REKLAMA

REKLAMA

Kategorie
Zaloguj się

Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

REKLAMA

Dziennik Ustaw - rok 1998 nr 69 poz. 455

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA I GOSPODARKI ŻYWNOŚCIOWEJ

z dnia 1 czerwca 1998 r.

w sprawie określenia wielkości progowej i ceny progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy.

Tekst pierwotny

Na podstawie art. 6 ust. 3 ustawy z dnia 28 czerwca 1995 r. o zasadach, warunkach i trybie nakładania opłat celnych dodatkowych na niektóre towary rolne przywożone z zagranicy (Dz. U. Nr 98, poz. 485) zarządza się, co następuje:

§ 1.
Ustala się do dnia 31 grudnia 1998 r. wielkości progowe i ceny progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy, określone w załączniku do rozporządzenia.
§ 2.
Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem ogłoszenia.

Minister Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej: J. Janiszewski


Załącznik 1. [WIELKOŚCI PROGOWE I CENY PROGU DLA TOWARÓW ROLNYCH PRZYWOŻONYCH Z ZAGRANICY]

Załącznik do rozporządzenia Ministra
Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej
z dnia 1 czerwca 1998 r. (poz. 455)

WIELKOŚCI PROGOWE I CENY PROGU DLA TOWARÓW ROLNYCH PRZYWOŻONYCH Z ZAGRANICY

KOD PCN

Nazwa towaru

Jedn.
miary

Wielkość progowa w jednost. fiz.

Cena progu w złotych za jednostk. miary

1

2

3

4

5

0105

Drób domowy żywy – to znaczy ptactwo z gatunków Gallus domesticus, kaczki, gęsi, indyki i perliczki:

mln szt.

41,0

 

 

– O masie nie przekraczającej 185 g:

 

 

 

0105 11

– – Ptactwo z gatunku Gallus domesticus:

 

 

 

 

– – – Pisklęta płci żeńskiej pochodzące z hodowli w drugim i trzecim pokoleniu:

 

 

 

0105 11 11 0

– – – – Nioski

 

 

 

0105 11 19 0

– – – – Pozostałe

 

 

 

 

– – – Pozostałe:

 

 

 

0105 11 91 0

– – – – Nioski

 

 

 

0105 11 99 0

– – – – Pozostałe

 

 

 

0105 12 00 0

– – Indyki

 

 

 

0105 19

– – Pozostałe:

 

 

 

0105 19 20 0

– – – Gęsi

 

 

 

0105 19 90 0

– – – Kaczki i perliczki

 

 

 

 

– Pozostałe:

 

 

 

0105 92 00 0

– – Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie nie przekraczającej 2000 g

 

 

 

0105 93 00 0

– – Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie powyżej 2000 g

 

 

 

0105 99

– – Pozostałe:

 

 

 

0105 99 10 0

– – – Kaczki

 

 

 

0105 99 20 0

– – – Gęsi

 

 

 

0105 99 30 0

– – – Indyki

 

 

 

0105 99 50 0

– – – Perliczki

 

 

 

0201

Mięso wołowe świeże lub chłodzone:

t

4750

 

0201 10 00 0

– Tusze i półtusze

t

 

7636,44

0201 20

– Inne kawałki mięsa z kośćmi:

t

 

 

0201 20 20 0

– – Ćwierci „kompensowane”

t

 

7636,44

0201 20 30 0

– – Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone

t

 

7148,35

0201 20 50 0

– – Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone

t

 

9973,10

0201 20 90 0

– – Pozostałe

t

 

16775,57

0201 30 00 0

– Bez kości

t

 

21491,17

0202

Mięso wołowe mrożone:

t

14751

 

0202 10 00 0

– Tusze i półtusze

t

 

8877,79

0202 20

– Inne kawałki mięsa z kośćmi:

t

 

 

0202 20 10 0

– – Ćwierci „kompensowane”

t

 

9223,68

0202 20 30 0

– – Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone

t

 

5891,63

0202 20 50 0

– – Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone

t

 

6641,05

0202 20 90 0

– – Pozostałe

t

 

10488,09

0202 30

– Bez kości:

t

 

 

0202 30 10 0

– – Ćwierci przednie całe lub pokrojone na maksymalnie pięć części, a każda ćwiartka stanowi pojedynczy blok; ćwierci „kompensowane” w dwóch blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią całą lub pokrojoną na maksymalnie pięć kawałków, a drugi ćwierć tylną w jednym kawałku, ale bez polędwicy

t

 

6602,62

0202 30 50 0

– – Rostbef, antrykot i szponder – kawałki

t

 

9903,93

0202 30 90 0

– – Pozostałe

t

 

11445,05

0203

Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone:

t

39060

 

 

– Świeże lub chłodzone:

 

 

 

0203 11

– – Tusze i półtusze:

t

 

 

0203 11 10 0

– – – Ze świń domowych

t

 

4777,10

0203 12

– – Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:

t

 

 

 

– – – Ze świń domowych:

 

 

 

0203 12 11 0

– – – – Szynki i ich kawałki

t

 

7025,37

0203 12 19 0

– – – – Łopatki i ich kawałki

t

 

8036,13

0203 19

– – Pozostałe:

t

 

 

 

– – – Ze świń domowych:

 

 

 

0203 19 11 0

– – – – Przodki i ich kawałki

t

 

6425,83

0203 19 13 0

– – – – Schaby i ich kawałki, z kośćmi

t

 

8374,33

0203 19 15 0

– – – – Boczek i jego kawałki

t

 

4519,60

 

– – – – Pozostałe:

 

 

 

0203 19 55 0

– – – – – Bez kości

t

 

8166,80

0203 19 59 0

– – – – – Pozostałe

t

 

 

– Mrożone:

 

 

 

0203 21

– – Tusze i półtusze:

t

 

 

0203 21 10 0

– – – Ze świń domowych

t

 

4312,07

0203 22

– – Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:

t

 

 

 

– – – Ze świń domowych:

 

 

 

0203 22 11 0

– – – – Szynki i ich kawałki

t

 

6863,96

0203 22 19 0

– – – – Łopatki i ich kawałki

t

 

6514,22

0203 29

– – Pozostałe:

t

 

 

 

– – – Ze świń domowych:

 

 

 

0203 29 11 0

– – – – Przodki i ich kawałki

t

 

6425,83

0203 29 13 0

– – – – Schaby i ich kawałki, z kośćmi

t

 

8036,13

0203 29 15 0

– – – – Boczek i jego kawałki

t

 

4800,16

 

– – – – Pozostałe:

 

 

 

0203 29 55 0

– – – – – Bez kości

t

 

8462,73

0203 29 59 0

– – – – – Pozostałe

t

 

0207

Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 0105, świeże, chłodzone lub mrożone:

t

57643

 

 

– Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus:

 

 

 

0207 11

– – Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

t

 

 

0207 11 10 0

– – – Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako „kurczaki 83%”

t

 

5468,87

0207 11 30 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%”

t

 

3850,89

0207 11 90 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane

t

 

4938,51

0207 12

– – Nie cięte na kawałki, mrożone:

t

 

 

0207 12 10 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%”

t

 

3797,08

0207 12 90 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane

t

 

5042,28

0207 13

– – Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:

t

 

 

 

– – – Kawałki:

 

 

 

0207 13 10 0

– – – – Bez kości

t

 

13059,19

 

– – – – Z kośćmi:

 

 

 

0207 13 20 0

– – – – – Połówki lub ćwiartki

t

 

3843,20

0207 13 30 0

– – – – – Całe skrzydła, z końcami lub bez

t

 

6917,76

0207 13 40 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

t

 

3074,56

0207 13 50 0

– – – – – Piersi i ich kawałki

t

 

8727,91

0207 13 60 0

– – – – – Nogi i ich kawałki

t

 

6076,10

0207 13 70 0

– – – – – Pozostałe

t

 

11940,82

 

– – – Podroby:

 

 

 

0207 13 91 0

– – – – Wątroby

t

 

0207 13 99 0

– – – – Pozostałe

t

 

3843,20

0207 14

– – Kawałki i podroby mrożone:

t

 

 

 

– – – Kawałki:

 

 

 

0207 14 10 0

– – – – Bez kości

t

 

12817,07

 

– – – – Z kośćmi:

 

 

 

0207 14 20 0

– – – – – Połówki lub ćwiartki

t

 

9650,27

0207 14 30 0

– – – – – Całe skrzydła z końcami lub bez

t

 

3747,12

0207 14 40 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

t

 

3074,56

0207 14 50 0

– – – – – Piersi i ich kawałki

t

 

9058,42

0207 14 60 0

– – – – – Nogi i ich kawałki

t

 

6106,84

0207 14 70 0

– – – – – Pozostałe

t

 

12167,57

 

– – – Podroby:

 

 

 

0207 14 91 0

– – – – Wątroby

t

 

0207 14 99 0

– – – – Pozostałe

t

 

5511,15

 

– Z indyków:

 

 

 

0207 24

– – Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

t

 

 

0207 24 10 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%”

t

 

6533,44

0207 24 90 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%” lub inaczej prezentowane

t

 

9608,00

0207 25

– – Nie cięte na kawałki, mrożone:

t

 

 

0207 25 10 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%”

t

 

6829,37

0207 25 90 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%” lub inaczej prezentowane

t

 

6910,07

0207 26

– – Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:

t

 

 

 

– – – Kawałki:

 

 

 

0207 26 10 0

– – – – Bez kości

t

 

13028,45

 

– – – – Z kośćmi:

 

 

 

0207 26 20 0

– – – – – Połówki lub ćwiartki

t

 

13155,27

0207 26 30 0

– – – – – Całe skrzydła z końcami lub bez

t

 

3920,06

0207 26 40 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

t

 

3105,31

0207 26 50 0

– – – – – Piersi i ich kawałki

t

 

10757,12

 

– – – – – Nogi i ich kawałki:

 

 

 

0207 26 60 0

– – – – – – Uda i ich kawałki

t

 

5491,93

0207 26 70 0

– – – – – – Pozostałe

t

 

6833,21

0207 26 80 0

– – – – – Pozostałe

t

 

7686,40

 

– – – Podroby:

 

 

 

0207 26 91 0

– – – – Wątroby

t

 

0207 26 99 0

– – – – Pozostałe

t

 

8328,21

0207 27

– – Kawałki i podroby, mrożone:

t

 

 

 

– – – Kawałki:

 

 

 

0207 27 10 0

– – – – Bez kości

t

 

12678,72

 

– – – – Z kośćmi:

 

 

 

0207 27 20 0

– – – – – Połówki lub ćwiartki

t

 

12982,33

0207 27 30 0

– – – – – Całe skrzydła, z końcami lub bez

t

 

3920,06

0207 27 40 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

t

 

3105,31

0207 27 50 0

– – – – – Piersi i ich kawałki

t

 

10760,96

 

– – – – – Nogi i ich kawałki:

 

 

 

0207 27 60 0

– – – – – – Uda i ich kawałki

t

 

4269,80

0207 27 70 0

– – – – – – Pozostałe

t

 

6637,21

0207 27 80 0

– – – – – Pozostałe

t

 

8966,19

 

– – – Podroby:

 

 

 

0207 27 91 0

– – – – Wątroby

t

 

0207 27 99 0

– – – – Pozostałe

t

 

5046,12

 

– Z kaczek, gęsi i perliczek:

 

 

 

0207 32

– – Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

t

 

 

 

– – – Kaczki:

 

 

 

0207 32 11 0

– – – – Oskubane, bez krwi i jelit, ale nie wypatroszone, z głowami i łapami, znane jako „kaczki 85%”

t

 

6103,00

0207 32 15 0

– – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%”

t

 

7113,76

0207 32 19 0

– – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kaczki 63%” lub inaczej prezentowane

t

 

6667,95

 

– – – Gęsi:

 

 

 

0207 32 51 0

– – – – Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%”

t

 

7959,27

0207 32 59 0

– – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%” lub inaczej prezentowane

t

 

9888,55

0207 32 90 0

– – – Perliczki

t

 

6656,42

0207 33

– – Nie cięte na kawałki, mrożone:

t

 

 

 

– – – Kaczki:

 

 

 

0207 33 11 0

– – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%”

t

 

6537,28

0207 33 19 0

– – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kaczki 63%” lub inaczej prezentowane

t

 

6452,73

 

– – – Gęsi:

 

 

 

0207 33 51 0

– – – – Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%”

t

 

7686,40

0207 33 59 0

– – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%” lub inaczej prezentowane

t

 

9538,82

0207 33 90 0

– – – Perliczki

t

 

7859,34

0207 34

– – Otłuszczone wątroby świeże lub chłodzone:

t

 

 

0207 34 10 0

– – – Z gęsi

t

 

0207 34 90 0

– – – Z kaczek

t

 

0207 35

– – Pozostałe, świeże lub chłodzone:

t

 

 

 

– – – Kawałki:

 

 

 

 

– – – – Bez kości:

 

 

 

0207 35 11 0

– – – – – Z gęsi

t

 

16729,45

0207 35 15 0

– – – – – Z kaczek i perliczek

t

 

16264,42

 

– – – – Z kośćmi:

 

 

 

 

– – – – – Połówki lub ćwiartki:

 

 

 

0207 35 21 0

– – – – – – Z kaczek

t

 

3843,20

0207 35 23 0

– – – – – – Z gęsi

t

 

5122,99

0207 35 25 0

– – – – – – Z perliczek

t

 

7321,30

0207 35 31 0

– – – – – Całe skrzydła, z końcami lub bez

t

 

3843,20

0207 35 41 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

t

 

3009,23

 

– – – – – Piersi i ich kawałki:

 

 

 

0207 35 51 0

– – – – – – Z gęsi

t

 

17809,39

0207 35 53 0

– – – – – – Z kaczek i perliczek

t

 

12755,58

 

– – – – – Nogi i ich kawałki:

 

 

 

0207 35 61 0

– – – – – – Z gęsi

t

 

11902,39

0207 35 63 0

– – – – – – Z kaczek i perliczek

t

 

6310,53

0207 35 71 0

– – – – – Tusze gęsie i kacze

t

 

9012,30

0207 35 79 0

– – – – – Pozostałe

t

 

19216,00

 

– – – Podroby:

 

 

 

0207 35 91 0

– – – – Wątroby drobiowe inne niż otłuszczone wątroby

t

 

0207 35 99 0

– – – – Pozostałe

t

 

6272,10

0207 36

– – Pozostałe, mrożone:

t

 

 

 

– – – Kawałki:

 

 

 

 

– – – – Bez kości:

 

 

 

0207 36 11 0

– – – – – Z gęsi

t

 

17882,41

0207 36 15 0

– – – – – Z kaczek i perliczek

t

 

13624,14

 

– – – – Z kośćmi:

 

 

 

 

– – – – – Połówki lub ćwiartki:

 

 

 

0207 36 21 0

– – – – – – Z kaczek

t

 

3843,20

0207 36 23 0

– – – – – – Z gęsi

t

 

5122,99

0207 36 25 0

– – – – – – Z perliczek

t

 

8647,20

0207 36 31 0

– – – – – Całe skrzydła, z końcami lub bez

t

 

4142,97

0207 36 41 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

t

 

3116,84

 

– – – – – Piersi i ich kawałki:

 

 

 

0207 36 51 0

– – – – – – Z gęsi

t

 

16618,00

0207 36 53 0

– – – – – – Z kaczek i perliczek

t

 

11848,59

 

– – – – – Nogi i ich kawałki:

 

 

 

0207 36 61 0

– – – – – – Z gęsi

t

 

11902,39

0207 36 63 0

– – – – – – Z kaczek i perliczek

t

 

6379,71

0207 36 71 0

– – – – – Tusze gęsie i kacze

t

 

9012,30

0207 36 79 0

– – – – – Pozostałe

t

 

19216,00

 

– – – Podroby:

 

 

 

 

– – – – Wątroby:

 

 

 

0207 36 81 0

– – – – – Otłuszczone wątroby gęsie

t

 

0207 36 85 0

– – – – – Otłuszczone wątroby kacze

t

 

0207 36 89 0

– – – – – Pozostałe

t

 

0207 36 90 0

– – – – Pozostałe

t

 

0405

Masło i inne tłuszcze oraz oleje otrzymane z mleka; masło o obniżonej zawartości tłuszczu:

t

14180

 

0405 10

– Masło:

t

 

 

 

– – O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 85%:

 

 

 

 

– – – Masło naturalne:

 

 

 

0405 10 11 0

– – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg

t

 

 

0405 10 19 0

– – – – Pozostałe

t

 

 

0405 10 30 0

– – – Masło odtwarzane

t

 

 

0405 10 50 0

– – – Masło z serwatki

t

 

 

0405 10 90 0

– – Pozostałe

t

 

 

0405 20

– Masło o obniżonej zawartości tłuszczu:

t

 

 

0405 20 10 0

– – O zawartości tłuszczu w masie 39% i więcej, ale poniżej 60%

t

 

 

0405 20 30 0

– – O zawartości tłuszczu w masie 60% i więcej, ale poniżej 75%

t

 

 

0405 20 90 0

– – O zawartości tłuszczu w masie powyżej 75%, ale nie przekraczającej 80%

t

 

 

0405 90

– Pozostałe:

t

 

 

0405 90 10 0

– – O zawartości tłuszczu w masie 99,3% i więcej oraz o zawartości wody w masie poniżej 0,5%

t

 

 

0405 90 90 0

– – Pozostałe

t

 

 

0407 00

Jaja ptasie w skorupkach, świeże, konserwowane albo gotowane:

 

 

 

 

– Drobiu:

 

 

 

0407 00 30 0

– – Pozostałe

mln szt.

222

104,88

0408

Jaja ptasie bez skorupek i żółtka jaj, świeże, suszone, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, mrożone lub inaczej zakonserwowane, zawierające lub nie dodatek cukru albo innego środka słodzącego:

 

 

 

 

– Żółtka jaj:

 

 

 

0408 11

– – Suszone:

 

 

 

0408 11 80 0

– – – Pozostałe

t

330

13193,71

0408 19

– – Pozostałe:

 

 

 

 

– – – Pozostałe:

 

 

 

0408 19 81 0

– – – – Ciekłe

t

535

2674,87

0408 19 89 0

– – – – Pozostałe, włącznie z mrożonymi

t

15

4300,54

 

– Pozostałe:

 

 

 

0408 91

– – Suszone:

 

 

 

0408 91 80 0

– – – Pozostałe

t

202

10430,44

0408 99

– – Pozostałe:

 

 

 

0408 99 80 0

– – – Pozostałe

t

75

2294,39

0409 00 00 0

Miód naturalny:

t

1408

3397,39

0504 00 00

Jelita, pęcherze i żołądki zwierząt (z wyjątkiem rybich), całe lub w kawałkach, świeże, chłodzone, mrożone, solone, w solance, suszone lub wędzone:

 

 

 

0504 00 00 1

– Żołądki drobiowe

t

281

0603

Kwiaty cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane:

 

 

 

0603 10

– Świeże:

 

 

 

 

– – Od 1 czerwca do 31 października:

 

 

 

0603 10 11 0

– – – Róże

t

1135

0,39/szt.

0603 10 13 0

– – – Goździki

t

133

0603 10 25 0

– – – Chryzantemy

t

1172

0,65/szt.

 

– – Od 1 listopada do 31 maja:

 

 

 

0603 10 51 0

– – – Róże

t

1789

0,65/szt.

0603 10 53 0

– – – Goździki

t

419

0603 10 65 0

– – – Chryzantemy

t

651

0,96/szt.

0702 00 00

Pomidory, świeże lub chłodzone:

t

67733

2651,81

0702 00 00 1

– Od 1 stycznia do 31 marca

t

 

2651,81

0702 00 00 2

– Od 1 do 30 kwietnia

t

 

2651,81

0702 00 00 3

– Od 1 do 14 maja

t

 

2321,29

0702 00 00 5

– Od 15 do 31 maja

t

 

2321,29

0702 00 00 7

– Od 1 czerwca do 30 września

t

 

2321,29

0702 00 00 8

– Od 1 do 31 października

t

 

2321,29

0702 00 00 9

– Od 1 listopada do 31 grudnia

t

 

0707 00

Ogórki i korniszony, świeże lub chłodzone:

t

 

 

0707 00 05

– Ogórki:

 

 

 

0707 00 05 1

– – Od 1 stycznia do końca lutego

t

2621,06

0707 00 05 3

– – Od 1 marca do 30 kwietnia

t

3349

2621,06

0707 00 05 5

– – Od 1 do 15 maja

t

1165

2621,06

0707 00 05 7

– – Od 16 maja do 31 października

t

989

1114,53

0707 00 05 8

– – Od 1 do 10 listopada

t

2621,06

0707 00 05 9

– – Od 11 listopada do 31 grudnia

t

2621,06

0707 00 90 0

– Korniszony

t

3874

0808

Jabłka, gruszki i pigwy, świeże:

t

 

 

0808 10

– Jabłka:

t

 

 

0808 10 10 0

– – Jabłka na sok, luzem, od 16 września do 15 grudnia

t

10700

 

– – Pozostałe:

 

 

 

0808 10 20

– – – Odmiany Golden Delicious:

t

 

 

0808 10 20 1

– – – – Od 1 stycznia do 31 marca

t

1482

1952,35

0808 10 20 3

– – – – Od 1 kwietnia do 30 czerwca

t

1482

2279,02

0808 10 20 7

– – – – Od 1 sierpnia do 31 grudnia

t

2470

1921,60

0808 10 50

– – – Odmiany Grany Smith:

t

 

 

0808 10 50 1

– – – – Od 1 stycznia do 31 marca

t

1482

1952,35

0808 10 50 3

– – – – Od 1 kwietnia do 30 czerwca

t

7521

2279,02

0808 10 50 7

– – – – Od 1 sierpnia do 31 grudnia

t

2470

1921,60

0808 10 90

– – – Pozostałe:

t

 

 

0808 10 90 1

– – – – Od 1 stycznia do 31 marca

t

2300

2279,02

0808 10 90 3

– – – – Od 1 kwietnia do 30 czerwca

t

12642

2279,02

0808 10 90 7

– – – – Od 1 sierpnia do 31 grudnia

t

3832

1921,60

1001

Pszenica i mieszanka żyta z pszenicą:

t

1527355

 

1001 90

– Pozostałe:

t

 

 

1001 90 10 0

– – Orkisz do siewu

t

 

 

– – Pozostały orkisz, pszenica zwykła i mieszanka żyta z pszenicą:

 

 

 

1001 90 91

– – – Ziarno pszenicy zwykłej i mieszanki żyta z pszenicą:

t

 

 

1001 90 91 1

– – – – Ziarno pszenicy zwykłej

t

 

568,79

1001 90 91 9

– – – – Mieszanki żyta z pszenicą

t

 

1001 90 99 0

– – – Pozostałe

t

 

1002 00 00 0

Żyto

t

208300

488,09

1003 00

Jęczmień:

t

337313

 

1003 00 10 0

– Nasiona

t

 

1003 00 90 0

– Pozostały

t

 

426,60

1004 00 00 0

Owies

t

8957

564,95

1101 00

Mąka pszenna i żytnio-pszenna:

t

9949

 

 

– Mąka pszenna:

 

 

 

1101 00 11 0

– – Z pszenicy durum

t

 

1495,00

1101 00 15 0

– – Z pszenicy zwykłej i orkisza

t

 

1495,00

1101 00 90 0

– Mąka żytnio-pszenna

t

 

1495,00

1102

Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą:

t

 

 

1102 10 00 0

– Mąka żytnia

t

1421

4611,84

1105

Mąka, grysik, puder, płatki, granulki i grudki ziemniaczane:

t

960

 

1105 10 00 0

– Mąka, grysik i puder

t

 

2282,86

1105 20 00 0

– Płatki, grudki i granulki ziemniaczane

t

 

1107

Słód palony lub nie:

t

 

 

1107 10

– Nie palony:

 

 

 

 

– – Pozostałe:

 

 

 

1107 10 99 0

– – – Pozostałe

t

134051

860,88

1108

Skrobie; inulina:

t

 

 

 

– Skrobie:

 

 

 

1108 13 00 0

– – Skrobia ziemniaczana

t

7113

1060,72

1205 00

Ziarno rzepaku lub rzepiku, nawet łamane:

t

181509

 

1205 00 10 0

– Siewne

t

 

1205 00 90 0

– Pozostałe

t

 

1210

Szyszki chmielowe, świeże lub suszone, nawet mielone, sproszkowane lub w formie granulek; lupulina:

t

 

 

1210 10 00 0

– Szyszki chmielowe, nie mielone, nie sproszkowane ani nie w formie granulek

t

42

455,80

1210 20

– Szyszki chmielowe, mielone, sproszkowane lub w formie granulek; lupulina:

t

 

 

1210 20 10 0

– – Szyszki chmielowe, mielone, sproszkowane lub w formie granulek, z podwyższoną zawartością lupuliny: lupulina

t

259

1210 20 90 0

– – Pozostałe

t

132

1302

Soki i ekstrakty roślinne; substancje pektynowe, pektyniany i pektany; agar-agar i inne śluzy i zagęszczacze modyfikowane lub nie, pochodzące z produktów roślinnych:

t

 

 

 

– Soki i ekstrakty roślinne:

 

 

 

1302 13 00 0

– – Z chmielu

t

154

1701

Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej:

t

84104

 

 

– Cukier surowy nie zawierający dodatku środków aromatyzujących ani barwiących:

 

 

 

1701 12

– – Cukier buraczany:

t

 

 

1701 12 10 0

– – – Do rafinacji

t

 

1587,24

1701 12 90 0

– – – Pozostały

t

 

2079,17

 

– Pozostały:

 

 

 

1701 99

– – Pozostały:

t

 

 

1701 99 10 0

– – – Cukier biały

t

 

2040,74

1702

Pozostałe cukry łącznie z chemicznie czystymi laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe nie zawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących; sztuczny miód zmieszany z miodem naturalnym lub nie; karmel:

t

38009

 

1702 30

– Glukoza i syrop glukozowy nie zawierające fruktozy lub zawierające w stanie suchym mniej niż 20% fruktozy w masie:

t

 

 

1702 30 10 0

– – Izoglukoza

t

 

2136,82

 

– – Pozostałe:

 

 

 

 

– – – Zawierające w stanie suchym 99% lub więcej glukozy w masie:

 

 

 

1702 30 51 0

– – – – W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub nie

t

 

2309,76

1702 30 59 0

– – – – Pozostałe

t

 

2732,52

 

– – – Pozostałe:

 

 

 

1702 30 91 0

– – – – W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub nie

t

 

8624,14

1702 30 99 0

– – – – Pozostałe

t

 

1913,91

2002

Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego:

t

 

 

2002 10

– Pomidory, całe lub w kawałkach:

t

2162

 

2002 10 10 0

– – Bez skórek

t

 

2002 10 90 0

– – Pozostałe

t

 

2002 90

– Pozostałe:

t

24425

 

 

– – O zawartości suchej masy poniżej 12%:

 

 

 

2002 90 11

– – – W bezpośrednich opakowaniach powyżej 1 kg:

t

 

 

2002 90 11 1

– – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kg

t

 

2002 90 11 9

– – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg

t

 

2002 90 19 0

– – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg

t

 

 

– – O zawartości suchej masy nie mniejszej niż 12%, ale nie przekraczającej 30%:

 

 

 

2002 90 31

– – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg:

t

 

 

2002 90 31 1

– – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kg

t

 

2002 90 31 9

– – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg

t

 

2002 90 39 0

– – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg

t

 

 

– – O zawartości suchej masy powyżej 30%:

 

 

 

2002 90 91

– – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg:

t

 

 

2002 90 91 1

– – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kg

t

 

2002 90 91 9

– – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg

t

 

3055,34

2002 90 99 0

– – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg

t

 

3055,34

2106

Przetwory spożywcze gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone:

t

44586

 

2106 90

– Pozostałe:

t

 

 

 

– – Aromatyzowane lub barwione syropy cukrowe:

 

 

 

2106 90 30 0

– – – Syropy izoglukozowe

t

 

11233,67

 

– – – Pozostałe:

 

 

 

2106 90 55 0

– – – – Syrop glukozowy i z maltodekstryny

t

 

5618,76

 

– – Pozostałe:

 

 

 

2106 90 92 0

– – – Nie zawierające tłuszczów mleka, sacharozy, izoglukozy, glukozy lub skrobi lub zawierające w masie mniej niż 1,5% tłuszczu mleka, 5% sacharozy lub izoglukozy, 5% glukozy lub skrobi

t

 

2106 90 98 0

– – – Pozostałe

t

 

3502

Albuminy (nawet koncentraty z dwu lub więcej protein z serwatki, zawierające w suchej masie powyżej 80% protein z serwatki), albuminiany i inne pochodne albumin:

t

 

 

 

– Albumina jaja:

 

 

 

3502 11

– – Suszona:

t

 

 

3502 11 90 0

– – – Pozostała

t

91

4531,13

 

REKLAMA

Dziennik Ustaw

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA