REKLAMA
Dziennik Ustaw - rok 1999 nr 74 poz. 827
ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW
z dnia 7 września 1999 r.
zmieniające rozporządzenie w sprawie ustanowienia Taryfy celnej
Na podstawie art. 13 § 6 ustawy z dnia 9 stycznia 1997 r. – Kodeks celny (Dz. U. Nr 23, poz. 117, Nr 64, poz. 407, N r 121, poz. 770, N r 157, poz. 1026 i N r 160, poz. 1084, z 1998 r. Nr 106, poz. 668 i Nr 160, poz. 1063 oraz z 1999 r. Nr 40, poz. 402 i Nr 72, poz. 802) zarządza się, co następuje:
Kod PCN | Wyszczególnienie | Jedn. miary | Stawki celne | Stawki celne pref. dla | Stawki celne obniżone w związku z umowami o strefach wolnego handlu dla | |||||||||||||
autonomiczne | konwencyjne | krajów | krajów | UE | EFTA | Czechy i Słowa-cja | Węgry | Słowe-nia | Rumu-nia | Buł-garia | Litwa | Łotwa | Estonia | Izrael | Wyspy Owcze | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
1701 | Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza w postaci stałej |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
– Cukier surowy nie zawierający dodatku środków aromatyzujących ani barwiących: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
1701 11 | – – Cukier trzcinowy |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1701 11 10 0 | – – – Do rafinacji | – | 40 | 100 |
|
|
|
| 40 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1701 11 90 0 | – – – Pozostały:* | – | 40 | 100 |
|
|
|
| 40 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1701 12 | – – Cukier buraczany: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1701 12 10 0 | – – – Do rafinacji | – | 40. | 100 |
|
|
|
| 40 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1701 12 90 0 | – – – Pozostały* | – | 40 | 100 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
– Pozostały: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
1701 91 00 0 | – – Zawierający dodatki aromatyzujące lub barwiące | – | 40 | 100 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kod PCN | Wyszczególnienie | Jedn. | Stawki celne | Stawki celne pref .dla | Stawki celne obniżone w związku z umowami o strefach wolnego handlu dla | |||||||||||||
autonomiczne | konwencyjne | krajów | krajów | UE | EFTA | Czechy i Słowa-cja | Węgry | Słowe-nia | Rumu-nia | Bułga-ria | Litwa | Łotwa | Estonia | Izrael | Wyspy Owcze | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
1701 99 | – – Pozostały: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1701 99 10 0 | – – – Cukier biały | – | 40 | 100 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1701 99 90 0 | – – – Pozostały | – | 40 | 100 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
otrzymuje brzmienie:
Kod PCN | Wyszczególnienie | Jedn. | Stawki celne | Stawki celne pref. dla | Stawki celne obniżone w związku z umowami o strefach wolnego handlu dla | |||||||||||||
autonomiczne | konwencyjne | krajów | krajów | UE | EFTA | Czechy i Słowa-cja | Węgry | Slowe-nia | Rumu-nia | Bulga-ńa | Litwa | Łowa | Estona | Izrael | Wyspy Owcze | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
1701 | Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
– Cukier surowy nie zawierający dodatku środków aromatyzujących ani barwiących: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
1701 11 | – – Cukier trzcinowy: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1701 11 10 0 | – – – Do rafinacji | – | 100 | 100 |
|
|
|
| 40 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1701 11 90 0 | – – – Pozostały | – | 100 | 100 |
|
|
|
| 40 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1701 12 | – – Cukier buraczany: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1701 12 10 0 | – – – Do rafinacji | – | 100 | 100 |
|
|
|
| 40 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1701 12 90 0 | – – – Pozostały | – | 100 | 100 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kod PCN | Wyszczególnienie | Jedn. | Stawki celne | Stawki celne pref. dla | Stawki celne obniżone w związku z umowami o strefach wolnego handlu dla | |||||||||||||
autonomiczne | konwencyjne | krajów DEV | krajów LDC | UE | EFTA | Czechy i Słowa-cja | Węgry | Słowe-nia | Rumu-nia | Bułga-ria | Litwa | Łotwa | Estonia | Izrael | Wyspy Owcze | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
|
|
| 0,45 EUR/kg | 0,45 EUR/kg |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| – Pozostały |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1701 91 00 0 | – – Zawierający dodatki aromatyzujące lub barwiące | – | 100 | 100 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1701 99 | – – Pozostały: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1701 99 10 0 | – – – Cukier biały | – | 100 | 100 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1701 99 90 0 | – – – Pozostały | – | 100 | 100 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Przez kontrakty, o których mowa w ust. 1, rozumie się kontrakty potwierdzone fakturami wystawionymi nie później niż w terminie 7 dni od dnia wejście w życie niniejszego rozporządzenia.
Prezes Rady Ministrów: J. Buzek
- Data ogłoszenia: 1999-09-09
- Data wejścia w życie: 1999-09-24
- Data obowiązywania: 1999-09-24
- Dokument traci ważność: 1999-12-31
REKLAMA