REKLAMA
Dziennik Ustaw - rok 2001 nr 32 poz. 365
ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW
z dnia 11 kwietnia 2001 r.
w sprawie ustanowienia plafonów taryfowych ilościowych na niektóre towary rolne pochodzące z Republiki Węgierskiej.
Na podstawie art. 14 § 3 pkt 3 ustawy z dnia 9 stycznia 1997 r. – Kodeks celny zarządza się, co następuje:
Prezes Rady Ministrów: J. Buzek
Załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów
z dnia 11 kwietnia 2001 r. (poz. 365)
WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH PLAFONAMI TARYFOWYMI ILOŚCIOWYMI POCHODZĄCYCH Z REPUBLIKI WĘGIERSKIEJ
Kod PCN | Wyszczególnienie | Obniżona stawka celna | Ilość |
0203 | Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone: |
| 2 000 ton |
– Świeże lub chłodzone: | |||
0203 11 | – – Tusze i półtusze: | ||
0203 11 10 0 | – – – Ze świń domowych | 25 | |
0203 12 | – – Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: | ||
– – – Ze świń domowych: | |||
0203 12 11 0 | – – – – Szynki i ich kawałki | 25 | |
0203 12 19 0 | – – – – Łopatki i ich kawałki | 25 | |
0203 19 | – – Pozostałe: | ||
– – – Ze świń domowych: | |||
0203 19 11 0 | – – – – Przodki i ich kawałki | 25 | |
0203 19 13 0 | – – – – Schaby i ich kawałki, z kośćmi | 25 | |
0203 19 15 0 | – – – – Boczek i jego kawałki | 25 | |
– – – – Pozostałe: | |||
0203 19 55 0 | – – – – – Bez kości | 25 | |
0203 19 59 0 | – – – – – Pozostałe | 25 | |
– Mrożone: | |||
0203 21 | – – Tusze i półtusze: | ||
0203 21 10 0 | – – – Ze świń domowych | 25 | |
0203 22 | – – Szynki, łopatki l ich kawałki z kośćmi: | ||
– – – Ze świń domowych: | |||
0203 22 11 0 | – – – – Szynki i ich kawałki | 25 | |
0203 22 19 0 | – – – – Łopatki i ich kawałki | 25 | |
0203 29 | – – Pozostałe: | ||
| – – – Ze świń domowych: | ||
0203 29 11 0 | – – – – Przodki i ich kawałki | 25 | |
0203 29 13 0 | – – – – Schaby i ich kawałki, z kośćmi | 25 | |
0203 29 15 0 | – – – – Boczek i jego kawałki | 25 | |
| – – – – Pozostałe: | ||
0203 29 55 0 | – – – – – Bez kości | 25 | |
0203 29 59 0 | – – – – – Pozostałe | 25 | |
0207 | Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji 0105, świeże, chłodzone lub mrożone: |
| 5 000 ton |
– Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus: | |||
0207 11 | – – Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | ||
0207 11 10 0 | – – – Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako „kurczaki 83%” | 28 | |
0207 11 30 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%” | 28 | |
0207 11 90 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane | 28 | |
0207 12 | – – Niecięte na kawałki, mrożone: | ||
0207 12 10 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%” | 28 | |
0207 12 90 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane | 28 |
Kod PCN | Wyszczególnienie | Obniżona stawka celna | Ilość |
0207 13 | – – Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone: |
|
|
| – – – Kawałki: | ||
0207 13 10 0 | – – – – Bez kości | 28 | |
| – – – – Z kośćmi: | ||
0207 13 20 0 | – – – – – Połówki lub ćwiartki | 28 | |
0207 13 30 0 | – – – – – Całe skrzydła, z końcami lub bez | 28 | |
0207 13 40 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | 28 | |
0207 13 50 0 | – – – – – Piersi i ich kawałki | 28 | |
0207 13 60 0 | – – – – – Nogi i ich kawałki | 28 | |
0207 13 70 0 | – – – – – Pozostałe | 28 | |
| – – – Podroby: | ||
0207 13 91 0 | – – – – Wątroby | 28 | |
0207 13 99 0 | – – – – Pozostałe | 28 | |
0207 14 | – – Kawałki i podroby mrożone: | ||
| – – – Kawałki: | ||
0207 14 10 0 | – – – – Bez kości | 28 | |
| – – – – Z kośćmi: | ||
0207 14 20 0 | – – – – – Połówki lub ćwiartki | 28 | |
0207 14 30 0 | – – – – – Całe skrzydła z końcami lub bez | 28 | |
0207 14 40 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce | 28 | |
| skrzydeł | ||
0207 14 50 0 | – – – – – Piersi i ich kawałki | 28 | |
0207 14 60 0 | – – –. Nogi i ich kawałki | 28 | |
0207 14 70 0 | – – – – – Pozostałe | 28 | |
| – – – Podroby: | ||
0207 14 91 0 | – – – – Wątroby | 10 | |
0207 14 99 0 | – – – – Pozostałe | 28 | |
| – Z indyków: | ||
0207 24 | – – Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | ||
0207 24 10 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%” | 28 | |
0207 24 90 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%” lub inaczej prezentowane | 28 | |
0207 25 | – – Niecięte na kawałki, mrożone: | ||
0207 25 10 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%” | 28 | |
0207 25 90 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%” lub inaczej prezentowane | 28 | |
0207 26 | – – Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone: | ||
– – – Kawałki: | |||
0207 26 10 0 | – – – – Bez kości | 28 | |
– – – – Z kośćmi: | |||
0207 26 20 0 | – – – – – Połówki lub ćwiartki | 28 | |
0207 26 30 0 | – – – – – Całe skrzydła z końcami lub bez | 28 | |
0207 26 40 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | 28 | |
0207 26 50 0 | – – – – – Piersi i ich kawałki | 28 | |
– – – – – Nogi i ich kawałki: | |||
0207 26 60 0 | – – – – – – Podudzia i ich kawałki | 28 | |
0207 26 70 0 | – – – – – – Pozostałe | 28 | |
0207 26 80 0 | – – – – – Pozostałe | 28 | |
– – – Podroby: | |||
0207 26 91 0 | – – – – Wątroby | 28 |
Kod PCN | Wyszczególnienie | Obniżona stawka celna | Ilość |
0207 26 99 0 | – – – – Pozostałe: | 28 |
|
0207 27 | – – Kawałki i podroby, mrożone: | ||
– – – Kawałki: | |||
0207 27 10 0 | – – – – Bez kości | 28 | |
– – – – Z kośćmi: | |||
0207 27 20 0 | – – – – – Połówki lub ćwiartki | 28 | |
0207 27 30 0 | – – – – – Całe skrzydła, z końcami lub bez | 28 | |
0207 27 40 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | 28 | |
0207 27 50 0 | – – – – – Piersi i ich kawałki | 28 | |
– – – – – Nogi i ich kawałki: | |||
0207 27 60 0 | – – – – – – Podudzia i ich kawałki | 28 | |
0207 27 70 0 | – – – – – – Pozostałe | ||
0207 27 80 0 | – – – – – Pozostałe | 28 | |
– – – Podroby: | |||
0207 27 91 0 | – – – – Wątroby | 28 | |
0207 27 99 0 | – – – – Pozostałe | 28 | |
– Z kaczek, gęsi i perliczek: | |||
0207 32 | – – Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | ||
– – – Kaczki: | |||
0207 32 11 0 | – – – – Oskubane, bez krwi i jelit, ale niewypatroszone, z głowami i łapami, znane jako „kaczki 85%” | 28 | |
0207 32 15 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%” | 28 | |
0207 32 19 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób l żołądków, znane jako „kaczki 63%” lub inaczej prezentowane | 28 | |
| – – – Gęsi: | ||
0207 32 51 0 | – – – – Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%” | 28 | |
0207 32 59 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%” lub inaczej prezentowane | 28 | |
0207 32 90 0 | – – – Perliczki | 28 | |
0207 33 | – – Niecięte na kawałki, mrożone: | ||
| – – – Kaczki: | ||
0207 33 11 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%” | 28 | |
0207 33 19 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kaczki 63%” lub inaczej prezentowane | 28 | |
| – – – Gęsi: |
| |
0207 33 51 0 | – – – – Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%” | 28 | |
0207 33 59 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%” lub inaczej prezentowane | 28 | |
0207 33 90 0 | – – – Perliczki | 28 | |
0207 34 | – – Otłuszczone wątroby, świeże lub chłodzone: | ||
0207 34 10 0 | – – – Z gęsi | 28 | |
0207 34 90 0 | – – – Z kaczek | 28 | |
0207 35 | – – Pozostałe, świeże lub chłodzone: | ||
– – – Kawałki: | |||
– – – – Bez kości: | |||
0207 35 11 0 | – – – – – Z gęsi | 28 | |
0207 35 15 0 | – – – – – Z kaczek i perliczek | 28 |
Kod PCN | Wyszczególnienie | Obniżona stawka celna | Ilość |
0207 35 21 0 | – – – – Z kośćmi: |
28 |
|
– – – – – Połówki lub ćwiartki: | |||
– – – – – – Z kaczek | |||
0207 35 23 0 | – – – – – – Z gęsi | 28 |
|
0207 35 25 0 | – – – – – – Z perliczek | 28 |
|
0207 35 31 0 | – – – – – Cale skrzydła, z końcami lub bez | 28 |
|
0207 35 41 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | 28 |
|
0207 35 51 0 | – – – – – Piersi i ich kawałki: | 28 |
|
– – – – – – Z gęsi | |||
0207 35 53 0 | – – – – – – Z kaczek i perliczek | 28 |
|
0207 35 61 0 | – – – – – Nogi i ich kawałki: | 28 |
|
– – – – – – Z gęsi | |||
0207 35 63 0 | – – – – – – Z kaczek i perliczek | 28 |
|
0207 35 71 0 | – – – – – Tusze gęsie i kacze | 28 |
|
0207 35 79 0 | – – – – – Pozostałe | 28 |
|
– – – Podroby: |
| ||
0207 35 91 0 | – – – – Wątroby drobiowe inne niż otłuszczone wątroby | 28 |
|
0207 35 99 0 | – – – – Pozostałe | 28 |
|
0207 36 | – – Pozostałe, mrożone: |
| |
– – – Kawałki: |
| ||
– – – – Bez kości: |
| ||
0207 36 11 0 | – – – – – Z gęsi | 28 |
|
0207 36 15 0 | – – – – – Z kaczek i perliczek | 28 |
|
| – – – – Z kośćmi: |
|
|
– – – – – Połówki lub ćwiartki: | |||
0207 36 21 0 | – – – – – – Z kaczek | 28 |
|
0207 36 23 0 | – – – – – – Z gęsi | 28 |
|
0207 36 25 0 | – – – – – – Z perliczek | 28 |
|
0207 36 31 0 | – – – – – Całe skrzydła, z końcami lub bez | 28 |
|
0207 36 41 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | 28 |
|
– – – – – Piersi i ich kawałki: | |||
0207 36 51 0 | – – – – – – Z gęsi | 28 |
|
0207 36 53 0 | – – – – – – Z kaczek i perliczek | 28 |
|
– – – – – Nogi i ich kawałki: | |||
0207 36 61 0 | – – – – – – Z gęsi | 28 |
|
0207 36 63 0 | – – – – – – Z kaczek i perliczek | 28 |
|
0207 36 71 0 | – – – – –Tusze gęsie i kacze | 28 |
|
0207 36 79 0 | – – – – – Pozostałe | 28 |
|
| – – – Podroby: |
|
|
| – – – – Wątroby: |
|
|
0207 36 81 0 | – – – – – Otłuszczone wątroby gęsie | 10 |
|
0207 36 85 0 | – – – – Otłuszczone wątroby kacze | 10 |
|
0207 36 89 0 | – – – – – Pozostałe | 10 |
|
0207 36 90 0 | – – – – Pozostałe | 28 |
|
1001 | Pszenica i mieszanka żyta z pszenicą (meslin): |
| 200 000 ton |
1001 90 | – Pozostałe: |
|
|
1001 90 10 0 | – – Orkisz do siewu | 15 |
|
| – – Pozostały orkisz, pszenica zwyczajna i mieszanka żyta z pszenicą (rneslin): |
|
|
1001 90 91 | – – – Ziarno pszenicy zwyczajnej i mieszanki żyta z pszenicą (meslin): |
|
|
Kod PCN | Wyszczególnienie | Obniżona stawka celna | Ilość |
1001 90 91 1 | – – – – Ziarno pszenicy zwyczajnej | 15 |
|
1001 90 91 9 | – – – – Mieszanki żyta z pszenicą (meslin) | 15 | |
1001 90 99 0 | – – – Pozostałe | 15 | |
2002 | Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego; |
| 10 000 ton |
2002 90 | – Pozostałe: | ||
| – – O zawartości suchej masy poniżej 12%: | ||
2002 90 11 | – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg: | ||
2002 90 11 1 | – – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nieprzekraczającej 199 kg | 11 | |
2002 90 11 9 | – – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg | 11 | |
2002 90 19 0 | – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg | 11 | |
| – – O zawartości suchej masy nie mniejszej niż 12%, ale nieprzekraczającej 30%: |
| |
2002 90 31 | – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg: |
| |
2002 90 31 1 | – – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nieprzekraczającej 199 kg | 11 | |
2002 90 31 9 | – – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg | 11 | |
2002 90 39 0 | – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg | 11 | |
– – O zawartości suchej masy powyżej 30%: | |||
2002 90 91 | – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg: | ||
2002 90 91 1 | – – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nieprzekraczającej 199 kg | 11 | |
2002 90 91 9 | – – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg | 11 | |
2002 90 99 0 | – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg | 11 |
- Data ogłoszenia: 2001-04-13
- Data wejścia w życie: 2001-04-15
- Data obowiązywania: 2001-09-06
- Dokument traci ważność: 2001-12-31
REKLAMA
Dziennik Ustaw
REKLAMA
REKLAMA