

t

5792,95

 

 

 

 

0401

Mleko i śmietana, niezagęszczone ani niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego:

 

 

0401 10

– O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 1%:

 

 

0401 10 10 0

– – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2 litrów

t

1331,10

0401 10 90 0

– – Pozostałe

t

915,80

0401 20

– O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 1%, ale nieprzekraczającej 6%:

 

 

 

– – Nieprzekraczającej 3%:

 

 

0401 20 11 0

– – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2 litrów

t

1458,89

0401 20 19 0

– – – Pozostałe

t

667,32

 

– – Przekraczającej 3%:

 

 

0401 20 91 0

– – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2 litrów

t

1732,20

0401 20 99 0

– – – Pozostałe

t

706,37

0401 30

– O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 6%:

 

 

 

– – Nieprzekraczającej 21%:

 

 

0401 30 11 0

– – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2 litrów

t

10648,80

0401 30 19 0

– – – Pozostałe

t

8874,00

 

– – Przekraczającej 21%, ale nieprzekraczającej 45%:

 

 

0401 30 31 0

– – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2 litrów

t

8281,22

0401 30 39 0

– – – Pozostałe

t

8224,42

 

– – Przekraczającej 45%:

 

 

0401 30 99 0

– – – Pozostałe

t

3549,60

0402

Mleko i śmietana, zagęszczone lub zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego:

 

 

0402 10

– W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 1,5%:

 

 

 

– – Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego:

 

 

 

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka
 miary

Cena
 progu w
złotych za
 jednostkę
 miary

1

2

3

4

0402 10 11 0

– – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg

t

4685,47

0402 10 19 0

– – – Pozostałe

t

2506,02

 

– – Pozostałe:

 

 

0402 10 91 0

– – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg

t

3034,91

0402 10 99 0

– – – Pozostałe

t

5917,18

 

– W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 1,5%:

 

 

0402 21

– – Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego:

 

 

 

– – – O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 27%:

 

 

0402 21 11

– – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg:

 

 

0402 21 11 1

– – – – – Dla niemowląt

t

5210,81

0402 21 11 9

– – – – – Pozostałe

t

5210,81

 

– – – O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 27%:

 

 

0402 21 91

– – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg:

 

 

0402 21 91 1

– – – – – Dla niemowląt

t

6588,06

0402 21 91 9

– – – – – Pozostałe

t

6588,06

0402 21 99

– – – – Pozostałe:

 

 

0402 21 99 1

– – – – – Dla niemowląt

t

5267,61

0402 21 99 9

– – – – – Pozostałe

t

5267,61

0402 29

– – Pozostałe:

 

 

 

– – – O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 27%:

 

 

0402 29 11 0

– – – – Mleko specjalne dla niemowląt, w hermetycznie zamkniętych pojemnikach, o zawartości netto nieprzekraczającej 500 g i o zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 10%

t

14212,60

 

– – – – Pozostałe:

 

 

0402 29 15 0

– – – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg

t

3017,16

 

– Pozostałe:

 

 

0402 91

– – Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego:

 

 

 

– – – O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 10%, ale nieprzekraczającej 45%:

 

 

0402 91 59 0

– – – – Pozostałe

t

5012,04

 

– – – – O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 45%:

 

 

0402 91 91 0

– – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg

t

3549,60

0402 91 99 0

– – – – Pozostałe

t

2662,20

0402 99

– – Pozostałe:

 

 

 

– – – O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 9,5%:

 

 

0402 99 11 0

– – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg

t

2953,27

 

– – – O zawartości tłuszczu w masie przekraczającej 9,5%, ale nieprzekraczającej 45%:

 

 

0402 99 31 0

– – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg

t

14198,40

0403

Maślanka, mleko zsiadłe i śmietana kwaśna, jogurt, kefir i inne sfermentowane lub zakwaszone mleko i śmietana, nawet zagęszczone lub zawierające dodatek cukru albo innego środka słodzącego lub aromatycznego, lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub kakao:

 

 

0403 10

– Jogurt:

 

 

 

– – Niearomatyzowany ani niezawierający dodatku owoców, orzechów lub kakao:

 

 

 

– – – Niezawierający dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie:

 

 

0403 10 11 0

– – – – Nieprzekraczającej 3%

t

4149,48

0403 10 13 0

– – – – Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6%

t

6034,32

0403 10 19 0

– – – – Przekraczającej 6%

t

6194,05

 

– – – Pozostały, o zawartości tłuszczu w masie:

 

 

0403 10 31 0

– – – – Nieprzekraczającej 3%

t

3311,78

0403 10 33 0

– – – – Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6%

t

3226,59

0403 10 39 0

– – – – Przekraczającej 6%

t

3226,59

 

– – Aromatyzowany lub zawierający dodatek owoców, orzechów lub kakao:

 

 

 

– – – W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie:

 

 

0403 10 51 0

– – – – Nieprzekraczającej 1,5%

t

8874,00

 

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka
 miary

Cena
 progu w
 złotych za
 jednostkę
 miary

1

2

3

4

0403 10 53 0

– – – – Przekraczającej 1,5%, ale nieprzekraczającej 27%

t

5189,52

0403 10 59 0

– – – – Przekraczającej 27%

t

12423,60

 

– – – Pozostałe, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie:

 

 

0403 10 91 0

– – – – Nieprzekraczającej 3%

t

5068,83

0403 10 93 0

– – – – Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6%

t

5427,34

0403 10 99 0

– – – – Przekraczającej 6%

t

4969,44

0403 90

– Pozostałe:

 

 

 

– – Niearomatyzowane ani niezawierające dodatku owoców, orzechów lub kakao:

 

 

 

– – – W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci:

 

 

 

– – – – Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie:

 

 

0403 90 11 0

– – – – – Nieprzekraczającej 1,5%

t

2218,50

0403 90 13 0

– – – – – Przekraczającej 1,5%, ale nieprzekraczającej 27%

t

6549,01

0403 90 19 0

– – – – – Przekraczającej 27%

t

6119,51

 

– – – – Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie:

 

 

0403 90 33 0

– – – – Przekraczającej 1,5%, ale nieprzekraczającej 27%

t

6211,80

 

– – – Pozostałe:

 

 

 

– – – – Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie:

 

 

0403 90 51 0

– – – – – Nieprzekraczającej 3%

t

5917,18

0403 90 53 0

– – – – – Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6%

t

5679,36

0403 90 59 0

– – – – – Przekraczającej 6%

t

1774,80

 

– – – – Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie:

 

 

0403 90 61 0

– – – – – Nieprzekraczającej 3%

t

3549,60

0403 90 63 0

– – – – – Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6%

t

3549,60

0403 90 69 0

– – – – – Przekraczającej 6%

t

3549,60

 

– – Aromatyzowane lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub kakao:

 

 

 

– – – W proszku, granulkach lub innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie:

 

 

0403 90 71 0

– – – – Nieprzekraczającej 1,5%

t

20410,20

0403 90 73 0

– – – – Przekraczającej 1,5%, ale nieprzekraczającej 27%

t

8199,58

 

– – – Pozostałe, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie:

 

 

0403 90 91 0

– – – – Nieprzekraczającej 3%

t

4859,40

0403 90 93 0

– – – – Przekraczającej 3%, ale nieprzekraczającej 6%

t

4575,43

0403 90 99 0

– – – – Przekraczającej 6%

t

4916,20

0405

Masło i inne tłuszcze oraz oleje otrzymane z mleka; produkty mleczarskie do smarowania:

 

 

0405 10

– Masło:

 

 

 

– – O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 85%:

 

 

 

– – – Masło naturalne:

 

 

0405 10 11 0

– – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg

t

8813,66

0405 10 19 0

– – – – Pozostałe

t

8813,66

0405 10 30 0

– – – Masło odtwarzane

t

8813,66

0405 10 50 0

– – – Masło z serwatki

t

8813,66

0405 10 90 0

– – Pozostałe

t

8813,66

0405 20

– Produkty mleczarskie do smarowania:

 

 

0405 20 10 0

– – O zawartości tłuszczu w masie 39% i więcej, ale mniej niż 60%

t

6591,61

0405 20 30 0

– – O zawartości tłuszczu w masie 60% i więcej, ale nieprzekraczjącej 75%

t

6591,61

0405 20 90 0

– – O zawartości tłuszczu w masie większej niż 75%, ale mniejszej niż 80%

t

6591,61

0405 90

– Pozostałe:

 

 

0405 90 10 0

– – O zawartości tłuszczu w masie 99,3% i więcej oraz o zawartości wody w masie nieprzekraczającej 0,5%

t

6591,61

0405 90 90 0

– – Pozostałe

t

6591,61

0407 00

Jaja ptasie w skorupkach, świeże, konserwowane albo gotowane:

 

 

 

– Drobiu:

mln

 

0407 00 30 0

– – Pozostałe

sztuk

96868,58

 

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka
 miary

Cena
 progu w
 złotych za
 jednostkę
 miary

1

2

3

4

0408

Jaja ptasie bez skorupek i żółtka jaj, świeże, suszone, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, mrożone lub inaczej zakonserwowane, nawet zawierające dodatek cukru albo innego środka słodzącego:

 

 

 

– Żółtka jaj:

 

 

0408 11

– – Suszone:

 

 

0408 11 80 0

– – – Pozostałe

t

12185,78

0408 19

– – Pozostałe:

 

 

 

– – – Pozostałe:

 

 

0408 19 81 0

– – – – Ciekłe

t

2470,52

0408 19 89 0

– – – – Pozostałe, włącznie z mrożonymi

t

3972,00

 

– Pozostałe:

 

 

0408 91

– – Suszone:

 

 

0408 91 80 0

– – – Pozostałe

t

9633,61

0408 99

– – Pozostałe:

 

 

0408 99 80 0

– – – Pozostałe

t

2119,11

0409 00 00 0

Miód naturalny

t

3137,85

0603

Kwiaty cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane:

 

 

0603 10

– Świeże:

 

 

0603 10 10

– – Róże:

 

 

0603 10 10 1

– – – Od 1 czerwca do 31 października

szt.

0,36

0603 10 10 9

– – – Od 1 listopada do 31 maja

szt.

0,60

0603 10 50

– – Chryzantemy:

 

 

0603 10 50 1

– – – Od 1 czerwca do 31 października

szt.

0,60

0603 10 50 9

– – – Od 1 listopada do 31 maja

szt.

0,89

0702 00 00

Pomidory, świeże lub chłodzone:

 

 

0702 00 00 1

– Od 1 stycznia do 31 marca

t

2449,22

0702 00 00 2

– Od 1 do 30 kwietnia

t

2449,22

0702 00 00 3

– Od 1 do 14 maja

t

2449,22

0702 00 00 5

– Od 15 do 31 maja

t

2143,96

0702 00 00 7

– Od 1 czerwca do 30 września

t

2143,96

0702 00 00 8

– Od 1 do 31 października

t

2143,96

0702 00 00 9

– Od 1 listopada do 31 grudnia

t

2143,96

0707 00

Ogórki i korniszony, świeże lub chłodzone:

 

 

0707 00 05

– Ogórki:

 

 

0707 00 05 1

– – Od 1 stycznia do końca lutego

t

2420,83

0707 00 05 3

– – Od 1 marca do 30 kwietnia

t

2420,83

0707 00 05 5

– – Od 1 do 15 maja

t

2420,83

0707 00 05 6

– – Od 16 maja do 30 września

t

1029,38

0707 00 05 7

– – Od 1 do 31 października

t

1029,38

0707 00 05 8

– – Od 1 do 10 listopada

t

2420,83

0707 00 05 9

– – Od 11 listopada do 31 grudnia

t

2420,83

0712

Warzywa suszone, całe, cięte w kawałki, w plasterkach, łamane lub w proszku, ale dalej nieprzetworzone:

 

 

0712 90

– Inne warzywa; mieszanki warzyw:

 

 

 

– – Kukurydza cukrowa (Zea mays var. saccharata):

 

 

0712 90 19 0

– – – Pozostałe

t

13392,64

0808

Jabłka, gruszki i pigwy, świeże:

 

 

0808 10

– Jabłka:

 

 

 

– – Pozostałe:

 

 

 

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka
 miary

Cena
 progu w
 złotych za
 jednostkę
 miary

1

2

3

4

0808 10 20

– – – Odmiany Golden Delicious:

 

 

0808 10 20 1

– – – – Od 1 stycznia do 31 marca

t

1803,20

0808 10 20 3

– – – – Od 1 kwietnia do 30 czerwca

t

2104,91

0808 10 20 7

– – – – Od 1 sierpnia do 31 grudnia

t

1774,80

0808 10 50

– – – Odmiany Granny Smith:

 

 

0808 10 50 1

– – – – Od 1 stycznia do 31 marca

t

1803,20

0808 10 50 3

– – – – Od 1 kwietnia do 30 czerwca

t

2104,91

0808 10 50 7

– – – – Od 1 sierpnia do 31 grudnia

t

1774,80

0808 10 90

– – – Pozostałe:

 

 

0808 10 90 1

– – – – Od 1 stycznia do 31 marca

t

2104,91

0808 10 90 3

– – – – Od 1 kwietnia do 30 czerwca

t

2104,91

0808 10 90 7

– – – – Od 1 sierpnia do 31 grudnia

t

1774,80

0809

Morele, wiśnie, brzoskwinie (włącznie z nektarynami), śliwki i owoce tarniny, świeże:

 

 

0809 20

– Wiśnie i czereśnie:

 

 

0809 20 05

– – Wiśnie (Prunus cerasus):

 

 

0809 20 05 1

– – – Od 1 stycznia do 31 maja

t

2545,06

0809 20 05 5

– – – Od 1 czerwca do 15 lipca

t

2222,05

0809 20 05 9

– – – Od 16 lipca do 31 grudnia

t

2545,06

0809 20 95 0

– – Pozostałe

t

2545,06

0809 40

– Śliwki i owoce tarniny:

 

 

0809 40 05

– – Śliwki:

 

 

0809 40 05 5

– – – Od 1 lipca do 30 września

t

1416,29

1001

Pszenica i mieszanka żyta z pszenicą (meslin):

 

 

1001 90

– Pozostałe:

 

– – Pozostały orkisz, pszenica zwyczajna i mieszanka żyta z pszenicą (mes!in):

 

 

1001 90 91

– – – Ziarno pszenicy zwyczajnej i mieszanki żyta z pszenicą (meslin):

 

 

1001 90 91 1

– – – – Ziarno pszenicy zwyczajnej

t

525,34

1002 00 00 0

Żyto

t

450,80

1003 00

Jęczmień:

 

 

1003 00 90 0

– Pozostały

t

394,01

1004 00 00 0

Owies

t

521,79

1008

Nasiona gryki, prosa i mozgi kanaryjskiej; pozostałe zboża:

 

 

1008 10 00 0

– Gryka

t

709,92

1008 20 00 0

– Proso

t

617,63

1008 90

– Pozostałe zboża:

 

 

1008 90 10 0

– – Pszenżyto (Triticale)

t

2218,50

1008 90 90 0

– – Pozostałe

t

3279,83

1101 00

Mąka pszenna i żytnio-pszenna:

 

 

 

– Mąka pszenna:

 

 

1101 00 11 0

– – Z pszenicy durum

t

1380,79

1101 00 15 0

– – Z pszenicy zwyczajnej i orkisza

t

1380,79

1101 00 90 0

– Mąka żytnio-pszenna

t

1380,79

1102

Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą:

 

 

1102 10 00 0

– Mąka żytnia

t

4259,52

1103

Kasze, grysiki i granulki zbożowe:

 

 

 

– Kasze i grysiki:

 

 

 

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka
 miary

Cena
 progu w
 złotych za
 jednostkę
 miary

1

2

3

4

1103 11

– – Z pszenicy:

 

 

1103 11 10 0

– – – Z pszenicy dururn

t

1189,12

1103 11 90 0

– – – Z pszenicy zwyczajnej i orkisza

t

1522,78

1103 13

– – Z kukurydzy:

 

 

1103 13 90 0

– – – Pozostałe

t

1576,02

1103 19

– – Z pozostałych zbóż:

 

 

1103 19 40 0

– – – Z owsa

t

546,64

1103 19 50 0

– – – Z ryżu

t

1174,92

1103 19 90 0

– – – Pozostałe

t

3428,91

1103 20

– Granulki:

 

 

1103 20 30 0

– – Z owsa

t

1774,80

1103 20 40 0

– – Z kukurydzy

t

954,84

1103 20 60 0

– – Z pszenicy

t

8874,00

1103 20 90

– – Pozostałe

t

13016,38

1105

Mąka, mączka, proszek, płatki i granulki ziemniaczane:

 

 

1105 10 00 0

– Mąka, mączka i proszek

t

2108,46

1107

Słód, nawet palony:

 

 

1107 10

– Niepalony:

 

 

 

– – Pozostałe:

 

 

1107 10 99 0

– – – Pozostałe

t

795,11

1108

Skrobie; inulina:

 

 

 

– Skrobie:

 

 

1108 12 00 0

– – Skrobia kukurydziana

t

1927,43

1108 13 00 0

– – Skrobia ziemniaczana

t

979,69

1210

Szyszki chmielowe, świeże lub suszone, nawet mielone, sproszkowane lub w formie granulek; lupulina:

 

 

1210 10 00 0

– Szyszki chmielowe, niemielone, niesproszkowane ani nie w formie granulek

t

422,40

1517

Margaryna; jadalne mieszaniny lub wyroby z tłuszczów lub olejów zwierzęcych, lub roślinnych, lub z frakcji różnych tłuszczów, lub olejów z niniejszego działu, inne niż jadalne tłuszcze lub oleje lub ich frakcje objęte pozycją 1516:

 

 

1517 10

– Margaryna, z wyjątkiem margaryny płynnej:

 

 

1517 10 10 0

– – Zawierająca więcej niż 10%, ale nie więcej niż 15% masy tłuszczów z mleka

t

26334,48

1517 90

– Pozostałe:

 

 

1517 90 10 0

– – Zawierające więcej niż 10%, ale nie więcej niż 15% masy tłuszczów z mleka

t

39045,60

1601 00

Kiełbasy i podobne produkty z mięsa, podrobów lub krwi; przetwory żywnościowe oparte o te produkty:

 

 

 

– Pozostałe:

 

 

1601 00 91 0

– – Kiełbasy, suche lub do smarowania, niegotowane

t

17623,76

1601 00 99 0

– – Pozostałe

t

10655,90

1602

Pozostałe przetworzone lub konserwowane mięso, podroby lub krew:

 

 

 

– Z wieprzowiny:

 

 

1602 41

– – Szynki i ich części:

 

 

1602 41 10 0

– – – Ze świń domowych

t

13811,49

1602 42

– – Łopatki i ich części:

 

 

1602 42 10 0

– – – Ze świń domowych

t

10134,11

1602 49

– – Pozostałe, włącznie z mieszankami:

 

 

 

– – – Ze świń domowych:

 

 

 

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka
 miary

Cena
progu w
 złotych za
 jednostkę
 miary

1

2

3

4

 

– – Zawierające w masie 80% lub więcej mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia:

 

 

1602 49 11 0

– – – – – Schaby (bez karkowych) i ich części, włącznie z mieszankami schabów i szynek

t

16324,61

1602 49 13 0

– – – – – Karki i ich części, włącznie z mieszankami obojczyków i łopatek

t

6371,53

1602 49 19 0

– – – – – Pozostałe

t

6229,55

1602 49 30 0

– – – – Zawierające w masie 40% lub więcej, ale mniej niż 80% mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia

t

7127,60

1602 49 50 0

– – – – Zawierające w masie mniej niż 40% mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia

t

9136,67

1602 50

– Z wołowiny:

 

 

1602 50 10 0

– – Niegotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z niegotowanym mięsem lub podrobami

t

38115,60

1602 90

– Pozostałe, włącznie z przetworami z krwi dowolnych zwierząt:

 

 

 

– – Pozostałe:

 

 

 

– – – Pozostałe:

 

 

1602 90 51 0

– – – – Zawierające mięso lub podroby ze świń domowych

t

10002,77

 

– – – – Pozostałe:

 

 

 

– – – – – Zawierające mięso wołowe lub podroby:

 

 

1602 90 61 0

– – – – – – Niegotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z niegotowanym mięsem lub podrobami

t

47564,64

1701

Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej:

 

 

 

– Cukier surowy niezawierający dodatku środków aromatyzujących ani barwiących:

 

 

1701 12

– – Cukier buraczany:

 

 

1701 12 10 0

– – – Do rafinacji

t

1465,98

1701 12 90 0

– – – Pozostały

t

1920,33

 

– Pozostały:

 

 

1701 99

– – Pozostały:

 

 

1701 99 10 0

– – – Cukier biały

t

1884,84

1702

Pozostałe cukry, włącznie z chemicznie czystymi laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących; sztuczny miód, nawet zmieszany z miodem naturalnym; karmel:

 

 

1702 30

– Glukoza i syrop glukozowy niezawierające fruktozy lub zawierające w stanie suchym mniej niż 20% fruktozy w masie:

 

 

1702 30 10 0

– – – Izoglukoza

t

1973,58

 

– – Pozostałe:

 

 

 

– – – Zawierające w stanie suchym 99% lub więcej glukozy w masie:

 

 

1702 30 51 0

– – – – W postaci białego, krystalicznego proszku, nawet scalonego

t

2133,31

1702 30 59 0

– – – – Pozostałe

t

2523,77

 

– – – Pozostałe:

 

 

1702 30 91 0

– – – – W postaci białego, krystalicznego proszku, nawet scalonego

t

7965,30

1702 30 99 0

– – – – Pozostałe

t

1767,70

1702 40

– Glukoza i syrop glukozowy, zawierające w masie, w stanie suchym, co najmniej 20%, ale mniej niż 50% fruktozy, z wyłączeniem cukru inwertowanego:

 

 

1702 40 10 0

– – Izoglukoza

t

1973,58

1702 40 90 0

– – – Pozostałe

t

6627,10

1702 60

– Pozostała fruktoza i syrop fruktozowy, zawierające w masie, w stanie suchym, powyżej 50% fruktozy, z wyłączeniem cukru inwertowanego:

 

 

1702 60 10 0

– – Izoglukoza

t

1973,58

1702 60 80 0

– – Syrop inulinowy

t

2545,06

1702 60 95 0

– – Pozostałe

t

2545,06

1702 90

– Pozostałe, włącznie z cukrem inwertowanym i innymi cukrami oraz mieszankami syropów cukrowych, zawierającymi w masie, w stanie suchym, 50% fruktozy:

 

 

1702 90 30 0

– – Izoglukoza

t

10091,51

1702 90 50 0

– – Maltodekstryna i syrop maltodekstrynowy

t

4813,26

 

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka
 miary

Cena
progu w
 złotych za
 jednostkę
 miary

1

2

3

4

2002

Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego:

 

 

2002 10

– Pomidory, całe lub w kawałkach:

 

 

2002 10 10 0

– – Bez skórek

t

1726,88

2002 10 90 0

– – Pozostałe

t

1823,43

2002 90

– Pozostałe:

 

 

 

– – O zawartości suchej masy mniejszej niż 12%:

 

 

2002 90 19 0

– – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg

t

2024,69

 

– – O zawartości suchej masy nie mniejszej niż 12%, ale nie większej niż 30%:

 

 

2002 90 31

– – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 1 kg:

 

 

2002 90 31 1

– – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 1 kg, ale nieprzekraczającej 199 kg

t

3044,85

2002 90 31 9

– – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 199 kg

t

2578,43

2002 90 39 0

– – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg

t

3629,47

 

– – O zawartości suchej masy większej niż 30%:

 

 

2002 90 91

– – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg:

 

 

2002 90 91 1

– – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 1 kg, ale nieprzekraczającej 199 kg

t

2616,41

2002 90 91 9

– – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 199 kg

t

2821,93

2002 90 99 0

– – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg

t

2821,93

2106

Przetwory spożywcze gdzie indziej niewymienione ani niewłączone:

 

 

2106 90

– Pozostałe:

 

 

 

– – Aromatyzowane lub barwione syropy cukrowe:

 

 

2106 90 30 0

– – – Syropy izoglukozowe

t

10375,48

 

– – – Pozostałe:

 

 

2106 90 55 0

– – – – Syrop glukozowy i z maltodekstryny

t

5189,52

2106 90 59 0

– – – – Pozostałe

t

7322,82

2302

Otręby, śruta i inne pozostałości odsiewu, przemiału lub innej obróbki zbóż i roślin strączkowych, również granulowane:

 

 

2302 10

– Kukurydziane:

 

 

2302 10 10 0

– – O zawartości skrobi w masie nieprzekraczającej 35%

t

173,93

2302 10 90 0

– – Pozostałe

t

482,75

2302 20

– Ryżowe:

 

 

2302 20 10 0

– – O zawartości skrobi w masie nieprzekraczającej 35%

t

340,76

2302 20 90 0

– – Pozostałe

t

397,56

2302 30

– Pszenne:

 

 

2302 30 10 0

– – O zawartości skrobi w masie nieprzekraczającej 28%, których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część, która przechodzi przez sito zawiera w masie 1,5% lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt

t

340,76

2302 30 90 0

– – Pozostałe

t

433,05

2302 40

– Z innych zbóż:

 

 

2302 40 10 0

– – O zawartości skrobi w masie nieprzekraczającej 28%, których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część, która przechodzi przez sito zawiera w masie 1,5% lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt

t

376,26

2302 40 90 0

– – Pozostałe

t

465,00

2309

Produkty używane do karmienia zwierząt:

 

 

2309 10

– Karma dla psów lub kotów, przygotowana do sprzedaży detalicznej:

 

 

 

– – Zawierająca skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny, objęte podpozycjami od 1702 30 51 0 do 1702 30 99 0, 1702 40 90 0, 1702 90 50 0 i 2106 90 55 0 lub produkty mleczne:

 

 

 

– – – Zawierająca skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny:

 

 

 

– – – – Niezawierająca skrobi lub zawierająca jej w masie 10% lub mniej:

 

 

2309 10 11 0

– – – – – Niezawierająca produktów mlecznych lub zawierająca ich w masie poniżej 10%

t

7322,82

 

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka
 miary

Cena
 progu w
 złotych za
 jednostkę
 miary

1

2

3

4

2309 10 13 0

– – – – – Zawierająca w masie nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% produktów mlecznych

t

11213,19

2309 10 19 0

– – – – – Zawierająca w masie nie mniej niż 75% produktów mlecznych

t

6506,42

 

– – – – Zawierająca w masie więcej niż 10%, ale nie więcej niż 30% skrobi:

 

 

2309 10 31 0

– – – – – Niezawierająca produktów mlecznych lub zawierająca ich w masie poniżej 10%

t

5775,20

2309 10 33 0

– – – – – Zawierająca w masie nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% produktów mlecznych

t

6257,94

2309 10 39 0

– – – – – Zawierająca w masie nie mniej niż 50% produktów mlecznych

t

9126,02

 

– – – – Zawierająca w masie powyżej 30% skrobi:

 

 

2309 10 51 0

– – – – – Niezawierająca produktów mlecznych lub zawierająca ich w masie mniej niż 10%

t

3475,06

2309 10 70 0

– – – Niezawierająca skrobi, glukozy, syropu glukozowego, maltodekstryny lub syropu z maltodekstryny, ale zawierająca produkty mleczne

t

3549,60

2309 90

– Pozostałe:

 

 

 

– – Pozostałe:

 

 

 

– – – Zawierające skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny objęte podpozycjami od 1702 30 51 0 do 1702 30 99 0, 1702 40 90 0, 1702 90 50 0 i 2106 90 55 0 lub produkty mleczne:

 

 

 

– – – – Zawierające skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny:

 

 

 

– – – – – Niezawierające skrobi lub zawierające jej w masie 10% lub mniej:

 

 

2309 90 31 0

– – – – – – Niezawierające produktów mlecznych lub zawierające ich w masie mniej niż 10%

t

9825,29

2309 90 33 0

– – – – – – Zawierające w masie nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% produktów mlecznych

t

5757,45

2309 90 35 0

– – – – – – Zawierające w masie nie mniej niż 50%, ale mniej niż 75% produktów mlecznych

t

7933,36

 

– – – – – Zawierające w masie więcej niż 10%, ale nie więcej niż 30% skrobi:

 

 

2309 90 41 0

– – – – – – Niezawierające produktów mlecznych lub zawierające ich w masie mniej niż 10%

t

7212,79

2309 90 43 0

– – – – – – Zawierające w masie nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% produktów mlecznych

t

5846,19

 

– – – – – Zawierające w masie powyżej 30% skrobi:

 

 

2309 90 51 0

– – – – – – Niezawierające produktów mlecznych lub zawierające ich w masie mniej niż 10%

t

6243,75

2309 90 70 0

– – – – Niezawierające skrobi, glukozy, syropu glukozowego, maltodekstryny lub syropu z maltodekstryny, ale zawierające produkty mleczne

t

6939,47

3502

Albuminy (nawet koncentraty z dwu lub więcej protein z serwatki, zawierające w suchej masie powyżej 80% białek z serwatki), albuminiany i pozostałe pochodne albumin:

 

 

 

– Albumina jaja:

 

 

3502 11

– – Suszona:

 

 

3502 11 90 0

– – – Pozostała

t

4184,98

3505

Dekstryny i pozostałe skrobie modyfikowane (np. skrobie wstępnie żelatynizowane lub estryfikowane); kleje oparte na skrobiach, na dekstrynach lub pozostałych modyfikowanych skrobiach:

 

 

3505 10

– Dekstryny i inne modyfikowane skrobie:

 

 

3505 10 10 0

– – Dekstryny

t

4983,64

 

– – Pozostałe modyfikowane skrobie:

 

 

3505 10 90 0

– – – Pozostałe

t

4184,98

3505 20

– Kleje:

 

 

3505 20 10 0

– – Zawierające w masie mniej niż 25% skrobi lub dekstryn, lub pozostałych modyfikowanych skrobi

t

3329,52

3505 20 30 0

– – Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż 55% skrobi lub dekstryn, lub pozostałych modyfikowanych skrobi

t

4902,00

3505 20 50 0

– – Zawierające w masie 55% lub więcej, ale mniej niż 80% skrobi lub dekstryn, lub pozostałych modyfikowanych skrobi

t

3737,73

3505 20 90 0

– – Zawierające w masie 80% lub więcej skrobi lub dekstryn, lub pozostałych modyfikowanych skrobi

t

3489,26

 

Metryka
  • Data ogłoszenia: 2002-02-27
  • Data wejścia w życie: 2002-02-27
  • Data obowiązywania: 2002-02-27
  • Dokument traci ważność: 2002-12-31
Brak dokumentów zmieniających.
Brak zmienianych dokumentów.

REKLAMA

Dziennik Ustaw

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA