REKLAMA

REKLAMA

Kategorie
Zaloguj się

Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

REKLAMA

Dziennik Ustaw - rok 1998 nr 139 poz. 901

ROZPORZADZENIE MINISTRA ROLNICTWA I GOSPODARKI ŻYWNOŚCIOWEJ

z dnia 20 października 1998 r.

zmieniające rozporządzenie w sprawie obowiązku stosowania Polskich Norm.

Tekst pierwotny

Na podstawie art. 19 ust. 2 ustawy z dnia 3 kwietnia 1993 r. o normalizacji (Dz. U. Nr 55, poz. 251, z 1995 r. Nr 95, poz. 471 i z 1997 r. Nr 121, poz. 770) zarządza się, co następuje:

§ 1.
„Wykaz Polskich Norm do obowiązkowego stosowania”, stanowiący załącznik do rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej z dnia 27 czerwca 1997 r. w sprawie obowiązku stosowania Polskich Norm (Dz. U. Nr 83, poz. 535), otrzymuje brzmienie określone w załączniku do niniejszego rozporządzenia.
§ 2.
Rozporządzenie wchodzi w życie po upływie 60 dni od dnia ogłoszenia.

Minister Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej: J. Janiszewski

Załącznik 1. [WYKAZ POLSKICH NORM DO OBOWIAZKOWEGO STOSOWANIA]

Załącznik do rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej
z dnia 20 października 1998 r. (poz. 901)

WYKAZ POLSKICH NORM DO OBOWIAZKOWEGO STOSOWANIA

Lp.

Polska Norma

Treść

1

2

3

1

PN-83/A-07005

Towary żywnościowe. Warunki klimatyczne i okresy przechowywania w chłodniach.

2

PN-A-07006:1997

Towary żywnościowe. Wytyczne zamrażania w chłodniach.

3

PN-64/A-07008

Warunki higienicznosanitarne w chłodniach.

4

PN-91/A-74017

Przetwory zbożowe i makaron. Pakowanie przechowywanie i transport.

5

PN-91/A-74022

Przetwory zbożowe. Mąka pszenna – wraz ze zmianą PN-A-74022/A1:1996.

6

PN-86/A-74032

Przetwory zbożowe. Mąka żytnia.

7

PN-88/A-74036

Przetwory zbożowe. Kasza manna – w zakresie tabl. 1 Ip.: 6, 8, 10–12.

8

PN-82/A-74037

Przetwory zbożowe. Płatki owsiane – w zakresie tabl. 1 Ip.: 10, 12–14.

9

PN-A-74040:1996

Produkty specjalnego przeznaczenia. Otręby zbożowe.

10

PN-92/A-74101

Pieczywo żytnie – wraz ze zmianą PN-92/A-74101 Zmiana 2:1996.

11

PN-93/A-74103

Pieczywo mieszane – wraz ze zmianą PN-93/A-74103 Zmiana 2:1996.

12

PN-92/A-74105

Pieczywo pszenne zwykłe i wyborowe – wraz ze zmianą PN-92/A-74105 Zmiana 2:1996.

13

PN-94/A-74106

Pieczywo pszenne półcukiernicze – wraz ze zmianą PN-A-74106/A1:1996.

14

PN-A-74109:1996

Pieczywo o przedłużonej trwałości.

15

PN-A-74110:1994

Pieczywo. Pakowanie przechowywanie i transport.

16

PN-A-74111:1998

Wyroby piekarskie – Wyroby z ciasta zaparzonego w roztworze wodorotlenku sodowego lub w wodzie.

17

PN-A-74112:1997

Pieczywo trwałe żytnie mieszane i pszenne.

18

PN-A-74123:1997

Produkty dietetyczne. Pieczywo bezglutenowe.

19

PN-87/A-74131

Makaron – w zakresie wymagań mikrobiologicznych.

20

PN-93/A-74133

Makaron zwyczajny – w zakresie wymagań mikrobiologicznych.

21

PN-79/A-74201

Przetwory zbożowe. Kasza jaglana – w zakresie tabl. 1 Ip.: 8–11.

22

PN-60/A-74202

Przetwory zbożowe. Kasza pęczak pszenny – w zakresie tabl. rubr.: 6, 8, 12, 13.

23

PN-87/A-74203

Przetwory zbożowe. Kasza jęczmienna – w zakresie tabl. 1 Ip.: 6, 11–13.

24

PN-76/A-74204

Przetwory zbożowe. Kasza gryczana – w zakresie tabl. rubr.: 5–7, 9.

25

PN-A-74205:1997

Przetwory zbożowe – Kaszki i mączki kukurydziane – w zakresie tabl. 1 Ip.: 8–10.

26

PN-A-74220:1997

Przetwory zbożowe – Ryż – w zakresie p. 2.1, 2.2 tabl. 1, Ip.: 15, 16, 17.

27

PN-73/A-74600

Przetwory zbożowe – Groch obłuskany polerowany – w zakresie tabl. lp. 6, 7, 13, 14, 16.

28

PN-84/A-74771

Przetwory skrobiowe. Glukoza krystaliczna.

29

PN-A-74780:1996

Przetwory ziemniaczane – Smażone przekąski ziemniaczane – w zakresie liczby kwasowej i zawartości nadtlenków w tłuszczu oraz wymagań mikrobiologicznych.

30

PN-87/A-74820

Skrobia, pochodne i produkty uboczne. Słownictwo.

31

PN-76/A-74821

Spożywcze przetwory ziemniaczane. Nazwy i określenia.

32

PN-A-74850:1996

Cukier biały.

33

PN-A-74852:1998

Półprodukty i produkty przemysłu cukrowniczego –Terminologia.

34

PN-71/A-75000

Przetwory owocowe i warzywne. Klasyfikacja, nazwy i określenia – z wyłączeniem części dotyczącej klasyfikacji.

35

PN-A-75028:1997

Produkty i półprodukty owocowe, warzywne, owocowo-warzywne, mięsno-warzywne, grzybowe – Wymagania mikrobiologiczne.

36

PN-70/A-75030

Grzyby świeże i przetwory grzybowe. Nazwy i określenia.

37

PN-A-75045:1997

Przetwory dla dzieci – Konserwy – Wymagania.

38

PN-A-75048:1994

Przetwory owocowo-warzywne. Soki dla dzieci.

39

PN-A-75049:1996

Przetwory owocowe – Kremogeny.

40

PN-A-75054:1997

Mrożone owoce i warzywa –Terminologia.

41

PN-A-75100:1994

Przetwory owocowe. Dżemy.

42

PN-93/A-75102

Przetwory owocowe. Powidła śliwkowe.

43

PN-93/A-75103

Przetwory owocowe. Marmolada.

44

PN-A-75104:1994

Przetwory owocowe. Galaretki.

45

PN-A-75201:1997

Produkty owocowe – Śliwki suszone.

46

PN-A-75951:1994

Przetwory owocowe. Soki owocowe.

47

PN-75/A-75953

Przetwory owocowe. Kompoty.

48

PN-A-75955:1998

Produkty owocowe – Soki owocowe słodzone.

49

PN-A-75956:1994

Przetwory owocowe. Nektary.

50

PN-A-75957:1994

Przetwory owocowe. Soki owocowe zagęszczone.

51

PN-A-75958:1996

Produkty warzywne i owocowo-warzywne – Soki.

52

PN-A-75959:1997

Produkty owocowe – Soki z owoców południowych.

53

PN-A-75960:1996

Konserwy mięsno-warzywne.

54

PN-A-75965:1998

Produkty owocowe – Soki z owoców leśnych.

55

PN-A-75966:1997

Produkty owocowe – Zagęszczone soki owocowe dosładzane.

 

1

2

3

56

PN-A-75980:1997

Produkty mięsno-warzywne i warzywne – Zupy zagęszczone.

57

PN-93/A-76100

Kawa palona.

58

PN-75/A-77601

Przetwory warzywne. Koncentrat pomidorowy.

59

PN-72/A-77603

Przetwory warzywne. Warzywa suszone.

60

PN-75/A-77605

Przetwory owocowe. Owoce leśne suszone.

61

PN-A-77606:1996

Przetwory warzywne – Przecier pomidorowy.

62

PN-A-77607:1997

Produkty owocowe i grzybowe – Susze – Wymagania mikrobiologiczne.

63

PN-A-77608:1997

Produkty owocowe – Jabłka, gruszki, wiśnie suszone.

64

PN-A-77609:1997

Produkty owocowe – Przeciery owocowe i słodzone.

65

PN-A-77610:1998

Przetwory owocowe – Owoce pasteryzowane.

66

PN-88/A-77626

Miód pszczeli.

67

PN-A-77627:1996

Koncentrat propolisu.

68

PN-72/A-77700

Przetwory warzywne. Kapusta kwaszona.

69

PN-A-77701:1997

Produkty warzywne – Ogórki kwaszone i przeciery z ogórków kwaszonych.

70

PN-A-77750:1997

Produkty warzywne i warzywno-grzybowe – Sałatki.

71

PN-A-77801:1997

Przetwory warzywne – Ogórki konserwowe i korniszony.

72

PN-76/A-77802

Przetwory warzywne. Fasolka konserwowa.

73

PN-76/A-77803

Przetwory warzywne. Groszek konserwowy.

74

PN-A-77805:1997

Produkty warzywne – Zagęszczony sok z buraków ćwikłowych.

75

PN-A-77806:1997

Produkty warzywne, owocowe i warzywno-owocowe – Warzywa i owoce marynowane.

76

PN-A-77807:1997

Produkty warzywne – Warzywa konserwowe.

77

PN-A-77808:1998

Produkty warzywne – Fasola w sosie pomidorowym.

78

PN-A-78503:1997

Produkty grzybowe. Grzyby marynowane.

79

PN-A-78505:1998

Produkty grzybowe. Grzyby sterylizowane.

80

PN-89/A-78510

Przetwory grzybowe. Grzyby suszone – z wyłączeniem p. 3.4.

81

PN-93/A-79021

Wyroby spirytusowe, produkty i półprodukty. Terminologia.

82

PN-A-79030:1997

Produkty spożywcze – Ekstrakt karotenowy.

83

PN-93/A-79031

Napoje bezalkoholowe. Terminologia, klasyfikacja – z wyłączeniem części dotyczącej klasyfikacji.

84

PN-93/A-79032

Napoje bezalkoholowe gazowane – wraz ze zmianą PN-A-79032/A1:1996 i zmianą PN-79032/A2:1997.

85

PN-A-79034:1994

Napoje bezalkoholowe niegazowane – wraz ze zmianą PN-A-79034/A1:1997.

86

PN-A-79035:1994

Napoje bezalkoholowe niskogazowane.

87

PN-A-79036:1997

Zaprawy do napojów – w zakresie wymagań mikrobiologicznych i dodatku barwników syntetycznych.

88

PN-A-79038:1995

Napoje bezalkoholowe gazowane słodzone aspartamem i aspartamem z acesulfamem K.

89

PN-A-79039:1996

Napoje bezalkoholowe gazowane słodzone cukrem i aspartamem, cukrem i aspartamem z acesulfamem K oraz cukrem i acesulfamem K.

90

PN-A-79098:1995

Piwo – z wyłączeniem części dotyczącej znakowania opakowań jednostkowych.

91

PN-A-79522:1994

Spirytus rektyfikowany.

92

PN-90/A-79523

Spirytus surowy.

93

PN-A-79530:1995

Wyroby spirytusowe gatunkowe – Wspólne wymagania i badania.

94

PN-A-79531:1995

Wyroby spirytusowe czyste – Wspólne wymagania i badania.

95

PN-A-79733:1996

Ocet.

96

PN-65/A-82000

Mięso i podroby zwierząt rzeźnych. Wspólne wymagania i badania.

97

PN-91/A-82001

Mięso w tuszach, półtuszach i ćwierćtuszach – wraz ze zmianą PN-A-82001/A1:1995 i zmianą PN-A-82001/A2:1996.

98

PN-86/A-82002

Wieprzowina. Części zasadnicze.

99

PN-88/A-82003

Wołowina. Części zasadnicze.

100

PN-86/A-82004

Podroby zwierząt rzeźnych.

101

PN-A-82005:1996

Cielęcina – Części zasadnicze.

102

PN-A-82006:1996

Baranina – Części zasadnicze.

103

PN-A-82007:1996

Przetwory mięsne – Wędliny – wraz ze zmianą PN-A- 82007/A1:1998.

104

PN-A-82009:1997

Mięso i przetwory mięsne – Mięso mielone.

105

PN-A-82010:1997

Mięso i przetwory mięsne – Hamburgery.

106

PN-A-82011:1996

Wyroby garmażeryjne – Półprodukty z mięsa i podrobów. Wymagania.

107

PN-A-82012:1996

Wyroby garmażeryjne – Wyroby gotowe z mięsa i podrobów – Wymagania.

108

PN-A-82013:1996

Wyroby garmażeryjne kulinarne – Wymagania.

 

1

2

3

109

PN-A-82015:1998

Wyroby garmażeryjne – Galarety – w zakresie wymagań mikrobiologicznych.

110

PN-A-82016:1998

Wyroby garmażeryjne – Sałatki – w zakresie wymagań mikrobiologicznych.

111

PN-A-82017:1998

Wyroby garmażeryjne – Terminologia.

112

PN-A-82022:1998

Mięso i przetwory mięsne – Konserwy mięsne.

113

PN-A-82201: 1996

Mrożone wyroby kulinarne – Półprodukty i potrawy.

114

PN-93/A-82245

Żelatyna spożywcza.

115

PN-A-82300:1995

Wyroby garmażeryjne niemięsne.

116

PN-76/A-85700

Kości. Klasyfikacja, nazwy i określenia – z wyłączeniem części dotyczącej klasyfikacji.

117

PN-85/A-85800

Słonina – z wyłączeniem części dotyczącej znakowania opakowań jednostkowych.

118

PN-90/A-85802

Tłuszcze zwierzęce jadalne topione – z wyłączeniem p. 5.2.

119

PN-88/A-85804

Tłuszcze zwierząt rzeźnych. Podstawowe nazwy określenia i klasyfikacja – z wyłączeniem części dotyczącej klasyfikacji.

120

PN-A-86002:1995

Mleko surowe do skupu – z wyłączeniem p. 5.2 w zakresie częstotliwości badań.

121

PN-A-86003:1996

Mleko i przetwory mleczne – Mleko spożywcze – wraz ze zmianą PN-A-86003/A1:1998.

122

PN-91/A-86005

Mleko kozie pasteryzowane.

123

PN-92/A-86024

Mleko i przetwory mleczarskie – Mleko w proszku – wraz ze zmianą PN-A-86024/A1:1996.

124

PN-A-86025:1994

Modyfikowane mleko i mieszanka dla niemowląt typu Laktovit.

125

PN-82/A-86043

Mleko i przetwory mleczarskie – Mleko zagęszczone – wraz ze zmianą PN-82/A-86043 Zmiana 3:1996.

126

PN-90/A-86050

Mleko i przetwory mleczarskie. Śmietanka i śmietana – wraz ze zmianą PN-90/A-86050 Zmiana 2:1996.

127

PN-83/A-86061

Mleko i przetwory mleczarskie – Napoje mleczne fermentowane – wraz ze zmianą PN-83/A-86061 Zmiana 4:1996 i zmianą PN-83/A-86061 Zmiana 5:1996.

128

PN-A-86155:1995

Mleko i przetwory mleczne – Masło.

129

PN-68/A-86230

Mleko i przetwory mleczarskie – Sery podpuszczkowe dojrzewające – wraz ze zmianą PN-68/A-86230 Zmiana 13:1996.

130

PN-66/A-86233

Mleko i przetwory mleczarskie – Sery topione – Wspólne wymagania i badania – wraz ze zmianą PN-66/A-86233 Zmiana 16:1996.

131

PN-91/A-86300

Mleko i przetwory mleczarskie. Sery twarogowe niedojrzewające – wraz ze zmianą PN-A-86300/A1:1996 i zmianą PN-A-86300/A2:1997 – w zakresie wymagań mikrobiologicznych.

132

PN-80/A-86431

Mleko i przetwory mleczarskie – Lody – wraz ze zmianą PN-80/A-86431 Zmiana 7:1996 i zmianą PN-80/A-86431 Zmiana 8:1997.

133

PN-A-86501:1996

Przetwory jajowe chłodzone i mrożone - Wymagania i metody badań.

134

PN-89/A-86502

Przetwory jajowe suszone.

135

PN-85/A-86503

Jaja spożywcze.

136

PN-90/A-86505

Jaja i przetwory jajowe. Terminologia.

137

PN-84/A-86520

Tuszki drobiowe.

138

PN-92/A-86521

Mięso i przetwory drobiowe. Terminologia.

139

PN-92/A-86522

Mięso drobiowe oddzielone mechanicznie.

140

PN-A-86523:1995

Produkty drobiarskie – Podroby drobiowe.

141

PN-A-86524:1994

Mięso drobiowe w elementach – wraz ze zmianą PN-A-86524/A1:1998.

142

PN-A-86525:1996

Produkty drobiarskie – Konserwy drobiowe – Wymagania wspólne.

143

PN-A-86526:1995

Produkty drobiarskie – Wędliny drobiowe – Wymagania wspólne – wraz ze zmianą PN-A-86526/A1:1998 – z wyłączeniem p. 5.1.

144

PN-A-86527:1996

Produkty drobiarskie – Półprodukty z surowego mięsa drobiowego – Wymagania i metody badań.

145

PN-A-86528:1996

Produkty drobiarskie – Wyroby garmażeryjne gotowe z mięsa drobiowego – Wymagania i metody badań.

146

PN-A-86529:1998

Produkty drobiarskie – Mrożone potrawy kulinarne z mięsa drobiowego.

147

PN-A-86900:1997

Olejki eteryczne.

148

PN-A-86901:1997

Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce – Tłuszcze kuchenne – w zakresie parametrów jełczenia tłuszczu oraz kwasu erukowego.

149

PN-A-86902:1997

Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce – Tłuszcze cukiernicze i piekarskie – w zakresie parametrów jełczenia tłuszczu oraz kwasu erukowego.

 

1

2

3

150

PN-A-86903:1997

Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce – Tłuszcze przeestryfikowane – w zakresie parametrów jełczenia tłuszczu oraz kwasu erukowego.

151

PN-A-86904:1997

Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce – Lecytyna rzepakowa i sojowa – w zakresie parametrów jełczenia tłuszczu oraz kwasu erukowego.

152

PN-92/A-86907

Margaryna. Wspólne wymagania i badania – z wyłączeniem wymagań dotyczących zawartości środków konserwujących.

153

PN-86/A-86908

Tłuszcze roślinne jadalne. Rafinowane oleje roślinne.

154

PN-A-86909:1996

Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce – Rafinowane tłuszcze uwodornione – w zakresie liczby kwasowej oraz zawartości nadtlenków i sumy kwasów C22 w tłuszczu uwodornionym.

155

PN-74/A-86945

Produkty przemysłu olejarskiego. Klasyfikacja, nazwy i określenia z wyłączeniem części dotyczącej klasyfikacji.

156

PN-A-86946:1997

Substancje aromatyczne i aromaty spożywcze –Terminologia – Klasyfikacja i metody badań.

157

PN-A-86947:1998

Naturalne substancje zapachowe i aromatyczne – Terminologia.

158

PN-A-86950:1995

Majonez – z wyłączeniem p. 4.1.2.

159

PN-A-86951:1997

Produkty warzywne, owocowe, warzywno-owocowe i warzywno-grzybowe – Sosy

160

PN-A-86952:1997

Przyprawy ziołowe – Pieprz ziołowy.

161

PN-A-86959:1997

Przyprawy ziołowe – Bazylia.

162

PN-A-86960:1997

Przyprawy ziołowe – Czarnuszka.

163

PN-A-86961:1997

Przyprawy ziołowe – Estragon.

164

PN-A-86962:1997

Przyprawy ziołowe – Gorczyca biała.

165

PN-A-86963:1997

Przyprawy ziołowe – Gorczyca czarna.

166

PN-A-86964:1997

Musztarda.

167

PN-A-86965:1997

Przyprawy ziołowe – Pieprz czarny.

168

PN-A-86966:1997

Przyprawy ziołowe – Pieprz biały.

169

PN-A-86967:1998

Przyprawy ziołowe - Mieszanki przyprawowe.

170

PN-93/A-88000

Wyroby cukiernicze trwałe. Terminologia – wraz ze zmianą PN-A-88000:1993/A1 – z wyłączeniem p.: 4.2.12. i 4.4.

171

PN-A-88036:1998

Chrupki – Wymagania.

172

PN-93/A-88100

Wyroby cukiernicze trwałe. Guma do żucia.

173

PN-A-88101:1998

Wyroby i półprodukty ciastkarskie – Pierniki.

174

PN-A-88102:1998

Wyroby cukiernicze – Czekolada.

175

PN-A-88103:1998

Wyroby cukiernicze – Kakao.

176

PN-A-88104:1998

Wyroby cukiernicze – Cukierki.

177

PN-A-88106:1998

Wyroby ciastkarskie – Wyroby z ciasta drożdżowego.

178

PN-A-88107:1998

Wyroby cukiernicze – Wyroby wschodnie.

179

PN-A-88108:1998

Wyroby cukiernicze – Wyroby żelowe.

180

PN-A-88109:1998

Wyroby ciastkarskie – Herbatniki i suchary.

181

PN-A-88111:1998

Wyroby cukiernicze – Wyroby czekoladowane.

182

PN-A-88112:1998

Wyroby cukiernicze – Wyroby czekoladopodobne i w polewie kakaowej.

183

PN-A-88114:1998

Wyroby ciastkarskie – Wafle przekładane i nadziewane.

184

PN-A-88115:1998

Wyroby ciastkarskie – Wyroby biszkoptowe i biszkoptowo-tłuszczowe.

185

PN-A-88116:1998

Wyroby cukiernicze – Marcepan i wyroby pokrewne.

186

PN-A-88117:1998

Wyroby cukiernicze – Wyroby z mas tłustych.

187

PN-A-89000:1998

Wyroby i półprodukty ciastkarskie – Terminologia.

188

PN-86/A-94000

Koncentraty spożywcze. Klasyfikacja, nazwy i określenia – z wyłączeniem części dotyczącej klasyfikacji.

189

PN-77/A-94001

Mrożone wyroby kulinarne. Klasyfikacja, nazwy i określenia – z wyłączeniem części dotyczącej klasyfikacji.

190

PN-A-94011:1996

Koncentraty spożywcze – Koncentraty lodów.

191

PN-A-94012:1998

Koncentraty spożywcze – Koncentraty napojów.

192

PN-A-94013:1998

Koncentraty spożywcze – Ekstrakty kaw zbożowych.

193

PN-A-94014:1998

Koncentraty spożywcze – Błyskawiczne kleiki i kaszki dla niemowląt i dzieci.

194

PN-A-94015:1998

Modyfikowane mleko i mieszanki mleczne dla niemowląt.

195

PN-A-94050:1996

Koncentraty spożywcze – Koncentraty obiadowe.

196

PN-A-94051:1996

Koncentraty spożywcze – Koncentraty deserów.

197

PN-A-94052:1996

Koncentraty spożywcze – Buliony, rosoły i hydrolizaty białkowe.

198

PN-93/A-95000

Koncentraty ciast bezglutenowych.

 

1

2

3

199

PN-75/A-99000

Tytoń i wyroby tytoniowe. Nazwy i określenia - wraz ze zmianą PN-A-99000/A1:1996.

200

PN-B-10720:1998

Wodociągi – Zabudowa zestawów wodomierzowych w instalacjach wodociągowych – Wymagania i badania przy odbiorze.

201

PN-92/B-12041

Melioracje wodne. Obszar oddziaływania.

202

PN-93/B-12043

Drenowanie. Wykonawstwo. Roboty przygotowawcze.

203

PN-B-12045:1994

Drenowanie. Projektowanie. Zabiegi towarzyszące.

204

PN-B-12077:1997

Urządzenia wodno-melioracyjne – Wodopój – Wymagania i metody badań.

205

PN-B-12078:1997

Urządzenia wodno-melioracyjne – Poidła – Wymagania i metody badań.

206

PN-B-12079:1997

Gnojowica -Terminologia.

207

PN-B-12080:1996

Urządzenia wodno-melioracyjne – Elementy drewnianych ścianek szczelnych - Wymagania i badania.

208

PN-B-12081:1996

Urządzenia wodno-melioracyjne – Przepusty rurowe – Wymiary.

209

PN-B-12082:1996

Urządzenia wodno-melioracyjne – Darniowanie – Wymagania i badania przy odbiorze.

210

PN-B-12083:1996

Urządzenia wodno-melioracyjne – Bruki z kamienia naturalnego – Wymagania i badania przy odbiorze.

211

PN-B-12084:1996

Drenowanie – Terminologia.

212

PN-B-12085:1996

Drenowanie – Zasady rozplanowania sieci drenarskiej.

213

PN-B-12086:1997

Drenowanie – Wymiarowanie zbieraczy.

214

PN-B-12087:1997

Drenowanie – Ujęcie i odprowadzenie wód źródlanych i wysiękowych.

215

PN-B-12088:1997

Drenowanie – Zabezpieczenia rurociągów drenarskich.

216

PN-B-12089:1997

Drenowanie – Układanie sączków drenarskich – Wymagania i badania przy odbiorze.

217

PN-B-12090:1997

Urządzenia wodno-melioracyjne – Bród – Wymagania i metody badań.

218

PN-B-12091:1997

Urządzenia wodno-melioracyjne – Mnichy drewniane – Wymagania i metody badań.

219

PN-B-12092:1997

Urządzenia wodno-melioracyjne – Zastawki – Wymiary.

220

PN-B-12093:1997

Urządzenia wodno-melioracyjne – Stopnie – Wymiary.

221

PN-B-12094:1997

Urządzenia wodno-melioracyjne – Mnichy żelbetowe – Wymiary.

222

PN-B-12095:1997

Urządzenia wodno-melioracyjne – Nasypy – Wymagania i badania przy odbiorze.

223

PN-B-12096:1997

Urządzenia wodno-melioracyjne – Przepusty z rur betonowych i żelbetowych – Wymagania i metody badań.

224

PN-B-12097:1997

Urządzenia wodno-melioracyjne – Otwory jazów – Wymiary.

225

PN-87/E-05026/01

Ogrodzenia elektryczne w rolnictwie. Postanowienia ogólne.

226

PN-87/E-05026/02

Ogrodzenia elektryczne w rolnictwie. Elektryzatory. Bezpieczeństwo użytkowania. Ogólne wymagania i badania.

227

PN-E-05301:1997

Bezpieczeństwo elektrycznych urządzeń do połowu ryb w wodach śródlądowych – Wymagania i badania.

228

PN-ISO 3720:1997

Herbata czarna – Definicja i podstawowe wymagania.

229

PN-87/P-22027

Skóry surowe futrzarskie. Nazwy i określenia.

230

PN-R-01000:1997

Nawodnienia – Nawodnienia umiejscowione - Terminologia.

231

PN-R-01001:1997

Nawodnienia - Deszczowanie – Terminologia podstawowa.

232

PN-R-04033:1998

Gleby i utwory mineralne – Podział na frakcje i grupy granulometryczne.

233

PN-R-04151:1997

Gospodarka ziemią w rolnictwie – Terminologia.

234

PN-R-04152:1997

Erozja i melioracje przeciwerozyjne –- Terminologia.

235

PN-R-64757:1994

Pasze – Aflatoksyny – dopuszczalna zawartość i oznaczanie.

236

PN-R-64791:1994

Pasze. Wymagania i badania mikrobiologiczne.

237

PN-93/R-64801

Pasze. Mączki paszowe pochodzenia zwierzęcego.

238

PN-92/R-64809

Wytyczne sanitarnohigieniczne w produkcji mączek paszowych i tłuszczów technicznych pochodzenia zwierzęcego.

239

PN-78/R-65023

Materiał siewny. Nasiona roślin rolniczych.

240

PN-75/R-65031

Ziarno roślin strączkowych jadalnych. Fasola.

241

PN-81/R-65032

Ziarno roślin strączkowych jadalnych. Groch.

242

PN-79/R-65648

Materiał siewny. Sadzeniaki ziemniaka.

243

PN-R-65649:1997

Rośliny przemysłowe – Chmielarstwo – Terminologia.

244

PN-90/R-66151

Rośliny przemysłowe oleiste. Ziarno rzepaku i rzepiku podwójnie ulepszonego – w zakresie zawartości kwasu erukowego w tłuszczu.

245

PN-R-67008:1996

Materiał siewny. Nasiona drzew owocowych.

246

PN-R-67009:1997

Materiał siewny. Nasiona roślin zielarskich.

 

1

2

3

247

PN-84/R-67010

Materiał szkółkarski. Podkładki drzew i krzewów owocowych.

248

PN-83/R-67011

Materiał szkółkarski. Drzewka owocowe – jabłonie, grusze, śliwy, czereśnie, wiśnie, brzoskwinie i morele - z wyłączeniem części dotyczącej etykietowania opakowań jednostkowych drzewek owocowych.

249

PN-91/R-67012

Materiał szkółkarski. Zrazy i sadzonki roślin sadowniczych.

250

PN-R-67032:1996

Materiał siewny. Nasiona roślin kwiaciarskich.

251

PN-R-67040:1996

Materiał szkółkarski. Sadzonki truskawki i poziomki - w zakresie truskawek.

252

PN-R-67043:1996

Materiał szkółkarski. Sadzonki maliny i jeżyny.

253

PN-R-67045:1996

Materiał szkółkarski. Krzewy leszczyny.

254

PN-R-67046:1996

Materiał szkółkarski. Rośliny porzeczek, agrestu i winorośli.

255

PN-R-67050:1996

Materiał siewny. Nasiona roślin warzywnych.

256

PN-75/R-74450

Rośliny okopowe. Ziemniaki jadalne.

257

PN-75/R-74453

Rośliny okopowe. Ziemniaki jadalne wczesne.

258

PN-84/R-75024

Owoce świeże. Jabłka.

259

PN-73/R-75025

Owoce świeże. Gruszki.

260

PN-73/R-75026

Owoce świeże. Śliwki.

261

PN-72/R-75027

Owoce świeże. Czereśnie.

262

PN-72/R-75028

Owoce świeże. Wiśnie.

263

PN-R-75031:1996

Agrest.

264

PN-R-75033:1996

Porzeczka.

265

PN-75/R-75078

Grzyby świeże. Pieczarki uprawne.

266

PN-R-75101:1997

Sadownictwo – Terminologia.

267

PN-R-75349:1996

Uprawy warzywne i ozdobne pod osłonami – Terminologia.

268

PN-70/R-75350

Warzywa świeże. Podstawowe nazwy i określenia.

269

PN-71/R-75356

Warzywa świeże. Badanie jakości.

270

PN-87/R-75357

Warzywa świeże. Cebula.

271

PN-84/R-75358

Warzywa świeże. Marchew.

272

PN-85/R-75359

Warzywa świeże. Ogórki.

273

PN-72/R-75361

Warzywa świeże. Kalafiory.

274

PN-72/R-75362

Warzywa świeże. Kapusta.

275

PN-91/R-75368

Warzywa świeże. Pomidory.

276

PN-R-75409:1996

Przechowywanie warzyw - Terminologia.

277

PN-R-75502:1996

Morele.

278

PN-R-75505:1996

Bakłażan.

279

PN-R-75508:1996

Kapusta brukselska.

280

PN-R-75518:1996

Czosnek.

281

PN-R-75519:1996

Winogrona.

282

PN-R-75521:1996

Por.

283

PN-R-75522:1996

Sałaty oraz endywie o liściach kędzierzawych i endywie o liściach szerokich (batawie).

284

PN-R-75526:1996

Brzoskwinie i nektaryny.

285

PN-R-75528:1996

Papryka słodka.

286

PN-R-75532:1996

Maliny.

287

PN-R-75534:1996

Szpinak.

288

PN-R-75535:1996

Truskawki.

289

PN-R-75538:1996

Cykoria sałatowa.

290

PN-R-75541:1996

Cukinia.

291

PN-73/R-75761

Warzywa świeże. Szparagi.

292

PN-77/R-75762

Warzywa świeże. Fasola szparagowa.

293

PN-80/R-75763

Warzywa świeże. Groch zielony.

294

PN-76/R-78505

Grzyby świeże.

295

PN-85/R-78563

Jaja kurze wylęgowe.

296

PN-R-78564:1998

Jaja wylęgowe indycze, kacze i gęsie.

297

PN-R-78565:1998

Jaja wylęgowe bażantów, przepiórek japońskich i kaczek krzyżówek.

298

PN-R-78566:1998

Drób – Pisklęta jednodniowe.

299

PN-R-78890:1996

Wosk pszczeli.

300

PN-R-78891:1996

Propolis – kit pszczeli.

301

PN-R-78892:1996

Świeże mleczko pszczele.

302

PN-R-78893:1996

Obnóża pyłkowe.

303

PN-R-78894:1997

Węza.

304

PN-76/R-93000

Rybactwo stawowe. Nazwy i określenia.

305

PN-R-93100:1998

Ryby hodowlane – Materiał zarybieniowy łososia i troci.

 

Metryka
  • Data ogłoszenia: 1998-11-17
  • Data wejścia w życie: 1999-01-17
  • Data obowiązywania: 1999-01-17
  • Z mocą od: 1999-01-17
  • Dokument traci ważność: 2003-01-01

REKLAMA

Dziennik Ustaw

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA