REKLAMA
Dziennik Ustaw - rok 1999 nr 107 poz. 1221
ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW
z dnia 21 grudnia 1999 r.
w sprawie ustanowienia kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Estońskiej.
Na podstawie art. 14 § 3 pkt 2 i § 4 ustawy z dnia 9 stycznia 1997 r. – Kodeks celny (Dz. U. Nr 23, poz. 117, Nr 64, poz. 407, Nr 121, poz. 770, Nr 157, poz. 1026 i Nr 160, poz. 1084, z 1998 r. Nr 106, poz. 668 i Nr 160, poz. 1063 oraz z 1999 r. Nr 40, poz. 402 i Nr 72, poz. 802) zarządza się, co następuje:
Prezes Rady Ministrów: J. Buzek
Załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów
z dnia 21 grudnia 1999 r. (poz. 1221)
WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH KONTYNGENTAMI TARYFOWYMI ILOŚCIOWYMI POCHODZĄCYCH Z REPUBLIKI ESTOŃSKIEJ
Kod PCN | Wyszczególnienie | Obniżona stawka celna | Ilość |
0402 | Mleko i śmietana, zagęszczone lub zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego: |
| 50 ton |
0402 10 | – W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 1,5%: | ||
– – Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego: | |||
0402 10 11 0 | – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg | 28 | |
0402 10 19 0 | – – – Pozostałe | 28 | |
– – Pozostałe: | 28 | ||
0402 10 91 0 | – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg | 28 | |
0402 10 99 0 | – – – Pozostałe | 28 | |
0406 | Sery i twarogi: |
|
|
0406 10 | – Ser (niedojrzewający i niewędzony) świeży, w tym ser serwatkowy i twaróg: | ||
0406 10 80 0 | – – Pozostały | 4,9 | 200 ton |
0406 90 | – Pozostałe sery: | ||
– – Pozostałe: | |||
– – – Pozostałe: | |||
– – – – Pozostałe: | |||
– – – – – O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 40%, i o zawartości masy wody w substancji beztłuszczowej: | |||
– – – – – – Nie przekraczającej 47%: | |||
0406 90 69 0 | – – – – – – – Pozostałe | 4,9 | 200 ton |
0406 90 99 0 | – – – – – Pozostałe | 4,9 | 200 ton |
1107 | Słód palony lub nie: |
| 800 ton |
1107 10 | – Nie palony: | ||
– – Z pszenicy: | |||
1107 10 11 0 | – – – W postaci mąki | 3,2 | |
1107 10 19 0 | – – – Pozostały | 0,08 EUR/kg | |
– – Pozostałe: | |||
1107 10 91 0 | – – – W postaci mąki | 3,2 | |
1107 10 99 0 | – – – Pozostałe | 0,08 EUR/kg | |
1107 20 00 0 | – Palony | 0,09 EUR/kg | |
1602 | Pozostałe przetworzone lub konserwowane mięso, podroby lub krew: |
|
|
– Z drobiu objętego pozycja nr 0106: | |||
1602 39 | – – Pozostałe: | 10 ton | |
– – – Zawierające w masie 57% lub więcej mięsa lub podrobów: | |||
1602 39 21 0 | – – – – Nie gotowane | 12 | |
1602 39 29 0 | – – – – Pozostałe | 12 |
Kod PCN | Wyszczególnienie | Obniżona stawka celna | Ilość |
1602 39 40 0 | – – – Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż 57% mięsa drobiowego lub podrobów | 12 |
|
1602 39 80 0 | – – – Pozostałe | 12 | |
– Z wieprzowiny: |
|
| |
1602 49 | – Pozostałe łącznie z mieszankami: | 50 ton | |
– – – Ze świń domowych: | |||
– – – – Zawierające w masie 80% lub więcej mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia: | |||
1602 49 11 0 | – – – – – Schaby (bez karkowych) i ich części łącznie z mieszankami schabów i szynek | 12 | |
1602 49 13 0 | – – – – – Karki i ich części łącznie z mieszankami obojczyków i łopatek | 12 | |
1602 49 15 0 | – – – – – Pozostałe mieszanki zawierające szynki, łopatki, schaby lub karki oraz ich części | 12 | |
1602 49 19 0 | – – – – – Pozostałe | 12 | |
1602 49 30 0 | – – – – Zawierające w masie 40% lub więcej, ale mniej niż 80% mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów łącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia | 12 | |
1602 48 50 0 | – – – – Zawierające w masie mniej niż 40% mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów łącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia | 12 | |
1602 48 90 0 | – – – Pozostałe | 12 | |
1602 50 | – Z wołowiny: |
| 50 ton |
1602 50 10 0 | – – Nie gotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z nie gotowanym mięsem lub podrobami | 12 | |
– – Pozostałe: | |||
– – – W opakowaniach hermetycznych: | |||
1602 50 31 0 | – – – – Corned beef (wołowina peklowana) | 12 | |
1602 50 39 0 | – – – – Pozostałe | 12 | |
1602 50 80 0 | – – – Pozostałe | 12 | |
1704 | Wyroby cukiernicze (łącznie z białą czekoladą), nie zawierające kakao: |
|
|
1704 10 | – Guma do żucia, również pokryta cukrem: | ||
– – Zawierająca w masie mniej niż 60% sacharozy (łącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza): | |||
1704 10 11 0 | – – – Guma w paskach | 12+0,4 DCC | 10 ton |
1704 10 19 0 | – – – Pozostała | 12+0,4 DCC | 50 ton |
1806 | Czekolada i inne przetwory spożywcze zawierające kakao: |
|
|
– Pozostałe, w blokach, tabliczkach lub batonach: | |||
1806 32 | – – Bez nadzienia: | ||
1806 32 90 0 | – – – Pozostałe | 9+0,2 DCC | 100 ton |
1806 90 | – Pozostałe: | ||
– – Czekolada i produkty czekoladowe: | |||
– – – Czekolady, z nadzieniem lub bez: | |||
1806 90 19 0 | – – – – Pozostałe | 9+0,2 DCC | 100 ton |
1806 90 50 0 | – – Wyroby cukiernicze i ich namiastki wykonane z substytutów cukru, zawierające kakao | 9+0,2 DCC | 100 ton |
1806 90 90 0 | – – Pozostałe | 9+0,2 DCC | 25 ton |
Kod PCN | Wyszczególnienie | Obniżona stawka celna | Ilość |
1901 | Ekstrakt słodowy; przetwory spożywcze z mąki, grysiku, skrobi lub z ekstraktu słodowego, nie zawierające kakao lub zawierające mniej niż 40% wagowych kakao obliczonych według całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone; przetwory spożywcze z towarów objętych pozycjami od nr 0401 do 0404, nie zawierające kakao lub zawierające mniej niż 5% wagowych kakao obliczonych według całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone: |
|
|
1901 90 | – Pozostałe: | ||
– – Ekstrakt słodowy: | |||
1901 90 19 0 | – – – Pozostałe | 6 | 25 ton |
– – Pozostałe: | |||
1901 90 99 | – – – Pozostałe: | ||
1901 90 99 9 | – – – – Pozostałe | 5,1 | 5 ton |
1905 | Chleb, bułki, pieczywo cukiernicze, ciasta i ciastka, herbatniki (biskwity) i inne wyroby piekarskie, nawet zawierające kakao; opłatki sakralne, puste kapsułki stosowane do celów farmaceutycznych, wafle wytłaczane, papier ryżowy i podobne wyroby: |
|
|
1905 10 00 0 | – Chleb chrupki | 7 | 20 ton |
1905 30 | – Słodkie herbatniki (biskwity); wafle i opłatki: | ||
– – Całkowicie lub częściowo pokryte lub powleczone czekoladą lub innymi przetworami zawierającymi kakao: | |||
1905 30 19 0 | – – – Pozostałe | 0 | 20 ton |
– – Pozostałe: | |||
– – – Słodkie herbatniki (biskwity): | |||
1905 30 30 0 | – – – – Zawierające w masie 8% lub więcej tłuszczu z mleka | 0 | 15 ton |
– – – – Pozostałe: | |||
1905 30 59 0 | – – – – – Pozostałe | 0 | 20 ton |
2001 | Warzywa, owoce, orzechy i inne jadalne części roślin, przetworzone lub zakonserwowane za pomocą octu lub kwasu octowego: |
|
|
2001 10 00 0 | – Ogórki i korniszony | 6 | 5 ton |
2007 | Dżemy, galaretki owocowe, marmolady, przeciery i pasty owocowe lub orzechowe, będące przetworami gotowanymi, nawet zawierające dodatek cukru lub innej substancji słodzącej: | ||
– Pozostałe: | |||
2007 99 | – – Pozostałe: | ||
– – – O zawartości cukru w masie powyżej 30%: | |||
– – – – Pozostałe: | |||
2007 99 39 0 | – – – – – Pozostałe | 7 | 15 ton |
– – – O zawartości cukru w masie powyżej 13%, ale nie przekraczającej 30%: | |||
2007 99 58 0 | – – – – Pozostałe | 7 | 7 ton |
- Data ogłoszenia: 1999-12-27
- Data wejścia w życie: 2000-01-01
- Data obowiązywania: 2000-01-01
- Z mocą od: 2000-01-01
- Dokument traci ważność: 2000-12-31
REKLAMA