REKLAMA
Dziennik Ustaw - rok 1998 nr 69 poz. 455
ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA I GOSPODARKI ŻYWNOŚCIOWEJ
z dnia 1 czerwca 1998 r.
w sprawie określenia wielkości progowej i ceny progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy.
Na podstawie art. 6 ust. 3 ustawy z dnia 28 czerwca 1995 r. o zasadach, warunkach i trybie nakładania opłat celnych dodatkowych na niektóre towary rolne przywożone z zagranicy (Dz. U. Nr 98, poz. 485) zarządza się, co następuje:
Minister Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej: J. Janiszewski
Załącznik do rozporządzenia Ministra
Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej
z dnia 1 czerwca 1998 r. (poz. 455)
WIELKOŚCI PROGOWE I CENY PROGU DLA TOWARÓW ROLNYCH PRZYWOŻONYCH Z ZAGRANICY
KOD PCN | Nazwa towaru | Jedn. | Wielkość progowa w jednost. fiz. | Cena progu w złotych za jednostk. miary |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
0105 | Drób domowy żywy – to znaczy ptactwo z gatunków Gallus domesticus, kaczki, gęsi, indyki i perliczki: | mln szt. | 41,0 |
|
| – O masie nie przekraczającej 185 g: |
|
|
|
0105 11 | – – Ptactwo z gatunku Gallus domesticus: |
|
|
|
| – – – Pisklęta płci żeńskiej pochodzące z hodowli w drugim i trzecim pokoleniu: |
|
|
|
0105 11 11 0 | – – – – Nioski |
|
|
|
0105 11 19 0 | – – – – Pozostałe |
|
|
|
| – – – Pozostałe: |
|
|
|
0105 11 91 0 | – – – – Nioski |
|
|
|
0105 11 99 0 | – – – – Pozostałe |
|
|
|
0105 12 00 0 | – – Indyki |
|
|
|
0105 19 | – – Pozostałe: |
|
|
|
0105 19 20 0 | – – – Gęsi |
|
|
|
0105 19 90 0 | – – – Kaczki i perliczki |
|
|
|
| – Pozostałe: |
|
|
|
0105 92 00 0 | – – Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie nie przekraczającej 2000 g |
|
|
|
0105 93 00 0 | – – Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie powyżej 2000 g |
|
|
|
0105 99 | – – Pozostałe: |
|
|
|
0105 99 10 0 | – – – Kaczki |
|
|
|
0105 99 20 0 | – – – Gęsi |
|
|
|
0105 99 30 0 | – – – Indyki |
|
|
|
0105 99 50 0 | – – – Perliczki |
|
|
|
0201 | Mięso wołowe świeże lub chłodzone: | t | 4750 |
|
0201 10 00 0 | – Tusze i półtusze | t |
| 7636,44 |
0201 20 | – Inne kawałki mięsa z kośćmi: | t |
|
|
0201 20 20 0 | – – Ćwierci „kompensowane” | t |
| 7636,44 |
0201 20 30 0 | – – Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone | t |
| 7148,35 |
0201 20 50 0 | – – Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone | t |
| 9973,10 |
0201 20 90 0 | – – Pozostałe | t |
| 16775,57 |
0201 30 00 0 | – Bez kości | t |
| 21491,17 |
0202 | Mięso wołowe mrożone: | t | 14751 |
|
0202 10 00 0 | – Tusze i półtusze | t |
| 8877,79 |
0202 20 | – Inne kawałki mięsa z kośćmi: | t |
|
|
0202 20 10 0 | – – Ćwierci „kompensowane” | t |
| 9223,68 |
0202 20 30 0 | – – Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone | t |
| 5891,63 |
0202 20 50 0 | – – Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone | t |
| 6641,05 |
0202 20 90 0 | – – Pozostałe | t |
| 10488,09 |
0202 30 | – Bez kości: | t |
|
|
0202 30 10 0 | – – Ćwierci przednie całe lub pokrojone na maksymalnie pięć części, a każda ćwiartka stanowi pojedynczy blok; ćwierci „kompensowane” w dwóch blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią całą lub pokrojoną na maksymalnie pięć kawałków, a drugi ćwierć tylną w jednym kawałku, ale bez polędwicy | t |
| 6602,62 |
0202 30 50 0 | – – Rostbef, antrykot i szponder – kawałki | t |
| 9903,93 |
0202 30 90 0 | – – Pozostałe | t |
| 11445,05 |
0203 | Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone: | t | 39060 |
|
| – Świeże lub chłodzone: |
|
|
|
0203 11 | – – Tusze i półtusze: | t |
|
|
0203 11 10 0 | – – – Ze świń domowych | t |
| 4777,10 |
0203 12 | – – Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: | t |
|
|
| – – – Ze świń domowych: |
|
|
|
0203 12 11 0 | – – – – Szynki i ich kawałki | t |
| 7025,37 |
0203 12 19 0 | – – – – Łopatki i ich kawałki | t |
| 8036,13 |
0203 19 | – – Pozostałe: | t |
|
|
| – – – Ze świń domowych: |
|
|
|
0203 19 11 0 | – – – – Przodki i ich kawałki | t |
| 6425,83 |
0203 19 13 0 | – – – – Schaby i ich kawałki, z kośćmi | t |
| 8374,33 |
0203 19 15 0 | – – – – Boczek i jego kawałki | t |
| 4519,60 |
| – – – – Pozostałe: |
|
|
|
0203 19 55 0 | – – – – – Bez kości | t |
| 8166,80 |
0203 19 59 0 | – – – – – Pozostałe | t |
| – |
| – Mrożone: |
|
|
|
0203 21 | – – Tusze i półtusze: | t |
|
|
0203 21 10 0 | – – – Ze świń domowych | t |
| 4312,07 |
0203 22 | – – Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: | t |
|
|
| – – – Ze świń domowych: |
|
|
|
0203 22 11 0 | – – – – Szynki i ich kawałki | t |
| 6863,96 |
0203 22 19 0 | – – – – Łopatki i ich kawałki | t |
| 6514,22 |
0203 29 | – – Pozostałe: | t |
|
|
| – – – Ze świń domowych: |
|
|
|
0203 29 11 0 | – – – – Przodki i ich kawałki | t |
| 6425,83 |
0203 29 13 0 | – – – – Schaby i ich kawałki, z kośćmi | t |
| 8036,13 |
0203 29 15 0 | – – – – Boczek i jego kawałki | t |
| 4800,16 |
| – – – – Pozostałe: |
|
|
|
0203 29 55 0 | – – – – – Bez kości | t |
| 8462,73 |
0203 29 59 0 | – – – – – Pozostałe | t |
| – |
0207 | Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 0105, świeże, chłodzone lub mrożone: | t | 57643 |
|
| – Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus: |
|
|
|
0207 11 | – – Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | t |
|
|
0207 11 10 0 | – – – Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako „kurczaki 83%” | t |
| 5468,87 |
0207 11 30 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%” | t |
| 3850,89 |
0207 11 90 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane | t |
| 4938,51 |
0207 12 | – – Nie cięte na kawałki, mrożone: | t |
|
|
0207 12 10 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%” | t |
| 3797,08 |
0207 12 90 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane | t |
| 5042,28 |
0207 13 | – – Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone: | t |
|
|
| – – – Kawałki: |
|
|
|
0207 13 10 0 | – – – – Bez kości | t |
| 13059,19 |
| – – – – Z kośćmi: |
|
|
|
0207 13 20 0 | – – – – – Połówki lub ćwiartki | t |
| 3843,20 |
0207 13 30 0 | – – – – – Całe skrzydła, z końcami lub bez | t |
| 6917,76 |
0207 13 40 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t |
| 3074,56 |
0207 13 50 0 | – – – – – Piersi i ich kawałki | t |
| 8727,91 |
0207 13 60 0 | – – – – – Nogi i ich kawałki | t |
| 6076,10 |
0207 13 70 0 | – – – – – Pozostałe | t |
| 11940,82 |
| – – – Podroby: |
|
|
|
0207 13 91 0 | – – – – Wątroby | t |
| – |
0207 13 99 0 | – – – – Pozostałe | t |
| 3843,20 |
0207 14 | – – Kawałki i podroby mrożone: | t |
|
|
| – – – Kawałki: |
|
|
|
0207 14 10 0 | – – – – Bez kości | t |
| 12817,07 |
| – – – – Z kośćmi: |
|
|
|
0207 14 20 0 | – – – – – Połówki lub ćwiartki | t |
| 9650,27 |
0207 14 30 0 | – – – – – Całe skrzydła z końcami lub bez | t |
| 3747,12 |
0207 14 40 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t |
| 3074,56 |
0207 14 50 0 | – – – – – Piersi i ich kawałki | t |
| 9058,42 |
0207 14 60 0 | – – – – – Nogi i ich kawałki | t |
| 6106,84 |
0207 14 70 0 | – – – – – Pozostałe | t |
| 12167,57 |
| – – – Podroby: |
|
|
|
0207 14 91 0 | – – – – Wątroby | t |
| – |
0207 14 99 0 | – – – – Pozostałe | t |
| 5511,15 |
| – Z indyków: |
|
|
|
0207 24 | – – Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | t |
|
|
0207 24 10 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%” | t |
| 6533,44 |
0207 24 90 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%” lub inaczej prezentowane | t |
| 9608,00 |
0207 25 | – – Nie cięte na kawałki, mrożone: | t |
|
|
0207 25 10 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%” | t |
| 6829,37 |
0207 25 90 0 | – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%” lub inaczej prezentowane | t |
| 6910,07 |
0207 26 | – – Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone: | t |
|
|
| – – – Kawałki: |
|
|
|
0207 26 10 0 | – – – – Bez kości | t |
| 13028,45 |
| – – – – Z kośćmi: |
|
|
|
0207 26 20 0 | – – – – – Połówki lub ćwiartki | t |
| 13155,27 |
0207 26 30 0 | – – – – – Całe skrzydła z końcami lub bez | t |
| 3920,06 |
0207 26 40 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t |
| 3105,31 |
0207 26 50 0 | – – – – – Piersi i ich kawałki | t |
| 10757,12 |
| – – – – – Nogi i ich kawałki: |
|
|
|
0207 26 60 0 | – – – – – – Uda i ich kawałki | t |
| 5491,93 |
0207 26 70 0 | – – – – – – Pozostałe | t |
| 6833,21 |
0207 26 80 0 | – – – – – Pozostałe | t |
| 7686,40 |
| – – – Podroby: |
|
|
|
0207 26 91 0 | – – – – Wątroby | t |
| – |
0207 26 99 0 | – – – – Pozostałe | t |
| 8328,21 |
0207 27 | – – Kawałki i podroby, mrożone: | t |
|
|
| – – – Kawałki: |
|
|
|
0207 27 10 0 | – – – – Bez kości | t |
| 12678,72 |
| – – – – Z kośćmi: |
|
|
|
0207 27 20 0 | – – – – – Połówki lub ćwiartki | t |
| 12982,33 |
0207 27 30 0 | – – – – – Całe skrzydła, z końcami lub bez | t |
| 3920,06 |
0207 27 40 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t |
| 3105,31 |
0207 27 50 0 | – – – – – Piersi i ich kawałki | t |
| 10760,96 |
| – – – – – Nogi i ich kawałki: |
|
|
|
0207 27 60 0 | – – – – – – Uda i ich kawałki | t |
| 4269,80 |
0207 27 70 0 | – – – – – – Pozostałe | t |
| 6637,21 |
0207 27 80 0 | – – – – – Pozostałe | t |
| 8966,19 |
| – – – Podroby: |
|
|
|
0207 27 91 0 | – – – – Wątroby | t |
| – |
0207 27 99 0 | – – – – Pozostałe | t |
| 5046,12 |
| – Z kaczek, gęsi i perliczek: |
|
|
|
0207 32 | – – Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | t |
|
|
| – – – Kaczki: |
|
|
|
0207 32 11 0 | – – – – Oskubane, bez krwi i jelit, ale nie wypatroszone, z głowami i łapami, znane jako „kaczki 85%” | t |
| 6103,00 |
0207 32 15 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%” | t |
| 7113,76 |
0207 32 19 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kaczki 63%” lub inaczej prezentowane | t |
| 6667,95 |
| – – – Gęsi: |
|
|
|
0207 32 51 0 | – – – – Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%” | t |
| 7959,27 |
0207 32 59 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%” lub inaczej prezentowane | t |
| 9888,55 |
0207 32 90 0 | – – – Perliczki | t |
| 6656,42 |
0207 33 | – – Nie cięte na kawałki, mrożone: | t |
|
|
| – – – Kaczki: |
|
|
|
0207 33 11 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%” | t |
| 6537,28 |
0207 33 19 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kaczki 63%” lub inaczej prezentowane | t |
| 6452,73 |
| – – – Gęsi: |
|
|
|
0207 33 51 0 | – – – – Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%” | t |
| 7686,40 |
0207 33 59 0 | – – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%” lub inaczej prezentowane | t |
| 9538,82 |
0207 33 90 0 | – – – Perliczki | t |
| 7859,34 |
0207 34 | – – Otłuszczone wątroby świeże lub chłodzone: | t |
|
|
0207 34 10 0 | – – – Z gęsi | t |
| – |
0207 34 90 0 | – – – Z kaczek | t |
| – |
0207 35 | – – Pozostałe, świeże lub chłodzone: | t |
|
|
| – – – Kawałki: |
|
|
|
| – – – – Bez kości: |
|
|
|
0207 35 11 0 | – – – – – Z gęsi | t |
| 16729,45 |
0207 35 15 0 | – – – – – Z kaczek i perliczek | t |
| 16264,42 |
| – – – – Z kośćmi: |
|
|
|
| – – – – – Połówki lub ćwiartki: |
|
|
|
0207 35 21 0 | – – – – – – Z kaczek | t |
| 3843,20 |
0207 35 23 0 | – – – – – – Z gęsi | t |
| 5122,99 |
0207 35 25 0 | – – – – – – Z perliczek | t |
| 7321,30 |
0207 35 31 0 | – – – – – Całe skrzydła, z końcami lub bez | t |
| 3843,20 |
0207 35 41 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t |
| 3009,23 |
| – – – – – Piersi i ich kawałki: |
|
|
|
0207 35 51 0 | – – – – – – Z gęsi | t |
| 17809,39 |
0207 35 53 0 | – – – – – – Z kaczek i perliczek | t |
| 12755,58 |
| – – – – – Nogi i ich kawałki: |
|
|
|
0207 35 61 0 | – – – – – – Z gęsi | t |
| 11902,39 |
0207 35 63 0 | – – – – – – Z kaczek i perliczek | t |
| 6310,53 |
0207 35 71 0 | – – – – – Tusze gęsie i kacze | t |
| 9012,30 |
0207 35 79 0 | – – – – – Pozostałe | t |
| 19216,00 |
| – – – Podroby: |
|
|
|
0207 35 91 0 | – – – – Wątroby drobiowe inne niż otłuszczone wątroby | t |
| – |
0207 35 99 0 | – – – – Pozostałe | t |
| 6272,10 |
0207 36 | – – Pozostałe, mrożone: | t |
|
|
| – – – Kawałki: |
|
|
|
| – – – – Bez kości: |
|
|
|
0207 36 11 0 | – – – – – Z gęsi | t |
| 17882,41 |
0207 36 15 0 | – – – – – Z kaczek i perliczek | t |
| 13624,14 |
| – – – – Z kośćmi: |
|
|
|
| – – – – – Połówki lub ćwiartki: |
|
|
|
0207 36 21 0 | – – – – – – Z kaczek | t |
| 3843,20 |
0207 36 23 0 | – – – – – – Z gęsi | t |
| 5122,99 |
0207 36 25 0 | – – – – – – Z perliczek | t |
| 8647,20 |
0207 36 31 0 | – – – – – Całe skrzydła, z końcami lub bez | t |
| 4142,97 |
0207 36 41 0 | – – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | t |
| 3116,84 |
| – – – – – Piersi i ich kawałki: |
|
|
|
0207 36 51 0 | – – – – – – Z gęsi | t |
| 16618,00 |
0207 36 53 0 | – – – – – – Z kaczek i perliczek | t |
| 11848,59 |
| – – – – – Nogi i ich kawałki: |
|
|
|
0207 36 61 0 | – – – – – – Z gęsi | t |
| 11902,39 |
0207 36 63 0 | – – – – – – Z kaczek i perliczek | t |
| 6379,71 |
0207 36 71 0 | – – – – – Tusze gęsie i kacze | t |
| 9012,30 |
0207 36 79 0 | – – – – – Pozostałe | t |
| 19216,00 |
| – – – Podroby: |
|
|
|
| – – – – Wątroby: |
|
|
|
0207 36 81 0 | – – – – – Otłuszczone wątroby gęsie | t |
| – |
0207 36 85 0 | – – – – – Otłuszczone wątroby kacze | t |
| – |
0207 36 89 0 | – – – – – Pozostałe | t |
| – |
0207 36 90 0 | – – – – Pozostałe | t |
| – |
0405 | Masło i inne tłuszcze oraz oleje otrzymane z mleka; masło o obniżonej zawartości tłuszczu: | t | 14180 |
|
0405 10 | – Masło: | t |
|
|
| – – O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 85%: |
|
|
|
| – – – Masło naturalne: |
|
|
|
0405 10 11 0 | – – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg | t |
|
|
0405 10 19 0 | – – – – Pozostałe | t |
|
|
0405 10 30 0 | – – – Masło odtwarzane | t |
|
|
0405 10 50 0 | – – – Masło z serwatki | t |
|
|
0405 10 90 0 | – – Pozostałe | t |
|
|
0405 20 | – Masło o obniżonej zawartości tłuszczu: | t |
|
|
0405 20 10 0 | – – O zawartości tłuszczu w masie 39% i więcej, ale poniżej 60% | t |
|
|
0405 20 30 0 | – – O zawartości tłuszczu w masie 60% i więcej, ale poniżej 75% | t |
|
|
0405 20 90 0 | – – O zawartości tłuszczu w masie powyżej 75%, ale nie przekraczającej 80% | t |
|
|
0405 90 | – Pozostałe: | t |
|
|
0405 90 10 0 | – – O zawartości tłuszczu w masie 99,3% i więcej oraz o zawartości wody w masie poniżej 0,5% | t |
|
|
0405 90 90 0 | – – Pozostałe | t |
|
|
0407 00 | Jaja ptasie w skorupkach, świeże, konserwowane albo gotowane: |
|
|
|
| – Drobiu: |
|
|
|
0407 00 30 0 | – – Pozostałe | mln szt. | 222 | 104,88 |
0408 | Jaja ptasie bez skorupek i żółtka jaj, świeże, suszone, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, mrożone lub inaczej zakonserwowane, zawierające lub nie dodatek cukru albo innego środka słodzącego: |
|
|
|
| – Żółtka jaj: |
|
|
|
0408 11 | – – Suszone: |
|
|
|
0408 11 80 0 | – – – Pozostałe | t | 330 | 13193,71 |
0408 19 | – – Pozostałe: |
|
|
|
| – – – Pozostałe: |
|
|
|
0408 19 81 0 | – – – – Ciekłe | t | 535 | 2674,87 |
0408 19 89 0 | – – – – Pozostałe, włącznie z mrożonymi | t | 15 | 4300,54 |
| – Pozostałe: |
|
|
|
0408 91 | – – Suszone: |
|
|
|
0408 91 80 0 | – – – Pozostałe | t | 202 | 10430,44 |
0408 99 | – – Pozostałe: |
|
|
|
0408 99 80 0 | – – – Pozostałe | t | 75 | 2294,39 |
0409 00 00 0 | Miód naturalny: | t | 1408 | 3397,39 |
0504 00 00 | Jelita, pęcherze i żołądki zwierząt (z wyjątkiem rybich), całe lub w kawałkach, świeże, chłodzone, mrożone, solone, w solance, suszone lub wędzone: |
|
|
|
0504 00 00 1 | – Żołądki drobiowe | t | 281 | – |
0603 | Kwiaty cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane: |
|
|
|
0603 10 | – Świeże: |
|
|
|
| – – Od 1 czerwca do 31 października: |
|
|
|
0603 10 11 0 | – – – Róże | t | 1135 | 0,39/szt. |
0603 10 13 0 | – – – Goździki | t | 133 | – |
0603 10 25 0 | – – – Chryzantemy | t | 1172 | 0,65/szt. |
| – – Od 1 listopada do 31 maja: |
|
|
|
0603 10 51 0 | – – – Róże | t | 1789 | 0,65/szt. |
0603 10 53 0 | – – – Goździki | t | 419 | – |
0603 10 65 0 | – – – Chryzantemy | t | 651 | 0,96/szt. |
0702 00 00 | Pomidory, świeże lub chłodzone: | t | 67733 | 2651,81 |
0702 00 00 1 | – Od 1 stycznia do 31 marca | t |
| 2651,81 |
0702 00 00 2 | – Od 1 do 30 kwietnia | t |
| 2651,81 |
0702 00 00 3 | – Od 1 do 14 maja | t |
| 2321,29 |
0702 00 00 5 | – Od 15 do 31 maja | t |
| 2321,29 |
0702 00 00 7 | – Od 1 czerwca do 30 września | t |
| 2321,29 |
0702 00 00 8 | – Od 1 do 31 października | t |
| 2321,29 |
0702 00 00 9 | – Od 1 listopada do 31 grudnia | t |
| – |
0707 00 | Ogórki i korniszony, świeże lub chłodzone: | t |
|
|
0707 00 05 | – Ogórki: |
|
|
|
0707 00 05 1 | – – Od 1 stycznia do końca lutego | t | – | 2621,06 |
0707 00 05 3 | – – Od 1 marca do 30 kwietnia | t | 3349 | 2621,06 |
0707 00 05 5 | – – Od 1 do 15 maja | t | 1165 | 2621,06 |
0707 00 05 7 | – – Od 16 maja do 31 października | t | 989 | 1114,53 |
0707 00 05 8 | – – Od 1 do 10 listopada | t | – | 2621,06 |
0707 00 05 9 | – – Od 11 listopada do 31 grudnia | t | – | 2621,06 |
0707 00 90 0 | – Korniszony | t | 3874 | – |
0808 | Jabłka, gruszki i pigwy, świeże: | t |
|
|
0808 10 | – Jabłka: | t |
|
|
0808 10 10 0 | – – Jabłka na sok, luzem, od 16 września do 15 grudnia | t | 10700 | – |
| – – Pozostałe: |
|
|
|
0808 10 20 | – – – Odmiany Golden Delicious: | t |
|
|
0808 10 20 1 | – – – – Od 1 stycznia do 31 marca | t | 1482 | 1952,35 |
0808 10 20 3 | – – – – Od 1 kwietnia do 30 czerwca | t | 1482 | 2279,02 |
0808 10 20 7 | – – – – Od 1 sierpnia do 31 grudnia | t | 2470 | 1921,60 |
0808 10 50 | – – – Odmiany Grany Smith: | t |
|
|
0808 10 50 1 | – – – – Od 1 stycznia do 31 marca | t | 1482 | 1952,35 |
0808 10 50 3 | – – – – Od 1 kwietnia do 30 czerwca | t | 7521 | 2279,02 |
0808 10 50 7 | – – – – Od 1 sierpnia do 31 grudnia | t | 2470 | 1921,60 |
0808 10 90 | – – – Pozostałe: | t |
|
|
0808 10 90 1 | – – – – Od 1 stycznia do 31 marca | t | 2300 | 2279,02 |
0808 10 90 3 | – – – – Od 1 kwietnia do 30 czerwca | t | 12642 | 2279,02 |
0808 10 90 7 | – – – – Od 1 sierpnia do 31 grudnia | t | 3832 | 1921,60 |
1001 | Pszenica i mieszanka żyta z pszenicą: | t | 1527355 |
|
1001 90 | – Pozostałe: | t |
|
|
1001 90 10 0 | – – Orkisz do siewu | t |
| – |
| – – Pozostały orkisz, pszenica zwykła i mieszanka żyta z pszenicą: |
|
|
|
1001 90 91 | – – – Ziarno pszenicy zwykłej i mieszanki żyta z pszenicą: | t |
|
|
1001 90 91 1 | – – – – Ziarno pszenicy zwykłej | t |
| 568,79 |
1001 90 91 9 | – – – – Mieszanki żyta z pszenicą | t |
| – |
1001 90 99 0 | – – – Pozostałe | t |
| – |
1002 00 00 0 | Żyto | t | 208300 | 488,09 |
1003 00 | Jęczmień: | t | 337313 |
|
1003 00 10 0 | – Nasiona | t |
| – |
1003 00 90 0 | – Pozostały | t |
| 426,60 |
1004 00 00 0 | Owies | t | 8957 | 564,95 |
1101 00 | Mąka pszenna i żytnio-pszenna: | t | 9949 |
|
| – Mąka pszenna: |
|
|
|
1101 00 11 0 | – – Z pszenicy durum | t |
| 1495,00 |
1101 00 15 0 | – – Z pszenicy zwykłej i orkisza | t |
| 1495,00 |
1101 00 90 0 | – Mąka żytnio-pszenna | t |
| 1495,00 |
1102 | Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą: | t |
|
|
1102 10 00 0 | – Mąka żytnia | t | 1421 | 4611,84 |
1105 | Mąka, grysik, puder, płatki, granulki i grudki ziemniaczane: | t | 960 |
|
1105 10 00 0 | – Mąka, grysik i puder | t |
| 2282,86 |
1105 20 00 0 | – Płatki, grudki i granulki ziemniaczane | t |
| – |
1107 | Słód palony lub nie: | t |
|
|
1107 10 | – Nie palony: |
|
|
|
| – – Pozostałe: |
|
|
|
1107 10 99 0 | – – – Pozostałe | t | 134051 | 860,88 |
1108 | Skrobie; inulina: | t |
|
|
| – Skrobie: |
|
|
|
1108 13 00 0 | – – Skrobia ziemniaczana | t | 7113 | 1060,72 |
1205 00 | Ziarno rzepaku lub rzepiku, nawet łamane: | t | 181509 |
|
1205 00 10 0 | – Siewne | t |
| – |
1205 00 90 0 | – Pozostałe | t |
| – |
1210 | Szyszki chmielowe, świeże lub suszone, nawet mielone, sproszkowane lub w formie granulek; lupulina: | t |
|
|
1210 10 00 0 | – Szyszki chmielowe, nie mielone, nie sproszkowane ani nie w formie granulek | t | 42 | 455,80 |
1210 20 | – Szyszki chmielowe, mielone, sproszkowane lub w formie granulek; lupulina: | t |
|
|
1210 20 10 0 | – – Szyszki chmielowe, mielone, sproszkowane lub w formie granulek, z podwyższoną zawartością lupuliny: lupulina | t | 259 | – |
1210 20 90 0 | – – Pozostałe | t | 132 | – |
1302 | Soki i ekstrakty roślinne; substancje pektynowe, pektyniany i pektany; agar-agar i inne śluzy i zagęszczacze modyfikowane lub nie, pochodzące z produktów roślinnych: | t |
|
|
| – Soki i ekstrakty roślinne: |
|
|
|
1302 13 00 0 | – – Z chmielu | t | 154 | – |
1701 | Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej: | t | 84104 |
|
| – Cukier surowy nie zawierający dodatku środków aromatyzujących ani barwiących: |
|
|
|
1701 12 | – – Cukier buraczany: | t |
|
|
1701 12 10 0 | – – – Do rafinacji | t |
| 1587,24 |
1701 12 90 0 | – – – Pozostały | t |
| 2079,17 |
| – Pozostały: |
|
|
|
1701 99 | – – Pozostały: | t |
|
|
1701 99 10 0 | – – – Cukier biały | t |
| 2040,74 |
1702 | Pozostałe cukry łącznie z chemicznie czystymi laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe nie zawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących; sztuczny miód zmieszany z miodem naturalnym lub nie; karmel: | t | 38009 |
|
1702 30 | – Glukoza i syrop glukozowy nie zawierające fruktozy lub zawierające w stanie suchym mniej niż 20% fruktozy w masie: | t |
|
|
1702 30 10 0 | – – Izoglukoza | t |
| 2136,82 |
| – – Pozostałe: |
|
|
|
| – – – Zawierające w stanie suchym 99% lub więcej glukozy w masie: |
|
|
|
1702 30 51 0 | – – – – W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub nie | t |
| 2309,76 |
1702 30 59 0 | – – – – Pozostałe | t |
| 2732,52 |
| – – – Pozostałe: |
|
|
|
1702 30 91 0 | – – – – W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub nie | t |
| 8624,14 |
1702 30 99 0 | – – – – Pozostałe | t |
| 1913,91 |
2002 | Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego: | t |
|
|
2002 10 | – Pomidory, całe lub w kawałkach: | t | 2162 |
|
2002 10 10 0 | – – Bez skórek | t |
| – |
2002 10 90 0 | – – Pozostałe | t |
| – |
2002 90 | – Pozostałe: | t | 24425 |
|
| – – O zawartości suchej masy poniżej 12%: |
|
|
|
2002 90 11 | – – – W bezpośrednich opakowaniach powyżej 1 kg: | t |
|
|
2002 90 11 1 | – – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kg | t |
| – |
2002 90 11 9 | – – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg | t |
| – |
2002 90 19 0 | – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg | t |
| – |
| – – O zawartości suchej masy nie mniejszej niż 12%, ale nie przekraczającej 30%: |
|
|
|
2002 90 31 | – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg: | t |
|
|
2002 90 31 1 | – – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kg | t |
| – |
2002 90 31 9 | – – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg | t |
| – |
2002 90 39 0 | – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg | t |
| – |
| – – O zawartości suchej masy powyżej 30%: |
|
|
|
2002 90 91 | – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg: | t |
|
|
2002 90 91 1 | – – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kg | t |
| – |
2002 90 91 9 | – – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg | t |
| 3055,34 |
2002 90 99 0 | – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg | t |
| 3055,34 |
2106 | Przetwory spożywcze gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone: | t | 44586 |
|
2106 90 | – Pozostałe: | t |
|
|
| – – Aromatyzowane lub barwione syropy cukrowe: |
|
|
|
2106 90 30 0 | – – – Syropy izoglukozowe | t |
| 11233,67 |
| – – – Pozostałe: |
|
|
|
2106 90 55 0 | – – – – Syrop glukozowy i z maltodekstryny | t |
| 5618,76 |
| – – Pozostałe: |
|
|
|
2106 90 92 0 | – – – Nie zawierające tłuszczów mleka, sacharozy, izoglukozy, glukozy lub skrobi lub zawierające w masie mniej niż 1,5% tłuszczu mleka, 5% sacharozy lub izoglukozy, 5% glukozy lub skrobi | t |
| – |
2106 90 98 0 | – – – Pozostałe | t |
| – |
3502 | Albuminy (nawet koncentraty z dwu lub więcej protein z serwatki, zawierające w suchej masie powyżej 80% protein z serwatki), albuminiany i inne pochodne albumin: | t |
|
|
| – Albumina jaja: |
|
|
|
3502 11 | – – Suszona: | t |
|
|
3502 11 90 0 | – – – Pozostała | t | 91 | 4531,13 |
- Data ogłoszenia: 1998-06-06
- Data wejścia w życie: 1998-06-06
- Data obowiązywania: 1998-06-06
- Z mocą od: 1998-06-06
- Dokument traci ważność: 1998-12-31
- ROZPORZĄDZENIE MINISTRA GOSPODARKI z dnia 14 lipca 1998 r. w sprawie ustanowienia obowiązku pobierania opłaty celnej dodatkowej od niektórych towarów przywożonych z zagranicy
- ROZPORZĄDZENIE MINISTRA GOSPODARKI z dnia 14 lipca 1998 r. w sprawie ustanowienia obowiązku pobierania opłaty celnej dodatkowej od niektórych towarów przywożonych z zagranicy
- ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA I GOSPODARKI ŻYWNOŚCIOWEJ z dnia 23 lipca 1998 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie określenia wielkości progowej i ceny progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy
REKLAMA
Dziennik Ustaw
REKLAMA
REKLAMA