REKLAMA

REKLAMA

Kategorie
Zaloguj się

Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

REKLAMA

Przyprawy

Zapisz się na newsletter
Zobacz przykładowy newsletter
Zapisz się
Wpisz poprawny e-mail

Wyprawy na zbiory szafranu coraz popularniejszą forma turystyki we Włoszech

Wyprawy na zbiory szafranu - to coraz popularniejsza forma turystyki jesienią we Włoszech. Trzeba wstać wcześnie rano, by obserwować zbiory tej najdroższej przyprawy na świecie i uczestniczyć w jej dalszym przygotowaniu. Wycieczka kończy się degustacją dań z jej dodatkiem.

Rozgrzewające przyprawy

Rozgrzewające przyprawy przydadzą się szczególnie w okresie jesienno-zimowym, gdy mogą usprawnić nasz system odpornościowy i umilić zimowe wieczory. Zobacz jak uprawiać rozgrzewające przyprawy.

Przyprawy rozgrzewające

Przyprawy rozgrzewające pochodzą często z egzotycznych, dalekich regionów. Dzięki temu nadają naszym potrawom niesamowity aromat i urozmaicają ich smak. Intensywność ich zapachu powinniśmy szczególnie docenić w chłodne, zimowe wieczory.

Przyprawy z własnego ogródka

W przydomowym ogrodzie poza kwiatami możemy hodować także zioła oraz rośliny przyprawowe. Zioła w ogrodzie, to nie tylko zawsze świeże przyprawy, niektóre z nich mogą odstraszać też nieproszone owady.

REKLAMA

Gdzie możesz zastosować zioła ze swojego ogródka?

Hodujesz dużo ziół, ale tak naprawdę nie wiesz, do jakich potraw najlepiej je dodawać? Jakiego rodzaju mięso przyprawia się anyżem, co można przyprawić bazylia, a co estragonem? Poniżej znajdziesz najpopularniejsze zioła i przykłady potraw, do których możesz je dodawać.

Kurkuma – kwiat i przyprawa

Ten niezwykły, egzotyczny kwiat ma ponad 70 gatunków. Rośnie dziko w wilgotnych lasach i na trawiastych wzgórzach Indii, Półwyspu Malajskiego i Australii. Z młodych kłączy kurkumy otrzymuje się przyprawę o tej samej nazwie, od wieków znaną w kuchni Azji.

REKLAMA

REKLAMA