REKLAMA

REKLAMA

Kategorie
Zaloguj się

Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

REKLAMA

Dziennik Ustaw - rok 1999 nr 53 poz. 562

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA I GOSPODARKI ŻYWNOŚCIOWEJ

z dnia 14 czerwca 1999 r.

w sprawie zakazu przywozu niektórych towarów pochodzących z Królestwa Belgii

Tekst pierwotny

Na podstawie art. 16 pkt 1 ustawy z dnia 24 kwietnia 1997 r. o zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt, badaniu zwierząt rzeźnych i mięsa oraz o Inspekcji Weterynaryjnej (Dz. U. Nr 60, poz. 369 i z 1998 r. Nr 106, poz. 668) zarządza się, co następuje:

§ 1.
Zakazuje się przywozu z Królestwa Belgii towarów określonych w załączniku do rozporządzenia.
§ 2.
Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem ogłoszenia.

Minister Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej: A. Balazs

Załącznik 1. [TOWARY PODLEGAJĄCE ZAKAZOWI PRZYWOZU Z KRÓLESTWA BELGII]

Załącznik do rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Gospodarki
Żywnościowej z dnia 14 czerwca 1999 r. (poz. 562)

TOWARY PODLEGAJĄCE ZAKAZOWI PRZYWOZU Z KRÓLESTWA BELGII

Kod PCN

Wyszczególnienie

0102

Bydło żywe:

0102 10

- Zwierzęta hodowlane czystej krwi:

0102 10 10 0

- - Jałówki (bydło płci żeńskiej, które nigdy nie miało cielaka)

0102 10 30 0

- - Krowy

0102 10 90 0

- - Pozostałe

0102 90

- Pozostałe:

- - Gatunki domowe:

0102 90 05 0

- - - O masie nie przekraczającej 80 kg

- - - O masie powyżej 80 kg, ale nie przekraczającej 160 kg:

0102 90 21 0

- - - - Rzeźne

0102 90 29 0

- - - - Pozostałe

- - - O masie powyżej 160 kg, ale nie przekraczającej 300 kg:

0102 90 41 0

- - - - Rzeźne

0102 90 49 0

- - - - Pozostałe

- - - O masie powyżej 300 kg:

- - - - Jałówki (bydło płci żeńskiej, które nigdy nie miało cielaka):

0102 90 51 0

- - - - - Rzeźne

0102 90 59 0

- - - - - Pozostałe

- - - - Krowy:

0102 90 61 0

- - - - - Rzeźne

0102 90 69 0

- - - - - Pozostałe

- - - - Pozostałe:

0102 90 71 0

- - - - - Rzeźne

0102 90 79 0

- - - - - Pozostałe

0103

Trzoda chlewna żywa:

0103 10 00 0

- Zwierzęta hodowlane czystej krwi

- Pozostałe:

0103 91

- - O masie poniżej 50 kg:

0103 91 10 0

- - - Gatunki domowe

0103 92

- - O masie 50 kg lub większej:

- - - Gatunki domowe:

0103 92 11 0

- - - - Maciory mające prosiaki co najmniej raz, o masie 160 kg lub większej

0103 92 19 0

- - - - Pozostałe

0105

Drób domowy żywy - to znaczy ptactwo z gatunków Gallus domesticus,

kaczki, gęsi, indyki i perliczki:

- O masie nie przekraczającej 185g:

0105 11

- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus:

- - - Pisklęta płci żeńskiej pochodzące z hodowli w

drugim i trzecim pokoleniu:

0105 11 11 0

- - - - Nioski

0105 11 19 0

- - - - Pozostałe

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

 

- - - Pozostałe:

0105 11 91 0

- - - - Nioski

0105 11 99 0

- - - - Pozostałe

- Pozostałe:

0105 92 00 0

- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie nie przekraczającej 2000 g

0105 93 00 0

- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie powyżej 2000 g

0201

Mięso wołowe świeże lub chłodzone:

0201 10 00 0

- Tusze i półtusze2

0201 20

- Inne kawałki mięsa z kośćmi:

0201 20 20 0

- - Ćwierci „kompensowane”2

0201 20 30 0

- - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone2

0201 20 50 0

- - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone2

0201 20 90 0

- - Pozostałe2

0201 30 00 0

- Bez kości2

0202

Mięso wołowe mrożone:

0202 10 00 0

- Tusze i póltusze2

0202 20

- Inne kawałki mięsa z kośćmi:

0202 20 10 0

- - Ćwierci „kompensowane”2

0202 20 30 0

- - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone2

0202 20 50 0

- - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone2

0202 20 90 0

- - Pozostałe2

0202 30

- Bez kości:

0202 30 10 0

- - Ćwierci przednie całe lub pokrojone na maksymalnie pięć części, a każda ćwiartka stanowi pojedynczy blok; ćwierci „kompensowane” w dwóch blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią całą lub pokrojoną na maksymalnie pięć kawałków, a drugi ćwierć tylną w jednym kawałku, ale bez polędwicy2

0202 30 50 0

- - Rostbef, antrykot i szponder - kawałki2

0202 30 90 0

- - Pozostałe2

0203

Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone:

- Świeże lub chłodzone:

0203 11

- - Tusze i półtusze:

0203 11 10 0

- - - Ze świń domowych

0203 12

- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:

- - - Ze świń domowych:

0203 12 11 0

- - - - Szynki i ich kawałki

0203 12 19 0

- - - - Łopatki i ich kawałki

0203 19

- - Pozostałe:

- - - Ze świń domowych:

0203 19 11 0

- - - - Przodki i ich kawałki

0203 19 13 0

- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi

0203 19 15 0

- - - - Boczek i jego kawałki

- - - - Pozostałe:

0203 19 55 0

- - - - - Bez kości

0203 19 59 0

- - - - - Pozostałe

- Mrożone:

0203 21

- - Tusze i półtusze:

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

0203 21 10 0

- - - Ze świń domowych

0203 22

- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:

- - - Ze świń domowych:

0203 22 11 0

- - - - Szynki i ich kawałki

0203 22 19 0

- - - - Łopatki i ich kawałki

0203 29

- - Pozostałe:

- - - Ze świń domowych:

0203 29 11 0

- - - - Przodki i ich kawałki

0203 29 13 0

- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi

0203 29 15 0

- - - - Boczek i jego kawałki

- - - - Pozostałe:

0203 29 55 0

- - - - - Bez kości

0203 29 59 0

- - - - - Pozostałe

0206

Jadalne podroby wołowe, wieprzowe, baranie, kozie, końskie, z osłów, mułów i osłomułów - świeże, chłodzone lub mrożone:

0206 10

- Wołowe świeże lub chłodzone:

0206 10 10 0

- - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych2

- - Pozostałe:

0206 10 91 0

- - - Wątroby2

0206 10 95 0

- - - Gruba przepona i cienka przepona2

0206 10 99 0

- - - Pozostałe2

- Wolowe mrożone

0206 21 00 0

- - Ozory2

0206 22

- - Wątroby:

0206 22 10 0

- - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych2

0206 22 90 0

- - - Pozostałe2

0206 29

- - Pozostałe:

0206 29 10 0

- - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych2

- - - Pozostałe:

0206 29 91 0

- - - - Gruba przepona i cienka przepona2

0206 29 99 0

- - - - Pozostałe2

0206 30

- Wieprzowe, świeże lub chłodzone:

0206 30 10 0

- - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych3

- - Pozostałe:

- - - Ze świń domowych:

0206 30 21 0

- - - - Wątroby

0206 30 31 0

- - - - Pozostałe

- Wieprzowe mrożone:

0206 41

- - Wątroby:

0206 41 10 0

- - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych3

- - - Pozostałe:

0206 41 91 0

- - - - Ze świń domowych

0206 49

- - Pozostałe:

0206 49 10 0

- - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych3

- - - Pozostałe:

0206 49 91 0

- - - - Ze świń domowych

0207

Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 0105, świeże, chłodzone lub mrożone:

- Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus:

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

0207 11

- -Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

0207 11 10 0

- - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako „kurczaki 83%”

0207 11 30 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%”

0207 11 90 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane

0207 12

- - Nie cięte na kawałki, mrożone:

0207 12 10 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%”

0207 12 90 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane

0207 13

- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:

- - - Kawałki:

0207 13 10 0

- - - - Bez kości

- - - - Z kośćmi:

0207 13 20 0

- - - - - Połówki lub ćwiartki

0207 13 30 0

- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez

0207 13 40 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

0207 13 50 0

- - - - - Piersi i ich kawałki

0207 13 60 0

- - - - - Nogi i ich kawałki

0207 13 70 0

- - - - - Pozostałe

- - - Podroby:

0207 13 91 0

- - - - Wątroby

0207 13 99 0

- - - - Pozostałe

0207 14

- - Kawałki i podroby mrożone:

- - - Kawałki:

0207 14 10 0

- - - - Bez kości

- - - - Z kośćmi:

0207 14 20 0

- - - - - Połówki lub ćwiartki

0207 14 30 0

- - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez

0207 14 40 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

0207 14 50 0

- - - - - Piersi i ich kawałki

0207 14 60 0

- - - - - Nogi i ich kawałki

0207 14 70 0

- - - - - Pozostałe

- - - Podroby:

0207 14 91 0

- - - - Wątroby

0207 14 99 0

- - - - Pozostałe

0209 00

Tłuszcz wieprzowy bez chudego mięsa oraz tłuszcz drobiowy nie wytapiane lub inaczej wyekstrahowane, świeże, chłodzone, mrożone, solone, w solance, suszone lub wędzone:

- Podskórny tłuszcz wieprzowy:

0209 00 11 0

- - Świeży, chłodzony, mrożony, solony lub w solance3

0209 00 19 0

- - Suszony lub wędzony3

0209 00 30 0

- Tłuszcz wieprzowy oprócz objętego podpozycją 0209 00 11 lub 0209 00 193

0209 00 90 0

- Tłuszcz drobiowy1

0210

Mięso i podroby jadalne, solone, w solance, suszone lub wędzone; jadalne mączki i grysiki z mięsa i podrobów:

- Mięso wieprzowe:

0210 11

- - Szynki, łopatki i ich kawałki, z kośćmi:

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

0210 11 11 0

- - - Ze świń domowych:

- - - - Solone lub w solance:

- - - - - Szynki i ich kawałki

0210 11 19 0

- - - - - Łopatki i ich kawałki

- - - - Suszone lub wędzone:

0210 11 31 0

- - - - - Szynki i ich kawałki

0210 11 39 0

- - - - - Łopatki i ich kawałki

0210 12

- - Boczek i jego kawałki:

- - - Ze świń domowych:

0210 12 11 0

- - - - Solony lub w solance

0210 12 19 0

- - - - Suszony lub wędzony

0210 19

- - Pozostałe:

- - - Ze świń domowych:

- - - - Solone lub w solance:

0210 19 10 0

- - - - - Bok bekonowy lub szpencer

0210 19 20 0

- - - - - Bok trzyćwierciowy lub środki

0210 19 30 0

- - - - - Przodki i ich kawałki

0210 19 40 0

- - - - - Schaby i ich kawałki

- - - - - Pozostałe:

0210 19 51 0

- - - - - - Bez kości

0210 19 59 0

- - - - - - Pozostałe

- - - - Suszone lub wędzone:

0210 19 60 0

- - - - - Przodki i ich kawałki

0210 19 70 0

- - - - - Schaby i ich kawałki

- - - - - Pozostałe:

0210 19 81 0

- - - - - - Bez kości

0210 19 89 0

- - - - - - Pozostałe

0210 20

- Mięso wołowe:

0210 20 10 0

- - Z kośćmi2

0210 20 90 0

- - Bez kości2

0210 90

- Inne, łącznie z jadalnymi mączkami i grysikami z mięsa lub podrobów:

- - Podroby:

- - - Wieprzowe:

0210 90 31 0

- - - - Wątroby3

0210 90 39 0

- - - - Pozostałe3

- - - Wołowe:

0210 90 41 0

- - - - Gruba przepona i cienka przepona2

0210 90 49 0

- - - - Pozostałe2

 

- - - Pozostałe:

 

- - - - Wątroby drobiowe:

0210 90 79 0

- - - - - Pozostałe1

0210 90 80 0

- - - - Pozostałe1

0210 90 90 0

- - Jadalne mączki i grysiki z mięsa lub podrobów1,2,3

0301

Ryby żywe7

0302

Ryby świeże lub chłodzone, z wyjątkiem filetów rybnych oraz innego rybiego mięsa z pozycji nr 03047

0303

Ryby mrożone, z wyłączeniem filetów rybnych oraz innego rybiego mięsa z pozycji nr 03047

0304

Filety rybne i inne mięso rybie (rozdrobnione lub nie), świeże, chłodzone

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

 

lub mrożone7

0305

Ryby suszone, solone lub w solance; ryby wędzone niezależnie od tego czy są poddane obróbce termicznej podczas lub przed procesem wędzenia; mączki, grysiki i granulki z ryb, nadające się do spożycia przez ludzi7

0401

Mleko i śmietana, nie zagęszczone ani nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego:

0401 10

- O zawartości tłuszczu w masie nie wyższej niż 1%:

0401 10 10 0

- - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2 litrów2

0401 10 90 0

- - Pozostałe2

0401 20

- O zawartości tłuszczu w masie powyżej 1%, ale nie wyższej niż 6%:

- - Nie przekraczającej 3%:

0401 20 11 0

- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2 litrów2

0401 20 19 0

- - - Pozostałe2

- - Powyżej 3%:

0401 20 91 0

- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2 litrów2

0401 20 99 0

- - Pozostałe2

0401 30

- O zawartości tłuszczu w masie powyżej 6%:

- - Nie przekraczającej 21%:

0401 30 11 0

- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2 litrów2

0401 30 19 0

- - - Pozostałe2

- - Powyżej 21%, ale nie wyższej niż 45%:

0401 30 31 0

- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2 litrów2

0401 30 39 0

- - - Pozostałe2

- - Powyżej 45%:

0401 30 91 0

- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2 litrów2

0401 30 99 0

- - - Pozostałe2

0402

Mleko i śmietana, zagęszczone lub zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego:

0402 10

- W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 1,5%:

- - Nie zawierający dodatku cukru ani innego środka słodzącego:

0402 10 11 0

- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg2

0402 10 19 0

- - - Pozostałe2

- - Pozostałe:

0402 10 91 0

- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg2

0402 10 99 0

- - - Pozostałe2

- W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu w masie powyżej 1,5%:

0402 21

- - Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego:

- - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 27%:

0402 21 11

- - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg:

0402 21 11 1

- - - - - Dla niemowląt2

0402 21 11 9

- - - - - Pozostałe2

- - - - Pozostałe:

0402 21 17

- - - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 11%:

0402 21 17 1

- - - - - - Dla niemowląt2

0402 21 17 9

- - - - - - Pozostałe2

0402 21 19

- - - - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 11%, ale nie przekraczającej 27%:

0402 21 19 1

- - - - - - Dla niemowląt2

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

 

0402 21 19 9

- - - - - - Pozostałe 2

- - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 27%:

 

0402 21 91

- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg:

 

0402 21 91 1

- - - - - Dla niemowląt2

 

0402 21 91 9

- - - - - Pozostałe2

 

0402 21 99

- - - - Pozostałe:

 

0402 21 99 1

- - - - - Dla niemowląt2

 

0402 21 99 9

- - - - - Pozostałe2

 

0402 29

- - Pozostałe:

- - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 27%:

 

0402 29 11 0

- - - - Mleko specjalne dla niemowląt, w hermetycznie zamkniętych pojemnikach, o zawartości netto nie przekraczającej 500 g i o zawartości tłuszczu w masie powyżej 10%2

- - - - Pozostałe:

 

0402 29 15 0

- - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg2

 

0402 29 19 0

- - - - - Pozostałe2

- - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 27%:

 

0402 29 91 0

- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg2

 

0402 29 99 0

- - - Pozostałe2

- Pozostałe:

 

0402 91

- - Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego:

- - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 8%:

 

0402 91 11 0

- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg2

 

0402 91 19 0

- - - - Pozostałe2

- - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 8%, ale nie przekraczającej 10%:

 

0402 91 31 0

- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej
2,5 kg2

 

0402 91 39 0

- - - - Pozostałe2

- - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 10%, ale nie przekraczającej 45%:

 

0402 91 51 0

- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg2

 

0402 91 59 0

- - - - Pozostałe2

- - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 45%:

 

0402 91 91 0

- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg2

 

0402 91 99 0

- - - - Pozostałe2

 

0402 99

- - Pozostałe:

- - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 9,5%:

 

0402 99 11 0

- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg2

 

0402 99 19 0

- - - - Pozostałe2

- - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 9,5%, ale nie przekraczającej 45%:

 

0402 99 31 0

- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg2

 

0402 99 39 0

- - - - Pozostałe2

- - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 45%:

 

0402 99 91 0

- - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg2

 

0402 99 99 0

- - - - Pozostałe2

 

0403

Maślanka, mleko zsiadłe i śmietana kwaśna, jogurt, kefir i inne sfermentowane lub zakwaszone mleko i śmietana, nawet zagęszczone lub zawierające dodatek cukru albo innego środka słodzącego lub aromatycznego, lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub kakao:

 

0403 10

- Jogurt:

 

- - Nie aromatyzowany ani nie zawierający dodatku owoców, orzechów lub kakao:

 

 

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

 

- - - Nie zawierający dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie:

0403 10 11 0

- - - - Nie przekraczającej 3%2

0403 10 13 0

- - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%2

0403 10 19 0

- - - - Powyżej 6%2

- - - Pozostały, o zawartości tłuszczu w masie:

0403 10 31 0

- - - - Nie przekraczającej 3%2

0403 10 33 0

- - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%2

0403 10 39 0

- - - - Powyżej 6%2

- - Aromatyzowany lub zawierający dodatek owoców, orzechów lub kakao:

- - - W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie:

0403 10 51 0

- - - - Nie przekraczającej 1,5%2

0403 10 53 0

- - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%2

0403 10 59 0

- - - - Powyżej 27%2

- - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie:

0403 10 91 0

- - - - Nie przekraczającej 3%2

0403 10 93 0

- - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%2

0403 10 99 0

- - - - Powyżej 6%2

0403 90

- Pozostałe:

- - Nie aromatyzowane ani nie zawierające dodatku owoców, orzechów lub kakao:

- - - W proszku, w granulkach lub w innej stałej postaci:

- - - - Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie:

0403 90 11 0

- - - - - Nie przekraczającej 1,5%2

0403 90 13 0

- - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%2

0403 90 19 0

- - - - - Powyżej 27%2

- - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie:

0403 90 31 0

- - - - - Nie przekraczającej 1,5%2

0403 90 33 0

- - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%2

0403 90 39 0

- - - - - Powyżej 27%2

- - - Pozostałe:

- - - - Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie:

0403 90 51 0

- - - - - Nie przekraczającej 3%2

0403 90 53 0

- - - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%2

0403 90 59 0

- - - - - Powyżej 6%2

- - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie:

0403 90 61 0

- - - - - Nie przekraczającej 3%2

0403 90 63 0

- - - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%2

0403 90 69 0

- - - - - Powyżej 6%2

- - Aromatyzowane lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub kakao:

- - - W proszku, granulkach lub innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie:

0403 90 71 0

- - - - Nie przekraczającej 1,5%2

0403 90 73 0

- - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%2

0403 90 79 0

- - - - Powyżej 27%2

- - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie:

0403 90 91 0

- - - - Nie przekraczającej 3%2

0403 90 93 0

- - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%2

0403 90 99 0

- - - - Powyżej 6%2

0404

Serwatka, nawet zagęszczona, lub zawierająca dodatek cukru albo innego środka słodzącego; produkty składające się ze składników naturalnego mleka zawierające lub nie dodatek cukru albo innego środka słodzącego, gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone:

0404 10

- Serwatka i serwatka zmodyfikowana, nawet zagęszczona lub zawierająca dodatek cukru lub innego środka słodzącego:

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

 

- - W proszku, granulkach lub innej stałej postaci:

- - Nie zawierająca dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości protein w masie (zawartość azotu x 6,38):

- - - - Nie przekraczającej 15%, o zawartości tłuszczu w masie:

0404 10 02 0

- - - - - Nie przekraczającej 1,5%2

0404 10 04 0

- - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%2

0404 10 06 0

- - - - - Powyżej 27%2

- - - - Powyżej 15%, o zawartości tłuszczu w masie:

0404 10 12 0

- - - - - Nie przekraczającej 1,5%2

0404 10 14 0

- - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%2

0404 10 16 0

- - - - - Powyżej 27%2

- - - Pozostałe, o zawartości protein w masie (zawartość azotu x 6,38):

- - - - Nie przekraczającej 15%, o zawartości tłuszczu w masie:

0404 10 26 0

- - - - - Nie przekraczającej 1,5%2

0404 10 28 0

- - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%2

0404 10 32 0

- - - - - Powyżej 27%2

- - - - Powyżej 15%, o zawartości tłuszczu w masie:

0404 10 34 0

- - - - - Nie przekraczającej 1,5%2

0404 10 36 0

- - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%2

0404 10 38 0

- - - - - Powyżej 27%2

- - Pozostała:

- - - Nie zawierająca dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości protein w masie ( zawartość azotu x 6,38):

- - - - Nie przekraczającej 15%, o zawartości tłuszczu w masie:

0404 10 48 0

- - - - - Nie przekraczającej 1,5%2

0404 10 52 0

- - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%2

0404 10 54 0

- - - - - Powyżej 27%2

- - - - Powyżej 15%, o zawartości tłuszczu w masie:

0404 10 56 0

- - - - - Nie przekraczającej 1,5%2

0404 10 58 0

- - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%2

0404 10 62 0

- - - - - Powyżej 27%2

- - - Pozostała, o zawartości protein w masie (zawartość azotu x 6,38):

- - - - Nie przekraczającej 15%, o zawartości tłuszczu w masie:

0404 10 72 0

- - - - - Nie przekraczającej 1,5%2

0404 10 74 0

- - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%2

0404 10 76 0

- - - - - Powyżej 27%2

- - - - Powyżej 15%, o zawartości tłuszczu w masie:

0404 10 78 0

- - - - - Nie przekraczającej 1,5%2

0404 10 82 0

- - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%2

0404 10 84 0

- - - - - Powyżej 27%2

0404 90

- Pozostałe:

- - Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie:

0404 90 21 0

- - - Nie przekraczającej 1,5%2

0404 90 23 0

- - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%2

0404 90 29 0

- - - Powyżej 27%2

- - Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie:

0404 90 81 0

- - - Nie przekraczającej 1,5%2

0404 90 83 0

- - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%2

0404 90 89 0

- - - Powyżej 27%2

0405

Masło i inne tłuszcze oraz oleje otrzymane z mleka; masło o obniżonej zawartości tłuszczu:

0405 10

- Masło:

- - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 85%:

- - - Masło naturalne:

0405 10 11 0

- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg2

0405 10 19 0

- - - - Pozostałe2

0405 10 30 0

- - - Masło odtwarzane2

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

0405 10 50 0

- - - Masło z serwatki2

0405 10 90 0

- - Pozostałe 2

0405 20

- Masło o obniżonej zawartości tłuszczu:

0405 20 10 0

- - O zawartości tłuszczu w masie 39% i więcej, ale poniżej 60%2

0405 20 30 0

- - O zawartości tłuszczu w masie 60% i więcej, ale poniżej 75%2

0405 20 90 0

- - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 75%, ale nie przekraczającej 80%2

0405 90

- Pozostałe:

0405 90 10 0

- - O zawartości tłuszczu w masie 99,3% i więcej oraz o zawartości wody w masie poniżej 0,5%2

0405 90 90 0

- - Pozostałe2

0406

Sery i twarogi:

0406 10

- Ser (niedojrzewający i niewędzony) świeży, w tym ser serwetkowy i twaróg:

0406 10 20 0

- - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 40%2

0406 10 80 0

- - Pozostały2

0406 20

- Ser tarty lub proszkowany, wszystkich rodzajów:

0406 20 10 0

- - Ser ziołowy Glarus ( znany jako Schabziger) zrobiony z odtłuszczonego mleka i zmieszany z drobno zmielonymi ziołami2

0406 20 90 0

- - Pozostały2

0406 30

- Ser przetworzony (ser topiony) inny niż tarty lub proszkowany:

0406 30 10 0

- - Do produkcji. którego nie użyto innych serów jak Emmentaler, Gruyère i Appenzell i który może zawierać jako dodatek ziołowy ser Glarus (znany jako Schabziger); przygotowany do sprzedaży detalicznej o zawartości tłuszczu nie przekraczającej 56% suchej masy2

- - Pozostały:

- - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 36% i o zawartości tłuszczu w suchej masie:

0406 30 31 0

- - - - Nie przekraczającej 48%2

0406 30 39 0

- - - - Powyżej 48%2

0406 30 90 0

- - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 36%2

0406 40

- Ser z przerostami niebieskiej pleśni:

0406 40 10 0

- - Roquefort2

0406 40 50 0

- - Gorgonzola2

0406 40 90 0

- - Pozostały2

0406 90

- Pozostałe sery:

0406 90 01 0

- - Do przetworzenia (topienia)2

- - Pozostałe:

- - - Emmentaler, Gruyère, Sbrinz, Bergkäse i Appenzell:

0406 90 02 0

- - - - Sery w całości w cenie franco granica powyżej 401,85 ECU, lecz nie przekraczającej 430, 62 ECU za 100 kg masy netto2

0406 90 03 0

- - - - Sery w całości w cenie franco granica powyżej 430, 62 ECU za 100 kg masy netto2

0406 90 04 0

- - - - Kawałki pakowane próżniowo lub w gazie obojętnym, ze skórką przynajmniej z jednej strony, o masie netto 1 kg lub większej, lecz nie przekraczającej 5 kg i w cenie franco granica powyżej 430, 62 ECU, ale nie przekraczającej 459, 39 ECU za 100 kg masy netto2

0406 90 05 0

- - - - Kawałki pakowane próżniowo lub w gazie obojętnym, ze skórką przynajmniej z jednej strony, o masie netto 1 kg lub większej i w cenie franco granica powyżej 459, 39 ECU za 100 kg masy netto2

0406 90 06 0

- - - - Kawałki bez skórki, o masie netto poniżej 450 g i w cenie franco granica przekraczającej 499, 67 ECU za 100 kg masy netto, pakowane próżniowo lub w gazie obojętnym, w opakowaniach, na których znajduje się opis sera, zawartość tłuszczu, odpowiedzialny za pakowanie oraz kraj producenta2

- - - - Pozostałe:

0406 90 13 0

- - - - - Emmentaler2

0406 90 15 0

- - - - - Gruyère, Sbrinz2

0406 90 17 0

- - - - - Bergkäse, Annenzell2

0406 90 18 0

- - - Fromage fribourgeois, Vacherin Mont d'Or i Tete de Moine2

0406 90 19 0

- - - Ser ziołowy Glarus (znany jako Schabziger) zrobiony z odtłuszczonego mleka i zmieszany z drobno zmielonymi ziołami2

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

0406 90 21 0

- - - Cheddar2

0406 90 23 0

- - - Edam2

0406 90 25 0

- - - Tilsit2

0406 90 27 0

- - - Butterkäse2

0406 90 29 0

- - - Kashkaval2

- - - Feta:

0406 90 33 0

- - - - Pozostałe2

0406 90 35 0

- - - Kefalo-Tyri2

0406 90 37 0

- - - Finlandia2

0406 90 39 0

- - - Jarlsberg2

- - - Pozostałe:

- - - - Pozostałe:

- - - - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 40%, o zawartości masy wody w substancji beztłuszczowej:

- - - - - - - Nie przekraczającej 47%:

0406 90 61 0

- - - - - - - Grana Padano, Permigiano Reggiano2

0406 90 63 0

- - - - - - - Fiore Sardo, Pecorino2

0406 90 69 0

- - - - - - - Pozostałe2

- - - - - - Powyżej 47%, ale nie przekraczającej 72%:

0406 90 73 0

- - - - - - - Provolone2

0406 90 75 0

- - - - - - - Asiago, Caciocavallo, Montasio, Ragusano2

0406 90 76 0

- - - - - - - Danbo, Fontal, Fontina, Fynbo, Havarti, Maribo, Samsř2

0406 90 78 0

- - - - - - - Gouda2

0406 90 79 0

- - - - - - - Esrom, Italico, Kernhem, Saint-Nectaire, Saint-Paulin, Taleggio2

0406 90 81 0

- - - - - - - Cantal, Cheshire, Wensleydale, Lancashire, Double Gloucester, Blarney, Colby, Monterey2

0406 90 82 0

- - - - - - - Camembert2

0406 90 84 0

- - - - - - - Brie2

0406 90 85 0

- - - - - - - Kefalograviera, Kasseri2

- - - - - - - Pozostałe sery, o zawartości wody w masie serowej beztłuszczowej:

0406 90 86 0

- - - - - - - - Powyżej 47%, ale nie przekraczającej 52%2

0406 90 87 0

- - - - - - - - Powyżej 52%, ale nie przekraczającej 62%2

0406 90 88 0

- - - - - - - - Powyżej 62%, ale nie przekraczającej 72%2

0406 90 93 0

- - - - - - Powyżej 72%2

0406 90 99 0

- - - - - Pozostałe2

0407 00

Jaja ptasie w skorupkach, świeże, konserwowane albo gotowane:

- Drobiu:

- - Wylęgowe:

0407 00 19 0

- - - Pozostałe1

0407 00 30 0

- - Pozostałe1

0408

Jaja ptasie bez skorupek i żółtka jaj, świeże, suszone, gotowane na parze lub wodzie, formowane, mrożone lub inaczej zakonserwowane, zawierające lub nie dodatek cukru albo innego środka słodzącego:

- Żółtka jaj:

0408 11

- - Suszone:

0408 11 20 0

- - - Nie nadające się do spożycia przez ludzi1

0408 11 80 0

- - - Pozostałe1

0408 19

- - Pozostałe:

0408 19 20 0

- - - Nie nadające się do spożycia przez ludzi1

- - - Pozostałe:

0408 19 81 0

- - - - Ciekłe1

0408 19 89 0

- - - - Pozostałe, włącznie z mrożonymi1

- Pozostałe:

0408 91

- - Suszone:

0408 91 20 0

- - - Nie nadające się do spożycia przez ludzi1

0408 91 80 0

- - - Pozostałe1

0408 99

- - Pozostałe:

0408 99 20 0

- - - Nie nadające się do spożycia przez ludzi1

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

0408 99 80 0

- - - Pozostałe1

0504 00 00

Jelita, pęcherze i żołądki zwierząt (z wyjątkiem rybich), całe lub w kawałkach, świeże, chłodzone, mrożone, solone, w solance, suszone lub wędzone:

0504 00 00 1

- Żołądki drobiowe1

0504 00 00 9

- Pozostałe4

0505

Skóry i inne części ptaków z ich piórami lub puchem, pióra i części piór (nawet darte) oraz puch, nie bardziej obrobione niż oczyszczone, zdezynfekowane lub zakonserwowane; proszek i odpadki z piór lub części piór:

0505 90 00 0

- Pozostałe1

0506

Kości i rdzenie rogów, nie obrobione, odtłuszczone, wstępnie przygotowane (ale nie przycięte dla nadania kształtu), poddane działaniu kwasu lub odżelatynowane; proszek i odpadki tych produktów:

0506 10 00 0

- Osseina i kości poddane działaniu kwasu1,4

0506 90 00 0

- Pozostałe1,4

0511

Produkty pochodzenia zwierzęcego, gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone; martwe zwierzęta objęte działami 1 lub 3, nie nadające się do spożycia przez ludzi:

0511 10 00 0

- Nasienie bydlęce2

- Pozostałe:

0511 91

- - Produkty z ryb lub skorupiaków, mięczaków lub innych bezkręgowców wodnych; martwe zwierzęta objęte działem 3:

0511 91 10 0

- - - Odpadki rybne6

0511 99

- - Pozostałe:

0511 99 10 0

- - - Ścięgna: ścinki i podobne odpady surowych skór lub skórek1,4

0511 99 50 0

- - - Embriony bydlęce2

0511 99 80

- - - Pozostałe:

0511 99 80 1

- - - - Nasienie zwierząt gospodarskich inne niż bydlęce3

0511 99 80 3

- - - - Embriony zwierząt gospodarskich inne niż bydlęce3

0511 99 80 5

- - - - Komórki jajowe zwierząt gospodarskich1,4

0511 99 80 9

- - - - Pozostałe1,4

1501 00

Tłuszcz wieprzowy (łącznie ze smalcem) i tłuszcz z drobiu, inne niż tłuszcze z pozycji nr 0209 lub 1503:

- Smalec i inne tłuszcze wieprzowe:

1501 00 11 0

- - Do zastosowań przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi3,5

1501 00 19 0

- - Pozostałe3

1501 00 90 0

- Tłuszcz z drobiu1

1502 00

Tłuszcze wołowe, owcze lub kozie, inne niż tłuszcze z pozycji nr 1503:

1502 00 10 0

- Do zastosowań przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi2,5

1502 00 90 0

- Pozostałe2

1503 00

Stearyna smalcowa, olej smalcowy, oleostearyna, oleina i olej łojowy, nie emulgowane, nie zmieszane lub nie przygotowane inaczej:

- Stearyna smalcowa i oleostearyna:

1503 00 11 0

- - Do zastosowań przemysłowych4,5

1503 00 19 0

- - Pozostałe4,5

1503 00 30 0

- Olej łojowy do zastosowań przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi4,5

1503 00 90 0

- Pozostałe4,5

1601 00

Kiełbasy i podobne produkty z mięsa, podrobów lub krwi; przetwory żywnościowe oparte o te produkty:

1601 00 10 0

- Z wątroby1,4

- Pozostałe:

1601 00 91 0

- - Kiełbasy, suche lub do smarowania, nie gotowane1,4

1601 00 99 0

- - Pozostałe1,4

1602

Pozostałe przetworzone lub konserwowane mięso, podroby lub krew:

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

1602 10 00 0

- Przetwory homogenizowane1,4

1602 20

- Z wątroby dowolnych zwierząt:

1602 20 90 0

- Pozostałe1,4

- Z drobiu objętego pozycją nr 0105:

1602 32

- - Z drobiu z gatunku Gallus domesticus:

- - - Zawierające w masie 57% lub więcej mięsa lub podrobów:

1602 32 11 0

- - - - Nie gotowane

1602 32 19 0

- - - - Pozostałe

1602 32 30 0

- - - Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż 57% mięsa lub podrobów

1602 32 90 0

- - - Pozostałe

- Z wieprzowiny:

1602 41

- - Szynki i ich części:

1602 41 10 0

- - - Ze świń domowych

1602 42

- - Łopatki i ich części:

1602 42 10 0

- - - Ze świń domowych

1602 49

- - Pozostałe łącznie z mieszankami:

- - - Ze świń domowych:

- - - - Zawierające w masie 80 % lub więcej mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia:

1602 49 11 0

- - - - - Schaby (bez karkowych) i ich części włącznie z mieszankami schabów i szynek

1602 49 13 0

- - - - - Karki i ich części łącznie z mieszankami obojczyków i łopatek

1602 49 15 0

- - - - - Pozostałe mieszanki zawierające szynki, łopatki, schaby lub karki oraz ich części

1602 49 19 0

- - - - - Pozostałe

1602 49 30 0

- - - - Zawierające w masie 40% lub więcej, ale mniej niż 80% mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów łącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia

1602 49 50 0

- - - - Zawierające w masie mniej niż 40% mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów łącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia

1602 50

- Z wołowiny:

1602 50 10 0

- - Nie gotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z nie gotowanym mięsem lub podrobami2

- - Pozostałe:

- - - W opakowaniach hermetycznych:

1602 50 31 0

- - - Corned beef (wołowina peklowana)2

1602 50 39 0

- - - - Pozostałe2

1602 50 80 0

- - - Pozostałe2

1602 90

- Pozostałe łącznie z przetworami z krwi dowolnych zwierząt:

1602 90 10 0

- - Przetwory z krwi dowolnych zwierząt1,4

- - Pozostałe:

- - - Pozostałe:

1602 90 51 0

- - - - Zawierające mięso lub podroby ze świń domowych

- - - - Pozostałe:

- - - - - Zawierające mięso wołowe lub podroby:

1602 90 61 0

- - - - - - Nie gotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z nie gotowanym mięsem lub podrobami2

1602 90 69 0

- - - - - - Pozostałe2

1603 00

Ekstrakty i soki z mięsa, ryb lub skorupiaków, mięczaków lub innych bezkręgowców wodnych1,4,6

1604

Przetworzone i konserwowane ryby; kawior i namiastki kawioru przygotowane z ikry rybiej1, 4, 6

2301

Mąki, grysiki i granulki z mięsa i podrobów, ryb lub skorupiaków, mięczaków lub innych bezkręgowców wodnych, nie nadające się do spożycia przez ludzi; skwarki:

2301 10 00 0

- Mąki, grysiki i granulki z mięsa i podrobów; skwarki1,4

2301 20 00 0

- Mąki, grysiki i granulki z ryb lub ze skorupiaków, mięczaków lub innych bezkręgowców wodnych6

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

2309

Produkty używane do karmienia zwierząt:

2309 10

- Karma dla psów lub kotów, przygotowana do sprzedaży detalicznej:

- - Zawierająca skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny, objęte podpozycjami 1702 30 51 do 1702 30 99, 1702 40 90, 1702 90 50 i 2106 90 55 lub produkty mleczne:

- - - Zawierająca skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny:

- - - - Nie zawierająca skrobi lub zawierająca jej w masie 10% lub mniej:

2309 10 11 0

- - - - - Nie zawierająca produktów mlecznych lub zawierająca ich w masie poniżej 10%1,4,6

2309 10 13 0

- - - - - Zawierająca w masie nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% produktów mlecznych1,4,6

2309 10 15 0

- - - - - Zawierająca w masie nie mniej niż 50%, ale mniej niż 75% produktów mlecznych1,4,6

2309 10 19 0

- - - - - Zawierająca w masie nie mniej niż 75% produktów mlecznych1,4,6

- - - - Zawierająca w masie więcej niż 10%, ale nie więcej niż 30% skrobi:

2309 10 31 0

- - - - - Nie zawierająca produktów mlecznych lub zawierająca ich w masie poniżej 10%1,4,6

2309 10 33 0

- - - - - Zawierająca w masie nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% produktów mlecznych1,4,6

2309 10 39 0

- - - - - Zawierająca w masie nie mniej niż 50% produktów mlecznych1,4,6

- - - - Zawierająca w masie powyżej 30% skrobi:

2309 10 51 0

- - - - - Nie zawierająca produktów mlecznych lub zawierająca ich w masie mniej niż 10%1,4,6

2309 10 53 0

- - - - - Zawierająca w masie nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% produktów mlecznych1,4,6

2309 10 59 0

- - - - - Zawierająca w masie nie mniej niż 50% produktów mlecznych 1,4,6

2309 10 70 0

- - - Nie zawierająca skrobi, glukozy, syropu glukozowego, maltodekstryny lub syropu z maltodekstryny, ale zawierająca produkty mleczne1,4,6

2309 10 90 0

- - Pozostała1,4,6

2309 90

- Pozostałe:

- - Pozostałe:

- - - Zawierające skrobie, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny objęte podpozycjami 1702 30 51 do 1702 30 99, 1702 90 50 i 2106 90 55 lub produkty mleczne:

- - - - Zawierające skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny:

- - - - - Nie zawierające skrobi lub zawierające jej w masie 10% lub mniej:

2309 90 31 0

- - - - - - Nie zawierające produktów mlecznych lub zawierające ich w masie mniej niż 10%1,4,6

2309 90 33 0

- - - - - - Zawierające w masie nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% produktów mlecznych1,4,6

2309 90 35 0

- - - - - - Zawierające w masie nie mniej niż 50%, ale mniej niż 75% produktów mlecznych1,4,6

2309 90 39 0

- - - - - - Zawierające w masie nie mniej niż 75% produktów mlecznych1,4,6

- - - - - Zawierające w masie więcej niż 10%, ale nie więcej niż 30% skrobi:

2309 90 41 0

- - - - - - Nie zawierające produktów mlecznych lub zawierające w ich masie mniej niż 10%1,4,6

2309 90 43 0

- - - - - - Zawierające w masie nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% produktów mlecznych1,4,6

2309 90 49 0

- - - - - Zawierające w masie nie mniej niż 50% produktów mlecznych1,4,6

- - - - - Zawierające w masie powyżej 30% skrobi:

2309 90 51 0

- - - - - - Nie zawierające produktów mlecznych lub zawierające ich w masie mniej niż 10%1,4,6

2309 90 53 0

- - - - - - Zawierające w masie nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% produktów mlecznych1,4,6

2309 90 59 0

- - - - - - Zawierające w masie nie mniej niż 50% produktów mlecznych1,4,6

2309 90 70 0

- - - - Nie zawierające skrobi, glukozy, syropu glukozowego, maltodekstryny lub syropu z maltodekstryny, ale zawierające produkty mleczne1,4,6

- - - Pozostałe:

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

2309 90 93 0

- - - - Mieszanki „Premix”1,4,6

- - - - Pozostałe:

2309 90 95

- - - - - Zawierające w masie 49% lub więcej chlorku choliny, na bazie organicznej lub nieorganicznej:

2309 90 95 1

- - - - - - Pasze granulowane dla pstrągów1,4,6

2309 90 95 9

- - - - - - Pozostałe1,4,6

2309 90 97

- - - - - Pozostałe:

2309 90 97 1

- - - - - - Pasze granulowane dla pstrągów1,4,6

2309 90 97 9

- - - - - - Pozostałe1,4,6

3001

Gruczoły i inne narządy do celów organoterapeutycznych, suszone, sproszkowane i nie sproszkowane; ekstrakty z gruczołów lub innych narządów lub ich wydzielin do celów organoterapeutycznych; heparyna i jej sole; inne substancje ludzkie i zwierzęce preparowane, do celów terapeutycznych lub profilaktycznych, gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone:

3001 10

- Gruczoły i inne narządy, suszone, sproszkowane i nie sproszkowane:

3001 10 10 0

- - Sproszkowane4

3001 10 90 0

- - Pozostałe °

3001 20

- Ekstrakty gruczołów lub innych narządów lub ich wydzielin:

3001 20 90 0

- - Pozostałe4

3001 90

- Pozostałe:
- - Pozostałe:

3001 90 91 0

- - - Heparyna i jej sole4

3001 90 99 0

- - - Pozostałe4

3002

Krew ludzka; krew zwierzęca preparowana dla celów terapeutycznych, profilaktycznych lub diagnostycznych; antysurowice i inne frakcje krwi oraz modyfikowane produkty immunologiczne, także otrzymywane w procesach biotechnologicznych; szczepionki, toksyny, hodowle mikroorganizmów (poza drożdżami) oraz produkty podobne:4

3002 10

- Antysurowice i pozostałe frakcje krwi oraz modyfikowane produkty immunologiczne, także otrzymywane w procesach biotechnologicznych:

3002 10 10 0

- - Antysurowice4

- - Pozostałe:

3002 10 91 0

- - - Hemoglobina, globulina krwi i globulina surowicy4

- - - Pozostałe:

3002 10 99 0

- - - - Pozostałe 4

3002 90

- Pozostałe:

3002 90 30 0

- - Krew zwierzęca przygotowana do stosowania terapeutycznego, profilaktycznego i diagnostycznego 4

3503 00

Żelatyna (łącznie z żelatyną w arkuszach prostokątnych /nawet kwadratowych/, barwionych lub nie i obrobionych powierzchniowo lub nie) oraz pochodne żelatyny; karuk; inne kleje pochodzenia zwierzęcego, wyłączając kleje kazeinowe z pozycji nr 3501:

3503 00 10 0

- Żelatyna i jej pochodne1,4,6

3503 00 80 0

- Pozostałe1,4,6

 

1) Dotyczy produktów otrzymanych z ptactwa z gatunku Gallus Domesticus.

2) Dotyczy produktów otrzymanych z bydła domowego.

3) Dotyczy produktów otrzymanych ze świń domowych.

4) Dotyczy produktów pochodzących ze zwierząt gatunków domowych z pozycji 0102 i 0103.

5) Dotyczy produktów przeznaczonych do produkcji pasz dla zwierząt.

6) Dotyczy produktów otrzymanych z ryb hodowlanych.

Metryka
  • Data ogłoszenia: 1999-06-19
  • Data wejścia w życie: 1999-06-19
  • Data obowiązywania: 1999-06-19
  • Dokument traci ważność: 1999-12-03
Brak dokumentów zmieniających.
Brak zmienianych dokumentów.

REKLAMA

Dziennik Ustaw

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA