REKLAMA

REKLAMA

Kategorie
Zaloguj się

Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

REKLAMA

Dziennik Ustaw - rok 2001 nr 32 poz. 365

ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW

z dnia 11 kwietnia 2001 r.

w sprawie ustanowienia plafonów taryfowych ilościowych na niektóre towary rolne pochodzące z Republiki Węgierskiej.

Tekst pierwotny

Na podstawie art. 14 § 3 pkt 3 ustawy z dnia 9 stycznia 1997 r. – Kodeks celny zarządza się, co następuje:

§ 1.
Ustanawia się plafony taryfowe ilościowe na przywóz niektórych towarów, wymienionych w załączniku do rozporządzenia, dla których ustanawia się obniżone stawki celne, określone w załączniku.
§ 2.
Do towarów, o których mowa w § 1, nie stosuje się stawek celnych określonych w Taryfie celnej, stanowiącej załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 20 grudnia 2000 r. w sprawie ustanowienia Taryfy celnej (Dz. U. Nr 119, poz. 1253 oraz z 2001 r. Nr 12, poz. 95, Nr 13, poz. 106, Nr 29, poz. 322 i Nr 32, poz. 364).
§ 3.
Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 15 kwietnia 2001 r.

Prezes Rady Ministrów: J. Buzek

Załącznik 1. [WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH PLAFONAMI TARYFOWYMI ILOŚCIOWYMI POCHODZĄCYCH Z REPUBLIKI WĘGIERSKIEJ]

Załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów
z dnia 11 kwietnia 2001 r. (poz. 365)

WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH PLAFONAMI TARYFOWYMI ILOŚCIOWYMI POCHODZĄCYCH Z REPUBLIKI WĘGIERSKIEJ

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

0203

Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone:

 

2 000 ton

– Świeże lub chłodzone:

0203 11

– – Tusze i półtusze:

0203 11 10 0

– – – Ze świń domowych

25

0203 12

– – Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:

– – – Ze świń domowych:

0203 12 11 0

– – – – Szynki i ich kawałki

25

0203 12 19 0

– – – – Łopatki i ich kawałki

25

0203 19

– – Pozostałe:

– – – Ze świń domowych:

0203 19 11 0

– – – – Przodki i ich kawałki

25

0203 19 13 0

– – – – Schaby i ich kawałki, z kośćmi

25

0203 19 15 0

– – – – Boczek i jego kawałki

25

– – – – Pozostałe:

0203 19 55 0

– – – – – Bez kości

25

0203 19 59 0

– – – – – Pozostałe

25

– Mrożone:

0203 21

– – Tusze i półtusze:

0203 21 10 0

– – – Ze świń domowych

25

0203 22

– – Szynki, łopatki l ich kawałki z kośćmi:

– – – Ze świń domowych:

0203 22 11 0

– – – – Szynki i ich kawałki

25

0203 22 19 0

– – – – Łopatki i ich kawałki

25

0203 29

– – Pozostałe:

 

– – – Ze świń domowych:

0203 29 11 0

– – – – Przodki i ich kawałki

25

0203 29 13 0

– – – – Schaby i ich kawałki, z kośćmi

25

0203 29 15 0

– – – – Boczek i jego kawałki

25

 

– – – – Pozostałe:

0203 29 55 0

– – – – – Bez kości

25

0203 29 59 0

– – – – – Pozostałe

25

0207

Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji 0105, świeże, chłodzone lub mrożone:

 

5 000 ton

– Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus:

0207 11

– – Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

0207 11 10 0

– – – Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako „kurczaki 83%”

28

0207 11 30 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%”

28

0207 11 90 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane

28

0207 12

– – Niecięte na kawałki, mrożone:

0207 12 10 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%”

28

0207 12 90 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane

28

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

0207 13

– – Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:

 

 

 

– – – Kawałki:

0207 13 10 0

– – – – Bez kości

28

 

– – – – Z kośćmi:

0207 13 20 0

– – – – – Połówki lub ćwiartki

28

0207 13 30 0

– – – – – Całe skrzydła, z końcami lub bez

28

0207 13 40 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

28

0207 13 50 0

– – – – – Piersi i ich kawałki

28

0207 13 60 0

– – – – – Nogi i ich kawałki

28

0207 13 70 0

– – – – – Pozostałe

28

 

– – – Podroby:

0207 13 91 0

– – – – Wątroby

28

0207 13 99 0

– – – – Pozostałe

28

0207 14

– – Kawałki i podroby mrożone:

 

– – – Kawałki:

0207 14 10 0

– – – – Bez kości

28

 

– – – – Z kośćmi:

0207 14 20 0

– – – – – Połówki lub ćwiartki

28

0207 14 30 0

– – – – – Całe skrzydła z końcami lub bez

28

0207 14 40 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce

28

 

skrzydeł

0207 14 50 0

– – – – – Piersi i ich kawałki

28

0207 14 60 0

– – –. Nogi i ich kawałki

28

0207 14 70 0

– – – – – Pozostałe

28

 

– – – Podroby:

0207 14 91 0

– – – – Wątroby

10

0207 14 99 0

– – – – Pozostałe

28

 

– Z indyków:

0207 24

– – Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

0207 24 10 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%”

28

0207 24 90 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%” lub inaczej prezentowane

28

0207 25

– – Niecięte na kawałki, mrożone:

0207 25 10 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%”

28

0207 25 90 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%” lub inaczej prezentowane

28

0207 26

– – Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:

– – – Kawałki:

0207 26 10 0

– – – – Bez kości

28

– – – – Z kośćmi:

0207 26 20 0

– – – – – Połówki lub ćwiartki

28

0207 26 30 0

– – – – – Całe skrzydła z końcami lub bez

28

0207 26 40 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

28

0207 26 50 0

– – – – – Piersi i ich kawałki

28

– – – – – Nogi i ich kawałki:

0207 26 60 0

– – – – – – Podudzia i ich kawałki

28

0207 26 70 0

– – – – – – Pozostałe

28

0207 26 80 0

– – – – – Pozostałe

28

– – – Podroby:

0207 26 91 0

– – – – Wątroby

28

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

0207 26 99 0

– – – – Pozostałe:

28

 

0207 27

– – Kawałki i podroby, mrożone:

– – – Kawałki:

0207 27 10 0

– – – – Bez kości

28

– – – – Z kośćmi:

0207 27 20 0

– – – – – Połówki lub ćwiartki

28

0207 27 30 0

– – – – – Całe skrzydła, z końcami lub bez

28

0207 27 40 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

28

0207 27 50 0

– – – – – Piersi i ich kawałki

28

– – – – – Nogi i ich kawałki:

0207 27 60 0

– – – – – – Podudzia i ich kawałki

28

0207 27 70 0

– – – – – – Pozostałe

0207 27 80 0

– – – – – Pozostałe

28

– – – Podroby:

0207 27 91 0

– – – – Wątroby

28

0207 27 99 0

– – – – Pozostałe

28

– Z kaczek, gęsi i perliczek:

0207 32

– – Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

– – – Kaczki:

0207 32 11 0

– – – – Oskubane, bez krwi i jelit, ale niewypatroszone, z głowami i łapami, znane jako „kaczki 85%”

28

0207 32 15 0

– – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%”

28

0207 32 19 0

– – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób l żołądków, znane jako „kaczki 63%” lub inaczej prezentowane

28

 

– – – Gęsi:

0207 32 51 0

– – – – Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%”

28

0207 32 59 0

– – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%” lub inaczej prezentowane

28

0207 32 90 0

– – – Perliczki

28

0207 33

– – Niecięte na kawałki, mrożone:

 

– – – Kaczki:

0207 33 11 0

– – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%”

28

0207 33 19 0

– – – – Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kaczki 63%” lub inaczej prezentowane

28

 

– – – Gęsi:

 

0207 33 51 0

– – – – Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%”

28

0207 33 59 0

– – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%” lub inaczej prezentowane

28

0207 33 90 0

– – – Perliczki

28

0207 34

– – Otłuszczone wątroby, świeże lub chłodzone:

0207 34 10 0

– – – Z gęsi

28

0207 34 90 0

– – – Z kaczek

28

0207 35

– – Pozostałe, świeże lub chłodzone:

– – – Kawałki:

– – – – Bez kości:

0207 35 11 0

– – – – – Z gęsi

28

0207 35 15 0

– – – – – Z kaczek i perliczek

28

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

 

0207 35 21 0

– – – – Z kośćmi:

 

28

 

– – – – – Połówki lub ćwiartki:

– – – – – – Z kaczek

0207 35 23 0

– – – – – – Z gęsi

28

 

0207 35 25 0

– – – – – – Z perliczek

28

 

0207 35 31 0

– – – – – Cale skrzydła, z końcami lub bez

28

 

0207 35 41 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

28

 

0207 35 51 0

– – – – – Piersi i ich kawałki:

28

 

– – – – – – Z gęsi

0207 35 53 0

– – – – – – Z kaczek i perliczek

28

 

0207 35 61 0

– – – – – Nogi i ich kawałki:

28

 

– – – – – – Z gęsi

0207 35 63 0

– – – – – – Z kaczek i perliczek

28

 

0207 35 71 0

– – – – – Tusze gęsie i kacze

28

 

0207 35 79 0

– – – – – Pozostałe

28

 

– – – Podroby:

 

0207 35 91 0

– – – – Wątroby drobiowe inne niż otłuszczone wątroby

28

 

0207 35 99 0

– – – – Pozostałe

28

 

0207 36

– – Pozostałe, mrożone:

 

– – – Kawałki:

 

– – – – Bez kości:

 

0207 36 11 0

– – – – – Z gęsi

28

 

0207 36 15 0

– – – – – Z kaczek i perliczek

28

 

 

– – – – Z kośćmi:

 

 

– – – – – Połówki lub ćwiartki:

0207 36 21 0

– – – – – – Z kaczek

28

 

0207 36 23 0

– – – – – – Z gęsi

28

 

0207 36 25 0

– – – – – – Z perliczek

28

 

0207 36 31 0

– – – – – Całe skrzydła, z końcami lub bez

28

 

0207 36 41 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

28

 

– – – – – Piersi i ich kawałki:

0207 36 51 0

– – – – – – Z gęsi

28

 

0207 36 53 0

– – – – – – Z kaczek i perliczek

28

 

– – – – – Nogi i ich kawałki:

0207 36 61 0

– – – – – – Z gęsi

28

 

0207 36 63 0

– – – – – – Z kaczek i perliczek

28

 

0207 36 71 0

– – – – –Tusze gęsie i kacze

28

 

0207 36 79 0

– – – – – Pozostałe

28

 

 

– – – Podroby:

 

 

 

– – – – Wątroby:

 

 

0207 36 81 0

– – – – – Otłuszczone wątroby gęsie

10

 

0207 36 85 0

– – – – Otłuszczone wątroby kacze

10

 

0207 36 89 0

– – – – – Pozostałe

10

 

0207 36 90 0

– – – – Pozostałe

28

 

1001

Pszenica i mieszanka żyta z pszenicą (meslin):

 

200 000 ton

1001 90

– Pozostałe:

 

 

1001 90 10 0

– – Orkisz do siewu

15

 

 

– – Pozostały orkisz, pszenica zwyczajna i mieszanka żyta z pszenicą (rneslin):

 

 

1001 90 91

– – – Ziarno pszenicy zwyczajnej i mieszanki żyta z pszenicą (meslin):

 

 

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

1001 90 91 1

– – – – Ziarno pszenicy zwyczajnej

15

 

1001 90 91 9

– – – – Mieszanki żyta z pszenicą (meslin)

15

1001 90 99 0

– – – Pozostałe

15

2002

Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego;

 

10 000 ton

2002 90

– Pozostałe:

 

– – O zawartości suchej masy poniżej 12%:

2002 90 11

– – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg:

2002 90 11 1

– – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nieprzekraczającej 199 kg

11

2002 90 11 9

– – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg

11

2002 90 19 0

– – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg

11

 

– – O zawartości suchej masy nie mniejszej niż 12%, ale nieprzekraczającej 30%:

 

2002 90 31

– – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg:

 

2002 90 31 1

– – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nieprzekraczającej 199 kg

11

2002 90 31 9

– – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg

11

2002 90 39 0

– – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg

11

– – O zawartości suchej masy powyżej 30%:

2002 90 91

– – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg:

2002 90 91 1

– – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nieprzekraczającej 199 kg

11

2002 90 91 9

– – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg

11

2002 90 99 0

– – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg

11

 

Metryka
  • Data ogłoszenia: 2001-04-13
  • Data wejścia w życie: 2001-04-15
  • Data obowiązywania: 2001-09-06
  • Dokument traci ważność: 2001-12-31

REKLAMA

Dziennik Ustaw

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA