REKLAMA
Zarejestruj się
REKLAMA
Przy rekrutowaniu specjalistów, zwłaszcza w zawodach, w których występują deficyty chętnych do pracy, ogromną rolę odgrywają benefity czyli świadczenia płacowe. Jednym z najbardziej niedocenianych jest dofinansowywanie posiłków. Na benefit ten liczy co trzeci zatrudniony, a otrzymuje go co dziesiąty.
Chodzi o koszty przygotowania posiłków w szkole dla dzieci uczęszczających do szkół podstawowych (a w przypadku, gdy szkoła korzysta z usług firmy cateringowej – również ich dowozu), których przerzucanie na rodziców, przez organy prowadzące szkoły – jest bardzo powszechnym zjawiskiem. Jak więc jest z tymi obiadami w szkołach, kto i w jakim zakresie ponosi ich koszt oraz którym uczniom przysługuje całkowite zwolnienie z opłat za posiłki?
Jakie są korzyści i preferencje związane z jedzeniem zapewnianym przez pracodawcę oraz wykorzystanie wspólnej przerwy na posiłek w pracy? Czy wspólny posiłek zmniejsza stres czy wręcz przeciwnie? Badanie przeprowadził SmartLunch.
“Program dla szkół”, realizowany jest przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA