REKLAMA
Dziennik Ustaw - rok 1998 nr 139 poz. 901
ROZPORZADZENIE MINISTRA ROLNICTWA I GOSPODARKI ŻYWNOŚCIOWEJ
z dnia 20 października 1998 r.
zmieniające rozporządzenie w sprawie obowiązku stosowania Polskich Norm.
Na podstawie art. 19 ust. 2 ustawy z dnia 3 kwietnia 1993 r. o normalizacji (Dz. U. Nr 55, poz. 251, z 1995 r. Nr 95, poz. 471 i z 1997 r. Nr 121, poz. 770) zarządza się, co następuje:
Minister Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej: J. Janiszewski
Załącznik do rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej
z dnia 20 października 1998 r. (poz. 901)
WYKAZ POLSKICH NORM DO OBOWIAZKOWEGO STOSOWANIA
Lp. | Polska Norma | Treść |
1 | 2 | 3 |
1 | PN-83/A-07005 | Towary żywnościowe. Warunki klimatyczne i okresy przechowywania w chłodniach. |
2 | PN-A-07006:1997 | Towary żywnościowe. Wytyczne zamrażania w chłodniach. |
3 | PN-64/A-07008 | Warunki higienicznosanitarne w chłodniach. |
4 | PN-91/A-74017 | Przetwory zbożowe i makaron. Pakowanie przechowywanie i transport. |
5 | PN-91/A-74022 | Przetwory zbożowe. Mąka pszenna – wraz ze zmianą PN-A-74022/A1:1996. |
6 | PN-86/A-74032 | Przetwory zbożowe. Mąka żytnia. |
7 | PN-88/A-74036 | Przetwory zbożowe. Kasza manna – w zakresie tabl. 1 Ip.: 6, 8, 10–12. |
8 | PN-82/A-74037 | Przetwory zbożowe. Płatki owsiane – w zakresie tabl. 1 Ip.: 10, 12–14. |
9 | PN-A-74040:1996 | Produkty specjalnego przeznaczenia. Otręby zbożowe. |
10 | PN-92/A-74101 | Pieczywo żytnie – wraz ze zmianą PN-92/A-74101 Zmiana 2:1996. |
11 | PN-93/A-74103 | Pieczywo mieszane – wraz ze zmianą PN-93/A-74103 Zmiana 2:1996. |
12 | PN-92/A-74105 | Pieczywo pszenne zwykłe i wyborowe – wraz ze zmianą PN-92/A-74105 Zmiana 2:1996. |
13 | PN-94/A-74106 | Pieczywo pszenne półcukiernicze – wraz ze zmianą PN-A-74106/A1:1996. |
14 | PN-A-74109:1996 | Pieczywo o przedłużonej trwałości. |
15 | PN-A-74110:1994 | Pieczywo. Pakowanie przechowywanie i transport. |
16 | PN-A-74111:1998 | Wyroby piekarskie – Wyroby z ciasta zaparzonego w roztworze wodorotlenku sodowego lub w wodzie. |
17 | PN-A-74112:1997 | Pieczywo trwałe żytnie mieszane i pszenne. |
18 | PN-A-74123:1997 | Produkty dietetyczne. Pieczywo bezglutenowe. |
19 | PN-87/A-74131 | Makaron – w zakresie wymagań mikrobiologicznych. |
20 | PN-93/A-74133 | Makaron zwyczajny – w zakresie wymagań mikrobiologicznych. |
21 | PN-79/A-74201 | Przetwory zbożowe. Kasza jaglana – w zakresie tabl. 1 Ip.: 8–11. |
22 | PN-60/A-74202 | Przetwory zbożowe. Kasza pęczak pszenny – w zakresie tabl. rubr.: 6, 8, 12, 13. |
23 | PN-87/A-74203 | Przetwory zbożowe. Kasza jęczmienna – w zakresie tabl. 1 Ip.: 6, 11–13. |
24 | PN-76/A-74204 | Przetwory zbożowe. Kasza gryczana – w zakresie tabl. rubr.: 5–7, 9. |
25 | PN-A-74205:1997 | Przetwory zbożowe – Kaszki i mączki kukurydziane – w zakresie tabl. 1 Ip.: 8–10. |
26 | PN-A-74220:1997 | Przetwory zbożowe – Ryż – w zakresie p. 2.1, 2.2 tabl. 1, Ip.: 15, 16, 17. |
27 | PN-73/A-74600 | Przetwory zbożowe – Groch obłuskany polerowany – w zakresie tabl. lp. 6, 7, 13, 14, 16. |
28 | PN-84/A-74771 | Przetwory skrobiowe. Glukoza krystaliczna. |
29 | PN-A-74780:1996 | Przetwory ziemniaczane – Smażone przekąski ziemniaczane – w zakresie liczby kwasowej i zawartości nadtlenków w tłuszczu oraz wymagań mikrobiologicznych. |
30 | PN-87/A-74820 | Skrobia, pochodne i produkty uboczne. Słownictwo. |
31 | PN-76/A-74821 | Spożywcze przetwory ziemniaczane. Nazwy i określenia. |
32 | PN-A-74850:1996 | Cukier biały. |
33 | PN-A-74852:1998 | Półprodukty i produkty przemysłu cukrowniczego –Terminologia. |
34 | PN-71/A-75000 | Przetwory owocowe i warzywne. Klasyfikacja, nazwy i określenia – z wyłączeniem części dotyczącej klasyfikacji. |
35 | PN-A-75028:1997 | Produkty i półprodukty owocowe, warzywne, owocowo-warzywne, mięsno-warzywne, grzybowe – Wymagania mikrobiologiczne. |
36 | PN-70/A-75030 | Grzyby świeże i przetwory grzybowe. Nazwy i określenia. |
37 | PN-A-75045:1997 | Przetwory dla dzieci – Konserwy – Wymagania. |
38 | PN-A-75048:1994 | Przetwory owocowo-warzywne. Soki dla dzieci. |
39 | PN-A-75049:1996 | Przetwory owocowe – Kremogeny. |
40 | PN-A-75054:1997 | Mrożone owoce i warzywa –Terminologia. |
41 | PN-A-75100:1994 | Przetwory owocowe. Dżemy. |
42 | PN-93/A-75102 | Przetwory owocowe. Powidła śliwkowe. |
43 | PN-93/A-75103 | Przetwory owocowe. Marmolada. |
44 | PN-A-75104:1994 | Przetwory owocowe. Galaretki. |
45 | PN-A-75201:1997 | Produkty owocowe – Śliwki suszone. |
46 | PN-A-75951:1994 | Przetwory owocowe. Soki owocowe. |
47 | PN-75/A-75953 | Przetwory owocowe. Kompoty. |
48 | PN-A-75955:1998 | Produkty owocowe – Soki owocowe słodzone. |
49 | PN-A-75956:1994 | Przetwory owocowe. Nektary. |
50 | PN-A-75957:1994 | Przetwory owocowe. Soki owocowe zagęszczone. |
51 | PN-A-75958:1996 | Produkty warzywne i owocowo-warzywne – Soki. |
52 | PN-A-75959:1997 | Produkty owocowe – Soki z owoców południowych. |
53 | PN-A-75960:1996 | Konserwy mięsno-warzywne. |
54 | PN-A-75965:1998 | Produkty owocowe – Soki z owoców leśnych. |
55 | PN-A-75966:1997 | Produkty owocowe – Zagęszczone soki owocowe dosładzane. |
1 | 2 | 3 |
56 | PN-A-75980:1997 | Produkty mięsno-warzywne i warzywne – Zupy zagęszczone. |
57 | PN-93/A-76100 | Kawa palona. |
58 | PN-75/A-77601 | Przetwory warzywne. Koncentrat pomidorowy. |
59 | PN-72/A-77603 | Przetwory warzywne. Warzywa suszone. |
60 | PN-75/A-77605 | Przetwory owocowe. Owoce leśne suszone. |
61 | PN-A-77606:1996 | Przetwory warzywne – Przecier pomidorowy. |
62 | PN-A-77607:1997 | Produkty owocowe i grzybowe – Susze – Wymagania mikrobiologiczne. |
63 | PN-A-77608:1997 | Produkty owocowe – Jabłka, gruszki, wiśnie suszone. |
64 | PN-A-77609:1997 | Produkty owocowe – Przeciery owocowe i słodzone. |
65 | PN-A-77610:1998 | Przetwory owocowe – Owoce pasteryzowane. |
66 | PN-88/A-77626 | Miód pszczeli. |
67 | PN-A-77627:1996 | Koncentrat propolisu. |
68 | PN-72/A-77700 | Przetwory warzywne. Kapusta kwaszona. |
69 | PN-A-77701:1997 | Produkty warzywne – Ogórki kwaszone i przeciery z ogórków kwaszonych. |
70 | PN-A-77750:1997 | Produkty warzywne i warzywno-grzybowe – Sałatki. |
71 | PN-A-77801:1997 | Przetwory warzywne – Ogórki konserwowe i korniszony. |
72 | PN-76/A-77802 | Przetwory warzywne. Fasolka konserwowa. |
73 | PN-76/A-77803 | Przetwory warzywne. Groszek konserwowy. |
74 | PN-A-77805:1997 | Produkty warzywne – Zagęszczony sok z buraków ćwikłowych. |
75 | PN-A-77806:1997 | Produkty warzywne, owocowe i warzywno-owocowe – Warzywa i owoce marynowane. |
76 | PN-A-77807:1997 | Produkty warzywne – Warzywa konserwowe. |
77 | PN-A-77808:1998 | Produkty warzywne – Fasola w sosie pomidorowym. |
78 | PN-A-78503:1997 | Produkty grzybowe. Grzyby marynowane. |
79 | PN-A-78505:1998 | Produkty grzybowe. Grzyby sterylizowane. |
80 | PN-89/A-78510 | Przetwory grzybowe. Grzyby suszone – z wyłączeniem p. 3.4. |
81 | PN-93/A-79021 | Wyroby spirytusowe, produkty i półprodukty. Terminologia. |
82 | PN-A-79030:1997 | Produkty spożywcze – Ekstrakt karotenowy. |
83 | PN-93/A-79031 | Napoje bezalkoholowe. Terminologia, klasyfikacja – z wyłączeniem części dotyczącej klasyfikacji. |
84 | PN-93/A-79032 | Napoje bezalkoholowe gazowane – wraz ze zmianą PN-A-79032/A1:1996 i zmianą PN-79032/A2:1997. |
85 | PN-A-79034:1994 | Napoje bezalkoholowe niegazowane – wraz ze zmianą PN-A-79034/A1:1997. |
86 | PN-A-79035:1994 | Napoje bezalkoholowe niskogazowane. |
87 | PN-A-79036:1997 | Zaprawy do napojów – w zakresie wymagań mikrobiologicznych i dodatku barwników syntetycznych. |
88 | PN-A-79038:1995 | Napoje bezalkoholowe gazowane słodzone aspartamem i aspartamem z acesulfamem K. |
89 | PN-A-79039:1996 | Napoje bezalkoholowe gazowane słodzone cukrem i aspartamem, cukrem i aspartamem z acesulfamem K oraz cukrem i acesulfamem K. |
90 | PN-A-79098:1995 | Piwo – z wyłączeniem części dotyczącej znakowania opakowań jednostkowych. |
91 | PN-A-79522:1994 | Spirytus rektyfikowany. |
92 | PN-90/A-79523 | Spirytus surowy. |
93 | PN-A-79530:1995 | Wyroby spirytusowe gatunkowe – Wspólne wymagania i badania. |
94 | PN-A-79531:1995 | Wyroby spirytusowe czyste – Wspólne wymagania i badania. |
95 | PN-A-79733:1996 | Ocet. |
96 | PN-65/A-82000 | Mięso i podroby zwierząt rzeźnych. Wspólne wymagania i badania. |
97 | PN-91/A-82001 | Mięso w tuszach, półtuszach i ćwierćtuszach – wraz ze zmianą PN-A-82001/A1:1995 i zmianą PN-A-82001/A2:1996. |
98 | PN-86/A-82002 | Wieprzowina. Części zasadnicze. |
99 | PN-88/A-82003 | Wołowina. Części zasadnicze. |
100 | PN-86/A-82004 | Podroby zwierząt rzeźnych. |
101 | PN-A-82005:1996 | Cielęcina – Części zasadnicze. |
102 | PN-A-82006:1996 | Baranina – Części zasadnicze. |
103 | PN-A-82007:1996 | Przetwory mięsne – Wędliny – wraz ze zmianą PN-A- 82007/A1:1998. |
104 | PN-A-82009:1997 | Mięso i przetwory mięsne – Mięso mielone. |
105 | PN-A-82010:1997 | Mięso i przetwory mięsne – Hamburgery. |
106 | PN-A-82011:1996 | Wyroby garmażeryjne – Półprodukty z mięsa i podrobów. Wymagania. |
107 | PN-A-82012:1996 | Wyroby garmażeryjne – Wyroby gotowe z mięsa i podrobów – Wymagania. |
108 | PN-A-82013:1996 | Wyroby garmażeryjne kulinarne – Wymagania. |
1 | 2 | 3 |
109 | PN-A-82015:1998 | Wyroby garmażeryjne – Galarety – w zakresie wymagań mikrobiologicznych. |
110 | PN-A-82016:1998 | Wyroby garmażeryjne – Sałatki – w zakresie wymagań mikrobiologicznych. |
111 | PN-A-82017:1998 | Wyroby garmażeryjne – Terminologia. |
112 | PN-A-82022:1998 | Mięso i przetwory mięsne – Konserwy mięsne. |
113 | PN-A-82201: 1996 | Mrożone wyroby kulinarne – Półprodukty i potrawy. |
114 | PN-93/A-82245 | Żelatyna spożywcza. |
115 | PN-A-82300:1995 | Wyroby garmażeryjne niemięsne. |
116 | PN-76/A-85700 | Kości. Klasyfikacja, nazwy i określenia – z wyłączeniem części dotyczącej klasyfikacji. |
117 | PN-85/A-85800 | Słonina – z wyłączeniem części dotyczącej znakowania opakowań jednostkowych. |
118 | PN-90/A-85802 | Tłuszcze zwierzęce jadalne topione – z wyłączeniem p. 5.2. |
119 | PN-88/A-85804 | Tłuszcze zwierząt rzeźnych. Podstawowe nazwy określenia i klasyfikacja – z wyłączeniem części dotyczącej klasyfikacji. |
120 | PN-A-86002:1995 | Mleko surowe do skupu – z wyłączeniem p. 5.2 w zakresie częstotliwości badań. |
121 | PN-A-86003:1996 | Mleko i przetwory mleczne – Mleko spożywcze – wraz ze zmianą PN-A-86003/A1:1998. |
122 | PN-91/A-86005 | Mleko kozie pasteryzowane. |
123 | PN-92/A-86024 | Mleko i przetwory mleczarskie – Mleko w proszku – wraz ze zmianą PN-A-86024/A1:1996. |
124 | PN-A-86025:1994 | Modyfikowane mleko i mieszanka dla niemowląt typu Laktovit. |
125 | PN-82/A-86043 | Mleko i przetwory mleczarskie – Mleko zagęszczone – wraz ze zmianą PN-82/A-86043 Zmiana 3:1996. |
126 | PN-90/A-86050 | Mleko i przetwory mleczarskie. Śmietanka i śmietana – wraz ze zmianą PN-90/A-86050 Zmiana 2:1996. |
127 | PN-83/A-86061 | Mleko i przetwory mleczarskie – Napoje mleczne fermentowane – wraz ze zmianą PN-83/A-86061 Zmiana 4:1996 i zmianą PN-83/A-86061 Zmiana 5:1996. |
128 | PN-A-86155:1995 | Mleko i przetwory mleczne – Masło. |
129 | PN-68/A-86230 | Mleko i przetwory mleczarskie – Sery podpuszczkowe dojrzewające – wraz ze zmianą PN-68/A-86230 Zmiana 13:1996. |
130 | PN-66/A-86233 | Mleko i przetwory mleczarskie – Sery topione – Wspólne wymagania i badania – wraz ze zmianą PN-66/A-86233 Zmiana 16:1996. |
131 | PN-91/A-86300 | Mleko i przetwory mleczarskie. Sery twarogowe niedojrzewające – wraz ze zmianą PN-A-86300/A1:1996 i zmianą PN-A-86300/A2:1997 – w zakresie wymagań mikrobiologicznych. |
132 | PN-80/A-86431 | Mleko i przetwory mleczarskie – Lody – wraz ze zmianą PN-80/A-86431 Zmiana 7:1996 i zmianą PN-80/A-86431 Zmiana 8:1997. |
133 | PN-A-86501:1996 | Przetwory jajowe chłodzone i mrożone - Wymagania i metody badań. |
134 | PN-89/A-86502 | Przetwory jajowe suszone. |
135 | PN-85/A-86503 | Jaja spożywcze. |
136 | PN-90/A-86505 | Jaja i przetwory jajowe. Terminologia. |
137 | PN-84/A-86520 | Tuszki drobiowe. |
138 | PN-92/A-86521 | Mięso i przetwory drobiowe. Terminologia. |
139 | PN-92/A-86522 | Mięso drobiowe oddzielone mechanicznie. |
140 | PN-A-86523:1995 | Produkty drobiarskie – Podroby drobiowe. |
141 | PN-A-86524:1994 | Mięso drobiowe w elementach – wraz ze zmianą PN-A-86524/A1:1998. |
142 | PN-A-86525:1996 | Produkty drobiarskie – Konserwy drobiowe – Wymagania wspólne. |
143 | PN-A-86526:1995 | Produkty drobiarskie – Wędliny drobiowe – Wymagania wspólne – wraz ze zmianą PN-A-86526/A1:1998 – z wyłączeniem p. 5.1. |
144 | PN-A-86527:1996 | Produkty drobiarskie – Półprodukty z surowego mięsa drobiowego – Wymagania i metody badań. |
145 | PN-A-86528:1996 | Produkty drobiarskie – Wyroby garmażeryjne gotowe z mięsa drobiowego – Wymagania i metody badań. |
146 | PN-A-86529:1998 | Produkty drobiarskie – Mrożone potrawy kulinarne z mięsa drobiowego. |
147 | PN-A-86900:1997 | Olejki eteryczne. |
148 | PN-A-86901:1997 | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce – Tłuszcze kuchenne – w zakresie parametrów jełczenia tłuszczu oraz kwasu erukowego. |
149 | PN-A-86902:1997 | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce – Tłuszcze cukiernicze i piekarskie – w zakresie parametrów jełczenia tłuszczu oraz kwasu erukowego. |
1 | 2 | 3 |
150 | PN-A-86903:1997 | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce – Tłuszcze przeestryfikowane – w zakresie parametrów jełczenia tłuszczu oraz kwasu erukowego. |
151 | PN-A-86904:1997 | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce – Lecytyna rzepakowa i sojowa – w zakresie parametrów jełczenia tłuszczu oraz kwasu erukowego. |
152 | PN-92/A-86907 | Margaryna. Wspólne wymagania i badania – z wyłączeniem wymagań dotyczących zawartości środków konserwujących. |
153 | PN-86/A-86908 | Tłuszcze roślinne jadalne. Rafinowane oleje roślinne. |
154 | PN-A-86909:1996 | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce – Rafinowane tłuszcze uwodornione – w zakresie liczby kwasowej oraz zawartości nadtlenków i sumy kwasów C22 w tłuszczu uwodornionym. |
155 | PN-74/A-86945 | Produkty przemysłu olejarskiego. Klasyfikacja, nazwy i określenia z wyłączeniem części dotyczącej klasyfikacji. |
156 | PN-A-86946:1997 | Substancje aromatyczne i aromaty spożywcze –Terminologia – Klasyfikacja i metody badań. |
157 | PN-A-86947:1998 | Naturalne substancje zapachowe i aromatyczne – Terminologia. |
158 | PN-A-86950:1995 | Majonez – z wyłączeniem p. 4.1.2. |
159 | PN-A-86951:1997 | Produkty warzywne, owocowe, warzywno-owocowe i warzywno-grzybowe – Sosy |
160 | PN-A-86952:1997 | Przyprawy ziołowe – Pieprz ziołowy. |
161 | PN-A-86959:1997 | Przyprawy ziołowe – Bazylia. |
162 | PN-A-86960:1997 | Przyprawy ziołowe – Czarnuszka. |
163 | PN-A-86961:1997 | Przyprawy ziołowe – Estragon. |
164 | PN-A-86962:1997 | Przyprawy ziołowe – Gorczyca biała. |
165 | PN-A-86963:1997 | Przyprawy ziołowe – Gorczyca czarna. |
166 | PN-A-86964:1997 | Musztarda. |
167 | PN-A-86965:1997 | Przyprawy ziołowe – Pieprz czarny. |
168 | PN-A-86966:1997 | Przyprawy ziołowe – Pieprz biały. |
169 | PN-A-86967:1998 | Przyprawy ziołowe - Mieszanki przyprawowe. |
170 | PN-93/A-88000 | Wyroby cukiernicze trwałe. Terminologia – wraz ze zmianą PN-A-88000:1993/A1 – z wyłączeniem p.: 4.2.12. i 4.4. |
171 | PN-A-88036:1998 | Chrupki – Wymagania. |
172 | PN-93/A-88100 | Wyroby cukiernicze trwałe. Guma do żucia. |
173 | PN-A-88101:1998 | Wyroby i półprodukty ciastkarskie – Pierniki. |
174 | PN-A-88102:1998 | Wyroby cukiernicze – Czekolada. |
175 | PN-A-88103:1998 | Wyroby cukiernicze – Kakao. |
176 | PN-A-88104:1998 | Wyroby cukiernicze – Cukierki. |
177 | PN-A-88106:1998 | Wyroby ciastkarskie – Wyroby z ciasta drożdżowego. |
178 | PN-A-88107:1998 | Wyroby cukiernicze – Wyroby wschodnie. |
179 | PN-A-88108:1998 | Wyroby cukiernicze – Wyroby żelowe. |
180 | PN-A-88109:1998 | Wyroby ciastkarskie – Herbatniki i suchary. |
181 | PN-A-88111:1998 | Wyroby cukiernicze – Wyroby czekoladowane. |
182 | PN-A-88112:1998 | Wyroby cukiernicze – Wyroby czekoladopodobne i w polewie kakaowej. |
183 | PN-A-88114:1998 | Wyroby ciastkarskie – Wafle przekładane i nadziewane. |
184 | PN-A-88115:1998 | Wyroby ciastkarskie – Wyroby biszkoptowe i biszkoptowo-tłuszczowe. |
185 | PN-A-88116:1998 | Wyroby cukiernicze – Marcepan i wyroby pokrewne. |
186 | PN-A-88117:1998 | Wyroby cukiernicze – Wyroby z mas tłustych. |
187 | PN-A-89000:1998 | Wyroby i półprodukty ciastkarskie – Terminologia. |
188 | PN-86/A-94000 | Koncentraty spożywcze. Klasyfikacja, nazwy i określenia – z wyłączeniem części dotyczącej klasyfikacji. |
189 | PN-77/A-94001 | Mrożone wyroby kulinarne. Klasyfikacja, nazwy i określenia – z wyłączeniem części dotyczącej klasyfikacji. |
190 | PN-A-94011:1996 | Koncentraty spożywcze – Koncentraty lodów. |
191 | PN-A-94012:1998 | Koncentraty spożywcze – Koncentraty napojów. |
192 | PN-A-94013:1998 | Koncentraty spożywcze – Ekstrakty kaw zbożowych. |
193 | PN-A-94014:1998 | Koncentraty spożywcze – Błyskawiczne kleiki i kaszki dla niemowląt i dzieci. |
194 | PN-A-94015:1998 | Modyfikowane mleko i mieszanki mleczne dla niemowląt. |
195 | PN-A-94050:1996 | Koncentraty spożywcze – Koncentraty obiadowe. |
196 | PN-A-94051:1996 | Koncentraty spożywcze – Koncentraty deserów. |
197 | PN-A-94052:1996 | Koncentraty spożywcze – Buliony, rosoły i hydrolizaty białkowe. |
198 | PN-93/A-95000 | Koncentraty ciast bezglutenowych. |
1 | 2 | 3 |
199 | PN-75/A-99000 | Tytoń i wyroby tytoniowe. Nazwy i określenia - wraz ze zmianą PN-A-99000/A1:1996. |
200 | PN-B-10720:1998 | Wodociągi – Zabudowa zestawów wodomierzowych w instalacjach wodociągowych – Wymagania i badania przy odbiorze. |
201 | PN-92/B-12041 | Melioracje wodne. Obszar oddziaływania. |
202 | PN-93/B-12043 | Drenowanie. Wykonawstwo. Roboty przygotowawcze. |
203 | PN-B-12045:1994 | Drenowanie. Projektowanie. Zabiegi towarzyszące. |
204 | PN-B-12077:1997 | Urządzenia wodno-melioracyjne – Wodopój – Wymagania i metody badań. |
205 | PN-B-12078:1997 | Urządzenia wodno-melioracyjne – Poidła – Wymagania i metody badań. |
206 | PN-B-12079:1997 | Gnojowica -Terminologia. |
207 | PN-B-12080:1996 | Urządzenia wodno-melioracyjne – Elementy drewnianych ścianek szczelnych - Wymagania i badania. |
208 | PN-B-12081:1996 | Urządzenia wodno-melioracyjne – Przepusty rurowe – Wymiary. |
209 | PN-B-12082:1996 | Urządzenia wodno-melioracyjne – Darniowanie – Wymagania i badania przy odbiorze. |
210 | PN-B-12083:1996 | Urządzenia wodno-melioracyjne – Bruki z kamienia naturalnego – Wymagania i badania przy odbiorze. |
211 | PN-B-12084:1996 | Drenowanie – Terminologia. |
212 | PN-B-12085:1996 | Drenowanie – Zasady rozplanowania sieci drenarskiej. |
213 | PN-B-12086:1997 | Drenowanie – Wymiarowanie zbieraczy. |
214 | PN-B-12087:1997 | Drenowanie – Ujęcie i odprowadzenie wód źródlanych i wysiękowych. |
215 | PN-B-12088:1997 | Drenowanie – Zabezpieczenia rurociągów drenarskich. |
216 | PN-B-12089:1997 | Drenowanie – Układanie sączków drenarskich – Wymagania i badania przy odbiorze. |
217 | PN-B-12090:1997 | Urządzenia wodno-melioracyjne – Bród – Wymagania i metody badań. |
218 | PN-B-12091:1997 | Urządzenia wodno-melioracyjne – Mnichy drewniane – Wymagania i metody badań. |
219 | PN-B-12092:1997 | Urządzenia wodno-melioracyjne – Zastawki – Wymiary. |
220 | PN-B-12093:1997 | Urządzenia wodno-melioracyjne – Stopnie – Wymiary. |
221 | PN-B-12094:1997 | Urządzenia wodno-melioracyjne – Mnichy żelbetowe – Wymiary. |
222 | PN-B-12095:1997 | Urządzenia wodno-melioracyjne – Nasypy – Wymagania i badania przy odbiorze. |
223 | PN-B-12096:1997 | Urządzenia wodno-melioracyjne – Przepusty z rur betonowych i żelbetowych – Wymagania i metody badań. |
224 | PN-B-12097:1997 | Urządzenia wodno-melioracyjne – Otwory jazów – Wymiary. |
225 | PN-87/E-05026/01 | Ogrodzenia elektryczne w rolnictwie. Postanowienia ogólne. |
226 | PN-87/E-05026/02 | Ogrodzenia elektryczne w rolnictwie. Elektryzatory. Bezpieczeństwo użytkowania. Ogólne wymagania i badania. |
227 | PN-E-05301:1997 | Bezpieczeństwo elektrycznych urządzeń do połowu ryb w wodach śródlądowych – Wymagania i badania. |
228 | PN-ISO 3720:1997 | Herbata czarna – Definicja i podstawowe wymagania. |
229 | PN-87/P-22027 | Skóry surowe futrzarskie. Nazwy i określenia. |
230 | PN-R-01000:1997 | Nawodnienia – Nawodnienia umiejscowione - Terminologia. |
231 | PN-R-01001:1997 | Nawodnienia - Deszczowanie – Terminologia podstawowa. |
232 | PN-R-04033:1998 | Gleby i utwory mineralne – Podział na frakcje i grupy granulometryczne. |
233 | PN-R-04151:1997 | Gospodarka ziemią w rolnictwie – Terminologia. |
234 | PN-R-04152:1997 | Erozja i melioracje przeciwerozyjne –- Terminologia. |
235 | PN-R-64757:1994 | Pasze – Aflatoksyny – dopuszczalna zawartość i oznaczanie. |
236 | PN-R-64791:1994 | Pasze. Wymagania i badania mikrobiologiczne. |
237 | PN-93/R-64801 | Pasze. Mączki paszowe pochodzenia zwierzęcego. |
238 | PN-92/R-64809 | Wytyczne sanitarnohigieniczne w produkcji mączek paszowych i tłuszczów technicznych pochodzenia zwierzęcego. |
239 | PN-78/R-65023 | Materiał siewny. Nasiona roślin rolniczych. |
240 | PN-75/R-65031 | Ziarno roślin strączkowych jadalnych. Fasola. |
241 | PN-81/R-65032 | Ziarno roślin strączkowych jadalnych. Groch. |
242 | PN-79/R-65648 | Materiał siewny. Sadzeniaki ziemniaka. |
243 | PN-R-65649:1997 | Rośliny przemysłowe – Chmielarstwo – Terminologia. |
244 | PN-90/R-66151 | Rośliny przemysłowe oleiste. Ziarno rzepaku i rzepiku podwójnie ulepszonego – w zakresie zawartości kwasu erukowego w tłuszczu. |
245 | PN-R-67008:1996 | Materiał siewny. Nasiona drzew owocowych. |
246 | PN-R-67009:1997 | Materiał siewny. Nasiona roślin zielarskich. |
1 | 2 | 3 |
247 | PN-84/R-67010 | Materiał szkółkarski. Podkładki drzew i krzewów owocowych. |
248 | PN-83/R-67011 | Materiał szkółkarski. Drzewka owocowe – jabłonie, grusze, śliwy, czereśnie, wiśnie, brzoskwinie i morele - z wyłączeniem części dotyczącej etykietowania opakowań jednostkowych drzewek owocowych. |
249 | PN-91/R-67012 | Materiał szkółkarski. Zrazy i sadzonki roślin sadowniczych. |
250 | PN-R-67032:1996 | Materiał siewny. Nasiona roślin kwiaciarskich. |
251 | PN-R-67040:1996 | Materiał szkółkarski. Sadzonki truskawki i poziomki - w zakresie truskawek. |
252 | PN-R-67043:1996 | Materiał szkółkarski. Sadzonki maliny i jeżyny. |
253 | PN-R-67045:1996 | Materiał szkółkarski. Krzewy leszczyny. |
254 | PN-R-67046:1996 | Materiał szkółkarski. Rośliny porzeczek, agrestu i winorośli. |
255 | PN-R-67050:1996 | Materiał siewny. Nasiona roślin warzywnych. |
256 | PN-75/R-74450 | Rośliny okopowe. Ziemniaki jadalne. |
257 | PN-75/R-74453 | Rośliny okopowe. Ziemniaki jadalne wczesne. |
258 | PN-84/R-75024 | Owoce świeże. Jabłka. |
259 | PN-73/R-75025 | Owoce świeże. Gruszki. |
260 | PN-73/R-75026 | Owoce świeże. Śliwki. |
261 | PN-72/R-75027 | Owoce świeże. Czereśnie. |
262 | PN-72/R-75028 | Owoce świeże. Wiśnie. |
263 | PN-R-75031:1996 | Agrest. |
264 | PN-R-75033:1996 | Porzeczka. |
265 | PN-75/R-75078 | Grzyby świeże. Pieczarki uprawne. |
266 | PN-R-75101:1997 | Sadownictwo – Terminologia. |
267 | PN-R-75349:1996 | Uprawy warzywne i ozdobne pod osłonami – Terminologia. |
268 | PN-70/R-75350 | Warzywa świeże. Podstawowe nazwy i określenia. |
269 | PN-71/R-75356 | Warzywa świeże. Badanie jakości. |
270 | PN-87/R-75357 | Warzywa świeże. Cebula. |
271 | PN-84/R-75358 | Warzywa świeże. Marchew. |
272 | PN-85/R-75359 | Warzywa świeże. Ogórki. |
273 | PN-72/R-75361 | Warzywa świeże. Kalafiory. |
274 | PN-72/R-75362 | Warzywa świeże. Kapusta. |
275 | PN-91/R-75368 | Warzywa świeże. Pomidory. |
276 | PN-R-75409:1996 | Przechowywanie warzyw - Terminologia. |
277 | PN-R-75502:1996 | Morele. |
278 | PN-R-75505:1996 | Bakłażan. |
279 | PN-R-75508:1996 | Kapusta brukselska. |
280 | PN-R-75518:1996 | Czosnek. |
281 | PN-R-75519:1996 | Winogrona. |
282 | PN-R-75521:1996 | Por. |
283 | PN-R-75522:1996 | Sałaty oraz endywie o liściach kędzierzawych i endywie o liściach szerokich (batawie). |
284 | PN-R-75526:1996 | Brzoskwinie i nektaryny. |
285 | PN-R-75528:1996 | Papryka słodka. |
286 | PN-R-75532:1996 | Maliny. |
287 | PN-R-75534:1996 | Szpinak. |
288 | PN-R-75535:1996 | Truskawki. |
289 | PN-R-75538:1996 | Cykoria sałatowa. |
290 | PN-R-75541:1996 | Cukinia. |
291 | PN-73/R-75761 | Warzywa świeże. Szparagi. |
292 | PN-77/R-75762 | Warzywa świeże. Fasola szparagowa. |
293 | PN-80/R-75763 | Warzywa świeże. Groch zielony. |
294 | PN-76/R-78505 | Grzyby świeże. |
295 | PN-85/R-78563 | Jaja kurze wylęgowe. |
296 | PN-R-78564:1998 | Jaja wylęgowe indycze, kacze i gęsie. |
297 | PN-R-78565:1998 | Jaja wylęgowe bażantów, przepiórek japońskich i kaczek krzyżówek. |
298 | PN-R-78566:1998 | Drób – Pisklęta jednodniowe. |
299 | PN-R-78890:1996 | Wosk pszczeli. |
300 | PN-R-78891:1996 | Propolis – kit pszczeli. |
301 | PN-R-78892:1996 | Świeże mleczko pszczele. |
302 | PN-R-78893:1996 | Obnóża pyłkowe. |
303 | PN-R-78894:1997 | Węza. |
304 | PN-76/R-93000 | Rybactwo stawowe. Nazwy i określenia. |
305 | PN-R-93100:1998 | Ryby hodowlane – Materiał zarybieniowy łososia i troci. |
- Data ogłoszenia: 1998-11-17
- Data wejścia w życie: 1999-01-17
- Data obowiązywania: 1999-01-17
- Z mocą od: 1999-01-17
- Dokument traci ważność: 2003-01-01
REKLAMA