Menu na domową imprezę karnawałową
REKLAMA
Danie główne
Jako danie główne na ciepło, które podamy w połowie imprezy proponuję kurczaka w sezamie – przyrządzonego na sposób chiński, którego zamarynujemy dnia poprzedniego lub z samego rana w dniu imprezy. Należy go zrobić trochę więcej niż w podanym przepisie, w zależności oczywiście od liczby gości. W trakcie imprezy zostanie nam tylko usmażenie kawałków kurczaka na głębokiej patelni lub w woku. Aromat smażonego mięsa skłoni gości do zrobienia sobie przerwy i skosztowania potrawy. Zobacz przepis: Kurczak w sezamie. Mąkę kukurydzianą można zastąpić mąką ziemniaczaną, a wino ryżowe kieliszkiem białej wódki. Ryż do kurczaka ugotujmy wcześniej (pamiętajmy o dodatkowej porcji ryżu, który wykorzystamy do przystawki cytrynowej z wędzonej ryby).
Więcej: Menu na domową imprezę karnawałową
REKLAMA
© Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A.